Дванадесета тема на турските мами - Турция 12

• 17 267
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Джорди, много е хубаво, че отсега се замисляш за тия неща. За количката - изборът е огромен. Зада намериш най-подходящата за теб количка, имай предвид няколко неща - например, ще ти се налага ли да я вдигаш (например, жилище със стълби без асансьор) - тогава трябва да е по-лека. Ще я вкарваш ли в багажник на кола - габаритит да са съобразени и да се сгъва лесно, по възможност с една ръка. Да има легнало хоризонтално положение. Да е достатъчно широка и висока. И т.н. Моята първа количка беше един модел на "Хаук" - голяма, масивна, висока. Чудесно проходима по разбитите ни улици, но невероятно тежка  и не можеше да се сгъва добре. След това си взех една, тип лятна - много лека и маневрена, но пък тя не ставаше за новородено, защото нямаше легнало положение.

За кърменето - не винаги началото е леко, поне при мен и с двете деца имаше доста проблеми. Но това въобще не е задължително да се случи на всеки, по-скоро е изключение. Ако стане така, ще търсиш инфо за конкретния проблем. Но трудното начало не значи, че не можеш да кърмиш успешно. Дъщеря ми се отби сама на 3 години и нещо, след едно чудесно дълго кърмене. Хубавото е, че дори и в тази тема има много мами с голям и позитивен опит и винаги можеш да намериш подкрепа.

Благодаря на всички за комплиментите за снимките.
tsvetentse, снимам с Канон 40Д. Тези снимки конкретно са правени с обектив 17 - 85 мм, с поляризационен филтър. Освен него имам и един обектив за снимките на децата и за храните - 50мм/1,4; имаме и един телеобектив, но аз него почти не го ползвам, щото не ме влече снимането на птици, небесни тела и др. под. Той е играчката на мъжа ми.

# 91
Благодаря tsvetentse!
   Дано вече си дойдат, че направо... #Crazy
 Иначе ако решите за уикенд в Сандански ми пиши! Моите момичета много обичат бебета е ще я забавлявят Simple Smile Simple Smile Simple Smile
 Иначе ние мислим в неделя да отскочим на плаж до Гърция, понеже поне Бялото море ни е близо, а и морето е полезно за тях...  newsm10

# 92
  • до вятърните мелници
Мерси за подкрепата момичета! Hug Hug Hug Страхотни сте!

(Спешъл Благодарско на Цветенце  bouquet за комплимента:blush:)

А аз за кърменето се шашкам сигурно защото на сестра ми й беше доста трудно и с двете племенници. То не че сме еднакви, де...

За количката, ми да на 4тия етаж сме, съответно и асансьор няма, но аз се надявам да мога да я оставям долу пред или в депото, че иначе колкото и лека да я взема не си е работа да я мъкна до горе плюс бебчо ooooh!... Предполагам и като за тукашните улички, май ще е по-добре да е с големи гуми, но не ми се щеше да е много обемна, че по тротоарите и без друго трудно се ходи. А автомобил още нямаме Sad. Ако тръгнем да купуваме сигурно ще мерим багажника по количката в последствие. Важно ли е
 да има порт-бебе както и да й се прехвърля дръжката? По-добре ли е с три или с четири колела?

Хайде Призмичке, какво стана за Фенербахче за утре? Аз съм фрий а и мъжо е на бач....Бенмари, а и друг някой, няма ли желаещи?

Хи-хи,  Mr. Green в момента съм пуснала на бебчо да слуша малко български поп - Каризма, Нети, Белослава, Ирина Флорин и пр. Да се побългарява милото, че иначе все или турска или английска реч слуша Simple Smile Между другото четох че за да научели езика децата трябвало да бъдат изложени поне 30% от времето...предполагам ще ми е доста трудно, но до тогаз има време, да не се вайкам и за туй от сега... Laughing

Дризе, аз не можах да разбера за какво ви изследват вас със Селин, но каквото и да е, дано да минава по-бързо!! Praynig

Стефи–К, за колко го вземате разстоянието от Сандански до плажа? Да пуснеш снимчици после!

Още веднъж,  Hug-ки за всички!

# 93

Стефи–К, за колко го вземате разстоянието от Сандански до плажа? Да пуснеш снимчици после!

Най-близкият плаж е Тузла - някъде 130 км. Дори е по-близо от София! Иначе за 1 и половина 2 сме там, стига да няма опашка на митницата. Ще покажа снимки, непременно Simple Smile Simple Smile Simple Smile
  Иначе още кат се роди бебчо му говори на български. Аз преподавам Английски език и трябва да ти кажа, че малките са много паметливи! Успех и не се притеснявай за нищо! Ако имаш нужда от съвет съм насреща!  newsm10

# 94
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
О, момичета  Hug нищо серизно не е! Само й гледам кръвната картина, хемоглобина й е нисък, та за това!   bouquet

steffi_k, приятно море! Чакаме снимките!  Hug  Joy

# 95
Drize, благодаря много!
  За малката принцеса не се притеснявай. Имам една приятелка, на която и двете и дечица са с нисък хемоглобин, но после се нормализира. Знам иначе, че трябва де се ядат храни, богати на желязо, но твоята е мъничка. Знаеш ли, сега се сещам, че на Hipp има един сок от червени плодове. Моята го пи до голяма. Можеш да пробваш с него. Няма да и навреди. Успех и много целувки на малката!  newsm10

# 96
  • до вятърните мелници
А, Дризе, радвам се че не е нещо супер сериозно!  Hug

Стефи–К, какво съвпадение и аз работя същото и даже ми се щеше по-нататък и този език да му дам на бебо, но не съм сигурна как точно ще стане... newsm78

# 97
ами айде ама ще идват да ми слагат мрежа /уж днес щеше...а  сам ги чакала до 15 часа и казаха утре /
и казаха че да  13 часа ще дойдат ,а аз исках да идем сутринта че нали съм с бебето и незнам дали е добре след 13 нали е жега.направо ми е омразнало с тези несериозни майсторски работи веднаж не са дошли навреме откакто съм тук /вече 3 години/
той и моя мъж работи в събота поне до 16.
айде да планираме за през седмицата ако не работите естествено

# 98
  • до вятърните мелници
Може и през седмицата, но аз съм на работа до към 4 ooooh!. Освен да се измъкна някой ден по-раничко, но дори и тогава няма да е преди обяд...

Може другия уикенд... То и без друго никой нищо не обелва. Може до тогава "европейките" да се организират за нова срещичка (побут-побут) и ние да намажем покрай тях  Party

# 99
  • Истанбул
Абе, забранено ли е да се дава линк??

http://e-vestnik.bg/834

# 100
Джорди, не сте ли вече във ваканция? Ние днес имахме съвет за приключване на учебната година и се проточи доста дълго... #Crazy
  Иначе майка ми все ми повтаря да им говоря на децата на английски... Иначе голямата ходи и в частно училище, където аз ходя вечер.
  Приятна вечер на всички! Hug

# 101
Здравейте и от нас с Бам-Бам  LaughingДнес ,Ивчо е бил много послушен в яслата и ми го похвалиха.Но.... е научил и първата си глупост-"мамка му"-като ми го изръси и паднах 5 минути гледах като втрещена и мигах на парцали!
Drize пиши къде е апартамента-адреса и още в неделя или в понеделник ще отида да го огледам Peace
Джорди ние с сменихме 3 колички  #Cussing outИ ние като Benmary.Първата Mag england беше много удобна за бебето-широка,с амортисъори и големи гуми,ама много тежка и неми се събираше в багажника на колата.Втората- http://mal4o.com/images/gio_0138_5_M.jpg супер-leka, manewrena--джордани Но Ивчо е цяло мече и взе да му става тясна и се счупи дръжката от тежестта на детето.Взехме и трета-PEg Perego- http://family-bg.com/images/2007/pliko_pramette-toffee_sx.jpg . E, за нея нямам думи.Възхитена съм.Маневрена,лека,удобно,здрава-с алуминиев корпус и се събира дори и в малкиа ми багажник на Витарата.Сама си прецени.Ако ще излизате на разходка с кола ии трябва и количката да побираш в колата гледай да се съобразиш с размерите на багажника.Изчакай да се роди бебо и да видиш как върви като размери-освен ако не искаш да го изведеш веднага (до 2-3 дни).Но най важното според мен е да е хем удобна на бебето,хем и на теб.Мисля ,че количките-триколки са си цяло мъчение!Кога ти е терминът? newsm78. Май ще трябва да търсиш комбинирана количка-и с летен и със зимен кош.
Ние тази вечер сме сами с Ивчо-Моливчо и ще си отганизираме вечер с филм- и пуканки.Глед
аме по 100 пъти "Маккуин Светкавицата",но.... и по няколко пъти "Мечо пух"-Benmary Peace и  Ивчо се присъединява към отбора на Ати  Laughing
Лека , прохладна и спокойна петъчна вечер момичета!

Максимално допустим размер на изображение, публикувано в мнение:
ширина - до 470 пиксела
височина - до 600 пиксела

Изображения в мненията, неотговарящи на условията, ще бъдат замествани с техния адрес, указан като линк.

Последна редакция: сб, 12 юли 2008, 03:50 от Дивиана

# 102
Джорджи като гледам в коя седмица си сега бебчо ще се роди края на октомври или началото на ноември, може да изчакаш да не купуваш количка предварително , а след като се роди бебо и стане на около месец, защото надявам се няма да започнеш да го извеждаш веднага, пък и не се знае какво време ще се падне тази година.  Мартина се роди на 19 октомври, а количка купих като стана на месец. изведох я на разходка с нея като беше на 32 дни, после времето се развали и ползвах само коща за новородено, като го поставях в колата и ходиме по гости или на консултация
Ааааа и още нещо в края на годината излизат новите модели за следващата година и така се обзаведохме аз  и беба с модел 2008, а по старите модели им намаляват цените
Също така може да си купиш един слинг и да го извеждаш в началото с него, той винаги ще ти потрябва

# 103
Здравейте от горещата столица!

Снежи, тичаме и още как. От възрастта ли е или от характера не знам, но е неудържима. Радвам се, че сте се позакрепили вече.  Heart Eyes

Дризе, и вие ни липсвате, но какво да се прави - тичаме по задачи. Но в началото на Септември ще сме на истанбулска земя и ако не ни мене котка път ще се видим.  Една форумска среща дори може да спретнем, ако има желаещи.

Джорди, за кърменето не се тревожи! Сигурна съм, че ще се справиш!!! При нас стартът беше труден, но след това грижи не сме имали.
Ana Kucağı те съветват да си купите. Изключителна полезна вещ през първите 6-8 месеца. Нашата хубавица редовна стоеше в нея от раждането /дори питахме ортопед дали няма проблем, защото на нея много и харесваше/. В тази връзка те съветвам да си купите и количка, която да пасва с Ana Kucağı. Много е практично.  Има т.н. Travel Sistem Bebek Arabaları. Хубав модел има на Чико за около 500 тл и на Крафт за около 300 тл. http://www.e-bebek.com/Products.aspx?SectorID=004&CatID=001
 Зависи каква сума сте решили да прежалите. Ние купихме Пиер Карден, но не останахме много доволни. Но Мелис не стои повече от 5 мин. в количката, освен ако имаме късмет да е заспала.
Вярно е, че първия месец не се излиза много, но после като те стегне шапката ще има да обикаляш моловете и хамбарите цяла зима. А и в Истанбул зимата е доста по мека. Wink Аз съм доволна, че купихме количката предварително.

sladka hapka, както винаги страхотни снимки  newsm10

Prizmo, те турските майстори битер българските, какво да се прави.  Crossing Arms Сещам се за една шопска поговорка - Оти да се косем като че ни мине.  Wink Ние по обед не ходим в парковете заради жегите. Само вечер след 5-6 чаша излизаме, че сутрин сме малко мудни.

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 104
за кърменето
аз преди да родя толкова инфо  изчетох че се бях стреснала как ще се справя- интернет ,книги,форум каквото намерих четях.
и после докато се усетя да прилагам наученото и докато се съвзема от стреса от операцията /вече бях забравила и информация и всичко/ и тя вече ми висеше на циците и си ядеше както знае.
единствено имах малко проблем с количеството в началото и трябваше да се цедя което ми беше неприятно но ми отне около 2 седмици да свикна после вече е лесно.
от инфото и всички съвети които изчетох полза нямах много.. всичко си е до бебе и как то ще те научи така че не го мисли много като му дойде времето ще видиш колко отвътре ще ти дойде и че не е трудно.
трудното е че е изтощаващо - поне за мен така беше ,само ми се пиеше вода и ми се доспиваше / понякога и сега  ми става така но по рядко/

лека

Общи условия

Активация на акаунт