Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните характеристики на закупения аквариум?
Какви са цените на аквариумите и помпите?
Какви са основните видове храни за риби и как се подбира подходящата храна за тях?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните характеристики на закупения аквариум?
Аквариумът е с размери 75/25/40 см, с обем от 75 л. В него има вътрешна помпа Prisun, 3 живи растения и 5-6 изкуствени, луминисцентна лампа, 4 см грунд-кварцов пясък. Обитателите са 3 молинезии, 3 хелера, 3 гупи, x неонки и един сом. Рибите се хранят със Sera за цветна украса. Новият аквариум е с обем от 100 литра, със сменяеми растения и планирано съдържание от 7 гупи, 8-10 неона, 2-3 анциструса и x други рибки. В момента има засадени растения на възраст около две седмици и подготвен разклонен клон. Температурата в аквариума варира между 24-26 градуса по Целзий.
-
Какви са цените на аквариумите и помпите?
-
Какви са основните видове храни за риби и как се подбира подходящата храна за тях?
Разнообразието от храни за риби включва миксове от 7-8 вида, които се смесват, за да отговорят на предпочитанията на различни видове риби. Когато купувате храна в зоомагазин, можете да помолите служител да смеси различни видове според нуждите на вашите риби. Важно е внимателно да наблюдавате количеството храна и реакцията на рибите и съответно да коригирате диетата им, за да избегнете прехранването им.
-
Как да се справим с водораслите в аквариума?
-
Какви са основните причини за смъртта на рибите в аквариума?
Другите рибки добре ли са? От кога ги имаш? Май ако има болна рибка трябва да се отдели от останалите.
,скоро няма смъртен случай!Уж подготвихме аквариума преди да пуснем рибките,защо така ставаше не знам.
Ама не сложих рибките в карантинен аквариум като ги купих и те ми донесоха охлюви. Ама сама съм си виновна. През нощта оставих 1 чашка в аквариума, а вътре попарено с гореща вода зелево листо за да примамя охлювите, но едната риба избутала листото навън...Въпреки това в чашата имаше 2 охлюва. Довечера ще повторя упражнението. А охлювите още са твърде малки да се ловят с ръка...а и ме е гнус