Октомврийски хлапета

• 19 463
  • 282
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте от мен самичка, понеже Митето вече е учениче от днес Simple Smile
Доста спокойна се чувствам, заведох го сутринта, жените бяха много усмихнати и симпатични. Добре, че носихме играчка - това се оказва някакъв вид традиция - децата да влизат първия ден с любима играчка. ТОй си я гушна и си влезе, засега изобщо не е ревал. Разбрах, понеже ходих втори път да нося документите. Освен това трябвало и водичка да му нося, но утре вече. Мисля да си го взема в 12 ч., макар че те ми предложиха да спи там, но искам да видя как ще се чувства първо. Може и да взема да го оставя, но едва ли.
Вчера най-сетне сложихме ваксината против шарки. Трябваше в петък, но докторът каза, че нещо му е зачервено гърлото, та вчера. Давах му предварително противоалергичен сироп Ериус, не исках, ама като казва докторът... От него обаче Димитър получи колики. Трябва да му го давам до края на седмицата, но ще видим.
Лови, притесни ме с тази липса на калций... Дано да се компенсира лесно. Как даваш калций и какъв, че ние нали 13 месеца и повече бяхме на диета....
Миринда, дано свикне Ема бързо с яслата ...., че с тия ревове не е лесно и за двете ви.
Току що ги изкараха на балкона и го видях Митко - не реве Simple Smile
После пак ще пиша, чао засега.

# 241

Честит Рожден Ден на всички Септемврийски-Октомрвийчета 2006
Пожелава ме им здраве и безгрижно детство, а на всички майки железни нерви  smile3534 newsm08

Здравейте,
ние се завърнахме от почивката и днес почти приключих с прането на дрехите Simple Smile
Мишо е на ясла и ходи с желание, днес сме на РД на едно момиченце от съседния вход и той от вчера говори, че ще ходи на "Нен-нен на Иди (Иви)"  Mr. Green

Събирам идея за подаръци на моя синковец, че са ме нападнали бабите ... Вие измислихте ли. На нас ни дай колички и щипки, та се шегувам да купуват по 2-3 пакета щипки и са готови. Навсякъде ходи със щипките и всяка сутрин ги крия за да не ги занесе на яслата

Хера, къф е тоя сладък рокер с биберон  Crazy

Миринда, в коя група сте ? Явно влизате от другия вход, че не ви засичаме Thinking

# 242
Честит рожден ден на Вики на Маца и на Ива на Диди 81!
Много здраве,безгрижно детство и весели игри!Весел празник!

Коте,добре завърнали се и весело изкарване на РД! welcome
Didita4u,браво на Митето за бързата адаптация в яслата! Peace
АIR,да оздрaвява бързо Ради и весел рожден ден yтре! Hug  ura

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 11:54 от assia75

# 243
Здравейте, момичета!
Честит рожден ден на Ива и на Вики!
Намирам малко свободно време - Маги спи, а Блажката паркира коли, та да драсна някой ред.
Коте, нашата операция се отлага... завинаги. В четвъртък, петък и вчера бяхме по изследвания и доктори. Независимо, че се предполагаше, че Блажката е с 2 тестиса и втория трябва да се свали сега оперативно, се оказа, че момчето ми е само с един тестис. Вчера доплерът в Пирогов потвърди думите на д-р Момчилов, който веднага като го преглеад в четвъртък постави точната диагноза. А педито и още един лекар ни казваха, че тестисът го има  Cry.  Слава Богу левият тестис е добре, малко по-голям е от нормата за възрастта (за да компенсира липсващия). От тук нататък ни предстои сцинтиграфия (към 4-5 годишна възраст). Засега не се виждат зачатъци на десния тестис, но ако се открият - трябва да се отстранят оперативно. Докторът ни каза, че Блажката най-вероятно ще е с нормални възпроизводителни способности, но трябва много да пазим единствения му тестис. Защото природата се застраховала - 2 яйчника, 2 тестиса, но при него е само един и при най-малкото оплакване незабавно трябва да се търси лекарска помощ. Даде ни телефона си, за да имаме контакт с него и да се надявам, че ще му се обадя чак след 2 години за сцинтиграфията. Иначе ще направим и една консултация с един от водещите специалисти по мъжки стерилитет, ей така - за мое успокоение, а и като ни сервираха диагнозата не успях да реагирам и да задам много въпроси, та сега ми бучат в главата и искам да питам за някои неща.
Иначе бяхме няколко дни в Рибарица. Много добре ни се отрази - 4 семейства със 7 деца - пълна лудница, но отпочинахме, видяхме се с приятели, а децата сами се погледаха няколко дни  Flutter. То било рай да живееш в комуна... Малчуганите се сприятелиха и си играеха заедно  - никакви ядове, мъжете правеха барбекю, ние салатки и после децата по леглата, а ние на масата.

# 244
  • София

Air, мисля че ако ти си категорична мъжът ти ще се съгласи. Казвам го от личен опит.
Диди, давам Калциев глюконат на сироп. Бях писала по- рано в темата, но съм толкова многословна че човек не може да изчете всичко  и да иска Embarassed. Замислих се за недостига на калций, когато започнаха да ме болят адски ставите. Не можех да стъпя на краката си. Ръце, всичко ме болеше. Тогава ЛЛ ми каза за този сироп и започнах да го давам на Косето. Но тогава вече бях забелязала това петънце. Не расте, не тъмнее, но е там и ме дразни. Казаха да го мажа с Сребърен нитрат и йод ( т.е. да го мажат), но потъмнявало зъбчето. Сега предстоят още консултации със зъболекари. Имало някакъв лак, с който се мажело. Ще видим. 
ЕвелинкаHug  Flowers Four Leaf Clover. И аз бих се консултирала. Поне да не стоя в неизвестност. Гунки на Блажко, милото много му се събра  Sad.
Ma4oFlowers Rose Flowers Rose. Никога не сме подготвени за такива неща  Sad.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 12:43 от Lovi

# 245
  • Варна
Честит Рожден Ден на всички малчовци от изминалите дни!
Да растат здрави, щастливи и много палави!

Нашия зор с яслата продължава. Sad Не иска да ходи. Още от оградата на яслата започва да плаче, оставям я с рев и след час и половина си я взимам пак ревяща. Cry Лелите казват, че изобщо не могат да я успокоят и само "мама" повтаря. Не иска да играе с децата, седи си сама и плаче. Като си я взема е весела, но е станала още по-залепена за мен. Не ме изпуска от поглед, особено навън почти постоянно ме е хванала за ръката. Не знам до кога ще издържа така. Казват, че ще свикне, да не се отказвам, ама... Rolling Eyes

Коте, в 5-та група сме. Специално помолих, да е в нея, за да е с Вилито, а и други познати деца има в нея, но няма особена полза за сега. Водя я от 9:30 до 11:00, сигурно затова не сме се засичали.

Лови, браво на вас за отбиването. И на мен вече почна да ми тежи и то най-вече проблема с храненето. Tired Ами че тя почти само на кърма кара - с 300 зора успявам да и набутам по някоя лъжичка манджа и то обикновено на третата лъжица почва да плюе и заявява, че иска цици. ooooh! Да мине малко зора с яслата и живот и здраве от догодина ще се отбиваме, по "трудния начин". Tired

Евелинка, много е гадно по тия доктори. Добре, че поне сте се разминали с операцията. Щом другия тестис си е нормален, не се тревожи. Ще си го пазите. Hug

Ма4о, съболезнования за баба ти.
А за проговарянето - няма да усетиш как ще почне да ти надува главата. Ема и тя не е много напред с материала, но от известно време не й спира устата Crazy като зацикли на някоя дума, може и 1000 пъти само нея да повтаря. ooooh! Опитва се да казва доста думи, но само аз й разбирам.

Хайде, лека нощ и много Hug и Heart Eyes

# 246
Здравейте, момичета, в нашият празничен ден!
Много благодарим за хубавите пожелания!   Simple Smile
Ето я и нашата щастлива рожденничка : ей тук има още снимки от празника: http://picasaweb.google.com/iva.latinova/BskLiD#
Наздраве и за много години за нейно здраве! cheers Честито и на всички септемврийски  октомврийчета, които пропуснахме!  bouquet
Не съм писла отдавна признавам, но си попрочитам редовно в темичката  Blush. Просто до скоро се ремонтирахме усилено, после Ива тръгна на ясла и ... на третият ден си я прибрах болна     ooooh! , цяла седмица  лекуваме  "една обикновена хрема" . Иначе сравнително бързо и безпроблемно се адаптира, но от тези болести ми се струва че оттърване няма  Tired.
 Hug на Евелинка и неиният голям и смел мъж Блажко, вярвам че с общи усилия ще се справите със ситуацията!
Съболезнования, Ма4о   Flowers Rose!
Миринда, голяма  Hug и на вас с Ема, дано по-бързичко свикне с новата обстановка! При нас лелите все ми обясняват че е много важно да говорим, да обясняваме на децата и да ги настройваме положително за престоя в яслата.
Лека вечер и сладки сънища от нас! lovekiss

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 09:17 от Didi81

# 247
  • София
 baloniЧестит Рожден ден на Вики, Ива, Кари и Ради!
Да растат здрави, усмихнати и обичани Kissing Heart baloni

# 248
Здравейте мамчета!
Влизам днес набързо да ви почерпя за вчерашния ни рожден ден и какво да видя-не сте ни забравили,въпреки,че не сме се появявали от "100 години".Стана ми едно такова много мило...БЛАГОДАРЯ ВИ!
Та ето една скромна почерпка от нас,за здравето на вече 2-годишната Вики:

Снимки от празненството не мога да ви пратя,защото ще празнуваме в събота,когато ще могат да дойдат и майка ми и баща ми.
Ние иначе сме добре.Вики ходи от един месец на ясла,с 2 прекъсвания за по 2-3 дни,познайте защо-неминуемата хрема и лека температура.Свикна бързо и по принцип и харесва при децата.Леко се разстройва като види сутрин някое детенце да плаче за майка си,ама иначе влиза с уговорката:"Ша доди мойта майка земи Вики" и "Купи мама бонки". Много бърбори-не и млъква устата.Всичко попива и повтаря и направо понякога оставам като втрещена,като ми изцепи нещо.Е,не е много чисто,ама и се разбира.
Аз от 1-ви почвам работа.Свърши ми "почивката"...

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ МАЛЧУГАНИ!!!
Да са най-вече здрави,за послушни-колкото-толкова(нали са си наши-ще си обичаме всякакви).Да растат весели и щастливи и винаги засмени!

Още веднъж-БЛАГОДАРЯ,че не сте ни забравили.Не ми остава време да влизам,а сега още повече,след като и Виктория вече окупира компютъра-нон стоп гледа "Мечо Пух".
Целувки на всички!

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 12:25 от matsa_gk

# 249
Честит Рожден Ден на всички сладурчета навършили две годинки!Нека растат здрави и безгрижни и да носят радост на мама и тате!

Днес поръчах торта за събота ,но детския рожден ден за сега го отлагаме ,че повечето русенчета са болнички .Саши е с лека храма и кашлица ,но май пак е от зъбите избива му последния горен кътник.Вече яко се глези и е готов на всякакви методи за да стане по неговото.
През ноща и на вън още сме с памперс ,биба не ни трябва щото си ползваме пръстчето .

# 250
Честит Рожден ден на
Ива, Вики, Кари
и
Ради!!!

Да са здравички и много послушни! Да радват мама и тати!!!

Последна редакция: чт, 25 сеп 2008, 19:02 от Sa

# 251
Честит Рожден ден на Вики, Ива, Кари и Ради! Да са здрави и весели и да имат послушни мам и тате!

Мачо,  Hugсъболезнования! Важно е спомените да са хубави.

Миринда, звучи ужасно. Да кажа, че една съседка рече, че нейното ревало 40 дена, но накрая свикнало. Стискай зъби и успех.

Борислав е болен от вчера. Всъщност аз от вторник му вменявам някакво неразположение, което не се регистрира 2 пъти последователно от лекарката, но снощи качи 39 температура и нещата се наместиха. Сега ще си поседи в къщи и живот и здраве от вторник пак ще е на ясла. Засега реве умерено - вътре не плачел, но го оставям разплакан и като ме види пак започва. Може и да е от симпатия с другите деца - ужасно звучи като плачат всичките нови. Лелите казаха, че от всички нови той е един от добре справящите се - така че гледам да им вярвам.

Лек ден на всички, че се събуди.

# 252
Здрвейте Hug
ЧЕСТИТ РОЖДЕН НА  Вики, Ива, Кари и Ради! Бъдете щастливи и здрави мили дечица! newsm51
Уф че гадно време взеха че познаха цял ден вали,сутринта една приятелка ни беше на гости  с нейното хлапе та си по-играха с моят САШИ и ЕЛЕНА.
Сега лудеят и двамата  от 1 час им беше сънят.
Миринда, спокойно на една приятелка и нейното доста плачеше като ходеше на градина,но след 1 месец се оправиха нещатата свикна,къде ще ходи. Simple Smile

# 253
  • -
Честит Рожден ден на Вики, Ива, Кари и Ради!Да са много послушни,да растат големи и умни малчугани!!!

# 254
  • София
Честит рожден ден на Вики, Кари, Ради и Ива! Желая им много здраве и щастливо и безгрижно детство!!!

Честит празник и на всички, които съм пропуснала досега! Да бъдат здрави и да носят радост на всички около тях!!!

Момичета вече сме в Кюстендил. Нямам много време за писане, че още много неща има за уреждане. Калина тръгна на градина - засега я взимам на обяд. Сутринта плака доста, но ми казаха, че после била много спокойна, а на обяд яла допълнително риба с картофи.... Laughing Големите тръгнаха на училище.
Детската още не е напълно готова и не мога напълно да подредя всичко.
От другата седмица мисля да започна да търся и работа, дано всичко се нареди.

До скоро на всички!

Ето малко снимки от Хисарлъка:

http://i152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/DSC01124.jpg

http://i152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/DSC01125.jpg

http://i152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/DSC01136.jpg

http://i152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/DSC01127.jpg

И от новият ни дом:

http://i152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/Noviat%20ni%20dom/DSC01145.jpg

http://i152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/Noviat%20ni%20dom/DSC01148.jpg

http://i152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/Noviat%20ni%20dom/DSC01155.jpg

http://i152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/Noviat%20ni%20dom/DSC01157.jpg

http://i152.photobucket.com/albums/s171/Mila_71/Noviat%20ni%20dom/DSC01150.jpg