След АВГУСТовското Близначе, сега ще чакаме и АВГУСТовско Раче

• 17 623
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
Момичета гледахте ли сутрешният блок на БТВ,Ани Цолова също очаква бебе и от понеделник ще си има заместничка,защото излиза в отпуск,много хубаво ми стана като го гледах защото много я харесвам!

леле супер  Heart Eyes и аз много я харесвам- много е слънчева  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 91
Steli Meli, пожелавам ти весел рожден ден! Прохладни дни и накрая едно здраво и красиво бебе! newsm51 newsm59

# 92
За кърменето нашият педиатър казва,че 6м са напълно достатъчни,и няма смисъл от дълго кърмене!

Смисълът всеки сам си го определя Simple Smile До 6 мес. е почти "задължително" (това е условно, разбира се, но се препоръчва поради качествата на кърмата, които адаптираното мляко не може да компенсира). След това - до голяма степен зависи как ти схващаш нещата.

# 93
graciana, честита бебка на приятелката ти! много красива ще стане детската стая  Heart Eyes вие сами ли ще я рисувате?
Аз и една моя приятелка сме се захванали с това занимание. Мъжа ми само минава ОТК, да каже колко му харесва и така. Нещо много ме е ударило на изкуство. Сега мисля от един гръб на гардероб, който мислех да хвърлям, просто да се нареже и да рисувам и върху него. Той е в много наситено черно и примерно с бяло и сребърно ще си го изрисувам...! Ох ставам малко да поразчистя, че вчера ми беше ден само за разхвърляне..

# 94
ЧЕСТИТО И ОТ МЕН НА СТЕЛИ МЕЛИ!

Благодаря за почерпката, а сега тичам на сладкарницата! Laughing Laughing

# 95
добро утро,  Hug

steli meli, да си жива и здрава и много щастлива през август  nbirthday пожелавам само хубави емоции
и аз ще стана на 29 тази година, но през септември, а до тогава има мноооооого неща да ми се случат Mr. Green

след темата за гърдите логично идва тази за кърменето  Mr. Green хич и не знам колко и какво ще стане, ще се постараем пък да видим.  но едно имам въпросче към вас, ако да речем живот и здраве всичко е наред, справяме се с бебоно и се кърмим до към 6 месеца, до тогава той продължава ли да суче горе-долу всеки 2.30-3 часа или храненията се разреждат или има друга схема?
а изобщо тия схеми откъде ги разбирам?

грациана, супер е да правиш разни неща с ръцете си, много ти се радвам, аз отдавна не правя нищо не знам защо, но като се сетя преди колко съм била активна - рисувах какво ли не от картички до стени, шиех и дрехи и пердета и чаршафи и кукли и всякакви такива, много е яко само така Heart Eyes

# 96
За кърменто да допълня: След 1 год. според мен нещата опират по-скоро до методика на възпитание.  Колкото до увереността, подкрепата и т.н. да съгласна съм, но си мисля че има и други начини за възпитание на тези качества и създаване на сигурност у детето.
И не на последно място, аз лично имам нужда да се чувствам освен майка и жена. Т.е. да не е съобразена всяка стъпка в ежедневието ми с кърменето и отглеждането на детето, а да мога да открадна мигове и за себе си, да изляза с приятелки на кафе, да изпия едно питие с мъжа си и ей такива дребни сладости.  Прекален светец и Богу не е драг.

# 97
  • Бургас/Пз
ЧЕСТИТО НА СТЕЛИ МЕЛИ И ОТ МЕН!!!! САМО ХУБАВИ НЕЩА И ПРИЯТНИ ЕМОЦИИ ДА ПРЕЖИВЯВА!!! smile3510 smile3510 smile3525

Колкото до кърменето и аз смятам че до към 6-7месеца си е нормално, после малко си се превръща в зависимост и трудно се слага границата. Колкото до психологическата функция на кърменето аз смятам че има и други начини по които можеш да успокоиш и утешиш детето си.

# 98
Яна, естествено че няма нищо лошо в кърменето и след 1 год. Но просто това си е въпрос на възгледи и мислене. За мен още отпреди е важно да си науча детето (а сега децата) на някаква самостоятелност и лично мнение. Може би защото е (са) момче(-та), но някак си не ми се иска за щяло и нещяло да ми стои до полата и да е като залепено към мен. Аз мисля, че тези неща идват от майката и затова самата аз се опитвам доколкото мога да му вдъхвам повече самоувереност. Това съвсем не означава, че "му се радвам и целувам само докато спи", напротив. Но когато знае, че го обичам и подкрепям, където и да е, ще му е по-лесно да се научи да се справя сам, а не за всичко да чака на мама.
Първия път, когато се отделих от Ники, беше на 2 год. чак (а дотогава си го гледах сама без баби и без ясла). И познай какво реване му удрях по цял ден  Cry. Но не и той, трябва да може да се отделя от мен без проблеми.

Нещо днес ме е ударило на философии... Thinking
Не че снощи Ники не ми плачеше за всичко, само защото госпожата се майтапила с него, че няма да отида да си го взема от детска и тя ще го води у тях  #Crazy. А той е такъв, че приема нещата навътре, вместо да се разсърди или разплаче. Та така се беше разтъжил снощи, милото ми чедо. Sad

P.S.
malkabubi, всичко свързано с начините на гледане на бебето го разбираш от педиатъра. Всеки месец се ходи на консултации, бебето се мери, казва ти какво е най-добре да правите през следващия месец и т.н. - всички въпроси за бебето можеш да му ги задаваш на него. Затова е много важно какъв педиатър ще си избереш, да можеш да разчиташ 24 ч. в денонощието на него, както и да ти съответства горе-долу на възгледите и на разбиранията за гледането на бебето.

Последна редакция: пт, 04 юли 2008, 10:52 от valeni

# 99
Разбира се,че всеки сам решава колко дълго да кърми детето си,аз лично не съм превърженичка на дългото кърмене,защото както са написалии другите след 6,7м ,зависимоста на детето става много силна и след това отбиването е по трудно,имам много приятелки които са кърмили децата си да 2г и за мен това е смешно,защото 2годишно дете си е вече голямо, и не трябва постоянно да виси на гърдите на майка си!
Това си е лично мнение и не го натрапвам на никой!

Последна редакция: пт, 04 юли 2008, 11:05 от mama galka23

# 100
Весел Рожден Ден, Стели-Мели ! Пожелавам ти щастие за двама   ura
Хем ще раждаме заедно, хем сме си били и един дол дренки  Laughing

Аз участвах тук в "тиха" пропаганда "за" кърменето. Снаха ми, която роди скоро отначало беше абсолютно против (свекърва ми например не е кърмила нито едно от 4-те си деца), а аз при всеки повод съвсем небрежно подмятах, че в БГ този въпрос дори не се поставя. Дали заради екзотичното, дали заради практичното, но племенницата ми се уреди с майчино мляко  Wink

Споко девойките до 30 възстановяването е бързо, след това е малко по-бавничко ама не е голям проблем.

Асе, ама и ние, дето сме прехвърлили трийсетака, няма да се предадем без бой  Party
 newsm23 Упражненията, които обещах за момичетата след секцио са вече в албумчето. По принцип в зависимост от кондицията всеки трябва да си прецени кога да ги започне и да не се старае да прави всички още от началото, то тялото си показва.

Довечера съм на ФМ, след това на гинеколог и нямам търпение да узная Гаргалчо какви ги е свършил пред последния месец. Естествено, че ми е малко притеснено, затова съм си обещала днес да се занимавам само с дела, които да ми отвличат вниманието, една Агата Крисити няма да ми дойде зле Naughty

Искрено се надявам с бебето на приятелката на Диди всичко да е наред  Flowers Four Leaf Clover

# 101
нещо не мога да открия албума ни  Rolling Eyes

# 102
malkabubi, всичко свързано с начините на гледане на бебето го разбираш от педиатъра. Всеки месец се ходи на консултации, бебето се мери, казва ти какво е най-добре да правите през следващия месец и т.н. - всички въпроси за бебето можеш да му ги задаваш на него. Затова е много важно какъв педиатър ще си избереш, да можеш да разчиташ 24 ч. в денонощието на него, както и да ти съответства горе-долу на възгледите и на разбиранията за гледането на бебето.
мерсаж:) така и предполагам, като се има предвид как ще разпитвам майките в парка откъде да намеря педиатър, едва ли ще улуча точно какъвто ми харесва, питах от любопиство дали и до 6тия месец кърменето продължава толкова често колкото в началото.

Аз участвах тук в "тиха" пропаганда "за" кърменето. Снаха ми, която роди скоро отначало беше абсолютно против (свекърва ми например не е кърмила нито едно от 4-те си деца), а аз при всеки повод съвсем небрежно подмятах, че в БГ този въпрос дори не се поставя. Дали заради екзотичното, дали заради практичното, но племенницата ми се уреди с майчино мляко  Wink

Меган, мислех, че във Франция хората по-принцип са си ЗА кърменето, но явно навсякъде има всякакви мнения Peace

# 103
Здравейте и от мен!  Hug

Стели Мели, Честит Рожден Ден!
Желая ти да си жива и здрава ти и цялото ти семейство и най-прекрасното малко вързопче за подарък през август   smile3504

Относно темата за кърменето, мисля при нас това до продължи до 1-вата годинка живот и здраве, като разбира се мисля след 6-я месец в който горе-долу ще започнем със захранването, кърменето да не става на всяко хранене, а може би 1-2 пъти в деня. А относно зърната-и при мен има промяна разбира се, но сега въобще не ме интересува как изглеждат или как ще изглеждат след това. Наясно съм, че промяна ще има, пък и не отдавам голямо значение на факта. При нас бебенцето се забави с 2 години, така, че всяка промяна по този повод за мен е щастие! Да са ни живи и здрави само!

При последната консултация вчера ми съобщиха, че едва ли ще изкарам още дълго, та в този смисъл аз продължавам да пазя леглата у дома и ще се включвам все по-рядко.

Слънчев ден ви желая и много усмивки!   bouquet

# 104
Steli Meli Честит рожден ден!!!  smile3525 Да си жива и здрава и само хубави мигове с малкото ангелче!
graciana мила, благородно ти завиждам, че имаш и таланта и въображението да подготвиш сама стаята на твоето бъдещо детенце   bouquet   newsm10
Хубав ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт