Бенки

• 313 185
  • 863
  •   1
Отговори
# 270
  • Враца
Набързо прегледах темата. Брата на мъжа ми преди месец, ходи на профилактичен преглед за някакви бенки на гърба, при което му казаха че трябва в най- скоро време да се махнат.
Наивно от негова страна веднага тръгна да записва часове при хирург, наш познат професор по микробиология настоя да се прегледа при специалист и се оказа, че никак не е полезно премахването на бенките. Ако са на такова място, че пречат първо се изследват и тогава се пристъпва към рязане.
Аз съм чела различна от тази информация.
Има различни бенки и само специалист онколози могат да решат дали първо да направят биопсия и след това да махат бенката.
Колкото до това длаи е опасно да се махат- винаги е имало спор по въпроса, според мен трябва специалист да каже и специалист да извърши операцията.
Проблемът идва основно от хирурга и начина по който прави операцията. Може при самото отстраняване да остане част от бенката и ако недай си боже се окаже проблемна това, което е останало да работи, затова в такива случаи обикновено правят 2-ра операция, която е по-голяма от предишната.
И накрая- не трябва да се пренебрегва ако има проблеми. Ако лекар каже да се маха, по-добре е да махне при добър специалист.
Колкотъо и да е странно наскоро ми попадна статия дали има връзка между слънчевото изгаряне и меланома, оказва се, че не била толкова голяма, което за мен е леко странно.
Аз ще си се мажа със слънцезащитен крем разбира се

# 271
Аз също ходих преди около месец да си премахна няколко бенки.Дали спокойно мога да се пека на плажа вече?Дерматолога ни ми предписа никакво допълващо лечение, мажех само с едно кремче за рани в самото начало.На местата ,където бяха бенките вече имам белези,които не третирам с нищо,защото нямам вяра на кремовете"заличаващи" белези.Ако мажа с висок фактор е достатъчно,нали?

# 272
задължително си вземи крем с висок фактор преди плажа Peace

# 273
  • Варна
задължително си вземи крем с висок фактор преди плажа Peace

newsm10

# 274
Аз също ходих преди около месец да си премахна няколко бенки.Дали спокойно мога да се пека на плажа вече?Дерматолога ни ми предписа никакво допълващо лечение, мажех само с едно кремче за рани в самото начало.На местата ,където бяха бенките вече имам белези,които не третирам с нищо,защото нямам вяра на кремовете"заличаващи" белези.Ако мажа с висок фактор е достатъчно,нали?

Да, мажи с крем с висок фактор на защита  Peace

# 275
venom0607 ,малък си още да мислиш за рак.

Какво значи това?Ракът не може ли да се образува по всяка възраст?

# 276
venom0607 ,малък си още да мислиш за рак.

Какво значи това?Ракът не може ли да се образува по всяка възраст?

Може да се образува по всяка възраст, разбира се, но ти така си се уплашил, че....  #Crazy
 По-спокойно! Знаеш ли колко много хора, колко много много бенки имат?!
На 14 години си, как може да си такъв фаталист?!

Веднъж откъснах една от бенките си. Остана една изключително малка част от нея. Напоих обилно поне 5 салфетки с кръв, толкова много кърви. Не съм ходила на лекар, защото тогава имахме училищна лекарка, която каза, че не е нужно да ходя на специален преглед при дерматолог и аз съответно се доверих(нали е лекарка някаква).

Малка част от бенките са опасни и ако забележиш някакво изменение във вида на някоя бенка, тогава иди да я проверят.

Ако бенката е от опасните, тогава може да възникнат проблеми, ако я разраниш.Ако ти се случи, веднага отивай на лекар, дори само за успокоение.

Но, по-спокойно! Не се притеснявай толкова.
Аз само на едната ръка имам над 30 бенки, 6-7 от тях са изпъкнали. Представи си колко бенки имам върху цялото си тяло... Shocked Редовно задрасквам някоя по невнимание... Яко боли, да му се невиди  #Cussing out

Изчакай до септември и тогава иди на лекар и поискай да ти ги махнат, щом те притесняват. Сега няма да се съгласят да оперират, понеже после трябва да се пази известно време от слънце.

И по-спокойно, недей сам да си вкарваш паранои!
 Wink

# 277
Мерси много,поуспокоих св.Аз главно се тревожех заради местоположението на бенката(гърлото ми) и се страхувах да не и направя нещо(протриване от ключове,дрехи и др.) защото ако я откъсна по погрешка и бенката е злокачествена- CryАма мерси все пак.А,и да питам за онази бенка,за която бях писал по-нагоре-на гърдата ми.Тя как може да се махне.защото е на зърното ми(лявото)Доколкото знам бенките се отстраняват заедно с ивиците кожа около тях,така че как ще стане?

# 278
  • На края на света !
Това бемките са толяма напаст ,аз имам две големи на гърба и понякога ме дразнят много ,исе замислям на въпроса да ги махна ли? newsm78

# 279
Абе преди 2 години нямах много бенки и сега ми се появяват от зад на гарба отпред на коремната преса аве не сам свикнал да се гледам с бенки и ме дразнат даже и по лисето взеха да ми се появяват някжи малки
та въпроса ми е тъйкато са от плоските има ли начин да се махнат или заличат и какви са ените който е запознат ще се радвам ако каже

# 280
Хора , някои знае ли повече информация за този лечител в Пловдив дето премахвал бенки с някакви мазила? Във форума потребител "svetla" е писала за него - някои взел ли е информацията му, че нейната поща е пална?

# 281
  • София
Хора , някои знае ли повече информация за този лечител в Пловдив дето премахвал бенки с някакви мазила? Във форума потребител "svetla" е писала за него - някои взел ли е информацията му, че нейната поща е пална?
TОва си е голям риск.
Ами ако бенката се окаже злокачествена? newsm78
Аз никога не бих рискувала...
По добре да се довериш на лекар.

# 282
  • Варна
TОва си е голям риск.
Ами ако бенката се окаже злокачествена? newsm78
Аз никога не бих рискувала...
По добре да се довериш на лекар.

аз съм на същото мнение,по-добре да не рискуваш с такива методи

# 283
Здравейте, извинявам се ако ще повторя някой но не мога да изчета цялата тема в момента, исках само да дам един линк за специалисти дерматолози от цяла България
http://www.derma.bg/spec.php?s=1

# 284
благодаря за полезния линк, не се повтаряш и е много хубав Peace

Общи условия

Активация на акаунт