Бенки

• 309 686
  • 863
  •   1
Отговори
# 495
  • София
И мен ме е страх, затова и не съм отваряла темата.
Аз имам на гърба, харесвам си я много, но винаги ме е било страх да не я закача, като се обличам.

Изобщо.. само аз ли имам червени бенки? Страх ме е.  Confused

Червени бенки нямам.
И аз нямам.
Но мъжа ми има не една,и то ситнички червени точици.

# 496
Защо ми трябваше да отварям темата.. Ошашках се!!
Имам големичка червена бенка на гърба, отивам още в понеделник на лекар!
Изобщо.. само аз ли имам червени бенки? Страх ме е.  Confused
аз имам на крака една малка червена релефна точка, но не знам може ли да се нарече бенка newsm78

# 497
Моите са само червени (по торса, но като се разчеша някъде ми излизат временно малки червенки и после изчезват, някои са релефни, други -не), ако никой с подобни не пише ще полудея до понеделник, тресна ме страха сериозно!

# 498
Evanescent, споко:) Опасните бенки в общия случай са тъмно кафеви, плоски повечето, дори изглеждат подкожни, имат неравна форма, и се променят във времето. Аз имам тук-там някоя червена точица, след бременността ми излязоха, поизмаха ми ги доктора, но не е коментирал нищо по отношение на това дали са особено опасни(иначе почти го побърках, щото за всяко петънце съм го разпитвала, а той ми смени кожата, така да се каже).

И имам молба към пишещите тук-моля ви, не всявайте излишна паника!!! Всеки носи глава на раменете си, и е излишно да психясвате народа, щото някой си е махнал някоя бенка по каквата и да е причина! Вярно, че фалове са ставали, и най-вероятно ще стават. НО! Всеки кадърен лекар е запознат с т.нар "ABCD" комплекс от критерии за оценяване на бенката. Ако има най-малко съмнение, едва ли би подложил здравето на пациента си и репутацията си на риск, за да вземе 30-50 лева, за да я махне. Освен това има случаи на злокачествено израждане на бенки вследствие на биопсия(изследването, за което често се пише в темата), което е аналогично като интервенция на разраняване на бенката. Както и има случаи на поява на разсейки на ракови клетки след премахване на злокачествена бенка(изследвана след премахването), но проблемът само се ускорява при неправилно премахване, това е!

И още нещо-бенката е несъвършенство на кожата, туморно образувание, най-често(и дай, Боже!) доброкачествено, което несъвършенство обаче често се влияе от механични дразнения, употреба на козметика и парфюми, излагане на слънце(не непременно плажуване). За себе си аз лично не успях да се откажа от лосионите за тяло и парфюмите, не се пазих навремето от слънцето, не преодолях желанието си да ходя с гол гръб, но пък имах комлекс от бенките по гърба си, не преодолях и болката в бенките, която се появяваше често лятото и сутрин, след като цяла нощ съм се въргаляла из чаршафите. Затова реших, и измахах всички, до една. Надявам се да не съжалявам един ден. Но затова ходя и ще ходя на профилактични прегледи, ползвам козметика с SPF поне 20, спирам плажа.

Успех на всички:)и сори, че се стана дълго...

# 499
а на pepelq6ka искам да кажа, че няма късно и ранно махане на бенки!Просто ако тя е карцином.....и се разреже вече ще е късно за каквото и да било!НЕ се предоверявайте на изследванията!!!!
извинявай,ама големи глупости говориш...разбирам,че си афектирана от случилото се с твоя познат,но не мисля,че целта на лекарите е да ни уморят Peace
Никъде не съм писала, че някой иска да умори когото и да било.....а да кажа, че винаги има риск!!!!!!От там нататък си имате глави на раменете, за да си прецените какво да правите и на кого да се доверите!!!

# 500
Махайте тогава, но да ви кажа, че ако има нещо опасно, толкова бързо може да се разнесе по кръвта, че докато се усетите и....... може да е станала белята.....ТАКА, ЧЕ УМНАТА!

Дори не съм се замисляла за тези неща като ходих да си махам моите.

Достатъчно напредна медицината,за да не се подлагаме на излишен риск.

А пък то опасни неща има навсякъде около нас.

# 501
Махайте тогава, но да ви кажа, че ако има нещо опасно, толкова бързо може да се разнесе по кръвта, че докато се усетите и....... може да е станала белята.....ТАКА, ЧЕ УМНАТА!

Мисля, че това, че не си се замисляла показва известна доза небрежност от твоя страна!Човек трябва да бъде добре информиран преди да предприеме нещо!

# 502
Искам да попитам дали все още е подходящо времето от годината за премахването на бенки? Имате ли представа?

Искам да махна една на носа и една на линията на сутиена.

# 503

Мисля, че това, че не си се замисляла показва известна доза небрежност от твоя страна!Човек трябва да бъде добре информиран преди да предприеме нещо!
Имам предвид,че не съм си и помислила,че нещо лошо ще ми се случи,точно защото се информирах много добре.
Затова избрах реномирана болница с отлични дерматолози,за да сведа риска до минимум.
Всъщност ако имаш линк с информация за неприятни или необратими последици от премахването на бенки го качи тук,за да може желаещите да се подложат на такава интервенция да са по-добре информирани.
Пък вече нататък всеки сам да си преценява.

# 504
Естелия, късничко е вече май...Проблемът е, че на мястото на раничката може да се появи нежелана пигментация. Затова и дерматолозите препоръчват махането на бенки, особено по откритте части на тялото да е в периода ноември-март, което не изключва ползването на слънцезащитна козметика обаче. Но пък ако се мажеш с SPF 100 например, едва ли ще е проблем. Употребата на парфюм, парфюмирана козметика и т.н. също причинява пигментация на местата с интервенция! Питай:)

# 505
  • София
Искам да попитам дали все още е подходящо времето от годината за премахването на бенки? Имате ли представа?

Искам да махна една на носа и една на линията на сутиена.

Няма  проблеми д а ги махнеш.Пролет сме.Има време до лятото.
Просто ще използваш слънцезащитен крем след премахването.Мисля,че и 50 фактор е достатъчен.
Моите ще ги махам май месец.Лекаря ми каза,че десет дни след интервенциите даже на солариум мога да ходя,стига да използвам фактор върху белегчетата. Peace

# 506
Хубаво е да се махнат преди лятото, докато слънцето не е толкова силно. Аз си махнах 4 преди месец при хирург- онколог, чрез ел. коагулация. Не излизах от вкъщи само два дена, но лекарката ми каза, че не трябва да съм в цикъл когато си ги махам. Така и не я попитах защо, но тя си знае. Сега се мажа с Контратубекс и от ден на ден избледняват местата.

# 507
Аз бях на дерматолог. Каза ми, че всичко изглежда наред, а най-голямата, червена бенка ми предложи да я изгори. Аз отказах. Нали не сгреших? Не ми пречи..  Rolling Eyes

# 508
Аз бях на дерматолог. Каза ми, че всичко изглежда наред, а най-голямата, червена бенка ми предложи да я изгори. Аз отказах. Нали не сгреших? Не ми пречи..  Rolling Eyes
Не си сгрешила!Мн правилно си постъпила!Ако не ти пречи, определено не трябва да я пипаш!

# 509
Щом не ти пречи, не я махай. Опасно е ако е на място където има може да се отстрани по механичен път. Тогава може да стане лошото.

Общи условия

Активация на акаунт