Бенки

• 309 832
  • 863
  •   1
Отговори
# 750
  • Варна
Здравейте,
Предстои махане на бенка на синът ми, но два дни след това се налага да пътуваме до София. Искам да попитам  след като се премахне бенката и се сложи марля, през колко дни се ходи за смяна на превръзката и на контролни прегледи? Може ли да се сложи лепенка, която да се сменя периодично? Това ме интересува, за да знам дали в София трябва да ходим за смяна на превръзката.

# 751
На мен лично ми направиха превръзка чак след една седмица.По принцип може и сами да си ги правите-представлява обикновенна марля залепена..По скоро прегледа е,за да видят дали зараства правилно и дали всичко е ок Peace

# 752
  • София
Да, горе долу след 5-7 дни сменят превръзката, но на мен ми бяха сложили някакви специални лепенки върху самата рана - "външни конци" или нещо от този род, и върху тях водоустойчива лепенка.
Иначе, ако е без тях и сама можеш да си смениш превръзката, но наистина въпросът е да се проследи дали зараства както трябва.

# 753
Аз не съм много сигурна какви ми бяха конците,но също имах такива лепенки,за да държат..но просто на 6я ден от спане,въртене,дрехи колкото и да се пазих тя лепенката сама си падна..Та екстремно ми се наложи да си я сменя.На другия ден мед.сестрата каза,че няма проблеми относно смяната лично щото така и спестявам на нея работа и консумативи.Но най-важно е да се следи състоянието по заздравяването.

# 754
  • Варна
Благодаря за отговорите на всички  Peace Дано да няма нужда за смяна на превръзката или сами да се справим, а пък като се приберем ще ходим на контролен преглед.

# 755
Здравейте, не можах да изчета цялата тема, защото е много голяма, но попрочетох доста. Днес забелязах, че в областта на врата, деколтето и гърдите са ми се появили нови ситни бенки. Винаги съм имала доста точно по тези места, но нормално ли е да излизат нови? Може ли да има нещо общо с хормони, защото съм все на някакви хормонални препарати? Също ми се струва, че като излязат, са първо червени, и после стават кафеви. Защото на няколко пъти съм забелязвала червени петна, на чието място сега има бенки. Имам ли повод да се притеснявам? 

# 756
Здравейте! Казвам се Йоана. На 14 съм. Имам много бенки. Началото на декември нашите ме заведоха при дерматолог (д-р Данчева, гр.Сливен) за две на гърба, които имам от малка и които нарастнаха с времето. Тя гледа и двете с някакъв уред в частния й кабинет и каза, че едната е рискова, защото е асиметрична и е 3-4 мм (след 5 вече било опасно), а другата, която беше по-голяма не е опасна, а е просто някакъв вид брадавица, само че още не е релефна. Та нашите решиха, че трябва и двете да се махнат, но изчакахме да стане по-топло и миналия вторник ги отстранира оперативно (д-р Начев, гр.Сливен). Самата процедура е много кратка и безболелезнена. След това също не боли. Имах по 3 шева на двете места и днес махнаха по един (петък ще ходя и за останалите). Сега чакаме резултатите от хистологията и съм доста наплашена, защото в семейството ми и от двата рода има много случаи на тумори и рак  Cry Надявам се всичко да е наред.

# 757
Не се тревожи, Йоана!
Всичко ще бъде наред! Hug

# 758
Привет и от мен ! Можете ли да ми помогнете за дерматолог или студио в района на Велико Търново ?

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 11:37 от bockabgvt

# 759
запис и се връщам е началото да чета Simple Smile

# 760
здравейте мами! приятно ми е, от много време чета в този форум, но чак сега се престраших да пиша. на 15 съм. имам един въпрос относно бенките, не съм много веща. имам доста бенки по дясната и лявата ръка, само до лакътя повечето, а нагоре са по 1-2. много са мънички, повърхностни, направо като точици са някои. по рождение са ми, защото баща ми има същите, само че по-големи на същите места (което ме навежда на мисълта че може би някой ден и на мен ще ми пораснат толкова големи Sad ) понеже реших да си изчистя ръцете, искам да попитам има ли някаква опастност от епилатора или коламаската, защото ме е страх да не си ги разкървя. сега като се зачетох в тази тема колко са опасни тези бенки и се поуплаших доста ooooh!

# 761
iskam da si mahna nqkolko golemi benki.hodih vednuj pri d-r penev no mi se stori dosta ne v 4as  i si trugnah ot kabineta.iska6e da mahne pochti vsicki az iskam samo nqkolko i moite sa golemi.iskam da znam toi samo s gledane na benkata moje li da preceni dali e za mahane za6toto ne sam se konsultirala s drug doktor.molq nqkoi da mi pi6e.gledam tuk 4e vseki pi6e 4e e dobur no...ne se 4ustvam sqka6 pri nego mnogo sigurna makar 4e ima dosta golqm staj i ima nai hubavoto oburudvane

# 762
channa,  ако не чувсташ, че това е твоят лекар, го смени!

кожната ми лекарка тук в германия след преглед с едно нещо като лупа, реши, че 2 малки бенки са за махане. след това им направи хистология, бяха ок.

а в Бг в един козметичен салон съм си махала 6 израстъкови бенки с лазер, също след преглед с такава лупа. Хистология е невъзможна при лазер. Преди това се бях консултирала и с лекарката ми тук. И 2-те лекарки казаха, че това не са опасни бенки, по-скоро са козметичен дефект и затова ги махнах с лазер (по-евтино и  белег почти не се забелязва) Peace

# 763
Да вметна само, аз съм махала изпъкнала бенка с лазер, оператора така я отстрани че беше възможно да се направи хистология  Peace Но всичко си зависи от конкретния случай (типа, големината на бенката) и от лекаря, който извършва манипулацията.

# 764
Всеки лекар прави прегледите по различен начин..моята с просто око прецени(всъщност дори и да не беше решила,че е опасна аз щях да я махна по собствено желание,защото пречеше),знам,че в Токуда правят преглед и с някакъв уред..кое е по-добре и по-сигурно май сам трябва да си преценяваш  Thinking Ама чай пък абсолютно всички по теб да иска да ги маха-малко много ми се вижда  Peace

Общи условия

Активация на акаунт