Бенки

• 309 886
  • 863
  •   1
Отговори
# 735
може ли да ми дадете координати на д-р Ботев или д-р Попова че прегледах темата и видях добри отзиви  Simple Smile благодаря Simple Smile

# 736
здравеите знаете ли добър дерматолог в плевен  newsm78 става дума за премахване на релефни бенки по лицето и се чудех дали има добър доктор или направо за софия да пътувам newsm78

# 737
  • София
Здравейте, отдавна не бях влизала в темата и сега виждам въпросите.

Аз ходих в клиниката по дерматология във ВМА. Преглежда ме д-р Лисев, а операцията ми направиха д-р Лисев и доц. Кадурина. Цената за първата бенка беше 100лв, а за всяка следваща по 50 лв. В цената е включена и хистологията, както и смяна на превръзките, махане на конците. (не мога да гарантирам, че цените са все още същите, аз ходих декември месец).

За контакти - http://www.dermatology-bg.com/ може да видите в сайта. Честно казано малко организацията им ме дразни. Не записват часове предварително за прегледите, уговаряш се с доктора кога и после чакаш. Сигурно знаете, че и на входа не пускат, така че трябва да се обадиш на лекаря, когато стигнеш долу, а той се обажда на портиера. Въобще дълга и широка....  ooooh!

# 738
здравейте, да се включа и аз в темата Simple Smile
преди половин година ходих на преглед в Токуда при доктор Люси Попова - голяма симпатяга е, та тя ми  прегледа всички бенки, че много си ги имам, и ми каза за 2 от тях че трябва да се оперират. Оперира ги , резултатите бяха че едната не е много добра, а другата си е ОК, след 10 дни ми махна шевовете и носих месец-два едни лепенки силиконови cica care или нещо от сорта. Останаха две линийки на мястото на бенките. Самата докторка ми ги препоръча за заличаване на белезите, каза че са по-добри от разните мазила и че контратубекса не върши работа, определено и аз съм доволна, въпреки че не бях много редовна в носенето  Embarassed

# 739
Операциите в Токуда струват по 160 лв едната, за смяна на превръзка беше по 5 лв на бенка. А самата операция за двете бенки беше към 40-50 мин. А иначе не знам дали здравната каса ги покрива, мен ми излязаха безплатно понеже от работа ни осигуряват допълнително.

P.S.magister militum изчисти си кутията, че не можах да ти пратя на лични

# 740
  • София
Само да уточня - цената зависи от големината на бенката и начина на отстраняване.
Ако е малка - маха се с един специален уред, прави се само един шев и струва около 40 лв + 35 хистология.
Ако е по-голяма - изрязва се по друг начин, има по-голям шев и цената започва от около 120 лв + 35 хистология (ако вече и тя не е увеличена).

# 741
Преди по-малко от месец: бенка колкото монетка от 10ст(ама как го казах  Laughing ),140 лв операция,за превръзка(която беше една единствена за 2 седмици-сама си купих след оперативни лепенки и се справях в нас) и хистологично изследване - нищо.Това е в Александровска.

# 742
  • София
Аз ходих при Ботев, цените са:
за една голяма бенка (имам 13 шева) - 220 лв. всичко (операция, упойки, хистология, превръзки) + 2 пъти по 6 лв. за водоустойчиви превръзки след това.
за три малки бенки 2x55 лв. и 1x65 лв., водоустойчивите лепенки след това си ги купувах от аптеката.

# 743
не знам, в Токуда и за двете бенки ми бяха казали по 160лв с изследването след това (бенките бяха с големина около и по-малко от 1 стотинка). Иначе не е имало специален уред, с местна упойка и изразват около бенката и на дълбочина, знам ли, някъде близо мисля сантиметър дълбоко, така 4е да са сигурни 4е вси4ко е изрязано. Мен ми беше добре и не болеше, ама ми стана лошо като ги видях как се клатушкат изрязаните ми бенчици в едни чашки, бая месце бяха ми клъцнали, ама това е за да се застраховат

# 744
  • София
Отдавна не съм чела в темата. Моя позната имаше проблем с бенки, като нейните бяха доста голями и на места на които трябваше все да ги паза за да не ги раздразни. След като тя обиколи доста лекари преди да ги махне, нямаше доцент, професор, лекар, за който не беше чула някакви отзиви да не го посети. В крайна сметка се спря на ВМА. Премахването на бенките и ги направи д-р Лисев и доцент Кадурина. Смея да твърдя, че те са едни от най-добрите в тази област. След нея друга моя приятелка си махна също бенки, на лицето, точна на едната ноздра и бяха. Изрязването е било доста голямо, защото се оказало, че външно са малки, но са растяли в дълбочина. Рязали са от едната ноздра в дълбочина до другата и след това са и правили и лицева прастика, защото инече е било неизбежно махането. Предварително разбира се тя беше подготвена за този вариант. Видях я 10 дни след операцията  Shocked не си личеше, че е оперирана, просто много добри, наистина!
Препоръчвам ви ги горещо. Кожното отделение към ВМА, в момента има една от най-добрата техника в българия. Самата доцент Кадурина е убучила доста добри специалисти, които са били и на специлизация в чужбина!
И на двете са взели по 100 лв на бенка.

# 745
А колко време отнема самото махане на бенките? Защото аз ходех при един хирург и той ми каза, че за около 10 мин. ще ми махне две бенки, бързо било ставало. Те нали и на вътре се изрязват не само горната част, изпъкналата?(моите са такива) Та си мисля за 10 мин. какво ще прави, да не само да ми ги изреже от горе, или не правят така?

# 746
А колко време отнема самото махане на бенките? Защото аз ходех при един хирург и той ми каза, че за около 10 мин. ще ми махне две бенки, бързо било ставало. Те нали и на вътре се изрязват не само горната част, изпъкналата?(моите са такива) Та си мисля за 10 мин. какво ще прави, да не само да ми ги изреже от горе, или не правят така?

Надявам се,че не би направил подобно нещо  Rolling Eyes за моята отне около 40 мин-упойка,разрез,шев..Подготви ме за към 30 мин когато се уговаряхме,но по принцип отделят по около час на операция-разбира се,за да имат време да почистят и оправят преди следващата операция.

# 747
при мен за две бенки отне някаде към 50 мин

# 748
И на мен кратко време ми се стори когато ми каза. Освен, когато му се обадя да си запазя час пак ще го питам. А иначе за двете бенки с хистологичното изследване ми иска 110 лв.

# 749
Здравейте
Аз също имам много бенки и скоро ходих на преглед в МЦ "Хипократ" Пловдив при  д-р Николова. Тя ми каза, че най добре е да махната няколко бенки които са в областта на сутиена ми за да не ги раздразня с времето. Искам да питам някой ходил ли е там, или някакви отзиви за лекарката. На пръв поглед ми се видя много разбрана и свястна, тя също работи и в ВМИ Пловдив.

Общи условия

Активация на акаунт