Бенки

• 309 899
  • 863
  •   1
Отговори
# 720
вече нямам шевове..и сега остава въпроса с какво да се мажа?тъй като лекарката я нямаше,а сестрата тоолкова бързаше не пожела да ми обяснява  Rolling Eyes и сега съм пред дилема...
Аз се мазах една седмица след като ми махнаха конците с бебешко олио, за да ми се отпусне кожата на корема (но на мен ми я събраха на самата операция, за теб не знам дали ще е нужно). Иначе една седмица след свалянето на шевовете можеш да започваш да се мажеш е Контрактубекс.  Peace
п.п. Какви ти бяха резултатите от хистологията?

Ох тия резултати дето никой не искаше да ми каже какво значат и със сто мъки и познати ги дадохме на една лекарка...каза,че са добри.За мен само това беше важно Simple Smile сега ще почна с Контратубекс и се надявам да се позаличи Simple Smile

# 721
момичета , да ви питам...
Синът ми както по напред писах, е с голяма черна космата и груба бенка на корема!!!По рождение! размерите и са 5-3 см грубо.
с израстването - вече е на 16 - тя става все по груба и обемна - но това са мъртви клетки които се ронят отвреме на време!
Но преди няколко дни на фитнеса я закачил и тя кървила доста... водихме го на личен лекар...обаче той каза че не е проблем да я махнем - просто ей така..
И с това компетенцията му по въпроса се изчерпа.
Живеем в Севлиево, което е малък град без много възможности за преглед при специалист.
Нещо нямам желание да я махам тази бенка... но пък има ли крим или препарат който да отстранява тази груба исъхнала мъртва маса от повърхността???

# 722
  • Пловдив
Познавам лечител, който ги маха чрез намазване с изобретено от него мазило. Като се намаже, става коричка като от раничка, която до 15 дни най-късно пада, но трябва да падне самичка. Отдолу остава новата израснала кожа със здрави клетки. Лечителят е доста възрастен и е от Пловдив, а синът му практикува същото в Бургас. Ако някой се интересува, да пише на лични, но да не му е претъпкана кутията, за да мога да отговоря Mr. Green Обаче този човек се навива да лекува, само ако бенката не е третирана оперативно.

# 723
Julis, по-добре я махнете, не е добре да расте.

# 724
Julis,
не мисля, че трябва да се доверяваш на разни мазила, колкото и положителен ефект да са имали в един или друг случай. Трябва да знаеш, че всяка бенка, чийто диаметър е по-голям от 5 мм, трябва да се наблюдава, а пък и ако продължава да расте, то това си е направо опасно.
Моят случай е следния - преди 10 години, докато играех волейбол, задната част на сутиена ми се плъзна нагоре по гърба ми и се заби между кожата и голямата бенка, която имах. Толкова кръв не бях виждала преди. Отидох при д-р Ботев, той ми каза, че бенката трябва да се махне, но първо трябваше да изчакам докато самата бенка заздравее и се успокои. Операцията не е нищо особено, изобщо не е нищо кой знае какво, от слагане на упойката до последния шев - около 45 мин. Трябва да спомена, че след това си махнах още 2 бенки и даже планирам това лято да си махна още една, пак при д-р Ботев.

PS. Четох някъде, преди няколко дена, че при премахване, чрез горене и shaving, има вероятност бенките след време пак да се появят.

# 725
момичета , да ви питам...

Ако имате път към София, по-добре запиши час при някой от добрите специалисти (които за мен са доц. Пейчева, д-р Попова и д-р Ботев) и се консултирай. Н
о не я мажете или обработвайте с нищо. Още по-малко - с мазила, от които бенките падат.

# 726
благодаря за отговорите момичета.  Hug
Ще пиша своевременно как се развиват нещата!

# 727
здравеите не успях да прочета цялата тема но от форуми по научих малко за бенките  но искам да попитам тъи като и аз имам мн бенки по тялото и особено по лицето но една наистина ме притеснява тя е релефна и доста голяма наистина мн искам да я махна но се страхувам от белези ако останат искам да попитам които си е махал от лицето резултата какъв е а и възраста има ли значение защото съм на 16  благодаря ви предварително Simple Smile

# 728
  • София
Дали белезите ще се заличат зависи от много фактори - колко е голям разреза, как е направен, как е зашит/залепен, следоперативния период ( след като ми махнаха конците например на мен ми сложиха едни специални лепенки, целта им беше да държат двата края на разреза, така че да не се получи белег, трябваше възможно най-дълго да се опитам да не ги махам), също и кремовете против белези - с тях трябва постоянство. Също така е важно какъв тип е твоята кожа, при някои хора се образуват по-дебели белези, при други се заличават по-бързо и т.н.

Аз си махнах две бенки на лявата буза и една в долния край на лицето, под ухото. Много добре бяха изрязани бенките, разрезчетата съвсем малки. Мажа се сега с крем против белези (за да не правя реклама коментирахме го по-напред в темата) при мен има много голяма разлика и то за 2-3 седмици използване. Мисля, че скоро съвсем няма да се забелязват белезите.  Peace

# 729
ивон можеш ли дами кажеш някакви координати къде ти махнаха бенките и цената Simple Smile

# 730
  • Попово
Ивон, може ли и на мен координати  Peace може и на лични

# 731
Може ли координатите да ги напишеш Ивон тук във форума, за да може да се знаят от повече хора - и от мен вкл. имам голяма бенка на линията на деколтето и тези дни доктор ми препоръча да отида при д-р Павлова или д-р Киров от Раковата болница (София). Трябва вече да се престраша явно.

# 732
а можете ли да ми препоръчате някой добър специалист във варна
моите започнаха да се ронят и да ме наболяват в областта на гънката на гърдите
може да е заради сутиена но започнах да се притеснявам

# 733
Здравейте,аз не съм майка ,но съм достатъчно голяма,за да имам проблеми.На 18 съм и сега сутринта като се преобличах да училище видях ,че имам някаква червена бенка на гърдата.Четох едни симптоми и може да се дължи на проблеми с дробовете каквито имам ,някой може ли да ми обясни от какво още може да се появи..Учих по биология ,че също и при рака се появяват моля ви..помогнете!

# 734
  • София
Здравейте,аз не съм майка ,но съм достатъчно голяма,за да имам проблеми.На 18 съм и сега сутринта като се преобличах да училище видях ,че имам някаква червена бенка на гърдата.Четох едни симптоми и може да се дължи на проблеми с дробовете каквито имам ,някой може ли да ми обясни от какво още може да се появи..Учих по биология ,че също и при рака се появяват моля ви..помогнете!
Тук едва ли някой може нещо да ти каже.Аз съм виждала на мъжа ми такива червени,но според мене не са точно бемки.Но не знам дали твоето е нещо такова.Според мене не се притеснявай така предварително.Сигурна съм,че не нищо страшно.За твое спокойствие можеш да отидеш на една консултация.

Общи условия

Активация на акаунт