Майчета за февруари в нова темичка събрани

• 22 821
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Бори,Yanast, добре дошли   bouquet

radka80, честито!!! на моя въпрос "не виждам диамант, къде е?" отговорът беше "няма и да видиш - направо халка"
Все пак и аз се надявам на изненада Stuck Out Tongue

Мамии, по цял ден съм перфектно, но тръгна ли си от работа ми става лошо и докато се прибера направо се гътвам.. после с часове не мога да си намеря място Sad /това май го бях писала вече Simple Smile/

Пък за коремчето.. аз моето го виждам май само вечер, след целодневно ядене...
Сутрин след WC няма никакво коремче Grinning да не казвам, че от денс вече съм -4кг... А аз си мечтая да ги сваля май по-дълго отколкото си мечтая да си имам бебе?!

По моите сметки май другата седмица аз ще съм в 12г.с., та съм накарала таткото да ходи да ме записва на тоя ранен скрийнинг до НДК.. Ще видим дали ще се справи Simple Smile

и Бори.. на мен последния цикъл ми беше на 20април.. като по принцип ми е 35дневен.. но редовен!

Намерих един календар мисля че в зачатие.орг... и по него съм забременяла на 15май... Което съвпада перфектно с нашите най-бурни дни 14-16май/

Ето го и него: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 809&Itemid=77

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 09:28 от carbo

# 166
  • София
грешка Simple Smile

# 167
 Hug и добро утро на всички от февруарския ни отбор.Добре дошли на всички новозаписали се-безпроблемна брменност и леко раждане.
Направо сте ракети вчера не можах да се включа и темата почти до края.
Момичета направо ме ошашавихте с тези изследвания.Аз не помня,но мисля че при първата бременност нямаше такива "шашканици"(за мен поне).Всичко това с феталната морфология и  скрийнинга е ново и непознато за мен.даже да си призная малко ме стряска.По добре ще е май да се доверя на доки изцяло както при първата бременност.

Честито на всички ,които са се похвалили за точици,пръстени и т.н.,и стискам палци всичко да е наред при тези които споделили за проблем.
Къде изчезна мамчето на нашите темички  В Н Л ,не я срещнах никъде в предните три страници.   baby_neutral

# 168
  • София
Цитат
Какво значи резус фактор?и какъв трябва да имаш?същия като на бебо???

С две думи: Положителният или отрицателният резус-фактор се определя съответно от наличието или отсъствието на определен белтък в кръвта. Повечето хора са с положителен Rh. При майка с отрицателен и баща с положителен има вероятност и бебето да е с положителен, т.е. по време на бременността да се появи несъвместимост между майката и плода. Ако майката е с Rh+, проблем няма.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D1%83%D1%81-%D1% … D1%82%D0%BE%D1%80

# 169
Carbo,този ранен биохимичен скрининг не е ли също в Майчин дом?И ако не,тогава къде?При мен няма никакви признаци,че съм бременна(освен бюста Laughing)-нито ми е лошо,нито ми се спи...само сутрин като стана малко ме опъва кръста.

# 170
Ето малко инфо за БХС (биохимичния стрийнинг)  http://www.bg-mamma.com/site/content/view/651/68/

Янита, незнам дъщеря ми кой резус фактор е  Sad , нито дали някооооогааааа са ми били Анти Д..... - беше във времена в които оставяха родилките да раждат с дни  #2gunfire

Прохладен ден на всички  Hug

# 171
Благодаря,момичета за милите думички!Добре заварили!Благодаря ти carbo за инфото WinkХубав и позитивен ден! Party

# 172
  • София
Ами този скрийнинг, за който аз говоря го правели единствено тук: http://www.zarodish.com/
Но пише че докторите са от Майчин дом, така че може би става дума за същото.. Пък и двете са относително близо...

Офф, пък аз днес на обяд ще ходя да си взимам резултатите за токсоплазмозата... бях почти забравила.. не съм много притеснена, което обикновено е лош знак Sad

# 173
carbo не се притеснявай,всичко ще е наред не си вкарвай излишно напрежение,мисли позитивно.Пиши като разбереш резултатите.
Янита,а как стои въпроса с резус-фактора ако и двамата родители са с(-),и  Rh на първото дете е и той(-).

# 174
Добър ден на всички Flowers Sunflower
Добре дошли Yanast и Бори.
Бори дано по скоро си намериш много познати и приятели и новият град да ти стане любим.
Янита..а какво става ако на майката е отрицателен ,а на детето положителен???Какво става при такава несъвместимост?
Скоро съм на изледвания и всички ще ми се проясни.
Иначе вчера бях на проба на роклята ми за сватбата и малко се разтроих защото не прилича много много на модела,който им дадох ooooh!Днес я върнаха да я преправят,освен това ми е малко големичка...
Иначе вече си поръчахме халките-много са хубавки и тортата! marriedДенят наближава и аз все повече и повече се вълнувам...Само като си представя всички тия хора....Ще разправям.

# 175
Ако и двамата родители са с отрицателен резус фактор, бебето със сигурност ще е също с отрицателен и няма да има проблем. Основание за тревога има само ако майката и бащата са с различен резус фактор, защото не се знае бебето кого ще наследи. По принцип проблем възниква само ако има контакт между кръвта на майката и на бебето. Такъв контакт може (но не е задължително да има) да има по време на раждането. Но за да се образуват антитела (които всъщност причиняват проблем) отнема повече от 72 часа (за часовете хич не съм сигурна, може и да греша). Затова при първо раждане няма повод за тревога, разликата в резус факторите не води до проблеми (въпреки че бременността се следи по-внимателно). Не знам точно как се процедира при втора бременност ако с първата не е сложен антигама глобулин (дано не съм го написала много неграмотно).
Май доста елементарно го обясних, може и нещо да съм объркала, но това знам за разликата в резус факторите. А, и че бебето може да изкара по-дълга кърмаческа жълтеница, ако е на кърма!

# 176
Добро утро и от мен, леле не мога да ви насмогна първо с четенето и сега с писането  Hug
Много се вълнувам от предстоящите сватби, дано изкарате незабравим празник   bouquet
Момичета, съвсем ме ошашкахте с тея прегледи ..... аз при първата ми бременност ходих само на фетална морфология някъде към 15 г.с. и правих останалите регулярни изследвания.
Уф  ooooh!

Иначе като разказвате, че отслабвате .... само аз ли дебелея  Embarassed Embarassed Embarassed хем повръщам, хем не се тъпча, пък в следобедните часове такъв корем оформям, че колегите вече ме питат дали не съм бременна и цялото село разбра естествено  Embarassed по-скоро високо стомахът ми се издува много и имам проблем с газовете и ходенето по голяма нужда  Sick
А за спането, и аз съм в отбора  Simple Smile

# 177
Здравеите моми4ета аз сам в 8г.с.,но на екографа ми казват 4е сам в седмата понеже беб4о е по малак.Знам сас сигурност седмицата в която сам за6тото сам сас инсеминация.Моля ви някои да ми отговори много сам притеснена. newsm78

# 178
  • София
В линка, който дадох, всичко е обяснено подробно.
Ако и двамата родители са с отрицателен Rh - нямате грижи.
Ако майката е с положителен Rh - също няма грижи, независимо от Rh на бащата и децата.
Проблем може да възникне единствено при комбинация от майка с отрицателен и баща с положителен Rh - тогава някое от децата може също да е с положителен и в тялото на майката да се образуват антитела. Това може да стане при образуването на плацентата и по-вероятно при раждането. Затова в първите часове след раждането (yanast, в България наистина е прието да е до 72 часа) на майката се поставя т.нар. Антидегамаглобулин, който предотвратява образуването на антитела.

Ако не се сложи след първо раждане на Rh положително дете (такъв е моят случай), следващата бременност се следи внимателно като се наблюдава дали евентуално наличните антитела в кръвта на майката се увеличават. Това може да стане, само ако и следващият плод е с положителен Rh. При мен Габа беше Rh-.

Darima, само с разкази няма да минеш - снимки трябват!

# 179
  • София
Здравеите моми4ета аз сам в 8г.с.,но на екографа ми казват 4е сам в седмата понеже беб4о е по малак.Знам сас сигурност седмицата в която сам за6тото сам сас инсеминация.Моля ви някои да ми отговори много сам притеснена. newsm78

На това може да ти отговори единствено докторът, който ти следи бременността. Съветът ми е да намериш доктор, на когото да можеш да се довериш на 100%.

Общи условия

Активация на акаунт