Програмата за детегледачките - 2

• 34 218
  • 374
  •   1
Отговори
# 75
Работя като учителка в горен курс. В случай, че реша да ползвам програмата "Подкрепа за майчинството", ще ми се наложи през всеки отделен ден от седмицата да определям различно работно време на детегледачката, предвид на това, че часовете са ми сложени в различно време на деня. Възможно ли е това? И още - ще ми се наложи да се подготвям в къщи, примерно пред компютъра, тъй като съм учителка по информатика и инф.технологии, което означава, че независимо, че ще съм си в къщи, ще имам нужда от детегледачката в другата стая. Възможно ли е това, ще имам ли пречки от ДСП при евентуални проверки? Освен това, възможно ли е да ползвам детегледачката през почивните дни, при положение, че не съм я ангажирала всеки ден по 8 часа? Все пак и аз съм човек и имам нужда от време за себе си, а за съжаление нямам баби. Ще имам и ваканции - зимна и пролетна. Тогава също ще съм в къщи с детето, а детегледачката, какво ще прави?

това че може да сте вкъщи в с детето не е проблем стига детегледачката да е с вас  Peace.Тя има право на 20 дни отпуск, който може да ползва, когато се разберете . През останалото време, ако сте вкъщи пак казвам, няма проблем, но трябва и тя да е там.
А какво значи различно време - в рамките на 8 часа ли е?

# 76
Клео, пак ще имам нужда от съвет и от отговор, вече близо 5 месеца сме успешно в Програмата, мислех си че да намеря подходящата жена и да се включим ще е най-сложното, но както се казва "никога не казвай никога" Cry За съжаление се налага нашата детегледачка да ни напусне Rolling Eyes Въпросът ми е следния, ако успея да намеря друга жена, трябва ли наново да пускам пакета от всички докумени? Има ли вариант да ми затръшнат вратата с отговора "вече са изчерпани бройките по тази програма" или мога да запазя този статус на "включени в Програмата", ако разбира се съществува подобен Blush?
Съзнавам, че задавам може би глупави въпроси, но след толкова усилия, сега сме отново на "кота зеро" и малко се панирам #Crazy 

# 77
Със сигурност трябва да подготвите нови документи, защото както знаеш основно документите са за гледачката, а тя ще е друга  Peace

Не се притеснявай, места по програмата има  Peace

# 78
 Hug Благодаря ти от все сърце, Клео Heart Eyes...Дано намеря също толкова готина и оправна жена, и дано отново да съм в редиците на Програмата!

# 79
Работя като учителка в горен курс. В случай, че реша да ползвам програмата "Подкрепа за майчинството", ще ми се наложи през всеки отделен ден от седмицата да определям различно работно време на детегледачката, предвид на това, че часовете са ми сложени в различно време на деня. Възможно ли е това? И още - ще ми се наложи да се подготвям в къщи, примерно пред компютъра, тъй като съм учителка по информатика и инф.технологии, което означава, че независимо, че ще съм си в къщи, ще имам нужда от детегледачката в другата стая. Възможно ли е това, ще имам ли пречки от ДСП при евентуални проверки? Освен това, възможно ли е да ползвам детегледачката през почивните дни, при положение, че не съм я ангажирала всеки ден по 8 часа? Все пак и аз съм човек и имам нужда от време за себе си, а за съжаление нямам баби. Ще имам и ваканции - зимна и пролетна. Тогава също ще съм в къщи с детето, а детегледачката, какво ще прави?

това че може да сте вкъщи в с детето не е проблем стига детегледачката да е с вас  Peace.Тя има право на 20 дни отпуск, който може да ползва, когато се разберете . През останалото време, ако сте вкъщи пак казвам, няма проблем, но трябва и тя да е там.
А какво значи различно време - в рамките на 8 часа ли е?
Благодаря, за бързия отговор Grinning
Става въпрос, че в понеделник, примерно съм от 13ч., а във вторник - от 15.30ч. на работа. Мога ли да я ползвам в събота или само от понеделник до петък?

# 80

Аз също съм с преподавател с гъвкаво работно време и от Социално подпомагане ми отговориха, че мога да се договоря с гледачката за гъвкаво работно време, дори и вечер, няма проблем. За събота - предполагам е ОК, стига тя да е съгласна.

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 15:10 от Емем

# 81
Имам следния въпрос:
мога ли да наема МАЙКА ми за детегледачка,при условие ,че се води ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ?Тя не е пенсионерка.Мисля ,че се самоосигорява,от провинцията е?
Предварително благодаря!

# 82

А сега към въпросчетата ми:
1.Предстои ми да се върна на работа през месец септември,когато детето ми ще навърши 9 месеца.Смятам да наема свекърва ми като детегледачка,но с мъжа ми нямаме сключен брак.Това ще бъде ли някакъв проблем при кандидатстването?

2.Аз се водя с адресна регистрация,различна от тази на мъжа ми и свеки.Къде трябва да се подадат документите - по мой адрес или по адрес на свекърва ми?

3.Дали би могла да ми кажеш какви точно документи да подготвям - за мен и за свеки?А къде трябва да се подават?

Съжалявам,че стана доста дълго,но това ми е "тъмна Индия".

Предварително благодаря!!!  bouquet

1. не е проблем
2.мисля, че по твой адрес
3.подават се в Дирекция Социално подпомагане - там ще ти кажат необходимите документи, по спомени са :
 за теб - удостоверение от НОИ и заявление което попълваш за участие в програмата
 за детегледачката - свидетелство за съдимост, удостоверение от психодиспансер (ако ти е роднина не се иска), здравна книжка и медицинско

Клео,много ти благодаря за отговора!!!  bouquet

Днес отидох в ДСП и госпожата,която се занимава с програмата беше страшно отзивчива и внимателна!!!Учудващо за държавен служител.....Но единствено ми се стори "неподготвена" по въпроса къде трябва да си подам документите - по мой адрес или трябва да си сменя адресната регистрация.
Та отново ще те попитам - къде - в София,където се водя,че живея,или в града,от където е бъдещата детегледачка и където ще се отглежда детето?

Отново ти благодаря!!! newsm51

# 83
Ако детето ще се отглежда в друг град трябва там да се подаде  Peace

# 84
radhika, thrill въпросите ви са по-специфични. Потърсих двете дами, които отговарят за програмата в АСП и МТСП за консултация, но се оказа че са в отпуск, така че когато получа информация ще ви пиша тук  Peace

# 85
благодаря,ще следя темата! Grinning

# 86
Благодаря, Клеопатра, ще продължа да следя темата и аз.

# 87

Хиляди благодарности!!! smile3525
А аз трябва ли да си сменям адресната регистрация???

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 18:51 от Anichka77

# 88
Клео, моля те да ми кажеш какво точно удостоверение да искам от НОЙ за да ползвам програмата? Детето ми е на 1г. и 11 мес.
благодаря и се възхищавам на готовността ти да помагаш:)  Hug

# 89

Хиляди благодарности!!! smile3525
А аз трябва ли да си сменям адресната регистрация???
Не, осбъждахме го този въпрос още когато готвихме програмата и така говорихме, че не е необходимо. Най-добре бабата да се информира все пак в Дирекция Социално подпомагане в нейния град за необходимите документи  Peace

Общи условия

Активация на акаунт