ОКТОМВРИЙКА чака времето да мине, да вземе отпуск и да си почине!

• 19 984
  • 287
  •   1
Отговори
# 105
Да ви дам един акъл. Едва ли не сте се сетили преди мен, ама все пак  Mr. Green
Понеже близките ми почнаха да ме питат какво искаме за фъстъка, почнах да раздавам подаръци по списък. Най-добре така, вместо да ме затрупат с ненужни боклуци. То е малко като подаръците за сватба, доброто предварително планиране е важно.
П.П. Надежда празнува на 17 септ. - денят на Вяра, Надежда и Любов и майка им София

# 106
  • Варна
Цитат
П.П. Надежда празнува на 17 септ. - денят на Вяра, Надежда и Любов и майка им София

Верно бе. Thinking Оф, дали  ще се оправя като Родя?

# 107
  • Бургас
Барабинка, тази идея е наистина добра, smile3501защото всички приятелки с бебета се оплакват от излишни и повтарящи се подаръци,които се чудят къде да прибират и на кой да подаряват!

# 108
Аз също мажех Дени със свинска мас - през зимата и зехтин през лятото. Мастта я миех със студена вода - слагах я в голям буркан, пусках и течаща студена вода и я бърках с пасатора. Става мека и пухкава като крем. Зехтина го преварях на водна баня.
За кошарка пред мястото съм си харесала тази:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 6654ffb7972043121
Много харесвам тези дето стават на легло, но нямам място за такава. А й по - нататък ще поръчаме направо детска стая.

# 109
  • Варна
Вие сериозно ли при всичката тази бебешка козметика ще мажете със свинска мас?  Rolling Eyes То и аз мазах щерка ми преди 13 години, ама тогава нямаше друга бебешка козметика освен пудра и крем против подсичане.  Според мене свинската мас идва прекалено тежка, трудно попива и бебетата стоят лъскаво мазни цяля вечер.  Има и нещо друго. На който му се месят свекита и майки, ще дават такива акъли много убедително. Сещам се и за солта във водата Rolling Eyes и стягянето с пелени и въжета нощем. Ужас. Добре че сега няма кой да ми помага.

# 110
Но... аз и преди бях писала за Чиполино и Кенгуру, писах до фирмите и отговорите, които ми бяха пратили за най-леки, комбинирани колички и като съотношение цена-качество бяха Пуки на Чиполино и Виктория и Даяна на Кенгуру, но като качесто и двете са еднакви. Моя приятелка с бебче, което днес даже навършва една годинка е с Пуки-то на Чиполони, и не е мръднала за цяла година... а улиците по които я бута са в ужасно състояние, даже минава някой път и нарочно, за да може да приспива малката, да и друса)))

Аз не съм против правото на избор, но че Чиполино и Кенгаро са с еднакво качество определено не съм съгласна  Naughty Затова и пуснах линка с темата в която сравняват двете марки  Peace Аз определено бих си купила Чико, но от старите модели, които са по-леки/за мен тези колички бяха железни и жалко че не ги внасят вече/.

За Бертони Карера -някой каза че си я е харесал newsm78 Искам само да посъветвам да отиде да я види на живо - плата е ужасен/мек смачкан и много тънък/сенника доста слабо предпазва от слънцето Naughty  и е доста тежичка и обемиста -като се сгъне би влязла в багажниците на малко автомобили Peace

Честито на именничките! Бъдете здрави и много обичани!

[/color][/b][/size]
.

Пуки
, разсмя се от сърце Joy Аз също не бих си мазала детето с мас, нито бих го соляла..и там с жълтъци имаше някаква врътка от едно време Joy

tanyaz
- страхотна кошарка  bouquet

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 12:43 от Kpuccu

# 111
... Сещам се и за солта във водата Rolling Eyes и стягянето с пелени и въжета нощем. Ужас. Добре че сега няма кой да ми помага.
Ей, това със солта е жив садизъм! Гледах невярващо и мигах на парцали, когато го чух преди време.
Засега мисля, че ако някой ще ми помага, то ще е таткото през първите дни, най-много майка ми да удари едно рамо за домакинството. Със свекърва ми имаме много различни възгледи за каквото и да е ставало въпрос, затова ще си спестя помощта й. Какво ще ми се натискат да помагат сега? Като стане голямо и трябва нон-стоп да се тича след него, ще им се обадя  Mr. Green

# 112
Момичета в Пловдив не съм виждала по бебешките магазини тази количка , а като характеристика и дизайн съм влюбена в нея.Всичко си има и е ужсано лека 7,7кг  LaughingМисля да намина към София и ако толкова ми хареса и на живо да си я взема.Освен това знам че са много добра марка и съм изненадана от ниската цена newsm78 В Англия доста са разпространени.На живо накой виждал ли я е в София?Как ви се стори?

Още един линк за всички марки: http://www.bg-mamma.com/site/content/view/93/63/

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 12:56 от Kpuccu

# 113
Здравейте момичета!

Честит имен ден на именничките! Да сте обичани и да си гушкате здрави бебчета в октомври!

В тази връзка да ви питам нещо - пак на лекцията ни препоръчаха да ползваме медицинска козметика като имало май само една марка с ph 5.5, която е най-подходяща, но за да не правят реклама явно не я казаха. Знаете ли за коя марка става въпрос?
Това ще е само СебаМед(SebaMed)! Мисля че има теми във форума коя е по добра СебаМед или Мустела.

Темата за количките я следя, аз все още съм на Skate на Peg Perego.На мъжлето сега му е влязла мухата да купуваме и Buggy лятото. Тук лятото само с такива се движат. Ето линкче:
http://www.foryourbaby.de/product_info.php?info=p13118_Quinny-Bu … y-Zapp-Citro.html  
И затова се оглеждам за някоя по-евтина зимна, ама засега нищо не съм харесала.

По повод подаръците мъжлето каза на бабите, нищо да не купуват и като имат пари и като дойдат тука, щял да ги закара по тукашните магазини да ни купят нещо. hahaha hahaha hahaha .

Айде приятен и ползотворен ден!

# 114
  • София
Добър ден, дами!

Честито на имениците! Да сте ни живи и здрави и много обичани!   bouquet

Айде и аз да почерпя за рождения ден на сестра ми, който беше вчера  Simple Smile Ще ви спестя картинките с лакомствата  Wink

Вчера и аз се главоблъсках относно бебешката козметика. Първо се двоумях между Мустела и СебаМед, избрах второто след много прочетени мнения. После се зачудих дали с тая медицинска козметика няма да изнежа кожата на беба допълнително. Една мама се оплакваше, че след като бяха ползвали само Мустела бебето после се изринало, когато купила някаква друга козметична серия. Гледам някои са доволни от Бюбхен  newsm78 Според мен преварения зехтин или мас заместват само лосиона за тяло, но не и измиващия продукт при баня и крема против подсичане. Така че все пак човек трябва да се спре на някаква марка. Аз вече съвсем се обърках. Мамите с опит да кажат! Peace

Днес ми хрумна още един показател при избора на количка. Първата зима някои ще ползват зимен кош. Обърнете внимание, че през втората зима детето няма да може да се вози в него, а ще се ползва летния/седящия вариант на количката. Та си мислех, че при това положение е добре да е по-дълбока, за да пази детето на завет, да има място за допълнителна завивка. Това са само мои разсъждения де, но мисля че е добре да се има предвид.

Мими, абе я не се занимавайте с вашия хазяин. Ние преди години имахме един,който освен, че отказваше да ни върне депозита се опита да ни вземе втори щото трябвало след нас да направи освежителен ремонт и да повика фирма за почистване (свеки беше излизала апартамента от до). На краставичар краставици ще продава.  Joy Ние разбира се не му дадохме допълнително пари, а за депозита който не ни върна не си платихме парното, което беше приблизително на същата стойност. Айде да си гледа работата! Гледай да го избягваш докато се изнесете, че ти се отразява на нервите! Ясно ти е, че само си лае.

Кумовете вчера ни бяха на гости. Много весело беше. Така ми липсват социалните контакти    Sad Вчера се обади майката на снаха ми. Толкова хубави и трогателни неща ми каза, които до сега не чух от някои близки за мен хора. Освен куража, който ми даде ми предложи помощта си ако имам нужда от нещо, дори да помага с бебето (а племеника ми е само на 1,5г. та има на кого да помага), защото нашите родители не са в София. Каза, че винаги сме в молитвите й. Като приключихме разговора ревнах като луда, толкова се затрогнах, че човек който ми е никакъв реално и не ми е длъжен, ми предложи толкова подкрепа.  newsm45  Иска ми се да има повече такива хора.  smile3501

# 115
  • В моята приказка
Ха привет и от мен...
Късно, но нямаше как....
Аз да се отчета след 3Д. Всичко ни е идеално, бебчо се смее и ще връзваме панделки..
Лек ден от мен   bouquet

# 116
Това с осоляването на бебето си е жив садизъм бабешки #Crazy Но момичета съгласете се, че всяко време си е имало нрави, обичаи и разбирания. По онова "бабешкото време", така са гледали деца и са мислели, че така е правилно, ако е имало сегашната апаратура и достъпи до информация, едва ли са щели да прилагат такива "илачи"
Относно, мазането, мисля че всеки има право и избор да маже детето си с каквото иска и каквото намира за добре и полезно. Познавам майки, който наистина нямат финансовата възможност да си купят бебешка козметика, и мажат децата си с мас, купуват си колички от оказиони, и дрешки втора употреба и т.н.
Убедена съм, че на тях им се ще да си купят от разнообразната бебешка козметика, но като нямат средства, коментарът как ще мажат децата си с мас е излишен. Съжалявам ако съм обидила или засегнала някой, но мисля че съм права Peace

# 117
  • Бургас
Майлили,мила нашите родители също са далече почти 400км-Плевен,но това не ме тревожи ,а ме радва защото сме си по самастоятелни и ние се решаваме всичко!
А за добрите хора,в последно време съм изумена от доброто отношение на околните,то ще ми направят място в автобуса,ще ми дадат ред на опашката,а днес на обяд ми дадоха от вече свършило ястие ,че нали съм бременна да опита и бебето!!!!Тези малки жестове правят деня не само поносим ,а дори приятен!
Желая поне по една приятна изненада на всяка сладурана Hug
Мисля,че обидени не трябва да има ,защото и ние ползваме кремчето с невен,въпреки огромното разнообразие на пазара,нали така? Peace

# 118
Мими, абе я не се занимавайте с вашия хазяин. Ние преди години имахме един,който освен, че отказваше да ни върне депозита се опита да ни вземе втори щото трябвало след нас да направи освежителен ремонт и да повика фирма за почистване (свеки беше излизала апартамента от до). На краставичар краставици ще продава.  Joy Ние разбира се не му дадохме допълнително пари, а за депозита който не ни върна не си платихме парното, което беше приблизително на същата стойност. Айде да си гледа работата! Гледай да го избягваш докато се изнесете, че ти се отразява на нервите! Ясно ти е, че само си лае.

Ама точно същото казал на мъжа ми. Да сме му платяли още един наем че освежаване щял да прави. Малоумна работа. Аз вече не се ядосвам, мина ми Simple Smile

# 119
Пуки, аз също бях против в началото, но след като получи алергични реакции от Чико, Джонсан и пенатен - нямах избор. От скоро мога да използвам ПА-ПА козметиката, която помним от деца(това е единствената,която понася). Оказа се при мен,че бабешките неща понасяме, а новите не. Доскоро даже я перях на ръка с домашен сапун. Вече започва да надраства алергиите и сам доволна. Сол не слагах, но след първите обриви педиатър ме посъветва да слагам преварена тетра във водата като я къпя. Надявам се сега с бебчо да нямам същите проблеми и да мога по лесно да го гледам. С каката не можах даже и памперси много да използвам.   Sad Не го пожелавам на никой. Не се гледа такова дете лесно в съвременни условия.

Общи условия

Активация на акаунт