Кипърски летни шедьоври 10

• 19 319
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
На пук на целия мизерабъл с компа, аз пак съм на линия!!! Mr. Green Stuck Out Tongue Winking Eye.... Че ха да видим кой-кого?! smile3560

Жужонка, то нашето "почивка" е малко пресилено да се нарече, щото няма да сме на хотел, къмпинг или нещо от сорта..., а на санаториум в Малко Търново - да сменим климата. От 4-годишна съм я помъкнала Лора всяко лято на планина, щото като беше малка така зверски ми боледуваше - от месец в месец с гнойните ангини и тежките антибиотици... Sick... луднала бях просто... Но откак` почнахме да ходим по санаториуми, със всяка следваща година организмът й става все по-устойчив... Пък като минахме и на хомеопатия вече година и половина какви ли не тежки грипове сме карали, но антибиотик не е помирисвала. Та в това отношение - от физическото й здраве поне съм доволна /Пу, пу, да не чува дявола! fingerscrossed/ ------------------- А племенницата ти къде са я приели не каза newsm78.., но да й е честит приема  bouquet и мерси за почерпката!

Хъмммм, Люсиенчето още не се е отчела за вчерашното събитие... махмурлия ли е, що лиииии?... Wine Glass hahaha

Пък и Мириам нещо зачезна напоследък... Thinking...
Айде бе хора, да не ви изреждам поименно, вземете пример от мен Mr. Green - с риск да ми гръмне компа в мутрата, ама пак съм на линия! Joy

Катенце, душко, пак ще те подбера с преводачески въпроси:
1) как точно се превежда словосъчетанието "μπορεί να με χωρέσει" ----> като "може да ме побере" ли... newsm78, т.е. това χωρέσει от χωρώ ли едва или от друг глагол, че не мога да го откия в "свещената табличка" на ПДД
2) и цялатя следваща фраза да ми преведеш, ако обичаш Flutter, че отделните думи са ми ясни като значение, но в това изречение глаголните форми са така овъртолени, че смисловият превод не ми е сигурен --->
"Κανείς κι ήρθανε τόσοι κανείς δε μ' έχει νιώσει
εσύ ήσουν μοναχά αυτό που ακόμα θα 'χα"

Песента е тази ---> http://youtube.com/watch?v=TplrL28Uxps&feature=related

# 211
  • София
Пепитка, честит празник!
Жив и здрав да е юнакът!
Пожелавам му вълшебно детство с много смях и веселие, а
вас да радва и слушка!

Блонди, много весело и приятно да си изкарате!
А, компа.... от опит знам, че точно когато трябва да
забие щото лошите компютърджий го гледат, не зацепва.
Пробвай ако имаш познати дори и със  същия доставчик,
някой съсед или нещо такова и ако забие поне  ще
знаеш със сигурност причината.

Жужи, поздравления и за племеницата ти.
Нека да се изучи и с добро и разум да сполучи!

Аз ходих да проверя днес как стои въпроса с балета на Алекс.
Е, живи и здрави от септември може и да започнем.
За тенис питах също, но чак след пет годишни ги взимат дечицата.

# 212
  • България
Добро утро на всички!Блонди,ако е от глагола"хоро" може да се преведе на бг  като"да ме изтърпи":ако обаче е от глагола "синхоро"/прощавам,извинявам/-може да ме прости,да ме извини -трябва да видиш в контекста на песента как най-добре приляга.По-надолу-"никой от многото/дословно-никой,които дойдоха толкова/,никой не ме е усетил/почувствал/,ти беше само това,което още щях да имам.Ако имаш текста написан,изпрати ми го на лични,защото ми е малко сложно да превеждам,като си пускам и спирам ю туб,защото зарежда бавно и се нервя.Много целувки на всички останали,обичам ви!

# 213
Добро утро.Радвам се   да видя,че бабче  Руми не ни е забравила.Има РС,деди сигорно е добре и той.  Hug
Блонди, приета е ``Мениджмънт на туризма``.Тя и такава гимназия завърши,това искаше да продължи,ееееееее приеха я.От тук нататък от нея пак  зависи.Да си наляга парцалките и умната.  Wink
Муцинка, беше ме попитала за Кипрус САТ./ми цифровия  ни доставчик ги има в менюто знам ли и аз/Доста са,освен Кипрус САТ,хващам  и ЕРТ,СКАЙ,Канал 10     Това общо взето от гръцките имаме.Докато свекъра е с Булсатком той има много.  Peace Поздравления за`Рррррр`-то на Алекс.  Peace Васко не го казва добре ,леко по френски ---- на логопед не сме ходили-ще видим .
Лек,усмихнат и спокоен ден ви желая!

# 214
  • България
Baba Ruma "рапортува" -PC -то е ОК,дедито също.  Хайде,лек и усмихнат ден на всички!                               

# 215
  • Larnaca, Cyprus
Малеее момичета какви са тия угощения какво е това нещо все пак е лято да не се подуваме толкова Naughty Naughty
Пепитка.....не знам дали ще стане шампион по плуване Mr. Greenама по важното е да расте здрав и умен пък другото ще се нареди....  bouquet  bouquet
А почерпката е простооооо невероятно .... Laughing Laughing Laughing.....мога да кажа че този път се наядох ....  261uu ...ииии Drunk
Жужи...Браво на племеничката както са я приели успешно така успешно и да завърши.... coolcool coolcool newsm24
Муцка..ауууууууууууууу балет аууууууу обезателно ще я караме да ни танцува като дойде тъй че приготвяй я отсега newsm19 smile3521
Блонди хич не се коси за компа гледай сега ще те светна друго .....значи гледай като отиваш следващия път върти сучи да попаднеш на някое младо гадже та така де поврътни му се малко поусмихни му се да видиш как ще ти го оправи на бързо ....... smile3508......за компютъра говорим нали...... newsm62
А за превода.....
Κανείς κι ήρθανε τόσοι
κανείς δε μ' έχει νιώσει
εσύ ήσουν μοναχά αυτό που ακόμα θα 'χα"
Никой - а дойдоха толкова (в смисъл - жени)
Никой не ме е почувствал
Ти беше еднствено това което бих имал........ Heart Eyes

...............................
και ποια πες μου ποια σχεση
μπορεί να με χωρέσει
И коя кажи ми коя връзка (любовна)
може да ме побере (поеме....приеме...събере)
................................
Защото тази дума се използва повече в друг смисъл ......
δεν με χωρη το παντελονι μου............Не ми става панталона .....обаче ако го превеждаш буквално ще се получи следното..........не се побирам в панталона ми

Виж след това угощение какви примери ми идват на ум Mr. Green Mr. Green

# 216
Катенце, благодаря ти и на баба Румче също, за преводаческата помощ!  bouquet  Значи все пак правилно съм се досетила, че χωρέσει е от χωρώ...само дето буквалния превод на бг не звучи добре.., но смисълът ще да е "в коя връзка мога да се впиша" /т.е. да се чувствам на мястото си в нея/... нещо такова, нали newsm78
------------- Пък идеята ти за младичкия техник хубава, ама то ако ме знаеш каква съм мърда Mr. Green - хич не мога да пърхам с мигли и прочие женски хитринки - направо съм срам и позор за "блондинския род"  Embarassed hahaha  Прeсен пример точно от вчера ----> нали писах, че техникът ми каза да стоя при него да видим как да го натоварим компа та да спече..., на което аз му отговорих "Ама той тия забивания не ги прави веднага, ами когато си реши... и /казвам/ така може до довечера да го откараме в чакане да забие..."  А той: "Ами тогава до довечера ще стоиш тука да ми правиш компания" #Crazy Laughing - тъй ми вика и се подхилва мазно  Wink.... Пък аз найш`кво му отговорих...: "Абе не че ще ми е чак толкоз неприятно.. /демек неприятно ще ми е, ама не чак толкоз - все пак да не го обидя съвсем/.., ама съм си заключила детето само в къщи!" Joy Joy  А кажи ми не съм ли джасната по отношение на мъжете Crazy - направо му убих на човека интусиазма Joy

Жужи, браво на племенницата ти... и това че сама си харесва специалността е много важно за мотивацията да учи..., така че пожелай й успех и от мен!

Муцанце, значи на първо време ще си имаш малка балерина в къщи, reverance пък по-нататък и малка Мартина Хигинс може да се окаже че е... Hug...            А да имаш идея защо в Замундата не мога да го открия вече този Фотошоп CS3... и откъде другаде мога евентуално да го дръпна, че тъкмо взех да му понаразбирвам, да не започвам сега тепърва някаква различна версия да разучавам. Tired

# 217
  • Larnaca, Cyprus
 smile3506 clock clock clock atwork

Надявам се че ме разбрахте да не се повтарям ....... newsm66

Блонди..проблема в превода беше само на споменатото място нали нямаш нужда от друга помощ .....всииичко друго го разбра.... newsm47....дето имаше една приказка на съда всичко е ясно да влезе убития.... newsm62

Муцка да не почнахте балета по рано че се губиш нещо.... newsm78

Жужи и Пепитка..още чистите след партитата или не сте изтрезняли  newsm78 newsm78....която и да е причината мисля че е време за клюка как какво кой подрооообна lalalala

Тихериииии къде си бе душко ..... Cry
Шанкулова....Мириам....Люсиенчеее....Бабо Румиии.....Десииии[/color]...Гугункеее
Гериии
Twisted Evil..само проверявам дали внимавате ...... smile3532

# 218
Седя си значи тука и чаааакам техниците от нета да дойдат... и леко почвам да се изнервям, щото трябваше да са тук м/у 13:30 и 14:30..., вече минава 15ч., а тях още ги няма Twisted Evil... Та докато чакам реших да ви навестя, ама гледам - много слабо представяне нещо.... Thinking аааааа Naughty

Катенце, май с теб ще си бъбрим двенките само lalalala   Правилно си разбрала, че с останалата част от текста съм се справила /тъй се предполага де Mr. Green/..., обаче нали знаеш приказката "луд умора няма"...- точно като за мен е hahaha hahaha   Сещаш се - пак с въпросчета ще те мъча:
1) как точно се превежда "Το σ' αγαπώ" --- като "Това че те обичам" или "Защото те обичам"... или как newsm78 ----- тава "То" не ми е ясно
2) затруднява ме смисловия превод на следната фраза "Χρόνια προσπαθώ αυτό που χρόνια αποφεύγεις" ---- буквалното което разбирам е "времето опитвам се от времето което си тръгваш"... Crazy... ама хич не ми звучи логично...
3) и накрая две думи които изобщо не намирам в речника ---> "στάθηκες" - "спираш" ли значи.../най-близката по звуков състав дума която има в речника е "στάθμευση"- спиране/;  "κρυμμένα" - тая пък дори не мога да предположа какво значи, също липсва в речника и се чудя как може, след като я срещам за 2-ри или 3-ти път в текстове.., т.е. често употребявана дума е явно newsm78

Ето я и песента за справка Mr. Green ---> http://uk.youtube.com/watch?v=F4bxXC0SOPo&NR=1
Ха мерси предварително!  bouquet

А останалите smile3527 - вие си знаете, да не повтарям Катето - тя ви е извикала вече...

# 219
Кате,мноооого ти благодаря.
Пък и така ме е яд че не съм била на компа по това време.
Кажи кога ще сте пак заедно ,та ако може по скайпа да се чуем.
Толкова ми липсват.
Радвам се че така се разбирате с малката.
Ако до цвят опира всички ще се боядисаме червени ,зелени,само да е доволно зайчето.
Ние вечер към 19:00ч.българско време излизаме на разходка ,че иначе е много жега.
Ако знам кога ще са при теб,ще стоя да чакам.
Моя малчо тези дни е много неспокоен.Вади 4 горни зъба наведнъж и горкия много го тормозят.
За това не се вкл.тези дни много.
Иначе компа е пуснат.
Чао девойки.

# 220
  • София
Дзак! Heart Eyes

Кати, балета от септември.
Сега балерините си почиват и събират сили.

Блонди, аз го виждам ФШ в Замундата???? newsm78
Пробвай в data.bg.

Ние сме по цял ден на вън.
Днес успяхме да сменим и гумите на колата, че бях
доста старички. И покрай гумите колицата ми намаза и
нов въздушен филтър.
Предстои смяна на маслото и другите филтри, ама има време.

Та с такива полезни дейности се занимаваме.

Баба Руми, привет!   bouquet
Много ти се радвам като постнеш нещо.

За сега толкова от мен!
Приятна вечер и до скоро! Hug

# 221
Ето ме момичетаааа... newsm68

Лелелеее,то беше голям купон,голямо нещо. Неделя като започна, в понеделник вечер се прибрах от Ларнака.
Да започна от сутринта- ставам аз в 7ч.,нагласих се и отидох на грим и прическа. На кръщенето беше малко скучничко. Изумиха ме как намазаха бебчо целия с олио и чак снощи го изкапаха! Пък попа като почна да му реже къдричките! И ряза ,и ряза...отидоха му сладките къдрички!
Пибрах се от кръщенето,взех душ,преоблякох се и пак минах през моя фризьор да ме пооправи. На сватбата мие направихме купона-българска му работа нали знаете-по масите,по столовете..Аз нали съм си весела душица,едно пиене за смелост ми трябва и стой да гледам какви танци са smile3521

Направихме ние купона на сватбата, и после хайде на Маккензи във Венус...там още не бях влязла,хвърлих чантата и ....ела,че ме спри...та момичета така до 6 сутринта. Затворихме кръчмата и хайде на плажа. Облякохме банските / ние се бяхме подготвили /.Там поспахме, поиграхме карти, волейбол, вечеряхме и се завърнахме благополучно в 9ч. в Никозия...

Блонди, изхвърли го тоя комп  comp03

Муци, и аз трябва гуми да сменям,масло...ама все си викам другата седмица, утре, вдругиден...и все време не остава.

Ето почерпете се,да се разхладим малко,че не се идържа вече в тия горещини...

# 222
Добро утро милички!

Това може би е последното ми включване преди почивката - заминаваме утре сутрин..., та да ви предложа аз кафето като за последно, че няма да се чуем /пиша-чета/ цяла седмица после...  Их как ще ми липсвате само.... Hug

Абе да попитам, само аз ли не виждам албумите в Кукунделата newsm78 ----- кликам на опция Photos и няма никой Shocked

Муце, в Замундата виждам някакъв ФШ - уж същата версия, пък като го изтеглих съвсем различни папки се отварят...

Приятен ден на всички ви желая... и ако мога по-късно пак ще се включа!

# 223
Добър ден и от мен!

Блонди, и аз нищо не открих в кукундела...няма албуми, няма нищо!

Жуженце, я бързо виж какво става бе мила,хайде че искам да сложа снимчици от неделя!

Приятен ден на всички!

# 224
  • София
Здравейте момичета,

Блонди аз си виждам точно същата вересия която качи първия път.
Бързам да ви пожелая приятна почивка и
да си починете добре! с нетърпение ще чакам а се завърнете ида разказваш!  bouquet

Лусиенче, много голяма веселба сте заформили. Браво!
Честно да ти призная като чета постовете изпадам в леко недоумение.
Докато искаше да се връщаш и не виждаше никакви шансове
в един момент започна да си живееш все едно си била там от години и никога не си имала подобни терзания. newsm78
Браво на теб! Hug

Относно кукунделата всичко си е там и се вижда повече от прекрасно.  Mr. Green
Когато влизате в сайта за да видите каквото и да било трябва да се логнете с
потребителското име и парола.
Ако не сте кликнали при логването да ви запомни, всеки път трябва да се
логвате за да имате достъп до албумите и всичко по сайта..
Когато сте като потребител кукундела логнати горе в десния ъгъл пише Hi, kukundela!
За да се логнете най-лесно кликвате върху логото на мултиплай и ви се отваря прозорец за логване. После давате май сайт и сте при заглавната страница на кукунделата, вече като потребители.
Не виждате нищо щото вероятно не сте влезли като потребител кукундела или ако влизате през личния си сайт не сте призанти за контакт.. Heart Eyes

Хайде приятен ден на всички!

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 22:12 от Муци

Общи условия

Активация на акаунт