ФЕВРУАРЧЕТА добрички, на море потеглят всички !!!

• 17 198
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Здрасти и от нас, Дундачко заспа и сега го чакам да се събуди, за да се къпем. Напоследък приспиването вечерно време е изключително трудно. След банята се ококорва и му идва ищах за пеене (покрай певческите му напъни отворих специално албумче във фото-зоната). Радвам се, че е наследил външността на тате и таланта на мама, защото музикалните заложби са му определено от мен, но в квартала вече ни майтапят, тъй като и папагалът има в репертоара си оперно пеене, а сега и малчо като раззине уста - направо сме "Let's duet".
Браво за мерките и теглилките. Ние сме на опашката сред февруарчетата, но сме от по-дундестите. Мисля, че е минал седем кила и половина. Ще видим на консултацията на 17.07. Захранването още не ни е приоритет, тъй като мама крава е щедра.
От известно време давам дрънкалки на Калоян и вчера ме изненада с едно нововъведение - хваща си авентския биберон и го дрънка, така че дръжката да се удря в основата.
Искам да питам за столчетата за кола - чета, че много от вас ги слагат в посока, обратна на движението. Така ли трябва? Аз си го слагам да гледа напред, но честно казано не знам как е правилно.
Гледам, че липсващите албуми от "снимка.бг" наистина са се появили отново - видях два от тях в "зоната". Това много ме радва. Аз качих в "Хоби" одеалцата на Калоян. Те са от мен, баба ги пазеше. Имаме много нови, но тези са ми любими, защото са чист памук и са много мекички. Заради Калоян обаче си поиграх и ги минах по краищата на една кука. Като ми остане свободно време, се занимавам с такива неща. Подхванала съм още две одеалца, след което на ред идва една лятна количка, от която възнамерявам да запазя само основата. Нея няма да я минавам на една кука де, просто ще си дам простор на фантазията в стил "Храбрият шивач".
Роси-боси, не знам как става тоя номер с 50-те лева. В "Джъмбо" съм била само веднъж досега, но око лакомо - да има как щях да натрупам всичко в количката.
Опа, имаше и друго, но Калоян се събуди. Отивам да се къпем и после започват опитите да се приспим, които включват кърмене, пеене, люшкане, гушкане върху спалнята, люшкане, кърмене, гушкане, кърмене. След като успея да го приспя най-после, се люшкам като камбана.

# 76
  • София
Момичета, адресът Джъмбо, бул.България, до Билата ли е? Някой знае ли дали работят в неделя?

# 77
Catt, до БИЛА е и работят в неделя, но по-добре отиди през седмицата, т.к. в събота и неделя е кошмар на касите, а и навсякъде в магазина
Лека и спокойна нощ Simple Smile

# 78
Здравейте!
Извинете , че пропуснах толкова много честитки , но в последно време съм зациклила яко и не сколасвам за нищо , защото ме гони безсъние и си проспивам деня. Tired
И ние от консултация Laughing. baby_neutral Laughing
Благодаря за съветите за коляното на мъжа ми , но не е пълно с вода.Просто е подуто от контузията.То му е за втори път ooooh!.Евелинка и моя мъж пи Глюкозамин за ставите и доста добре му се отрази след травмата.
Благодаря и за поздравите за 5м. на Вики. Hug
Нашите мерки за 5 м. са 6300(+400) и 65см.(+2).Гърди и глава още не са се изравнили newsm78 и едва ли ще си удвои килограмите на 6м. , но не мисля , че е притеснително./дайте инфо , моля/
За захранването: добре и се харесва зеленчука /картоф+морков/, но аз не и давам повече от 60гр. и тя се сърди и иска още.Не искам да замествам хранене . Днес и заявих на педи и тя ме гледа учудено newsm78.Аз и обяснявам как ще ми намалее кърмата , а тя ми вика няма да намалее... , не че не е разбрана , но ми се струва , че тя самата не е кърмила и не са ѝ  много ясни нещата.Мои наблюдения...Така , че не им се доверявайте на 100% на педиатрите , защото много от тях и идея си нямат какво е да кърмиш и да поддържаш лактация.
За сядането:категорична е за след 6-тия месец.
Зъбчето , още не иска да избие , но се поуспокои тези дни и не плаче така жално.
Искам да питам по-опитните.Кое е по-правилно да се въведе първо- жълтъка , или месото?На мен жълтъка ми се струва доста по-тежка храна от пилешкото , или пуешкото месо. newsm78Не , че смятам сега да ѝ давам , но само искам да си изградя някакъв план за по-нататък.Аз самата съм повръщала жълтъка до годинката и след това сама съм посегнала да си взема.Майка ми щяла да падне от учудване. #Crazy
Пухка, музикално ти е момчето. WinkМоже да направим "Хор на февруачетата".Вики е много добра по високите тонове.А за биберона:в момента дръжката му е на почит.Номера на китайката е - два ,или три пръста в устата + дръжката на биберона. Rolling Eyes
За столчето за кола : четох статия , че трябва да се слага обратно на посоката на движение и най-добре на средната задна седалка , ако колата има такава.Ето статията:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/920/52/
Хайде майки на любители на сладолед!Приемаме служители , но заедно с майките...Такава е наредбата........ Joy Joy Joy JoyТези мъже!!!! Hug hahaha Joy hahaha Joy
Олеле, Rolling Eyes Thinking,много станаха момиченцата със срастване.Пак паранои ooooh!.На всяка смяна на памперса аз слагам от крема на Бюбхен м/у устничките и той не позволява да срастват.За това четох още преди да родя.Дано да се окаже грешка!
За коланите против луксация.Не е ли по-удобно да се ползват гащичките.На моя позната детенцето ги ползваше и не изглеждаше толкова ужасно , а и не и пречеха доколкото си спомням.
За харчовете.Ами аз нещо съм се поболяла.Влизам днес в магазин и излязох с празни ръце.Не ѝ купих нищо Party Като се замисля тя наистина няма нужда от нищо. Всичките играчки и дрешки така примамливо ми намигат WinkСамо като се замислих , че в къщи от сега сме заринати с играчки , представям си какво ще стане по-нататък.....
На кашата , която съм купила пише ,че е с преходно мляко съобразено с възраста на бебето.Какво означава това?Не е ли АМ това мляко?Ако , не е да не и давам.Аз я взех , че малко качва и мислех след 10 дни да ѝ дам смесена с плодово пюре.
Хайде лека и простете , ако съм пропуснала нещо !
Честити  месечинки!
Гушкам ви и ви обичам сладурки!
P.S.Моля , дайте съвет от къде в София , Пловдив , или Бургас да купя свястно спално бельо за кошара , че съм възмутена от тези , които се продават  в бебешките магазини./материи и цветове/.

Последна редакция: пт, 11 юли 2008, 12:10 от macipici

# 79
здравейте момичета и от нас във вторник ни биха третия пентаксим много добре го понесе Габи нищо не разбра 7020кг. сме и 64.5см., аз нямам много време да пиша защото в събота съм на държавен изпит и съм се побъркала от учене нямам време за нищо  #Crazy гледам бебо и уча , много е трудно ученето с бебе , направо се озорих стискайте палци това е от нас.
Дездемонка и аз имам същия проблем с олиото на Бюбхен бели дрешки хавлийки и пелени са жълти.
Искам да попитам да знаете дали могат вече да се избелват бебешките работи с белина и каква ?

# 80
Честито на месечинките bouquet
Лейди,аз каша не съм давала още,но мисля тези дни да започна.Купила съм 2 оризови каши на Хип,едната е млечна,другата безмлечна,определено ще започна с безмлечната Peace
Ефросинка,благодаря за инфо-то  bouquet,радвам се че вече си по-добре.
Мери,честита прическа smile3553,чакаме снимки сега.
Браво за мерките и теглилките на всички бебоци Grinning
С тези сраствания ме плашите обаче-нашата педи досега не е сваляла памперса-винаги с памперс я преглежда #Cussing out,но другата седмица ще ходим на ваксина и ще искам да я погледне.Според мен всичко е наред,обаче знам ли newsm78
Нас днеска много ни мъчат зъбките,едно зъбче пробива и явно много я боли бонбонката ми,хапе и плаче цял ден Confused,измъчихме се с милото.Взех Дентокинд и сега давам,но не мога да предценя още има ли ефект.Тя като цяло вечер е спокойна и спинка,но през деня плаче и е неспокойна.
Щях да пиша още,но много ми се спи и бъркам буквите вече Embarassed
Лека вечер на всички Heart Eyes Heart Eyes

П.П. има ли мами от Бургас,които са поръчали тениски от Ла Лече Лига-та?
Пепинка,успех на изпита fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossedНе е лесно,аз писах дипломната си работа цяла година след като се роди Петър Whistling,обаче най-накрая завърших.Белина аз ползвам АЧЕ,но след това плакна по 2 пъти дрешките  в пералнята. Peace

# 81
Macipici, много ти благодаря, както и на Алина. Сега вече знам как да поставя кошчето, но от статията съм изправена пред нова дилема. Там пише: "Повечето от кошниците са предназначени за деца с ръст до 65-66 см". При последното мерене преди месец Калоян беше 63 см, сега със сигурност е минал максимално допустимия ръст според статията, което означава, че май трябва да си сменяме кошчето. Следващата група столчета не са ли вече за седнало положение?

# 82
Минавам да докладвам консултацията при хом-ката. Направи обстоен преглед на Емма, даже рефлексите и с чукче провери  Mr. Green как се вдигаха тия бутчета не знам, беше забавно. Много и се радва, и най- вече за това че не слагаме ваксини. Изписа за безпокойството (вероятно от зъби) Хамомила 30, за 4 дни, доза като за Емичка, каза че до тогава трябва да има резултат. След тия 4 дни мога да давам инцидентно. Обясни ми че при хомеопатията няма натрупване, всяко лекарство си действа за момента, ако се прекали дори се постига обратен ефект.
Благодаря на Виви за предоставената количка днес, изгърби се с мен милата!   bouquet Бях много щастлива от разходката и срещите! Hug (снимки на новата ми коса има Роси Mr. Green) За пръв път си ползвах тази вечер картата за БДЖ за многодетна майка. Касиерката се пули де са децата (трябва да пътувам поне с две от тях, иначе няма намаление  ooooh!) викам ми надигнете се ще видите, аз бях с Емма в слинга, как се очаква да вдигна Ива да и я покажа, еее.
Исках и друго да пиша, ама ме ядосаха мъжете и блокаж.
Спокойна нощ!

# 83
Добро утро!
Днеска съм много ранобудна.... Grinning...вълнувам се и аз като децата от предстоящото пътуване...
Мациписи - аз си взех спален комплект на Вис Виталис. От трико е и е страхотен - много е мекичък Peace. В София имат фирмен магазин на Илиенци, и някъде по Пиротска.

Желая страхотен ден на всички... а на себе си безаварийно пътуване, че ще съм сама с децата.

# 84
Добро утро,
днес е надигнахме рано-рано.
От сноще си имаме оше едно долно зъбче.   Hands Clap Ама с това беше голяма мъка, докато избие, дано сега се поспрат малко, че да почина и аз и бебчо, те него мъчат повече.

adi_v4, честито зъбче и на вас.  Simple Smile

Мамо Ави, беше питала дали ни хапят бебоците. Пламен хапе само когато му навирам гърдата без нужда, щото аз като процърка или е неспокоен все гледам да му я дам, ама той покрай зъбчетат вече не яде толкова много и явно не я иска, та ме захапва понякога.  #Crazy

Пухче, аз за столчетата знам, че са по килограми, не по сантиметри  newsm78, щом се събирате още в това, мисля, че може да го ползвате още.

Албумчетата ги прехвърлям по малко, когато Пламен заспи, за Хоби имаше две в снимка.бг и ги събрах в едно, та по тоя повод, гоблемите ти са много хубави Пухче, разкош.  Peace

Понеже наближаваме половин годинка, знаете ли какви изследвания и прегледи се правят тогава, да съм подготвена, че скоро сме на консултация?

Мирка, лек и безавариен път, дано слушкат децата.  Hug

Отивам да си видя сладкишчето, че се е събудил и ръмжи за внимание. Heart Eyes

# 85
  • sofia

Понеже наближаваме половин годинка, знаете ли какви изследвания и прегледи се правят тогава, да съм подготвена, че скоро сме на консултация?

Мирка, лек и безавариен път, дано слушкат децата.  Hug

Освен рутинните, трябва да вземеш стерилна урина и също се дава кръв за хемоглобина.

# 86
  • София
Добро утро!
Пепинка, стискам палци! Сигурна съм, че ще успееш и после ще ти е моного леко от задоволителния резултат! Peace  bouquet За избелване използвай Вениш. Лично аз, никога не съм имала проблеми с изцяпани дрешки, дори и с Лили, но много мами гледам го ползват. Peace
Честити Нови Зъбчета на всички бебоци!  bouquet
Мери, Честита Нова Фасада (дано не ми се обидиш Hug)! Да се заглеждат много по нея! Mr. Green  bouquet
Мирка, лек път! Praynig Hug
Изследванията, които се правят са кърв и урина, както е писала Еми. Peace
Яна продължава да си суче по своему, но със сигурност не изяжда необходимите мл. на денонощие. Да се притеснявам ли? newsm78
Хайде хубав ден и от мен! Hug  bouquet
Благодарности за труда по албумчетата на всички! Hug Hug Hug

# 87
  • София
Привет и от мен. Все не остава време да пиша, но поне успявам да ви изчета.
Боби също не хапва достатъчно. Явно жегите и зъбчетата го мъчат и за денонощие му се събират около 700мл. Малко е и не наддава - за 10 дни не е качил нищо, даже по едно време беше поотслабнал. Много се притеснявам, но насила не мога да го храня. Хапва единствено когато е сънен и вечер след баня. Ще видим какво ще каже педи на консултацията на 31.07. Ако имате идеи за засилване на апитита, че аз се изчерпах.

За столчето за кола- нашето е на задната седалка, обратно на посока на движение. Не го виждам докато карам, но и той си кротува.

Мери честита прическа.

Каша давам по малко. За млечните знам, че на Милупа са с адаптирано мляко и не би трябвало да има проблем. Вчера пробвах банановата и е много вкусна. Плодови пюренца давам по 60мл. следобед между храненията, а зеленчуковите още не съм ги почнала. Ще изчакам да навърши 5 месеца.
Мамчета от кога бебчовци могат да минат на 5 кратно хранене?

Дентокинт и аз давам, но немога да преценя дали му действа. Може би да.

Понеже и аз немога да устоя на бебешките покупки, пазарувам за есента вече. А в Джъмбо като влеза банкрутирам.

Хубав ден от нас.

# 88
Здрасти и от мен, докато Гого спи
И аз отдавна не съм писала май, че да наваксам...
За житото беше питал някой: аз го варя с повечко вода (1:6 може би, че на око го слагам), мисля ашуре се казва и накрая добавям захар (когато е вече сварено) и после може ядки или плодове по твой вкус (аз слагам орехи и стафиди).
За нас: ходихме при педи да го теглим че беше качил малко и сега за 2 седмици е сложил 300гр, което е много добре. Мисля че наддаде защото започнах да го взимам през ноща при мен да спи и той я кара на самообсужване. Даже не знам по колко пъти се храни докато спим  Whistling само отвреме на време се обръщам и сменям страната.
Айде че човека се събуди  bouquet

# 89
  • ВАРНА
Добро утро!
Честити месечинки на бебчетата празнуващи днес.
Честити зъбчета, да са здрави и бели.
Мирка, леко и безаварийно пътуване.
Подсетихте ме за изследванията, нашата следваща консултация е след месец, Емо ще е на 6 и половина, но педи нищо не ми каза. Явно като отидем ще ни каже.

Общи условия

Активация на акаунт