ЧДГ ЕЖКО БЕЖКО - в Драгалевци - не водете децата там!

• 16 243
  • 142
  •   1
Отговори
# 75
  • гр.София
 Reny@Raia, само по последния ти въпрос ( т.к. не познавам градина Ежко Бежко ).

В едно държавно ОДЗ с препълнени групи (т.е., предполага се,че персоналът е повече от зает) винаги ми предаваха бельото на детето изпрано, мокро,но изпрано, в пликче. Без да съм красива, известна и показвана по тв-то Wink

# 76
Искам само да подчертая , че г-жата, авторка на обвиненията  умишлено е премълчала голяма част от истината !!!

Госпожо Божкова,
абсолютно не сте права. Та аз толкова неща изписах..... какво съм премълчала???? Всичко което съм написала СЕ СЛУЧИ ВЪВ ВАШАТА ГРАДИНА С МОЕТО ДЕТЕ!!! Моля Ви не пишете общи приказки. Ако имате нещо кажете го по същество. И не ме предизвиквайте, защото повярвайте ми, нещата които още мога да напиша въобще няма да бъдат във ваш плюс.

Много се радвам, че сте прочели написаното по темата и както вероятно сте разбрали не съм само аз недоволна от вашата елитна градина, оказа се, че има и още една тема от преди две години, която за съжаление и аз както вас съм пропуснала да прочета .  Ако последното  беше се случило - тази анти тема за ЕЖКО-БЕЖКО нямаше да я има. За съжаление обаче факт е, че и преди две години и сега проблемите при вас са нерешени. Не съм човека, който може да Ви дава наставления как да се грижите за чуждите децата, но определено имате върху какво да поработите.

Най-сърдечно Ви казвам, че бих била много доволна, ако след два три месеца във форума на bg-mamma  прочета тема на майки, които са доволни от градината Ви! Но това, което се случи с детето ми - не може и не трябва да се повтаря с никое друго дете.

# 77
Reny@Raia, само по последния ти въпрос ( т.к. не познавам градина Ежко Бежко ).

В едно държавно ОДЗ с препълнени групи (т.е., предполага се,че персоналът е повече от зает) винаги ми предаваха бельото на детето изпрано, мокро,но изпрано, в пликче. Без да съм красива, известна и показвана по тв-то Wink

Благодаря ти blanc  newsm78
Апък аз си мислех, че това е подробност.... и го приемах за почти нормално. Явно съм имала не завишени, а занижени изисквания.

# 78
Искам само да подчертая , че г-жата, авторка на обвиненията  умишлено е премълчала голяма част от истината !!!

Ще си позволя да поканя всеки ,който има желание да види и уточни информацията си за работата на детската градина.Телефоните и адреса на детската градина са известни!

Уважаема госпожо,
не ви познавам, но ви съчувствам за ситуацията, в която сте.
Но като майка разбирам госпожата, защото всяка майка иска детето й да е в добри и сигурни ръце.
Но искрено ви казвам, че така не си помагате
Родителите вярват на други родители. Не на реклами, не на изявления, не на посещения.
Въпреки че всички хора са различни и всеки има различно виждане за добруването на детето си.
И винаги ще бъде така. Това което се опитвам да кажа в тази тема е, че е възможно и има родители, които злоупотребяват със силата на положението.
Да, може да ви е под нивото да се обяснявате в някакъв си форум, и това си е ваше решение, но от уважение към хората, които са доверили децата си в градината ви към момента и от уважение към самата госпожа, която ви се е доверила на първо място е хубаво да изложите и вашата гледна точка.
Разбира се, това е въпрос на ваш избор.

# 79
Здравейте, майчета!
Аз имам син на 1,5 години и мисля след няколко месеца до го записвам на ЧДГ.  ЧДГ Ежко Бежко беше фаворита ми /за сега/. Преглеждала съм яслите само по интернет и са ми харесали Джани Родари, Светлина, Лиди и Рай.
Моля, ако някой има впечатления за тези или други ясли да сподели!
Предварително благодаря!

# 80
                                     Уважаеми посетители на BG-mamma,

На 8.07.2008г.във форума BG-mamma беше публикувано писмо,озаглавено-ЧАСТНА ДЕТСКА ГРАДИНА "ЕЖКО БЕЖКО"-Драгалевци-НЕ ВОДЕТЕ ДЕЦАТА СИ ТАМ,с автор Рени.
Коректността изисква да се обърна към форума BG-mamma,публикувало въпроснато писмо.
Вярвам,че всеки човек в тази държава има право на мнение и отговор,за това се обръщам чрез BG-mamma с това писмо:

Уважаема РЕНИ,
Нямам честта да Ви познавам лично,но съм Ви виждала сутрин,когато водим децата на детска градина.Ако си спомняте дори съм Ви приветствала за Вашия избор.Вашето писмо доста ме развълнува.Толкова,че ето на-вместо да се занимавам със задълженията си за деня,аз съм седнала и Ви пиша писмо.Простете-не се представих-казвам се Г-жа Големджийска и съм майка на Кристиан-на 4г. и 6м., който посещава детска градина "Ежко Бежко" от октомври 2006г.
Бих желала да Ви благодаря за откровенността на Вашите преживявания,защото те ми дадоха размаха и амбицията  да Ви напиша  писмо.Разбирам Ви много добре как се чувствате  и че на Ваше място сигурно и аз бих се чувствала по същия начин.Но тук вече идва разликата-аз не постъпвам по начина,който Вие сте избрала-и това е най-нормалното нещо на света.
Сигурна съм,че ще се съгласите с мен,че не трябва да говорим лошо за никого,а да казваме всичко хубаво,което знаем за всеки човек.Всеки глупак може да критикува,да съди и да недоволства-и повечето го правят,но се иска характер и самоконтрол,за да бъдеш разбиращ и прощаващ.Не бих си послужила с думите,които Вие употребявате в писмото си,защото най-малкото,което е необходимо е да спазваме етичното отношение между нас дори в моменти на яд.Желая да Ви кажа колко добро направихте като написахте това писмо.Давате ми възможност да кажа,че всеки читател на публикациите в този форум,има възможността сам да се убеди дали Вашите думи са истина или не.Вярвам,че форума е за това да общуваме и да си помагаме,но в никакъв случай да не използваме тази трибуна по грозен начин,който всъшност ни излага нас самите като хора.
Схващате ли мисълта ми,Уважаема Рени-нямам нищо против Вас,нито против Вашите възгледи.
Силно се надявам да сте наясно със себе си,защото това би имало най-голяма полза за Вас самата.
За близо двете години,които детето ми прекарва в "Ежко Бежко", все щях да имам случай и възможност да видя дали:
-"хигиената не е на ниво";
-"че директорката е....." и т. н.
Това са Вашите думи,които не желая да цитирам.Да имали сме проблеми-Вие също,нали,  но те чакат своето разрешение от такива като всички нас.Кажете ми,моля, виковете и крясъците ли са начина,който трябва да избираме?
Вие сте много права-Г-жа Божкова е много емоционален човек(все пак  ние сме повече време в градината и сме имали възможности и ситуации повече от Вас да разберем какъв човек е) и когато става въпрос за дете и за неговия интерес и сигурност-повярвайте ми тази жена залага живота си за децата.Но последната дума има волята на родителите.Тя няма нужда от защита,а и не е това моята цел-факт е,че аз не оставям детето си в ръцете на "нагъл и безочлив човек".
Срамувам се,че човек с Вашето положение и възможности(както ни казвате)може да си позволи да говори така-Вие сте млада и се питам каква е Вашата цел.?Започвам да си мисля,че тази случка с Вас с "Ежко Бежко"-ще се повтори и някъде другаде.Много,много обичам хората,а едно дете...Боли ме от факта,че много хора изпитват вътрешно удовлетворение само тогава,когато злонамерено нараняват някого.
Искам да Ви кажа,че за мен нито  едно от нещата,с които искате да запознаете широката аудитория не е истина.Дори си мислех за Вашата дъщеричка-водихте ли я на лекар,за да се види дали зачервеното дупе не е в резултат на гъбична инфекция от памперса,защото съм чувала за такъв род проблем?
Нямам случай , при който детето ми да е било мръсно,ненахранено  и винги,просто винаги съм се интересувала за Кристиан и никой не ми е отказвал информация,по простата причина,че няма такава забрана.
Мила Рени,не съм от хората,които правят компромиси с важни неща, и ако имаше нещо просто щях да разбера-децата са без предразсъдъци и всичко казват.Аз съм доволна от това,когато чувам,че синът ми иска да ходи на детска градина-това е оценка за моя избор и награда за хората,които работят там.
Така е,когато някой изрази чувство,отношение или убеждение,склонни сме почти незабавно да реагираме с "това е правилно" или "това е глупаво",или "това е ненормално"...
И така времето ми за написване на това дълго писмо изтича-все пак работя и трябва да си върша  задълженията както трябва.
Вярвам  много силно в едно - нищо ,  че бях колеблива в избора си на думи и едва ли безпогрешна в езиково отношение-че съм предала същината на мислите си на една майка, и чрез писмото до Рени-към всички,които ще прочетат тези редове.
                        С пожелания за приятна вечер!

06.08.2008г.                                                      А.Големджийска

# 81
Здравейте.Винаги монетата има две страни и това,че един родител не е доволен от нещо не означава,че градината е гадна и не е на ниво. А  към теб Рени бих се обърнала специално епитетът"гадничка"не означава грозна и глупава, а кофти човек.Дано да ме разбереш сега по правилно. 
   Пожелавам приятна вечер на всички във форума.

СТЕЛА И КРАСИ.

# 82
  • out of space
Рени си намери белята....  ooooh!

# 83
Уважаема г-жо Големджийска,
много внимателно прочетох посланието Ви. Единственото нещо с което съм съгласна с вас е това, че всеки има право на мнение.
ще бъда точна, кратка и ясна.
Не написах темата за да обиждам някого без причина, а просто да споделя МОИТЕ впечатления от въпросната градина. Написах темата <както по-горе писах> за да предупредя родителите, че подобно нещо може да се случи и с техните деца. Не съм от хората, които биха писали свободни съчинения. Не съм злонамерена, предубедена и винаги когато пиша - пиша обективно. И аз както Вас имам много професионални и лични ангажименти. И сега ще отделя от времето си специално да Ви отговоря.
Много Ви моля да се абстрахирате от факта, че се пише за градината, от която Вие сте доволна....... Прочетете с какво съм се сблъскала аз в детската ясла ЕЖКО-БЕЖКО и се опитайте да се поставите на мое място...... Какво бихте направили Вие.....
Всичко което съм писала по темата е истина и само истина...
Пишете, че детето Ви от октомври 2006 е в градината - това е прекрасно и означава, че е бил на около 2,6г. Той е можел да говори и да се обслужва сам, предполагам.... Рая постъпи в яслата на 1,5г. - бебе - не може да говори, за да ми разкаже колко прекрасен е бил деня и с памперс. Абсолютно зависима от любящите грижи на въпросните възпитателки, които уви не получи. Не мога да си го обясня защо.
По повод на това, дали има гъбична инфекция - ами щеше да има ако я бях оставила на грижите им. И... тогава, повярвайте ми нямаше само да си пишем по форумите. Тъй като споменавате , че си мислите за детето ми, <благодаря за загрижеността ВИ>ще Ви уведомя, че от както не посещаваме яслата на ЕЖКО-БЕЖКО, се чувства в прекрасно здраве и без хигиенни проблеми.

Бъдете здрави Вие и вашето семейство и се молете никога да не изпадате в моята ситуация!

# 84
Здравейте.Винаги монетата има две страни и това,че един родител не е доволен от нещо не означава,че градината е гадна и не е на ниво. А  към теб Рени бих се обърнала специално епитетът"гадничка"не означава грозна и глупава, а кофти човек.Дано да ме разбереш сега по правилно. 
   Пожелавам приятна вечер на всички във форума.

СТЕЛА И КРАСИ.

Не знам дали си Стела или пък Краси, то и няма кой знае колко голямо значение...
От живота съм се научила, че на прости хора, колкото и интелигентно да обясняваш - няма да те разберат. За двете страни на монетата - повтаряш мои думи по-горе - измисли нещо ново. Мога да ти кажа само, че епитетите, които използваш са прекрасни. Постовете ти по темата са много добре издържани и мотивирани. Ти си прекрасна личност! Моите уважения!

# 85
Уважаема Reny&Raia,
като майка на дете което посещава въпросната градина не мога да остана безучастна. Смятам че фактите който изнасяте са едностранчиви и до голяма степен плод на афект. Незнам доколко това което говорите е вярно, но сама виждате че няколко майки ви пишем.
Не искам да се повтарям с тях. Моите впечатления са много добри от градината.
Наистина всяко едно дете заслужава най-доброто, в случая вие преценявате къде е най-добре за него. Но не забравяйте че тази случка има и обратна страна. Има предостатъчно доволни родители от тази детска градина включително и ние за да предположа че става въпрос за едно голямо недоразумение.

Това е от мен   Катя!

# 86
Не съм гадничка, а напротив даже съм много красивичка и много умничка и много известничка..... и по телевизията ме дават ако искаш да знаеш.

Това разпали любопитството ми... ще дадеш ли още някой жокер? Например блондинка или брюнетка?   

Сега сериозно. Радвам се, че се чуха и други гласове и че директорката се включи в темата. На мен не ми е необходимо да се раздухва повече случаят и мисля, че позицията й на премълчаване е правилна, макар че ако бях на мястото й, сигурно бих опитала да се защитя и обясня. Но така само още повече ще се раздуха случаят и както има една приказка, л-то ще удари вентилатора  Joy То и така се размириса доста, след тези завити в раничката гащички... Моля някой от другите посетители на детската градина, споделете възможно ли е това? Много ме съмнява, но знае ли човек...

# 87
  • София
Струва ми се, че изведнъж в темата накуп се появиха 'няколко' нови гости, които правят сходни правописни грешки /сигурно всички те са ужасно заети и много бързат, но пък държат да се изкажат/, стилът им е идентичен, както и броят на постингите им /от 1 до максимум 2/.
Нямам впечатления от градината, както и каквото и да било отношение към нея. Мисля, че всеки, който чете непредубедено, може да направи изводи - за целта на темата, за хората, които пишат в нея и за техните позиции. Така по-лесно ще вземе решение за себе си.

# 88
Дъщеря ми ще тръгва скоро на ясла. Докривя ми от написаното за "Ежко Бежко", защото в главата ми се заредиха куп неприятни сюжети ooooh!
Още повече ме стресна факта, че доволните от това детско заведение пишат за градината или децата им са тръгнали там по-големи. А и всички с позитивни отзиви са гости  newsm78
Представям си какво ни чака в държавна ясла  Thinking Замислих се дали да не търся бавачка  Rolling Eyes

# 89
Уважаема Катя,
много се радвам, че се все повече гости се включвате по темата. Факт е и назад в темата съм го посочвала, че щом градината се посещсва от деца - заначи са доволни родителите и децата съответно.

Незнам доколко това което говорите е вярно, но сама виждате че няколко майки ви пишем.

Не очаквам да ми повярвате - все пак ми пишате доволни майки.

Има предостатъчно доволни родители от тази детска градина включително и ние за да предположа че става въпрос за едно голямо недоразумение.

Да, когато сте от другата страна и нещата които съм описала не са се случили с вашите деца е нормално да предполагате, че това е едно голямо недоразумение.
Благородно Ви се радвам, че сте доволни от градината. Искрено се надявам, че няма да има повече разочаровани родители като мен.

Общи условия

Активация на акаунт