Миналото лято бяхме на море,а днес АПРИЛки сме с бебе на ръце!

• 13 067
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
КАза да ям повече зеле-прясно, зелени салати и зеленчуци, месо по няколко пъти на ден и смелен сусам-защото  кърмата е бедна на -Витамин Д, желязо и калций- а към 3-4 месец бебетата на естествено хранене развивали леки анемии. Peace

Аквариел, мерси за споделеното Grinning Поздравления за чудесните новини от прегледа  bouquet

# 241
pinit, чудесна новина! Желая ти лека и безпроблемна бременност и най-хубавото бебче през март.
Ей, много се радвам. За 2 дни това е втората прекрасна новина, която чувам. Вчера една от мартенските мами, която преживя същия кошмар, както и нашата Ася, се похвали, че чака бебче през март 2009.
Много приятно ще ми бъде, ако поне веднъж месечно се обаждаш да кажеш как се развиват нещата. Това бебе също ще бъде "наше", нали? А пък ние с удоволствие ще споделяме с теб опита си.

Сега чакам и Ася да се похвали.

# 242
ПОМОЩ
ужасно ме болят ръцете от тоа непрестанно цедене.Искам да си купя електрческа помпа.На авент е 285 лв със 100 нещо допълнштелно който не ми трябват.На нук е 120 лв.Има ли някой информация къде в софия мога да си я купя но да има гаранция защото в плевен я продават без гаранция.

Аз съм с електрческата на Авент  и съм много доволна! Преди бях с ръчната на Авент и  понеже сме изцяло на цедене ми се ревеше като дойдеше време за ядене, а пък сутрин като станех пръстите ми щракаха докато не ги раздвижа и реших да си взема електрическата. Скъпичка е, но не съжалявам и за миг много по-нежно цеди от ръчната, а и после мисля да я продам !

Сисе и Йони има "конци" на миналата консултация наакахме педито  Joy та й ги показахме и тя каза че си чистят стените на червата

didimora, не е спирало да ми се пуши от 1 година, ама само да спра да кърмя, леле ...................

Към 18.00ч. и аз ще съм в Борисовата званкайте 0885 455 223

# 243
Има ли някой от вас инфо и впечатления от лаборатории във Варна. Трябва да направим изследвания кръв и урина-на калций в урината и ми се иска да избера най-доброто или поне изборът ми да не е грешен. Някой да е чувал за Статус/имат в окръжна и другата е  до адвокатската градинка на Бдин/.Моля който знае да каже, че трябва да и събирам урината 24 часа и да я нося.

# 244
И аз от 1г и 7м не съм пушила, ама не ми се и пуши, и то защото сама си го направих. Бяхме се поскарали с Васко и аз от яд отидох и си купих една кутия цигари и изпуших 2 на екс-хареса ми, все едно не бях спирала да пуша (тъкмо бях направила около 8 месеца без да пуша)! След 10мин ми стана супер зле, почна да ми се вие свят, причерня ми, почна да ми се повръща много и като че ли неможех да си взема дъх...абе все едно умираш, заболя ме адски главата, цял ден бях така. И честно казано се отвратих, такова нещо пак няма да си причиня  Peace

# 245
  • Варна
НАМЕРИХ Я ВЪВ ФОРУМА НА БГ МАМА МИ Я ДАДОХА: Само неразбрах подходяща ли е за кърмачки newsm78 newsm78 newsm78

"Ние успяхме да я запишем и вече я ползваме ..... Sad . След 6 километров джогинг ,смело пристъпихме към диетата .... Sad Съпругата ми вече е зверски гладна и отказва всякаква дейност ,която изисква разход на енергия ... Laughing Ето защо се наложи да се регистрирам аз и да пиша вместо нея .
ПРОДУКТИ ЗА ЕДИН ДЕН :
1. Зелен чай ( или минерална вода )
2. Кофичка кисело млеко (0.1 % масленост)
3. Лимон
4. Плод - 1бр.на прием(един и същ през целия ден)
5. Мед- 1 с.л. на прием
6. Месо(пилешко) или риба или 2бр. яйца(варени - без сол)
7. Салата -домати и краставици (леко посолени) -без дресинг

Диета :
8 .00 часа - чаша чай(минерална вода) с плод
8 .30 часа - половин кофичка кисело млеко с плод
10.00 часа - чаша чай(минерална вода),изцеден лимон ,1 с.л. мед и плод
12.00 часа - чаша чай(минерална вода) и салата
12.30 часа - Пекано месо(пилешко) или риба печена или 2 бр. яйца
16.00 часа -чаша чай(минерална вода) с плод
19.00 часа - Салата

Ако издържите така ЕДНА СЕДМИЦА .......ЩЕ СТЕ ФИННО ГАДЖЕ ...... !!! УСПЕХ !!!! Very Happy"

# 246
Alokazia според мен тази диета не е за кърмачки и е опасно да се правят експерименти.Много е бедна на компоненти и с тези лимони и мед (все пак са алергени) някой може да си докара спиране на кърмата + алергия на бебето! Naughty Мое мнение де Simple Smile  Hug

# 247
  • Варна
Възможно е, аз затова питам преди да предприема подобно нещо.
Аквариел, зелето не запича ли по принцип, детето де, не нас. Аз току що наготвих пиле със зеле, и се чудя дали да ям, защото така съм чувала newsm78 newsm78 newsm78

# 248
Аквариел, зелето не запича ли по принцип, детето де, не нас. Аз току що наготвих пиле със зеле, и се чудя дали да ям, защото така съм чувала newsm78 newsm78 newsm78

хапвай и не му мисли  Peace ще си пръцкате взаимно  Joy

# 249

хапвай и не му мисли  Peace ще си пръцкате взаимно  Joy
аххахахахаххахаха  Joy hahaha Joy ооох ще ме побъркаш Пете!!!
Алоказия питах педито днес дали няма да и навреди на стомахчето-нали вярно образува газове-тя каза да го режа на ситно и да го обтривам със сол. Ама аз за салата ти говоря, иначе за манджа (оххх потекоха ми лигитееее), не би трябвало да има проблем. Аз днес унищожих почти половин малка зелка и ще докладвам какви са последиците по-късно  Crazy Crazy Crazy
П.С-Аз пък знам че зелето помага при запек, не го предизвиква и е много полезно за стомаха....
Цитат
Установено е, че зелето съдейства за увеличаване на функцията на стомашно-чревния тракт.Налагането със зелев лист пък може да облекчи главоболието или да помогне при запушени канали на гърдите при кърмачки.Киселото зеле е не само метла за стомаха, но и помага срещу рак на дебелото черво и при храносмилателни проблеми.Неговите съединителни тъкани изкарват от организма холестерина, което помага за предпазване от хипертония, атеросклероза, захарен диабет, затлъстяване. Нашите предшественици лекували със зеле далака, черния дроб, стомашно-чревните органи и дихателните пътища. Сутрин на гладно се препоръчват студени - при атоничен запек - сладки напитки, пресни зеленчукови сокове (от картофи, зеле)
  Peace

Последна редакция: пт, 11 юли 2008, 16:37 от Aquariel

# 250
 Alokazia, и аз мисля, че тази рецепта не става за кърмачки. Уффф, жалко. Ще си ходим дунди докато кърмем, какво да ти кажа.

Aquariel, с риск някой да ме упрекне за безотговорността..... ще ти разкажа какво го сполетя моето синче. Нали съм си свикнала да си поспивам и ставането нощем през 2 часа ми се отразяваше адски зле.... Не помня как съм го взела да спи до мен, но в момента, в който проплаква за пореден път незнам защо съм решила да му дам вода. И отварям, не не отварям, ами развинтвам шишенцето от биберона и изсипвам водата върху личицето му. Добре, че имаше само около 10 мл. вода и повечето отиде в шийката, иначе щях да го удавя, милото. А той беше толкова мъничък тогава, направо щях да направя белята. Та моята история е за темата " Мамо, мамо ти понякога за мен си зло голямо."
 А какво стана пита ли твоята педи за това дали може вече да е в количката полуседнала?

# 251
Alokazia, аз я слушах тази жена като я обясняваше и изрично каза, че няма ограничение в количеството, важно е качеството. ЗА кърмачки - защо да е бедна - само не се ядат въглехидрати - иначе плодове, зеленчуци, белтъчини - супер е. За мен това е преработен вариант на Дюкан, с който вече съм месец и съм свалила 8 кила, като се има предвид че не я спазвам 100% стриктно. Сега ми остават оше 10  Mr. Green

Вени, не съм впечатлена от Синеморец. Бяхме там преди една седмица (по-скоро минахме) и да ти кажа-нямаше жива душа. Аз не съм по тихите места, та затова, но на теб може и да ти хареса. Още по-на юг има един плаж и къмпинг - Силистар, много е красиво, защото е незастроено и незамърсено. Но аз бих ходила там само ден-два иначе ще пощурея.

Милени, радвам се, че си се сетила за нас.   bouquet Аз нямам интернет за момента и от време на време като минавам през офиса на Аси (а и моя бивш) драсвам по някой ред

Пинит, забранено ти е да не се отбиваш в темата, чу ли?!

# 252
Мале,мале.....за какво вкусотии пишете вие....и на мен ми потекоха лигите,че както нищичко не съм яла днес,а кое време станало /оп..излъгах Blush омахах 1 сладолед в морската/ Вкъщи готвача е мъжа ми /аз не мога да готвя Blush/ ама в момента няма нищо за ядене....чакам го да се прибере и да ходим до магазина,че не мога да оставя Дани сам,макар и спящ Peace
Чудя се сега как ще си сменям аватара /Хелънблонди...твоята думичка Wink/ след тези промени в snimka.bg newsm78 Аз смалявам снимката и я правя 160/200 пиксела,качвам я в snimka.bg тя там излиза с друга резолюция по-голяма и пак не става за тука Crossing ArmsНякой да има идея?!?

Вени-Б приятно изкарване на Синеморец Peace Аз не съм ходила там и нямам впечатления!
Alokazia стига си мислила сега за диети Naughtyкато спреш да кърмиш гладувай и слабей колкото си искаш,но сега Малвина има нужда от кърмата ти Peace
tanzen кога ще идвате насам на моренце?Чакаме те WinkОпаааа...вие май вече сте били и аз не съм разбрала!Егати  Crossing Arms

Последна редакция: пт, 11 юли 2008, 16:39 от sisee

# 253

Чудя се сега как ще си сменям аватара /Хелънблонди...твоята думичка Wink/ след тези промени в snimka.bg newsm78 Аз смалявам снимката и я правя 160/200 пиксела,качвам я в snimka.bg тя там излиза с друга резолюция по-голяма и пак не става за тука Crossing ArmsНякой да има идея?!?

Опитай в http://www.data.bg/   Peace    Аз там ги качвам..

# 254
Алоха, за снимките-аз бих отбой на снимка-та и се регистрирах в http://www.bgphoto.net/  ааамаха!
 Абе какъв е тоя ДюкЯн и за какво се бори  newsm78, аз както казах не съм по тез мероприятия, ама положението е ......отврат, тъй че  помагайте с инфо!
  А как да го оставям Самуил по корем 10 мин, като той не ще и 3 да изкара-надава глас до Бога......

Общи условия

Активация на акаунт