Отговори
# 210
Здравейте на всички мамчета ! Отскоро реших да вляза във форума  и вече ми е много интресно .Досега  само четях ,но има доста неща , които ме интересуват и мисля , че ще получа отговор точно тук . Между другото от Пловдив съм и ще се радвам , ако някоя мама на моята възраст \ 36 г. \ реши да си пишем за това , което ни вълнува . А сега и първият ми въпрос :Трябва ли  като ходя на консултация  в частна клиника  , при частен лекар- да родя задължително при него . пРЕДИ ГОДИНИ СЕ РАЖДАШЕ по райони ?
Засега толкова .
е, ти пък и ти, само 36 годишни ли приемаш
Такива по на 30 може ли?  Flutter
По въпроса ти - по-скоро да се насочиш към лекар, при който искаш да родиш, да го посетиш, уведомиш за намеренията си и започнеш да ходиш при него на консултации, за да е максимално в час с бремеността ти.
Можеш да прочетеш в белия списък в здравния справочник, или въобще там има много теми относно ражданията в Пловдив. Изборите не са много
аз вече моят съм си го направила, то винаги може да се промени, но дано не се налага.

# 211
Здравейте и от мен.Моя термин е 06,12,08 г.Аз преживях тези страхове с амниоцинтезата,само дето не получих инфаркт докато излязат резултатите.Правих в МД-Варна при Яков.Просто нямах др.избор, София ми е бая далеч като се има предвид че ми става лошо по пътищата.

# 212
Добър вечер,мамчета! Добре дошли на "новите" бременелки!  Hug
Ние успяхме да си спретнем една мини-форум-срещичка,но пък много приятна!  Grinning Ще кача снимка в албумчето "Нашите тумбачета"! Peace
Забравих да кажа,че сме от ляво на дясно Вени,Бамби и аз. Grinning
Надявам се другия път да се съберем повече шкембачета!  Peace

Последна редакция: сб, 12 юли 2008, 22:39 от мимина

# 213
Ох,много съжалявам,че не можах да дойда Weary,но в последния момент излезе нещо непредвидено!Надявам се скоро пак да се организираме и този път няма да пропусна.Вени,Бамби,Мимина,много сте сладки!
Добре дошли на новите мамчета,отбора се увеличава newsm44!
Лека нощ на всички и приятни сънища  smile3524!

# 214
Здравейте на всички мамчета ! Отскоро реших да вляза във форума  и вече ми е много интресно .Досега  само четях ,но има доста неща , които ме интересуват и мисля , че ще получа отговор точно тук . Между другото от Пловдив съм и ще се радвам , ако някоя мама на моята възраст \ 36 г. \ реши да си пишем за това , което ни вълнува . А сега и първият ми въпрос :Трябва ли  като ходя на консултация  в частна клиника  , при частен лекар- да родя задължително при него . пРЕДИ ГОДИНИ СЕ РАЖДАШЕ по райони ?
Засега толкова .
е, ти пък и ти, само 36 годишни ли приемаш
Такива по на 30 може ли?  Flutter
По въпроса ти - по-скоро да се насочиш към лекар, при който искаш да родиш, да го посетиш, уведомиш за намеренията си и започнеш да ходиш при него на консултации, за да е максимално в час с бремеността ти.

Би ли споделила  избора си ? Аз ходя в " СЕЛЕНА " НА КОНСУЛТАЦИЯ , но бих искала да раждам във ВМИ . За 3-ти път ми е , а не знам защо толкова съм се притиснила ? Може би защото  четох прекалено много статии за " рискови бременности "  ???
Можеш да прочетеш в белия списък в здравния справочник, или въобще там има много теми относно ражданията в Пловдив. Изборите не са много
аз вече моят съм си го направила, то винаги може да се промени, но дано не се налага.

# 215
срещата наистина беше много приятна надявам се другия път да бъдем повече и да си изкараме хубаво .ние после се срещнахме и с юанка , тя не успя за срещата да дойде но после се видяхме и с нея. ДОБРЕ ДОШЛИ НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ

# 216
Привет и от мен Simple Smile
Първо да поздравя всичките новоприсъединили се бремелинки    bouquet
Много се радвам, че списъка се увеличава. Дано и усмивките ни са повече!
Леко бременеене и щастлив финал Hug

Днес цял ден се плациках на плажчето. Времето беше разкошно.
Разбрах за срещичката малко след началото й, но пък после наваксахме с Бамбина.
Големи бонбони сте на снимката.

Хубава вечер. Heart Eyes

# 217
Здравейте мамчета,
Имам нужда от вашият съвет.
Преди седмици си правих ранен скрининг(11-13седмица) и резултатите ми бяха лоши 1:145 при допустимо съотношение 1:240. Страшно много се притесних и отидох при двама различни специалист на ранна ФМ- в Плевен и тук в София при Мазнейкова. На ултразвука ми казаха, че всичко е наред и да не се притеснявам. Ще повторим скрининга през 22 г.с.. Аз отново се притеснявам за резултатите.Ако пак са лоши какво да правя?
На 26г. съм и в семействата ни няма никакви аномалии.Не ми се иска да си правя амниоцентеза, защото е рискована.
Моля, ако някой има подобен резултат да ми пише за съвет.
Благодаря ви!

# 218
Здравейте мамчета,
Имам нужда от вашият съвет.
Преди седмици си правих ранен скрининг(11-13седмица) и резултатите ми бяха лоши 1:145 при допустимо съотношение 1:240. Страшно много се притесних и отидох при двама различни специалист на ранна ФМ- в Плевен и тук в София при Мазнейкова. На ултразвука ми казаха, че всичко е наред и да не се притеснявам. Ще повторим скрининга през 22 г.с.. Аз отново се притеснявам за резултатите.Ако пак са лоши какво да правя?
На 26г. съм и в семействата ни няма никакви аномалии.Не ми се иска да си правя амниоцентеза, защото е рискована.
Моля, ако някой има подобен резултат да ми пише за съвет.
Благодаря ви!
Доро утро!
Мисля,че не трябва да се притесняваш,това е само статистика и ранния скрининг до колкото съм чела е още по-безмислен от късния.Аз правих късния само.
Чакаме Харем за отчет Praynig,тя щеше да прави амниоцентеза.

# 219
Добро утро, мамчета! Как сте?   Hug Мисля че вчера за пръв път усетих бебчето, но не съм съвсем сигурна, беше като докосване по кожата, но отвътре. Може и да съм си въобразила, но много се зарадвах.
Добре дошли на velizara_82, misscool, sakrovi6te, rosidre, Adi As и bela 99.Желая ви лека и безпроблемна бременост!!!  bouquet
Много се надявам Harem_style скоро да ни зарадва с много хубави новини! Praynig
Моите резултати от БХС-то излизат утре и малко съм притеснена, но гледам да не мисля затова.
Желая ви слънчев и усмихнат ден и дано новата седмица ни донесе само хубави новини и положителни емоции!!!   bouquet

# 220
Здравейте, по темата за БХС. Ранният скрининг е с проценти по-точен от късния. С други думи, ако има нещо, то е по-вероятно да бъде открито с ранен, а не с късен скрининг. Съответно 60% за късен, 90% за ранен.  И да бъде извършен от специалисти, в това се уверихме.
Най-точно инфо дава амниото, но то се прави ако лекарите имат съмнения.
Дори в САЩ амнио правят само ако имат съмнения, там правят и едно друго изследване, което е в 11-12 ГС, представяте ли си, взимат тъканна проба, било неболезнено, но с невероятна точност за малформации без спината бифида, а и полът го казвали 100% по този начин. Както казва авторката на книгата, която чета с кеф, е че ако амниото каже, че всичко е наред, то бъдещата майка ще започне да сънува родилни петна и разни други щуротии, просто защото бременната се притеснява за всичко, за което може да се притеснява една бъдеща майка. Wink
Велизара, в 22 ГС не се прави БХС, нещо си се объркала. В 22 ГС може да ти направят фетална морфология/анатомия/ и да огледат органите на бебето, както и фетална ехокардиография - сърцето да видят дали е ок. Но за скрининг е късно. Втори скрининг е 15-19 ГС /това изследване, при което ти взимат кръв и казват евентуален риск за ДАУН, но не и за спина б, но ти знаеш, нали са ти правили ранен/ Peace Е, надявам се вторият ти тест да е по-добър и да минеш само с фет. морф. и да имаш здраво бебе!

Аз съм на ФМ в началото на август и силно се надявам да ми кажат, че всичко е наред. Heart Eyes

Харем не се заявява, но може и да са я приели да полежи малко, понякога го правят за всеки случай. Дано всичко е минало добре! Praynig

# 221
Нещо се обърках.
На 22-ри(17г.с.) ще ми правят БХС за втори път, а  през 22г.с. ще правим ФМ.
И все пак, когато гледат бебчето  на ултразвук и казват, че всичко е ок и няма видими дефекти, означава  ли че то е живо и здраво?

# 222
велизара,МИЛИЧКА естествено че бебенцето ти е живо и здраво , не се шашкай толкова МОЛЯТЕ. така лесно не се появяват бебете с вродени аномалии .а и този бхс е оринтировачно изследване ,не може да даде с точност резултати. мисли си само позитивно и бъди оптимист , аз съм обедена че бебето ти си е наред

# 223
Нещо се обърках.
На 22-ри(17г.с.) ще ми правят БХС за втори път, а  през 22г.с. ще правим ФМ.
И все пак, когато гледат бебчето  на ултразвук и казват, че всичко е ок и няма видими дефекти, означава  ли че то е живо и здраво?
Ако много се притесняваш,потърси мненията на повече специалисти в тази област.Като гледам ,си от София и няма да имаш проблем с намирането им.Във форума има много теми свързани с този проблем.Така ще се ориентираш по-бързо,какво да предприемеш.И не се притеснявай излишно,мисли позитивно,в повечето случаи,бебетата си се раждат живи и здрави Naughty.Възможно е да не са измерили правилно бебето,случват се грешки.Направи ФМ по-рано,ако трябва,за твое успокоение.
Стискам палци  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Praynig!

# 224
Здравейте мами,
ето ме и мен. 2 дни бях на обучение в Боровец и малко ми дойде в повече, но пък бях на чист въздух.

Аз още не усещам бебетата и се надявам скоро и на мен да ми се случи това щастие.

Лек ден

Общи условия

Активация на акаунт