Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 41

• 27 041
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте момичета!Аз съм нова в този подфорум.Имам един въпрос относно тортата с рула на LEO.Забърках аз въпросната смес от сметана и шоколад за карема и като сложих разтворения желетин стана много течна "боза".Така ли трябва да стане или съм объркала нещо ooooh!Дали ще се стегне newsm78Май не трябваше да слагам целия желатин.Моля казвайте бързо,че ми трябва тортата за вечерта. Praynig
Колко желатин сложи  newsm78.Да не разтвори д-р Йоткер в половин литър вода - че нещо доста жени се бъркат така.
Пакетчето желатин се разтваря със съвсем малко водичка да набъбне и после се разтапя на водна баня.
След това се прибавя към сместа от шоколад и сметана.

Половин литър ми се видя много и го разтворих в 300мл,но явно пак е много SickМай ще тичам до магазина за нови продукти ooooh!

# 61
ninon - добре си се уредила с тия 300 мл. вода..... За друг път да си знаеш: Разтваряш си желатина в 50-70 мл. вода и го оставяш да набъбне. След това го загряваш без да кипи и го добавяш в сместта. Ако ще желираш половин литър течност, същата процедурка но добавяш в течността. Дерзай, и не се предавай. Чакат те още милион грешки-смешки.... но така се учи човек.... Важното е да приемаш провалите  и грешките с усмивка.....

Благодаря за новите пожелания за тате.
laskova - Имаше снимки, ама  WEBSHOTa ги изяде. Ще потърся из компа къде са и ще ги кача пак.. А и някъде из старите теми разказвах. Ще го потърся и ще ти метна линк. Много лесно станаха фигурките. И мене ме гледат на революция като снимам, ама на кой му пука.
Бъни - Марципанчето се намира в МЕТРО, на пътеката с кремовете ако не се лъжа, или на предишната. Сега след реформата, сладкарските неща са повече. Но бяха някъде на високо. Ако някой открие къде стои вече желатина на Д-р Йоткер, да докладва. Ще го черпя. Оня ден, половин час с дъщеря ми гледахме етикетите, щото кутии не видяхме. Мислех че е свършил но за да се уверя, търсих из надписите да видя поне къде е бил. Тц!!! Изобщо не фигурираше в етикетите този желатин. Персонала както винаги беше адски "компетентен". А за оная торта..... знам ли.... за да не ставаме груби.... може би нещо от сорта на "Женска мечта", "Мъжки комплекс" или пък.... "МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА.....". Аз съм си измислила име.... амаааааааа...... А може и да си остане просто "Торта многоточие..." Joy Joy Joy
Отивам да си довършвам лап-топа, че още обмислям закачането на капака......
Корекция, за да не заемам място.
Ласкова - ето го обяснението от старата тема. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=303358.msg7810230#msg7810230
Линковете естествено не работят вече, затова качих нови снимки ТУК. Вече патих от големи папки, затова правя нова.....

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 16:49 от van444eto

# 62
  • София

Отивам да си довършвам лап-топа, че още обмислям закачането на капака......

Виждала съм да го закрепят отзад, като го допрат до основната част и зачукат няколко шишчета...

За замразяването на торта: Преди около месец правих една двуетажна за годишнината ни, запазих 3-4 парчета за майка ми и баща ми, че очаквах до седмица да дойде майка и да я опита. Естествено си бяха с покритието, парчетата ги опаковах поотделно с домакинско фолио, после заедно с алуминиево. Когато тя дойде, нямах време да чакам да се отпуснат на стайна Т и малко ги врътнах на МВ на размразяване, но без да се затоплят - сякаш сега ги бях отрязала, на фондана не му се беше случило кой знае какво...т.е. почти нищо:)) освен обичайния конденз

# 63
Ей, ви на едно испанско барби и после да не ми намирате кусури, че не правя 3D торти.  Crossing Arms

Ей тука- http://s144.photobucket.com/albums/r196/silrai/Cakes/  я има снимана отвсякъде, който желае да гледа.
А сега да питам-трябва да изпиша Честит рожден ден .....  Такааа, обаче направих гаф с подложката(тук си ги правя сама, щото нямат малки разфасовки доставчиците) направих я по малка и не ми остана място на подложката за надпис.Питам-къде да го метна тоя надпис?Хич не ми се ще да е на роклята...ама ако не измислим до довечера нещо и там ще го сложа  newsm78

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 22:42 от silrai

# 64
Абеее, Ванчеее, зло да го забрави татко ти, бе душкоооо.
От сутринта се каня да честитя и все се отплесвам.  ooooh!

Да ти е жив и здрав и много да се гордее с теб!

# 65
  • София
Много Ви Благодаря,момичета HugДругия път ще зная.Погледнах тортата и не е чак толкова течна,вече се е стегнала малко WinkДобре,че не я направих в сабота,когато ще идват свекъра и свекървата CrazyВ събота ще я направя пак и тогава ще бъдат очаровани от мен Mr. GreenБлагодаря,че давате такива хубави рецепти и ни показвате грешките  bouquet

# 66
  • София
Ей, ви на едно испанско барби и после да не ми намирате кусури, че не правя 3D торти. ...А сега да питам-трябва да изпиша Честит рожден ден .....  Такааа, обаче направих гаф с подложката(тук си ги правя сама, щото нямат малки разфасовки доставчиците) направих я по малка и не ми остана място на подложката за надпис.Питам-къде да го метна тоя надпис?Хич не ми се ще да е на роклята...ама ако не измислим до довечера нещо и там ще го сложа  newsm78

Направи фонданова табелка и я дай на куклата да я държи, например, или оформи като чантичка и надени на ръката, или й вплети панделка в косите....или малки, изрязани с формичка, цветчета да обиколят периферията на подложката и тичинките им да са буквите на "Честит Рожден Ден, еди коя си!"

Много е хубава тази барби... и колко воланчета си си играла да правиш....

# 67
  • Пловдив
silrai, къде ги видя тез кусури бе жена. Много е хубава. А Димитрина ти е дала много добра идея  Simple Smile

# 68
Димитринче  newsm51 Благодаря, благодаря, малеее съвсем бях изключила.И трите идейки са много добри
Ще се възползвам.   bouquet
Пепи, абе мацката кусури няма, ама подложката на тортата я направих на никъде  Sick Ей, омръзна ми да си играя с тия простотии, ще взема да си намеря място в къщи и да си поръчам 100-те бройки  ooooh!

# 69
silrai -много благодаря и за поздрава и за питието. Хлъцнах при дантелките на роклята. Поздравления!!!!! Сложи и на таз девойка едно коктейлно чадърче в ръчичката.... Хем, ще и е хладно, хем няма да се чуди какво да прави с ръцете си, хем върху него можеш да попишеш!!!!

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 18:29 от van444eto

# 70
Ех, тук си е като на курс по сладкарство  Grinning
Ванче, благодаря за толкова подробните разяснения за всичко!   bouquet
Иринка, и на теб благодаря за обясненията за глазурата! Сметаната разбита ли се добавя към шоколада? Как правиш украсата - на пастичките ти и на бялата торта от преди две седмици?
silrai, прекрасна Барби! Великолепна!

# 71
Ох, току що се завърнах от Кадемлията ... Видях един страааахотен комплект накрайници (повече от 30 бр. бяха) и струва ... 148 лв.  Shocked Ааааа, има и комплект за 3D жена, мъж, момиченце и момченце за скромната сума от 85 лв.

silrai барбито много елегантно   bouquet  А идеи за надписа видях, че са ти дали, тъй че оставам безмълвна по този въпрос  Mr. Green

А марципана от Метро (не помня кой точно питаше  Embarassed) се намира точно до шоколадовият ковертюр, и се намират при течните шоколади - нутели, финети и т.н. На кой ред са точно не мога да ти кажа, ама гледаш на горе (аз съм 178 и гледам нагоре, така че...)

# 72
Е сега вече разбрах защо нищо не съм намерила- 1.60 съм и НИКОГА не гледам нагоре. Мерси за снимковия материал

# 73
  • София , Монтана
Ето ме и мен в новата тема.Докато прочета старата и вие вече сте направили нова тема.

# 74
  • на брега на Дунав
Хайде едно записче и от мен  Mr. Green. Не ща да ви гледам много какво сте творили щото много ме изкушавате бе  Embarassed.... реших да се повталя малко за моренцето дето май ще ни се размине де  Cry, ама не е здравословно да влизам тука през това време  Confused щото вие милост нямате с тия вкусотии  Thinking. Не че се удържах накрая, нали се сещате  Rolling Eyes. Невероятни сте момичета, големи таланти! Поздравявам ви от сърце!  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт