Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 41

• 27 719
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
van444eto-благодаря!Аз явно нещо не съм разбрала за тези русалки-бях останала с убеждение ,че е анимационен филм.
Правих го албиноса с руло,но дълго намерих-отрязах една трета и я смесих с масло,и остатъци от блат
за (топките),а вените са от спагети-единствено ,не ми стана шоколадовия фондан и затова в последния момент го покривах с маса и не успях да догодя цвета.

# 211
Бъни тортичката сигурно е била много вкусна. При вас поне има кой да яде, а моя мъж не мога да го накарам да хапне нещо сладко. А мене само ме сърбят ръцете да направя нещо сладичкооооо.

_Пепи_ тортата е много нежна. Щом така са я пожелали хората тяхна си работа. Въпреки, че мойта щерка не би се задоволила с такава украса.

АСТИ прекрасни торти. Аз също правих торта на Н2О. Ето тук можеш да погледнеш http://www.snimka.bg/album.php?album_id=248027&pid=6202957&lp=-4520.

dimitrina73
честити придобивки. Ще съм ти благодарна, ако обясниш по подробно за този сайт.

Ако забравих някой моля да ме извини, ама май изгорих манджата, че нещо ми замирисвааа.

# 212
  • София
Пак изпуснах темата  Blush Едно закъсняло записче с торта "Магнетен", с градинска украса от захарен фондан.  Тук още не е извадена от  формата, доста кремава стана и за всеки случай я държах до последно опакована  Grinning Писането със сметана върху натрошените  бисквити се оказа малък кошмар  Tired

Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 20:18 от badem

# 213
Момичета, привет  Hug

Не съм чела, щото се трудих над торта - направих шахматна за рождения ден на мъж ми утре. Много исках да я направя като тази на Ванчето, но... много има да се уча още, не ми харесва как разточвам Варната; може би ще пробвам с друго покритие, но друг път. Тази ще я залея с глазура. Та да ви питам: трябва ли да се е стегнала хубаво тортата, за да я залея с глазура?

# 214
  • София
badem, разкошна градинка...Да е жив и здрав дядо ти! Той хареса ли идеята?

Момичета, привет  Hug

Не съм чела, щото се трудих над торта - направих шахматна за рождения ден на мъж ми утре. Много исках да я направя като тази на Ванчето, но... много има да се уча още, не ми харесва как разточвам Варната; може би ще пробвам с друго покритие, но друг път. Тази ще я залея с глазура. Та да ви питам: трябва ли да се е стегнала хубаво тортата, за да я залея с глазура?

Дано някой, който е правил глазури се включи скоро и те посъветва, виждам, че бързаш, но...аз нямам опит, все пак, предполагам, че подобно на всяка украса и заливката ще е по-добре на стегнала торта...Колкото време имаш - толкова я остави!

# 215
  • София
dimitrina73, благодаря  Hug А, за идеята - каза, че трябвало да е с бурени, ако съм искала да е реалистично  hahaha
Слънчогледка, и аз не съм правила глазура, но мисля, че трябва да стегнала  тортата Thinking

# 216
Та да ви питам: трябва ли да се е стегнала хубаво тортата, за да я залея с глазура?
Незнам каква глазура имаш в предвид, но ако говориш за шоколадова или захарна, тогава трябва да знаеш че те са по-течни и са леко топли. Ако и тортата ти е все още мекичка, има опасност да се разпадне при заливането. Захарната глазура по принцип се разлива топла, но тя и стяга по-бързо.  Шоколадовата може и да е по-хладка. Но и в двата случая трябва да си направила идеално равни и борда на тортата и горната част. Гладката глазура е голям майсторлък. Виждала съм много пъти как се прави, изглежда лесна работа..... но не е..... Пробвала съм преди време......направо ми се ревеше..... #Cussing out
Лелееееееееееее.... Бадемчеееееееееее..... и аз да не видя тази добре оплевена градина...... Особенно се впечатлих от "големия праз". Да ти е жив и здрав дядо, още толкова годинки... Hug

Последна редакция: пн, 14 юли 2008, 21:52 от van444eto

# 217
асти  и бадемче, чудесни тортички  bouquet  bouquet  bouquet

димитрина, честито ти предобивките, със здраве да си ги ползваш

Последна редакция: вт, 15 юли 2008, 00:22 от svetlane

# 218
Много хубави торти видях-бравос на всички  smile3501,само да отлича Ванчето с шахматната дъска ,дано другите да не се разсърдят Wink

# 219
Ах, каква хубава зеленчукова градинка  newsm10   Браво бадемче   bouquet И да е жив и здрав дядо ти   newsm38

# 220
Направо не мога да се нагледам на красотите ви.Страхотни сте. Искам да попитам дали има някой желаещ от Варна да си поделим фондан и моделираща маса,че на мен 7 кг.фондан и 4.5кг мод.маса ми идват множко.

# 221
Привет от мен!
Отново страхотни торти виждам! Hug
Хайде да ви почерпя със скромната ми торта по случай моя РД Mr. Green
Нямах време за нещо по така и спретнах един квадратен Трюфел(без трюфелите обаче Mr. Green),
че ще сме достааа народ ooooh!
При това снимката е доста зле,че е снимана в...хладилната витрина Joy Joy,но
http://petrova03.multiply.com/photos/album/10#117

# 222
  • София
Fior, честит рожден ден   bouquet Трюфела е страхотен, нищо че е без трюфели  Grinning

# 223
Fior , Честит рожден ден!Много късмет и любов!   bouquet
Трюфелчето е много добро.Много добре владееш шприца.
Бадем, много красива зеленчукова градина.Ще споделиш ли как оцвети праз лука?  Flutter
Слънчогледка , глазура се излива винаги върху стегнала се торта!Винаги се излива върху блат!За да ви е равна глазурата, винаги завършвайте тортата с блат обърнат с дъното нагоре(понеже няма как дъното да не е равно) и винаги наливайте глазурата не в средата, а в окръжност и след това разливате наляво и надясно с ножа и сте готови.Ако се притеснявате, че има дупчици по блата, може преди това да намажете с кайсиево сладко и пак да го оставите да се стегне малко в хладилника и тогава да заливате.Да пиша ли как се процедира със сладкото?

Абе албинос, албинас, ама хваща окото  newsm53

# 224
  • София
silrai, лукът стана случайно, бях сигурна че няма да се получи  Grinning Взех две парченца (използвах захарен фондан за моделиране от 1ва стр.), бяло и зелено. Залепих ги и започнах да ги разтривам между длани, за да се получи пръчица. Така се получи хем формата, хем преливането на цветовете  Peace зеленият край нарязах на места и после на получените  листа мацнах малко зелено с четка.

Общи условия

Активация на акаунт