Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви изследвания се правят по време на бременност?
Какви прегледи се правят по време на бременност?
Какви са симптомите на бременността, включително ранните признаци и как се броят седмиците и месеците?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви изследвания се правят по време на бременност?
По време на бременност се извършват различни изследвания, като фетална морфология (ФМ) в 20-22 седмица и нухална транслуценция до 12 седмица. Тези изследвания са информативни и е препоръчително да се извършват при опитен специалист. Освен това могат да се направят генетични тестове за заболявания като Тай-Сакс и Гоше, но за тях е най-добре да се консултирате с вашия лекар за повече информация.
-
Какви прегледи се правят по време на бременност?
По време на бременност се извършват различни прегледи, като фетална морфология (ФМ) в 20-22 седмица и нухална транслуценция до 12 седмица. Тези изследвания са информативни и е препоръчително да се извършват при опитен специалист. Освен това могат да се направят генетични тестове за заболявания като синдром на Тей-Сакс и Гоше (Гаухер), но за тях е най-добре да се консултирате с вашия лекар за повече информация.
-
Какви са симптомите на бременността, включително ранните признаци и как се броят седмиците и месеците?
Симптомите на бременността могат да включват умора, главоболие, гадене, повишена чувствителност на гърдите, често уриниране, увеличен апетит или намален апетит, промени в настроението и други. В ранните седмици на бременност може да има треска, често смяна на топлината и студено и нервност. Важно е да се консултират с лекар за изясняване на симптомите и получаване на съвети относно бременността. Относно броя на седмиците и месеците има различни методи за изчисляване, като календар за бременност или линията на бременност. Консултирайте се с лекар, за да разберете точния метод за изчисляване на седмици и месеци по време на бременност.
-
Какви са препоръките за бременни жени, включително тези, които са имали цезарово сечение?
-
Какво представлява изследването на феталната морфология и кога се препоръчва да се направи?
за гъбичките каза да изчакам 2-3 седм и тогава да ги лекуваме, така че задържам за сега, вика ме след 2 седм когато ще съм в 13 г.с каза да премерим нещо гънката на вратлето ли нещо подобно това един вид ранната ФМ ли е? 
, но сутринта докато си миех зъбите пак ми се случи. Питах за фолиевата каза до края на третия да я пия.
, ама си мисля, че някой може да намери в него, информация която да му е от полза
Ама и вашия батко е по-голям. Нашия сочи само пупи-Бебе...Да видим как ще се опазваме от братска обич

Като, че ли ми излзиат 40 седмици така и датата ми идва с 2 седмици напред. Май трябва да се извадят 2 седмици и така би се получило. Но пак не знам
и не се притеснявай макар че аз съм същата преди всеки преглед