Лято...море...а ЯНУАРЧЕТО в мама расте ли расте

• 15 368
  • 298
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте сладуранки  Laughing
да се отчета първо за прегледа от вчера записах се и на консултации и на частно и този път съм много доволна от прегледа, бебо за 10 дни е пораснал почти двойно вече е 4см от главата до дупето. Кръвното ми е добре, накрая на месеца ще пускам изследванията.До сега съм качила 4 кг и то първите два месеца, а последните 10 дни не съм мръднала. Flutter за гъбичките каза да изчакам 2-3 седм и тогава да ги лекуваме, така че задържам за сега, вика ме след 2 седм когато ще съм в 13 г.с каза да премерим нещо гънката на вратлето ли нещо подобно това един вид ранната ФМ ли е?  newsm78
За гърдите и аз съм с един номер по голям, бях спряла да  Sick, но сутринта докато си миех зъбите пак ми се случи. Питах за фолиевата каза до края на третия да я пия.
Това е за сега от мен
лек и успешен ден на всички  Hug

# 31
  • София
ехоо мацки.....много морска тема! Супер е!

Днес най- накрая бях на ЖК, с нашият батко...Доктора беше мн. внимателен- даде му на него да ми намаже корема с гел-а за Ултразвука....и заедно нарисуваха човече на корема ми Joy Joy  Показа му как му маха бебето и , как тупка сърчицето  и  изобщо обърна толкова внимание на  баткото, колкото на бебето.

Добре се развиваме, вече е 14  см и 190 грама.  А аз съм качила 2 кг. Опита се да види пола, но не успя, щото много шавахме. 

Каза ми, че заради ниският хемоглобин, съм се чувствала перманетно изморена и отпаднала....И наистина, от както почнах "Тотема"-та, като че ли имам повече енергия( а аз си мислех, че е поради отминаването на критичните 12 седмици newsm78)

Попита ме ктде ще раждам- "казах му 2-ра Градска", а той каза че само хубави неща за там е чувал

Колко дълъг преразказ стана #Crazy, ама си мисля, че някой може да намери в него, информация която да му е от полза 

# 32
  • София
Ей, Бръм, добре сте се забавлявали днес Simple Smile Ама и вашия батко е по-голям. Нашия сочи само пупи-Бебе...Да видим как ще се опазваме от братска обич hahaha

# 33
Бръм  hahaha много хубави емоции сте имали  Hug
нашето бебче почти не мръдна пък каво остава да се превърта през корема и се майтапихме че ще мързеливо с доки  hahaha

# 34
bubi4ko на 20.01 пристигам в бургас...още съм е софия...но баща ми е там и ще постоя при него 10-15дни зависи колко ме изтъпри баща ми newsm62
newsm62 newsm62

Иначе не знам, аз понеже не съм ходила на 3D и 4D, затова не знам...мислех че чак в четвъртия, петия може да се види...мойта лекарка не ми е споменавала нищо за други изследвания и прегледи...Та не знам..вие по ваше желание ли си ходите или така са ви казали...защото на мен това ми е първа бременност и нищо не знам...всичко което научавам е от вас мили мами...за коеот ви благодаря мнооооого...

aubergine

ще те запиша в началото да си с нас плътно...и добре дошла...много усмивки...

# 35
и аз съм родом от Бс,отвреме на време ходим там за по седмица-да ни глезят Heart Eyes

# 36
Привет момичета искам да ви пожелая лека бременност и да поканя варненските коремчета, които искат на кърмачески срещи с други бремелинки и кърмачки. Хем ще се запознаем и като имате нужда ще помагаме, хем ще споделим от опита си. Сега подготвяме Световната седмица на Кърменето - ССК и днес 10.07 (четвъртък) ще има среща за уточняване на подробностите по организацията на мероприятията от 17 часа. За следващите  срещи можете да проверявате в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=305593.20
Ако искате да помогнете или просто да наминете да се видим ще се радваме  Hug

# 37
  • София
защото си знам датата на зачеване. Докторката каза да прибавя в този случай 280 дни и е си видя точния термин, ама сега ме бързи да броя на календара. Бърборанче, ще го вземеш изпита-то се знае Peace

Доника...и аз си знам датата на зачеване +/- 1 ден ....смятам тези 280 дни, за които казваш и доста ми се измества термина, с около 10 дни, но ще видим Януари..

Lorini   На първата ФМ се ходи 12-13 седмица- тогава гледат за Нухалната транслуценция. А също и дали се е затворил Спиналният отвор на гръбнака( СпинаБифида)

Втората ФМ е хубаво да се направи 20-22 г.с.- тя е най- информативна защото се виждат всички органи.

Но най-подробно е обяснено в закованата тема при Майки бъдещи и Нстоящи " Как да избегнем аномалии на плода" ...( или нещо такова). Прочети там, има доста инфо и телефони на кабинетите които го правят. Ако ще ходиш, не знам коя г.с. си, но се чака  по 1-2 мес. за добрите специалисти, тъка че побързай!

# 38
Това с 280-те дни нещо ми е съмнително  Crossing Arms Като, че ли ми излзиат 40 седмици така и датата ми идва с 2 седмици напред. Май трябва да се извадят 2 седмици и така би се получило. Но пак не знам Simple Smile

Бръм, ама то твоето е мн голямо Simple Smile 14 см!! Simple Smile Пък моето си беше само 4см на последния преглед и кога ли ще стане толкова, не знам  Rolling Eyes

# 39
да разбрах за ФМ кога се прави, но това че не го знаех в началото, а вече съм в края на 12г.с...т.е. няма да мога да си запиша час...та мисълта ми беше на вас кой ви каза да си ги правите тези изследвания...защото тя не ми е споменавала нищи което не е към ЗК...а би трябвало...не знам...каза ми само за изследваниято които се покриват от ЗК...та така че и аз не знам...май ще спра да му мисля много и ще правя квото тя ми каже...и може би да говоря с нея дали има смисъл да ги правя...

# 40
Искам и аз момаааааа, че ако ми се падне още един такъв бяс ще ми идвате на свиждане на 4-ти километър hahaha
Хаха, и аз се бъзикам така Simple Smile Макар, че мой Иван ми е умерено див засега Simple Smile Но дали момче, дали момиче, важното е да е живо и здраво, каквото и да е ще си го обичам Simple Smile

Лилетка, честита ти мома, да расте и хубавее в коремчето  Heart Eyes

Лорини, Бръм много хубаво е насочила какви изследвания може да си направиш и къде да прочетеш повече инфо. А твоята докторка като не ти казва, ти я попитай. Би трябвало да е наясно и да те насочи, нищо че не са по здравна каса.  Peace

Хубава вечер момичета  Heart Eyes

# 41
И аз да се запиша в новата темичка.
Лорини, и на мен много не са ми ясни разните възможни прегледи, за които се пише, макар че ми е втора бременност. При първата ме гледаше докторът всеки път на видеозон, но най- обикновен, правиха ми два пъти изследвания- кръв и урина, 2 пъти за антитела, защото съм с Rh- и това беше всичко. Не знам , може би, защото съм от провинцията и тук няма и възможности за кой знае какви прегледи, а и тогава не следях форума. Напоследък много мисля кое е по- добре- абсолютно всички прегледи или по- спокойно да я карам. Първата бременност не му мислих толкова , като сега, сега ми е по- притеснено, а не искам да е така.
Иначе със съня нямам никакви проблеми.
Лека вечер и от мен!

# 42
Добро утро мами!
Лилетка,честита ти госпожица Hug
Аз днес съм на преглед и имам пак ми е малко притеснено както винаги Embarassed,стискайте палци. Hug

# 43
Добро утро сладуранки  Hug
roksi77 стискам палци  Praynig и не се притеснявай макар че аз съм същата преди всеки преглед  Simple Smile При Цонева беше ти нали?

# 44
Не при Тодоров съм

Общи условия

Активация на акаунт