ЯНУАРЧЕТО се смeе, а отдолу зъбче се белее!

• 15 436
  • 291
  •   1
Отговори
# 15
  Еййй,Джулиии Hug Hug Hug
Ели,като мама на злоядка препоръчвам:морковите+картоф или ябълка,тиква-пак така;каша-морковено ябълкова на Милупа,ориз и царевица(не е толкова запичаща като чистия ориз) и от скоро,както давам глутен-млечните каши на Хип"лека нощ",ама даже и да не си въвела глутена има ябълкова-крушова,която е без.Много са вкусни,аз олизвам капачката  Blush
 За топлото-с къс ръкав и в чувал,щото много шава и рита и нищо не остава на нея,но проветрявам преди сън и на сутринта.Все пак живеем на първия етаж и не е толкова жега,а и ме е страх нещо да не влезе Thinking
 Лека и приятна и честито на всички зъбчовци(аз днес я снимах -вече с 2 зъба,фръц-пръц,кой като нас Mr. Green)

Ааа,Ели,и яде на почивки за около час -по бурканче,и давам и на нея лъжица или нещо друго ,да държи и да си играе и така пробутвам храната.Ама мляко-НЕ ЩЕ Naughty

# 16
  • В сънния Люлин, прибулен...
Запис и от мен в новата тема!

Честито за всички зъбчета, да са здрави и бели, в редичка като броеничка!

А аз минах на диета. По-точно се ограничавам предимно от сладко, газирано. Забави ми се обмяната и ми е едно отпаднало...
Някой може ли да сподели опит с диета/добавки?
Значи ябълков оцет съм пила, търся мнения за едно Худея на Фортекс за притъпяване на апетит, за Кларинол Кла и въобще всичко, което може да помогне.
Благодаря предварително!

Благодаря и на Кафява мечка за инфото за глутен, наистина доста ми подреди мислите в тая посока.
А сега пак за кисел: Излиза следното - 130 мл вода, пълна лъжица нишесте - отива към 150 мл, 3 лъж АМ - плюс още поне 10, половин бурканче пюре - ако е от малките - плюс още 60 - това прави минимум 210 мл кисел, не е ли малко много за едно хранене?
А кисела въвежда ли се малко по малко? По принцип царевичка съм въвела с пюре. Иначе досега давах всеки ден каша, но искам да давам през ден кисел, но се чудя как да процедирам, докато заместя цяло хранене с него. По малко кисел, по малко каша ли?
УДЖАС.

Хайде, лека нощ и сладки сънища за всички!

# 17
Здравейте и от мене,
искам да попитам има ли някое бебе с алергия към белтъка на кравето мляко?
Аз го слагам да спи с боди с дълаг ръкав и яорапи,завит с лека пелена и на отворен прозорец.Не мога да преценя как му е най добре,но ме е страх да го оставя по къс ръкав.

# 18
  • Canada, ON
Привет и от мен в новата тема!
Ханна, благодаря!

albenapd, аз лично смятам да въведа първо глутена, а после жълтъка.

И да си кажа - откакто открих мненията на Косе Босе вече се чувствам доста по-спокойна по отношение на захранването. Сега като се чудя нещо и хоп - търся го в нейните мнения и в повечето случаи го намирам.

За спането - тук сега е голяма жега - в стаята е все 29-30 градуса. Прозорците стоят отворени и денем и нощем. Джули спи боса, по боди с къс ръкав и без завивка, щото иначе се поти. Под главичката й слагам тензухена пеленка, щото става мокро от пот. Първо ме беше страх да я оставям отвита, но като я завия - тя се буди, така че я оставих така.

# 19
Хана мери за новата тема ! Hug
Лалка ,заглавието е страхотно ! Hug

Аз я слагам да спи с боди потник и лятно чувалче без ръкави.

Хайде лека нощ че стана късно!

# 20
И аз да се изкажа по нощите - аз го обличам с потниче и сои само с един чаршаф, климатика  на 28 градуса, не потен, само като дойде да спи при мен и се олепваме и двамата.
Ханна, моля те впиши ни, Мариян е 8200гр. и 69 см., писах на микки, но може би няма време.

# 21
  • София
А здравейте, здравейте  Hug!

Дойде и моето време - по нощите  Crazy (и после сутринта мигам на парцали като почне да крещи дребния - да ставам (не за друго), че той вече е буден  Laughing).

Ханна, Микки, Лалка - бравоС, поздравления за тема, колаж и заглавие   bouquet.
Еййй, Джулси - най-после, вече ми беше домъчняло  Hug!

Честита месечинка на всички бебоци и честити зъбки на озъбилите се!

За спането - слагам му боди с къс ръкав, завивам го с една бархетна пеленка, която той естествено изритва докато се врътка наляво на дясно Simple Smile. Отварям прозореца в хола и междинната врата (у нас врати, всъщност, има колкото си щеш  Crazy) широко и тепературата в къщи си я поддържам на 25 - 26 градуса (без климатик)  Whistling.

Васко вече е ок. За протокола - още няма зъб ... може и да съм го притоплила, или това да е било предпремиера за озъбването  ooooh!. Ще видим по нататък. Вчера все пак ходихме до педи да го види - преслуша го и каза, че гърдите са чисти. Варианта е да е претоплен, да са зъби или ако е вирус то той да не се е проявил още. Ама не мисля, че е вирус.
Днес пак прояде по малко - каша ориз с царевица, ама пюре не ще още ... по повода днес аз изядох пюрето, че ми хареса  Embarassed - тиква с моркови и ябълки на Ovko. (Вдетиних се окончателно - щом и пюрето взех да ям, след кашата, която си купих  Embarassed).
Иначе при нас морковите грам не са на почит, ама виж тиква (на HIPP, пробвахме и Bebivita - не е лоша, почти същия вкус, и на Семпер пробвахме - ама втори път няма да взема, някаква пълна гадост, че е и по-скъпо освен това) ... омита я като малък змей, както и оризовата каша на Нестле. И днешната каша ориз с царевица Фризокрем му хареса.
За пълзенето - и при нас има някакви плахи опити, но не ясно изразени още. Абе - когато-тогава, свят като цвят  Simple Smile.

За глутена ... мисля да поизчакам още малко - поне до края на месеца, че нали и без това трябва да давам месни пюрета (заради хемоглобина) иии ... ще му стане много на веднъж.

Толкова за сега от нас, че стана дълго.
До скоро   bouquet!

# 22
  • Варна
Добро утро!
Косе Босе казва, че между въвеждането на глутена и месото е хубаво да има 15 дни, защото са много различни и се преработват по различен начин от стомахчето.
Маги спи по боди с къс ръкав, завита с чаршаф, а прозореца в спалнята е леко отворен.
Veihaivei, не е задължително да го даваш всичкото, просто си правиш някаква доза пък колкото изяде. Ако това хранене ви е заместено, може да даваш направо цялото количество кисел. Ако не, то постепенно увеличаваш количеството.
Благодаря ви за поздравите за детската, направо не очаквах че ще се хареса толкова  Embarassed Иначе стаята е 3 на 2 метра и даже остана много място за игра.

# 23
  • Пловдив
Аз да се оплача какво ми се случи снощи  ooooh!
Лежа си аз, полузаспала вече на спалнята и чувам някакво шумолене като найлонова торбичка. Поглеждам Миша да не би да се е заиграла послед нощ с шумолящата книжка - не, спи и не мърда.
Унасям се пак. И по едно време хоп - едно коте ми скача на леглото  Shocked Shocked Shocked
Малеее, изкара ми ангелите!!! Съвсем мъничко коте-бебе .. Едва се сдържах да не писна (заради Миша). Аз мразя котки. Много лицемерни същества са .. бррр... и се страхувам от тях.
Та ходих да будя мъжа ми (беше заспал в хола на дивана да ходи да го маха това коте  ooooh!
Беше изчезнало - но докота не светнахме и разбутаме навсякъде не се успокоих. Дори и през нощта си се стрясках .. Затворихме вратата на терасата .. Абе .. цирк.. Но аз съм си такава..
Сега пак съм с главоболие  Tired Може ли такова нещо - от едно котенце .. Ужасна съм ..
 Simple Smile

# 24
е спокойно, случват се такива неща. На нас също ни е влизала котка през терасата.

Пък човек не е виновен за фобиите си

# 25
  • София
Добро утро!

Ханна - Съжалявем че си се уплашила толкова ммного, но добре пак че е било котенце , а не някоя мишка.  Wink

Благоаря за хубавата темичка! Heart Eyes

Алекс-  много е хубава стаята. Да са ти живи издрави дечицата.

Момичета, няской ще ме светне ли как се въвежда този глутен и  с какво се почва. Сияна проявава голям интерес към хляба като ядем и се сърди че не и давам. А мен ме е страх да не и стане нещо.  Иначе всичко от масата опитва слмуче и много се кефи. Виж мляко не и се яде, пюрета също- голям зор дакото изяде нещо. ooooh!

Имам проблем и с даването на урина. Как да я накарам да се изпишка в този колектор. все изилиза отвън. Ако някой има опит моля пишете ми Praynig Praynig Praynig

# 26
  • София
Добро утро и от мен  Hug

Нещо с това захранване съвсем се обърках  Crazy Аз до сега съм й дала само моркови и картофи, приготвила съм круши ябълки и оризова каша. Тоя месец ще е така, а от другия ще й дам глутен. Месните пюрета сигурно ще ги включа след месец- два, ако до тогава не откача съвсем  #Silly
Алекс и на мен ми хареса стаята. Няма нищо излишно, а е хубаво,че е останало пространство за игра- все пак това е най- важното  Wink

# 27
Момичета, благодарско за темата, колажа и страхотното заглавие Hug
Ели, забравих да спомена че Даная когато и е много топло не иска да яде.Да не би и при вас това да оказва влияние, ти самата каза че във вас е задушно и беше споменала че вечер яде най-много.Логично е тогава позахладнява.Пробвай да поизтодиш малко стаята, като не е потно дететето няма как да настине.В къщи климатика е на 27-28гр и я държа само по потниче а много често и голичка.Спи отвита.
Хана, а дано котенцето ви е на късмет Laughing

# 28
Запис  Peace

Беа през нощта спи по боди с къс ръкав и чаршафче, което по някое време изритва. А тази нощ спа и наакана, защото я чух към 5.30, че свърши работата, но ме домързя да ставам да я преобувам и тя пак си заспа  Embarassed А денем спи само по боди, без да я завивам, защото като се завърти се буди от чаршафчето.

Ханна, много се смях с твойто коте!   hahaha Hug Hug Hug

# 29
  • до една звездичка
Мами, искам да ви питам: някоя от вас ползвала ли е готовите плодови пюрета на Nestle Alete (продават се в картонени опаковки, по 4 броя) и какво мислите за тях?

Ханна, съвсем е разбираем твоят страх. Да ти скочи нещо (дето, по принцип го нямаш в къщи) на леглото посред нощ си е бая стрес! А защо не изпиеш един аналгин вечер, примерно, когато имаш по-дълга пауза м/у кърменията?

veihaivei, внимавай с ябълковия оцет Stop Аз така се бях подредила от него преди две години, че ми се стъжни после Sad Аз да се похваля Embarassed, откакто съм на диета, утрепах вече 7 килца Embarassed Ами, време му беше Tired
Ние нощем спим (от както почнаха горещите юнско-юлски нощи) по боди с къс ръкав и чаршафче.
Много ни е хубаво заглавието!!!  bouquet
А нас нас - топло-студено, не ни се отразява на апетита Praynig Само дето като е по-топло и ни се стичат седни струйки пот...Чак в ушите влизат... Laughing
Все се каня да направя и аз едно клипче като се къпем:) Голям сме смях:)
За захранването - със зеленчука много-много не сме напреднали - я изяжда по 30-40 гр., я не. Виж, плодовото е друго нещо  chef
Ама, че разхвърляно стана... Embarassed Че и дълго Embarassed

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 12:58 от *dega*

Общи условия

Активация на акаунт