ЯНУАРЧЕТО се смeе, а отдолу зъбче се белее!

• 15 437
  • 291
  •   1
Отговори
# 30
Добър ден, мерси за темата и колажа!

Ханна, ти си се притеснила от котето, щото си имаш Миш/к/а  Laughing.

Зимна приказка, и Васи като бебе се е случвало да спи наакана, но Гого не може, аз имам обяснение, което звучи смешно - ама много работи им стават в памперса на момченцата като се наакат, в момичешките пампи има повече място  Laughing и не им пречи толкова  Laughing, не ми се смейте.

Джулка, добре завърнала се.

Благодаря на всички за инфото за кръщенето, в понеделник ще има снимки, както и благодаря за всеки пуснат глас!!!

# 31
   Здравейте мами.

Да се включа и аз в хубавата темичка.     bouquet Благодаря за отделеното време и старанието на всички мами имащи заслуга за нея.

Днес бяхме на ортопед. Много се радвам. Всичко с крачетата е ок. Бях се притеснила преди прегледа, защото след първия преглед на 1месец Лили носи месец и половина ортпопедични гащи. Сега съм по-спокойна.

Питах педито за глутена. Каз, че според нея няма нужда да се бърза и това да стане най-рано при седем навършени месеца.

За сядането - ако като седна детето се наклони напред и се свие на две, значи не е готово. Ако леко се клатушка, може да я държа седнала във скута ми за кратко. Няма проблем, че съм вдигнала количката на следващото ниво.

За микровълновата фурна ми каза, че според нея няма проблем да я използвам.

Пожелавам ви лек и прохладен ден.

# 32
Здравейте,
vickygeleva  пита за белтъчна алергия. Моята бебка е с такава.
Иначе със захранването доникъде не сме, половин зеленчуково пюре морков и картоф. Мръщи се и се плези.
Ще пробвам с каша утре.
Бебата продължава да е много нервна, по цяла нощ се буди, ужасна е все на ръце иска. Зъбчетата й са побелели и се надявам да е от тях. Айде да се показват вече щото не съм човек.
Ханна смях се за котето. Лошо е така да се стреснеш, особено от нещо, което не обичаш. Аз обожавам котки. Това ми е любимото животно. Нямам защото съм алергична, но цял живот баба ми е с котки и от там се познаваме Wink
Дима спи по тениска, памперс и отвита, на отворен прозорец. Жал ми е като я гледам как се поти, нали е дебеланка и гледам да й е по-прохладно. Пък и заради атопичния дерматит трябва да не се поти много.
За глутена ще го въведа най-рано в края на девети или десети месец. С бисквита.
Лек ден.

# 33
  • София
Ханна, много странна история с това коте как се е качило, пък как е влязло у вас и после е изчезнало ... дали не е било само сън?
btw: Благодаря за темата! Освен това Михаела е много сладка как преследва дистанционното  Party .

Аз си търся бельо на Помпеа, но не мога в София да си намеря, в Плевен знам 2 магазина където продават, а в Сф не мога да намеря нито един. Ако някоя мама знае, нека да пише.

Относно кърмаческите блузки и чанти, някоя друга януарска мама освен Микки и Морги поръчвала ли е? Ако мислите да поръчвате днес е крайния срок, до довечера само ще може. После ще чакаме да ги видим колко хубави ще станат.

# 34
Привет дружинка.  Hug

Да ви почерпя. Имаме нова кола. Опел Омега комби - най голямото комби на пазара  Joy.

Хана - много забавно с това коте...и аз не ги обичам.

И аз да ви се оплача, в нас няма коте, ама от някъде се е взела една бълха... Shocked. Видях я случайно и изчезна. Сутринта малката беше нахапана по двете ръце. Милата, има червена пъпка и малки разсейки около нея. Ако някой знае ефикасна борба срещу бълхи  newsm78....

За спането - Анжела спи по боди с къс ръкав и лятно чувалче.

И аз утре заминавам за една седмица и няма да ме има... да не ме забравите  Wink

# 35
Привет и от нас! Благодаря за хубавите темички, в които пиша вече рядко, защото моя Дани вече взе да иска доста внимание, като е навън все едно нямам бебе в количката, а вкъщи все игра трябва да има. Стига съм се оплаквала  Embarassed
Ханна, аз си умирам за котета!!! В къщата на мъжа ми /преди да дойда да живея/ е влизал плъх! На 1-я етаж е и е влязъл през терасата, така че това е най-малкото зло! Дано няма такива случки  Praynig

Joy

zaika baika, честито ви возило, леееко и безаварийно!

# 36
  • Пловдив
Привет!

Честита ви колица zaika baika! Леко и безаварийно  Hug
Ейй, много гадно това с бълхата. Идея си нямам как се маха. Мразя всякакви гадини (по принцип не обичам животни  Embarassed незнам защо, пък гадинките по животните - съвсем)

Joy Joy Точно
Pampita, вероятно е влязло през вратата на терасата .. Отскоро имаме нови съседи .. знам ли, сигурно е тяхно котето. Довечера мъжа ми ще говори с тях  Crazy  Blush Ние сме на 8-мия етаж .. нямам друго обяснение, пък не е възможно да съм сънувала, то скочи на 1 метър от мене  Shocked
Както и да е .... А аналгин не си позволявам да пия .. Въобще през цялата бременност и до сега само Парацетамол, и то в краен случай  Rolling Eyes

За спането - Боди с къс ръкав и уж завита с чаршоф .. Или когато не ми се струва много топло я  слагам в лятното чувалче. Спим на отворена врата (поне до снощи  ooooh!  Simple Smile )
През деня спи по памперс само. Купихме климатик, но не и харесва да спи в хладната стая. Така че като ще спи я събличам и я пържа в спалнята  Joy Какво да я правя, освен да и изпълнявам желанията  Wink  Heart Eyes
Pampita, аз тениски не си поръчах, но чанта - да  bowuu Да ми стане спомен от това кърмене, пък тениските едва ли ще ги облека и ще изляза навън .. Нещоо.. мнооого срамежлива кърмачка съм  Blush

Елдата се слави с успех при Миша. Днес и дадох за пръв път - мляскаше от кеф  Simple Smile

Да питам - дали е добре да я оставям да изяжда по половин бурканче от 125гр зеленчук или да я тъпча с цялото? Струва ми се, че може да го изяде, но дали не избързвам?  newsm78 Нещо изведнъж ми се ускориха нещата ...

Bibun, много капризна твоята мома  Hug Да ти е жива и здрава  Peace

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 14:30 от Ханна

# 37
Привет, привет!

bouquet за темата и заглавието. Както винаги актуално.  bouquet

ДжулсHug

Хана, същата история и на мен ми се случи преди няколко лета вкъщи. Лежа си и аз и съм си отпуснала ръката надолу и нещо ми се умилква около нея....бррр полудях и аз мразя котки, направо настръхвам от тях.
А пък по миналата година в спалнята ми влезе и един прилеп нощес  #Crazy Няма да ви казвам какъв ужас изживях и колко съм крещяла. Мъжа ми беше точно тогава в банята и направо полудя с мен, мислил си е че ме колят. Mr. Green А то едно малко прилепче се оказа и май изживя по голям стрес и от мен. Mr. Green

juju1, има много начини да въведеш глутена, може с коричка хляб,може с каша или пък има плодови пюренца с овесени ядки. Аз мисля с последното, като най-щадящо.

L_A_L_K_A, не се притеснявай, ще влезете в релси със захранването. Peace

zaika baika, честито и безаварийно. Peace

Ееее, ама тая лентичка ме нерви вече.

# 38
   Честито на Зайка байка за новата кола.

Ханна, явно много си се уплашила. Аз сигурно щях да се разкрещя, каква съм си страхливка.    Laughing

Лили спи вечер само по боди без ръкав или с къс ръкав. Зависи какво е времето навън. Нещо взе всяка вечер да вали и став като есен.

Може ли мамите, които са въвели месо, да кажат на колко месеца беше бебчето и колко време беше минало след захранването. Педито ми каза, че ако искам може да започвам, но се чудя, дали да не изчакам шест навършени месеца.

# 39

zaika baika, честито и безаварийно. Peace

# 40
Привет и от мен
Ханна,Лалка и Микки благодаря за темата. Hug Hug Hug
Джуличка,радвам се че се появи отново,липсваше.Дано и Тедсън се появи скоро с нейните забавни постове.
Зайка Байка,честита кола.Пожелавам ти леко и безаварийно шофиране.А за бълхи,пробвай Райд.

Илия спи по боди с къс ръкав и завит с едно тънко одеяло.
За глутена мисля другия месец да го въвеждам.
Лек и усмихнат ден от мен

Последна редакция: чт, 10 юли 2008, 15:57 от esti

# 41
Зайка Байка, честито ви возило, и ние преди в бг Омега комби ни беше семейната кола, пък аз джитках с една Корсичка. Честит ви и най-висок рейтинг в конкурса на Хумана!!!

# 42
juju1 колектора се залепя плътно,после я остави малко голичка,но върху памперса,че днес Вики ме изненада с ако вместо с пиш:)Simple SmileSimple SmileАма събрахме после количество.Успех Peace

# 43
Привет момичета искам да ви честитя сладките бебчета и да поканя варненските мамчета с бебчета (и по-големи човечета) на кърмачески срещи с други бремелинки и кърмачки. Хем ще се запознаем и като имате нужда ще помагаме, хем ще споделим от опита си. Сега подготвяме Световната седмица на Кърменето - ССК и днес 10.07 (четвъртък) ще има среща за уточняване на подробностите по организацията на мероприятията от 17 часа. За следващите  срещи можете да проверявате в тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=305593.20
Планираме да има два пъти седмично срещи, така че ако искате да помогнете или просто да наминете да се видим ще се радваме  Hug

# 44
Здравейте!
Да се отчета след консултацията за шестия месец. То утре го заформяме,но реших да мина днес. Измериха го 9 600г и 72 см. Мики, аз очаквах ,че ще минем 10 и ще ви бием по килца, но това е равносметката. Аз су учудих,з ащото на ръцете ми тежеше вече като за 10. Светнаха ме, че от другия месец ще ни мерят заедно, и после вадят мойте килца...зачудих се ами ако не ни хване и този  кантар.
И аз питам същото за зеленчуковото пюре,Боби хапва без да се отказва, но аз не му давам повече от 40г-50 г и се чудя да увеличавам ли още? Аз му давам безмлечно и го кърмя. Не искам да замествам хранене, та докъде мога да стигна според вас.
Честита придобивка на Зайка байка, леко и безаварийно. Аз мисля ,че на мен ще ми свърши работа автобус икарус...Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт