Отговори
# 180
Иринче, разказът ти за раждането много ме развълнува Heart Eyes
Но това с кърменето, ще ме извиняваш, ама не го дочетох Confused Ей, Богу, тези в Шейново нали всичко си "знаят". Направо не мога да ги трая Close
Първо може да подивееш на обяснението за подаването на гърдата. Цигареното хващане отдавна е в архивите. При него се притискат канали... Кумицата ми беше с възел над ареолата от "безценните" им уроци Confused Второ - как само по 10 минути на гърда??? Я те да се родят току-що и да извършат целия този къртовски труд и да ес нахранят за 10 минути...
И процедурата по цеденето на ръка не бива да е болезнена, ако гърдите са спокойни Peace
ох, сега зачетох и края... Казвам си, защото се надявам да не се обидиш, ама просто това, което са ти казал няма нищо общо с обективната реалност на едно прекрасно кърмене с добър старт... Това с храненето от една гърда - Шейново и Тинчето Киркова - запазена марка. Да се събере мляко за следващото хранене Shocked
Ужасявам се, че тези хора, през чиито ръце минават хиляди родилки си нямат и основна представа как функционира самата гърда и какъв е процесът на кърмоотделяне и кърмообразуване Confused
Ох, побеснях... иринка, нали не се сърдиш, не си ти виновна, а ... оооох, много добре знам кои са виновниците, ама ... спирам, че явно бременните хормони много ме тресат Close

# 181
  • София
irinii Hug много ми беше интересно и вълнуващо докато четох разказа ти. аз както нищо не знам  ooooh!
Асеее дали има някъде описано правилен начин, по който трябва да се закърми  Praynig
аз реших да рждам в Майчин дом. Дали трябва ди си избера екип, или който ми се падне  newsm78 сигурно трябва и да ида до там? хич не съм в час ooooh! и някакви кремове за зърната чета, помпииии  Sad

# 182
Гледам, че има нощна смяна, но аз вече спя с отворени очи  newsm46
Преди време на дневен ред беше отпускът по бащинство 15 дни след раждане. Понеже чак сега стигнах до днешния вестник, та там прочетох, че тази екстра ще влезе чак от догодина. Може и стара да ми е информацията, но се надявам да съм полезна на мамите, които питаха  Hug
Асенце, днес минах консултация с мамолог (дълга история #2gunfire), та се опита човекът и лекция за кърмене да ми дръпне. Но аз нали съм си подкована от всякъде и не поддавам така лесно  Mr. Green
Муц, какво беше това "либовна нощ"  newsm78 Днес на ЖК след всичките ми оплаквания за контранкции и т.н. реших да питам доки какво правим със секса, че то два месеца има до края  #Crazy В стаята имаше още двама негови колеги, които такъв поглед ми хвърлиха, все едно не с мъжа си, ми с половината град искам да спя  Joy  Joy  Joy - май за бременни няма либовни нощи  Joy

# 183
Асе, естествено, че не се сърдя.  Hug Това са моите преживявания описани едно към едно преди 2 години. "Въпреки"акушерките в Шейново кърменето ми потръгна и ми хареса много  Simple Smile Много от нещата, които споделям като опит в постнга си тогава не споделям сега, а и с твоя помощ се надявам всичко да е още по-приятно от самото начало.   bouquet А иначе "по 10 мин"на гърда - еми като ти го оставят бебето за общо 20 минути...нали се сещаш.
сонче, какво да ти кажа - на 100% съм съпричастна с теб...  Аз и като родих доста време  /около 30-40 дни/ се въздържах - по психологически причини

# 184
  • жителство на место
 newsm59  Giftна СИЯНА СИМЕОН И ЕЛЕНА!
Geri мерси за таблицата
irini аз описах същия проблем с растежа на беба в предната тема- моето мнение е че не вярвам 100% в реалността на измерването, но за всеки случай в края на този месец ще направя още един основен преглед на всички показатели; иначе лекарства не ми предписаха
мирка за стриите мога да те посъветвам да опиташ с хомеопатично лечение- има, но не съм го ползвала засега нямам нужда
нели не успяхме да отидем на среща с варненските бременелки, но дай да се срещнем двете
пожелавам ви на всички една омиротворена нощ!

# 185
  • Бургас
Сонка, ма лябовна значи и да има гуши само, романтика..Simple Smile, пляс пу дупиту и за другото питай Стела Joy

# 186
брейййй няма нощна смяна  Laughing
само аз като кукувица тука и май муцито намигна  Hug
аз се сетих да питам - ако се наложи секцио колко време след това може да се пътува с кола
в смисъл - ако раждам във Варна, след колко време можем да пътуваме за Софе

аз тази нощ съм за първи път сама от сватбата насам и е ужасно
даже ще спя в хола, нещо спалнята ми пустее много без милото

# 187
Мари аз съм спала сама доста нощи след сватбата SadЕй на утре мажо е на концерт ма поне ще си взема кучето да ме топли че мама няма да я има!!Иначе и на 15 пак съм сама!!!Изобщо доста съм си сама!! Close Twisted EvilМа кат нямам избор трябва да свиквам!
Айде лека нощ на сите дет не спят още!!А либовна няма да е и моята!!!Ма карай тя не е била либовна от месеци насам!Мойто мъж спи кат...ай пукам му ушити вече от да говора за негу Mr. Green

# 188
Mуууууууууууцццццццц какво да ме питат мен за либоф  newsm78 Кво беше това  #Crazy

# 189
  • Бургас
Мари, Hug четох при августинките как една мама родила тия дни, а била за август, та викам от утре да взема и аз да си приготвям партакешите за болницата, ей така, за всеки случай..Simple Smileразбирам те за самотата сега дето ти е..няма как..търси начини да я запълниш, гледай филми, чуй се с приятелки, близки..ето ме и мене..относно питането ти- една мама тук във Враца след 3 дни я изписаха..но за пътуване не ми е споменала..зависи от организма..тук ги държали около 5 дни, седмица..дано си добре, пък не знам дали е спешно това идване в София..дори всичко да е наред при мен и бебето, аз бих пътувала поне месец да мине..
Мирка, ти бъди спокойна.. Hugще дойде ден, когато твоят мъж ще има нужда от твоето внимание! Heart Eyes
Стел, имах предвид, че си французойка! Joy
Аз моят като малко не ми обърне внимание и аз му обръщам, хиииииич не чакам.. и си го поплясквам..мине не мине и се чува едно шляяяяяяп..това съм аз..мъжко момиче:)и той ме сбори:))
Мариам, къде си, цял ден май те няма? Юник пак зачезнааа, ах тиии... аз съм недоволна от тебе..хихи..поне мъжът ти да е:)))
Някоя мама от вас била ли е на онази събиранка дето се давали наставления за носене на бебе в слинг? Скоро било..в София..
Не знам за вас, ама много ми се ядат солети..краката всеки ден поддути, а аз - солети..има сол по тях, ама карай..рупкам си и това е..
 Тва било мноо гот да живееш до Билла..мога с часове да стоя там и да гледам кво- що..има сокоизтисквачка на Филипс за 38 лв, да си я взема ли..не знам как вървят на други места..Оооф, няма кой да ми опъне пердетооо...няма да се качвам..утре майне либе ще го набоде..кажете какво ядете, аз па се за тва питам, има ли някоя мама, която пие Центрум матерна?
Това беше от мен, драги зрителки:)Аз съм Муца Цуцова, а това е канал едно..останете с програмата на канала:)))))))))) Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 190
Муца Цуцова, та какво има тази вечер по канала Simple Smile

Момичета, нещо съвсем закъсах с времето. Разработих се точно преди да излезна в болничния за раждане. Чувствам се добре и гледам да си свърша добре работата.

Със сигурност ще закриват фирмата, в която работя. И чета в интернет и разпитвам какво да направя. Разбрах, че няма да изгубя болничните до 315 дни. А след това трябва да започна работа в някоя фирма за малко и да излезна в отпуск за отглеждане на дете.

Асе, зачетох се в коментара ти за кърменето в Шейново.
Аз винаги съм си мислила, че не е нормално новороденото да суче толкова много. И двамата ми сина искаха да сучат по 1 час. Мислих, че не сучат, а просто си спят на гърдата и се будят от време на време.
И след 2-3-тия месец гледах да ги огранича. Не че се получаваше, но самата аз не издържах толкова дълги и чести кърмения.

Въпроса ми е - да оставям ли бебето да суче докато иска или когато вече не издържам да го махам и ако не протестира да го оставя да спи?

# 191
  • София/Русе
- Здравейте, момичета ! Благодаря отново на всички за пожеланията и картинките и много сте милички Simple Smile))
А аз вече съм малко по-старичка и много преяла в момента и сякаш не стига всичко дето изядох навън ми и преди малко пак за десерт Simple Smile
- Муциии, от онзи ден се каня да ти отговарям, като се засичахме по нощите, не знам къде ще раждам, направо намери и ти да ме питаш, не съм си избрала, само се тюхкам тука и се чудя, уж съм свела избора за момента до токуда или майчин дом, ама айде де - едното чисто и скъпо, другото нали пък докторите добри, ама малко мръсно, хм, не знам, все го отлагам това решение, а за самото раждане - нормално се надявам и глася, ама знае ли човек...та така. За яденето, слава богу имам апетит, ама така да ме мързи значи, в тази жега не ми се припарава до печка, никога толкова трудно не съм понасяла топлото, както това лято, та мрънкам, че съм гладна, а не ми се готви нищо и ям салата или кайсии (и аз не се наядох на череши, бързо преминаха ли какво стана, не ми стигна), а половинката реши, че е дебел и ще прави диети и не ме тормози за манджи, ама нямам и стимул хич пък така, а Центрум матерна пих 2 опаковки в 3 и 4 месец, после доктора каза, повече от 2 опаковки за бременност не било хубаво и ми даде мултитабс и досега от тях вземам. та така. ааа и на мен ми харесва марсиана и мари-сиана, ама марсиана повече, даже сериозно не разбрах,че е шега, то вече имена всякакви, а тва интересно поне Simple Smile
- sweetkids_mama, - много сладки тапети на меченца сте си избрали, много  ми харесват, ще ми кажеш ли от къде са, аз търсех някакви такива, на Бриколаж гледах, но нямаше достатъчно симпатични.
- Мирка, - толкова си младичка, ще си и ще се чувстваш пак красива и във форма след раждането, едва ли ще си съвсем същата, особено гърдите, на мен си ми става мъчно понякога като се гледам, ама малко, в смисъл много си се радвам и съм щастлива и благодарна, че съм бременна, но то си има и цена и така ни се паднало на жените, както казват тази радост и бреме, та какво да се прави.
А за цигарите и аз пушех доста, кутия на ден + 2 л кока-кола, бях си пристрастена и към двете, но си ги спрях и както беше казал някой по-горе, надявам се, че съм приключила с това Simple Smile
Мари, стана ми мъчно, дето си самичка. Сигурно защото аз много тежко понасям като съм сама и си ми е чужда София, така или иначе, тук не обичам никак, ама никак, да съм сама, та си предствям какво ти е, дано е за кратко поне !
Да взема да си лягам вече, хората спят, аз тука си пиша, ама като не успях преди !
лека нощ и хубави почивни дни !    

# 192
Sweetkids, а дано като спа да е Wink. Но наистина, като я слушам акушерката, направо голямо спокойствие ме облива. Всичко е така както аз го искам и сме на една страница по отношение на раждането. Най обичам като ми каже "това си е твоето раждане, това си е твоя дом, ти си прави каквото си искаш, аз само те подкрепям ако имаш нужда и ще наблюдавам че всичко върви добре." Как да не му стане приятно на човек.
Изглеждаш прекрасно! И новият диван също Wink

Веч, виждам че си почнала с артистичните снимки. Браво! И аз май трябва да се погна, преди да стана на прасе съвсем.

Иринии, историята ти не е толкова страшна (като за България). Коя част те уплаши най много? И много се радвам че идваш по често сега. И аз се съгласявам с момичетата, не е още време да се шашкаш за растежа на бебока. Може да е такава, финна.

Муцо, нема да си идвам сега доста време. България сега падна на дъното на листа за места където ще пътуваме. След 10 години сигурно Wink

Мирке, и аз ревах като ми се нацепи дупата с първата ми щерка. Знам колко е неприятно, но повярвай ми, сега са толкова избледнели, че почти не се виждат и най-важното, хич не ми пука.

# 193
Мари, ами зависи как се чувстваш. Като ти махнат конците на 7-мия ден (защото може и малко по-рано да те изпишат) и вече си ОК Grinning Ей сега една от дружките ми ги изписаха от Тинчето и тръгнаха директно за Бургас Peace
Важно е ти как се чувстваш Grinning И бебето да е в кошница за кола Grinning
Страйп, по принцип поне първия месец е добре да се оставя бебето да суче колкото време иска. Предполага се, че след това едно, че бебковците заякват, второ, че ти свикваш и знаеш кога сучат ефективно и кога просто се успокояват. Всъщност те имат нужда и от двете, но ако това те изнервя, или са втори или трети деца, а големите също имат нужда от внимание, можеш съвсем спокойно да започнеш да прилагаш компресия на гърдата, за да помогнеш на бебето да суче по-ефекивно за по-кратко време. Може също да започнеш да го ограничаваш във времето и после да го поносваш в слинг, примерно, за да си свободна и за другите деца... Grinning
Но това вече е организация на самото кърмене и наистина е строго индивидуална за всяка майка и бебе. При някои бързото сукане е от самото начало, при други се иска време.
Сияна, примерно, сучеше по един час първите два месеца и после, все едно се преряза и започна да се наяжда за 10 минути Simple Smile
Изчакай бебето да ес роди и тогава ще го мислим на място Hug
Суит, абе много ви е хубав ремонта Hug И гледам леглото стабилно сте го избрали. Че аз сега четох в Спок, че не е много препоръчително да се вземат двуетажни легла... Щото имало инциденти... Ама вашето много добре ми изглежда Peace

# 194
Малее, цели две теми изтекоха, а аз не съм влизала само седмица.
Много рачета си имаме,  Hug да са живи и здрави и да дават радост на близките си както мен ме радва моето раче (половинката)
Аз, нали съм Скорпион, обожавам Раците и Рибите.  txtloves

Асе, беше споменала за някой, който да даде акъл за оная кофа за къпане. Моя приятелка ми донесе това чудо от Германия, та ако може да се видя с човека, пиши на лични моля. Ако не - ще разчитам на описанието в сайта, ама си е друго, някой който има практика да покаже.
Много ми хареса идеята за коженото чувалче. Освен това сме без зимен кош, така че смятам да влезе активно в употреба.Нели, ще пиша на лични да питам за подробности Peace

И аз съм от отбора на надутите крака, стрии още нямам Praynig надявам се да издържа така до края. Иначе сме добре, бебо не ми тежи много.  Само леко почва да ме обзема паниката, че съм до никъде. Вкъщи има някои неща за довършване, днес ще ни слагат комарници по вратите, в работата предаването на моите задачи върви бавно, не сме купили нищо за бебо освен количката, никакви аксесоари за мен, нито помпи, нито шишета, много хаотично ми се срува всичко наоколо ooooh! Ако се наложи да хукна към болницата по-рано, не знам как ще се оправям. newsm78. Поне болницата я избрах, Токуда ще е, пък каквото е писано нататък.

Муцка, по въпроса мъжо да е доволен, ами стараем се, а и се получава отгоре на сичкото. hahaha

Вчера гледах часът на мама по нощите и ми хареса идеята за по-здравословно хранене (не диета), та мисля малко да променя навиците, че не съм качила много досега, ама напоследък нещо се уливам с храната. Идеята е по-често хранене (5-6 пъти) като има две основни хранения на обяд и  вечер, а всички останали са чай с плод и кисело мляко с плод. Много важно е да не се сменя видът на плодовете в рамките на деня (т,е, ако си почнал с банани - цял ден на банани). Същото е и за основното - в рамките на деня ако си почнал на обяд с белтъчини (месо, сирене, яйца) и салата, така да е и вечерта. На другия ден може основното да е с въглехидрати (ориз, картофи, леща, боб) както на обяд, така и вечерта. Иначе няма ограничения в количеството на храната.

Някой беше казал кодовата дума среща в Сф. Аз съм за. Казвайте кога, че много въпроси съм насъбрала, мнения искам наживо. Hug

Общи условия

Активация на акаунт