Право на обезщетение от борсата?

• 288 521
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Може във Варна с удостоверение за настоящ адрес! Peace

# 556
  • Варна
Може във Варна с удостоверение за настоящ адрес! Peace

Да благодаря за отговора, а това удостоверение за настоящ адрес кой го издава?От къде да го намеря?

# 557
От Общината!

# 558
  • Варна

Благодаря ти за отговора!  bouquet  bouquet  bouquet

# 559
Имам питате.Ще съм много благодарна да ми отговорите,защото се чудя какво да правя.
Съкратена съм и в момента получавам обезщетение от БТ. Предложиха ми работа.Трудовият договор ще е с изпитателен срок. Колко време трябва да работя,за да се върна на борсата,ако не ми хареса работата?
Другото което ме притеснява е,че работа е в съседен град,който е друга област.В града където сега получавам обезщетението ли трябва да се регистрирам пак ако не ми хареса работата.
Благодаря ви предварително!  bouquet

# 560
Здравейте Simple Smile,
преди време питах тук относно записване в бюрото по труда и получих бърз и компетентен отговор за което благодаря  bouquet
Сега отново имам въпрос но относно отписване от бюрото на труда .
2 мес. след регистрацията ми в бюрото си намерих работа и запо4нах от 01.10.2010
В понеделник 11.10 трябва да си подпиша договора
В бюрото условието е: 5 раб. дни след подписване да се отиде с договора.
Но в моят случай 5 раб. дни ще са минали тъй като аз ще подписвам договор с дата 01.10 /а денят на подписване ще е 11.10/
Ако не отида да се отпиша от бюрото ще ме отпишат ли автоматично?
И последно: ако не отида до бюрото лично за отписване трябва ли задължително да отида до НОИ за да заява там, 4е съм започнала работа или информацията от Б по труда автоматично отива към НОИ.
Предварително благодаря за отговора
 Hug

# 561
Не съм много сигурна в отговара си,тъй като последно бях записана в БТ преди 4-5 години,но мисля,че трябва да отидеш,защото трябва да ти попълнят трудовата книжка,тъй като докато си била записана при тях са ти плащали осигуровки и ти е вървял стаж,въпреки че не си работила.А относно срока,в който трябва да съобщиш,че си започнала работа мисля,че няма да ти направят проблем.

# 562
Срока за "обаждане" в Бюрото по труда е 7-дневен /календарни дни/, което ще рече че щом не си го направила до вчера, значи вече си закъсняла. Не може да работиш от 01.10., а да си подпишеш договора чак на 11.10. Щом си ходила на работа от 01.10. е трябвало да се обадиш, независимо че нямаш договор. Ще занесеш договора допълнително.
Същият е срока за НОИ, но там не е страшно ако не се обадиш. Там ще прекратят плащането поради прекратена регистрация в Бюрото по труда. Страшното е в Бюрото, защото там има санкция - вече била 6 месеца.

# 563
благодаря за бързите отговори:)
ivalinai - каква точно е тази санкция /6 м/ в бюрото на труда?
Означава, 4е ако напусна в срок до 6 м. нямам право да се записвам в бюрото ли?
Ако напусна настоящата си работа след колко време минимум мога да се запиша в бюрото?

мерси в аванс
Simple Smile

# 564
Ако не уведомиш Бюрото по труда, че започваш работа в 7-дневен срок те ще ти прекратят регистрацията заради неуведомяване промяна в статуса и търпиш санкция от 6 месеца преди да се регистрираш отново. Така губиш и парите от НОИ.

# 565
migracia, ако договорът ти е сключен с дата 11.10, т.е. ако по документи се водиш, че започваш работа от днес, занеси си го в бюрото по труда тази седмица и не бери грижи.

# 566
Момичета някой може ли да ми каже какви права имам след изтичане на двугодишното платено майчинство,след като фирмата е закрила клона/магазина/в града,в който работих и дефакто сега няма къде да се върна на работа/фирмата не е закрита,продължава дейността си,но не и в моя град/?Също разбрах,че единствено мога да напусна по взаимно съгласие,тъй като закона защитава майките от съкращение до навършване на 3 год. на детето,та какво обезщетение ще мога да ползвам от борсата/стажът ми е около 5-6 год./?Много благодаря! Praynig

# 567
  • Пловдив
щом е закрит клона може да се върнеш там където има клон,ако не искаш напускаш сама
обезщетението ще ти е 4 м по 120 лв

# 568
Също разбрах,че единствено мога да напусна по взаимно съгласие,тъй като закона защитава майките от съкращение до навършване на 3 год. на детето...

Това значи ли, че не могат да ме съкратят по чл. 328 ? Имам детет на две години. Благодаря!

# 569
Здравейте!Имам дете на 3 годинки.Бях 2 години отпуск по майчинство и след това 12 месеца неплатен отпуск (моят и този на бащата на детето).Въпросът ми е ще получа ли обезщетение за безработица?Имам стаж 5 години и 5 месеца на минималната работна заплата.Ще се радвам ако можете да ми помогнете.

Общи условия

Активация на акаунт