СлЪНЧеви кУХни - да ГИ наПравиМ какТО са в МечТИте НИ - 12 тЕма

• 48 498
  • 273
  •   1
Отговори
# 90
Хайде и аз да се вкюча в следенето на тази тема  Hug Предстои ми обзавеждане на нов апартамент и ще ми е нужна доста помощ, та честичко ще се допитвам до вас  Peace
Апартамента се води мансарда, прозорците са триъгълни със сводове покрай тях, това ще усложни модела на кухнята, но пък от друга страна ще се получи неповторима  Flutter Иска ми се да светла- оранжева примерно в комбинация с инокс, искам да има много шкафчета и долапчета, че като се знам колко нещица имам ще ми е нужно доста за прибиране  Embarassed Чудех се дали целият апартамент да застеля с ламинат, но виждам, че не е удачно та си смених мнението за кухнята на теракота или гранитогрес  Peace Та на кратко е това, ще се включвам тук за помощ ако може   bouquet

Това е малка час от апартамента, проззорецът в ляво ще е в кухнята ---->  http://i29.servimg.com/u/f29/11/61/70/57/10571010.jpg

# 91
  • MJF
Spoonman, не съм nevandzhelina,но да ти отговоря  Embarassed,че бялото за което питаш е абсорбатора .там са вградени котлони.
за отстоянието плот-горен ред си права ,че го препоръчват но пак е вече до ръст,желание, конкретен вид на кухнята,удобство.

# 92
Ето и разпределението на апартамента ни и проекта за нашата кухня.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=162153
Визуализацията на кухнята не е много добра и цветовете няма да са точно такива. Засега сме се спряли на бледожълто (а не това отровното, което е на картинката) и череша, но в общи линии може да се добие представа за идеята.
Очаквам мненията ви, съветите и препоръките.
Благодаря предварително на всички, които ще се включат с коментар.  bouquet

Последна редакция: сб, 19 юли 2008, 07:43 от Ulia

# 93
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Ulia  -проектът ти е добър,само този шкаф до хладилника е по-дълъг,незнам нарочно ли така си го оставила.И това под мивката ако е шкаф за бутилки ,мисля ,че няма да ти е удобно да го отваряш,заради фурната.

# 94
  • в света на илюзиите
Благодаря за отзивчивостта Simple Smile
Явно не съм добра в обясненията Blush, но ще опитам пак. Поправих и проекта. В преден постинг писах, че фурната с плота и шкаф за бутилки ще ми бъдат в другата част на кухнята (там където е с размер 92 см) и затова не ги обсъждам и ги няма на тези 2 стенички. Онова бялото Spoonman Embarassed много ме е срам но е някаква грешка, която вече поправих. Да хладилника определено ще пречи, но ....нямам друго място за него  #2gunfire И се надявам горещо да не е проблем това с гърба(че искам да е с нестандартен размер), но тъй като горния ред на 2 пъти ще се разминава с по 10см ми се щеше в интерес на симетрията и шкафовете в страни от мивката да са с 10 см по ниски:)-което определено прави плота да е с различен размер. Пак ще се повторя, но ходих за идеи в ALNO-там ми казаха 4е това не е никакъв проблем, дано и за BG майсторите да е така Simple Smile

# 95
  • в света на илюзиите
 Embarassed забравих линка http://picasaweb.google.com/ndelchinova/Shemi_APARTAMENT
ето го:)))

# 96
nevandzhelina, ще се опитам пак да ти обясня за историята около хладилника Simple Smile Тук се вижда идеално. Погледни как се свряла там вратичката. НИкакъв шанс няма да имаш да я отвориш. Знам, че сигурно на алното няма подходящи модули, за да стане така, както ти предлагам, но си помисли. МИсля, че ще ти е по удобно. После, тези шкафове над него, много странно ще се отварят. Ако ги искаш такива, защо не ги предвидиш с механизми и да се отварят нагоре? Онова шкафче "грешка"  Mr. Green пак не знам за какво е там. Май ще е по добре да си е цяла вратичка там.

# 97
Ulia  -проектът ти е добър,само този шкаф до хладилника е по-дълъг,незнам нарочно ли така си го оставила.И това под мивката ако е шкаф за бутилки ,мисля ,че няма да ти е удобно да го отваряш,заради фурната.
Съгласна съм с radost24.  Peace  Аз бих добавила микровълнова за вграждане, защото ако в последствие я сложиш на плота ще останеш с много малка работна площ. Иначе кухнята ми харесва.  Wink

# 98
Шкафът наистина е по-дълъг. Замисълът е в него да затворим и скрием газовия котел. Мястото на което е предвиден от фирмата изпълнител на газовата инсталация е малко неподходящо, затова се спряхме на този вариант.
И за шкафа за бутилки си права. В последствие решихме да останем на вариант обикновен двукрилен шкаф (както е отгоре), макар и едната врата да не може да се отвори добре докрай заради печката.

Съгласна съм с radost24.  Peace  Аз бих добавила микровълнова за вграждане, защото ако в последствие я сложиш на плота ще останеш с много малка работна площ. Иначе кухнята ми харесва.  Wink
Да, права си за работната площ-наистина остава малко място.Проблемът е, че вече имаме микровълнова фурна и незнам къде би било най-подходящото място за нея, освен на плота точно под този по-дълъг шкаф( мястото което остава от него до плота е точно 40см).

Благодаря и на двете ви за мненията и коментара.  bouquet
Много точно сте усетили слабостите по проекта.
Мен ме притеснява и цветовото съчетание-понякога си мисля, че е прекалено шарено, а друг път ми харесва.

# 99
  • в света на илюзиите
Благодаря Spoonman  Hug, сега разбрах. Наистина е по-добре ъглов:) Само дето, за да не стърчи пред хладилника ще трябва да е 30 см, но мисля че няма да има проблем да се направи ъглов шкаф 60/30см (дълбочина). А 'грешката"Simple Smile беше за симетрия-какъвто долу, такъв и горе, но разбира се може и цяла вратичка или рафт. И за това ще помисля:)

# 100
  • в света на илюзиите
Ама съм и аз разсеяна Embarassed
Тези шкафове наистина ги мислих точно както казваш-да се отварят нагоре, но не мога да се справя с kitchendraw добре newsm78 не открих такива дръжки  #Cussing out искам ги дълги алуминиеви и цвета да е светло зебрано с алуминиев обков, ама .......... нямам голям опит с програмата и исках да се допитам повече за функционалността Simple Smile

# 101
Ulia, аз бих заместила дългия шкаф с някой от тези варианти  http://media.snimka.bg/0146/006546411-big.jpg 
А щом имаш микровълнова може да се съчетае с един хоризонтален шкаф с ниша под него, но зависи от дълбочината на уреда.
Друга възможност е Midea имат една малка и симпатична микровълнова за вграждане за 200-250лв, но не знам какво е качеството и.  newsm78
За цветовете, всичко е въпрос на вкус. Най-важното е на теб да ти харесва.  Wink

# 102
  • гр. София
 Peace

# 103
Mr. Green Колежката твърди, че едва ли ще намеря майстор, който да се съобрази с изискванията ми. В BG стандарта бил 80 см за долни шкаф4ета и точка......но...явно майсторите досега не са попаднали на мен Mr. Green Събота и неделя ще се поизпотя над проекта и пак ще търся съдействие  Blush
Стандарт при поръчковите няма, 80-85 са тези полските
моята е на 93см, определено ми е по-удобно на ръст 164

# 104
 Hug  Grinning  Записче

Общи условия

Активация на акаунт