СлЪНЧеви кУХни - да ГИ наПравиМ какТО са в МечТИте НИ - 12 тЕма

• 48 494
  • 273
  •   1
Отговори
# 75
аз още не мога да се похваля с кухня  Sad трябваше да е готова на 14.07. ние обаче не бяхме приключили ремонта и се обадих във фирмата да задържат монтажа до днес. оттам ми звъннаха снощи да ми кажат, че няма да имат монтажна група до понеделник, та вероятно във вторник ще ме уважат, ама не е сигурно.
сами сме си виновни, ама в понеделник стават 3 седмици откакто кухнята  неизползваема и вече ни се стъжва на всички  Sad

# 76
велмар, от тебе снимки ще видим ли някога?  Sunglasses

два въпроса имам:
1. Само на мен ли не ми е удобно фурната да ми е високо, т.е. вградена на нивото на плота, не стояща? Някак отстрани трябва да бъркам, като отворя вратичката.
2.Загряват ли ви се ключовете на вградените котлони? Те обикновено са отгоре, не като на комбинираните печки отпред. А плотът край котлоните загрява ли се?

# 77
  • MJF
nevandzhelina, тази стая само кухня ли е или и ще има за сядане ?още вчера видях схемата на помещението и ми хареса че е раздвижено-предизвикателство за фантазията.
на проекта ти малко ми идва в повече раздвижените линии на шкафовете и горе и долу.плотът продължава сигурно и върху пералнята и... и е на височината на мивката.около двойната мивка нещо ми липсва пространство.миялна?ако не отцедник/сушилня за съдовете?и малко хладилника се пада встрани от мивка.може би остров работен?
не знам нищо повече от това ,което виждам затова само нахвърлих питанки.
тити, фурна такава нямам,но относно котлоните засега нямам нагряване на плоскостите около тях.а и ключове стърчащи за котлоните нямам.но не би трябвало да се нагряват.

# 78
  • густо майна Филибето
тити, моята в момента си е нормална печка и пак бъркам отстрани, защото нямам достатъчно място, за да се надупя Grinning Бъдещата ми фурна горния ръб съм го сметнала да е на 110-115 от пода, а върху нея - микровълновата, да ми е на ниво на погледа. 160 см съм, дъщеря ми е по-ниска от мен, от това се ръководя. Аз пък не мога да си обясня как се взима гореща супа от микровълнова, поставена на 1,40 от пода Thinking

# 79
велмар, от тебе снимки ще видим ли някога?  Sunglasses

два въпроса имам:
1. Само на мен ли не ми е удобно фурната да ми е високо, т.е. вградена на нивото на плота, не стояща? Някак отстрани трябва да бъркам, като отворя вратичката.
2.Загряват ли ви се ключовете на вградените котлони? Те обикновено са отгоре, не като на комбинираните печки отпред. А плотът край котлоните загрява ли се?
Mr. Green Tити, ама и от теб не видяхме особено Wink.Аз имам още за довършване Joy, нищо че я използвам пълноценно отданва Wink
По въпросите ти: моята фурна не е на високо и си ми е добре.КЛючове на котлоните нямам- сензорни са.А около плота не се загрява newsm78( снощи Дари  пробва Crazy)

Аз пък не мога да си обясня как се взима гореща супа от микровълнова, поставена на 1,40 от пода Thinking
надявам се скоро да разбера как е,защото ще вдигам моята МВ с конзоли под горните шкафове.Мисля че разстоянието ще е там някъде Rolling Eyes.

# 80
ами и за моята микровълнова имаше място само върху фурната - на около 150 см е/а аз съм 160/и много бързо усетихме проблема с течните манджи - няма да се правят нито супи, нито макарони ще се варят вече в микровълновата......

# 81
  • в света на илюзиите
Благодаря на 6o6ul40 за включването  Hug.
Това отдясно на мивката е съдомиялна:), до нея е пералня. Понеже съм висока и досега все се мокря като мия искам мивката да ми е висока, там искам да е по възможност 95см.Гледах в каталозите на ALNO-това е стандартен за тях размер, значи може и е BG да се направи ooooh! МиИначе плот трябва да има на цялата стена(215см)-над пералня и съдомиялна, но си мислех там нивото да е по ниско (и без това шкафовете трябва да минат 14 см назад, седеше ми добре да са и с толкова по-ниски Blush. Колкото до хладилника...знам че не седи добре и ще пречи на шкафовете, но просто друго място ..не виждам къде.
Ето тук http://picasaweb.google.com/ndelchinova/Kitchen/photo#5224048411447566690 е разпределението на целия апартамент.
А и още нещо, снощи просто тази мивка намерих, не е казано да е такава:) и цвета няма да е такъв, а комбинация на светло и тъмно зебрано....може би Blush

# 82
  • MJF
аз съм ниска и височината на кухнята ми е 94 см(крайната). височината я мъдрих половин ден .мерих,правих се че разигравам ням филм Grinning и така определих височина.супер ми е удобно така.определено имаш достатъчно работна площ по плот 2,15м.

# 83
  • в света на илюзиите
 Mr. Green Колежката твърди, че едва ли ще намеря майстор, който да се съобрази с изискванията ми. В BG стандарта бил 80 см за долни шкаф4ета и точка......но...явно майсторите досега не са попаднали на мен Mr. Green Събота и неделя ще се поизпотя над проекта и пак ще търся съдействие  Blush

# 84
е, не е така. Моят работен плот е на 90. И сегашният, и предният. Няма такова нещо като стандарт вече.
и мен се опитваха да ме убедят, че бойлерът трябва постоянно да стои включен, или пък че мивката не може да стои в ъгъла......

# 85
  • MJF
 с тия "стандарти" "майсторите " ме  smile3532.добре е да се развиват ,че още си почивам от всички покрай обзавеждането.това което предстой ще го кроят ,кантират и пр.по мои проекти и желания. за да не се дразня и обков и труд от нас.
нервичките ни трябват за целия ни живот.
цена-качесво-диплома-стаж-лиценз  са объркани понятия все още в този бизнес

# 86
  • Балчик
Mr. Green Колежката твърди, че едва ли ще намеря майстор, който да се съобрази с изискванията ми. В BG стандарта бил 80 см за долни шкаф4ета и точка......но...явно майсторите досега не са попаднали на мен Mr. Green Събота и неделя ще се поизпотя над проекта и пак ще търся съдействие  Blush

Не е вярно. Аз намерих. На мен тяхната стандартна височина никак не ми е по вкуса- боли ме кръста като отида да мия чинии в майкини- нейната кухня е стандартна, без съдомиялна.
Моята си ми е точно пор азмера, много ми е удобна. Точно колко е висока, не съм мерила, ама под плота влизат свободностоящите уреди, които са 87 см май, така че 90 см сигурно е височината на плота. Peace

# 87
НЕ МОЖЕ е непрофесионално изказване от пишман-майстори. професионалистът предлага варианти.

# 88
  • в света на илюзиите
Simple Smile на това разчитам Бумеранг
ще го намеря аз 'моя майстор' Simple Smile)

# 89
nevandzhelina,има един стандарт, от който не можеш да избягаш, а и не те съветвам да го правиш. Това е разстоянието м/у горните и долните шкафове - 60 см. Като гледам проекта ти, не си съобразила, че ще ти е неудобно така, докато миеш чинии на мивката. Там, където хладилникът застъпва шкафовете, не можеш ли да извъртиш нещо на ъгъл? В противен случай няма да можеш да им отваряш вратичките Simple Smile

Не може ли поне миялната да е за вграждане, за да стане равен плота? Пералнята може просто да е скрита зад врата и няма да се вижда денивелацията  Thinking

А какво е това бялото на горния ред, в дясно от пералнята?

Последна редакция: пт, 18 юли 2008, 19:31 от Spoonman

Общи условия

Активация на акаунт