Вече време е да пазаруваме, ОКТОМВРИЙСКИ дрешки да купуваме!

• 14 619
  • 295
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
За зрялост на плацентата четох при юлските мами-но мисля,че е рано при нас-имало няколко степени-първа,втора и трета.Последната степен е когато наближава термина и плацентата е най-узряла
Малко наизуст говоря,защото това го четох преди два-три месеца в тяхната тема
Сиси, питай ги-те ще ти отговорят Wink

# 196
Дощя ми се да се намеся по повод на "критичните" +12 кг на Ванче мамче  Wink. Все ми се е искало да ви запитам защо толкова ни плашат лекарите да не качваме кг-и??? Не съм се интересувала и чела много, откъм теория съм зле. Единственото обяснение, което чух в нЕкво бебешко предаване по тв беше, че детето щяло в бъдеще да е по-лакомо и предразположено към затлъстяване. Еми, сина ми е 152 см и 38 кг в момента, толкова е слаб, че студентите могат да учат анатомия по него  Sad и имаме такъв страхотен проблем с неяденето откак се е родил, че ми е болна тема. А съм ви казвала и преди, че с него качих 22 кг. Верно, това е частен случай, но кажете ми как да им повярвам на докторята  Confused. Та и сега съм вече с 15 отгоре, нито преяждам, нито недояждам. На мен лично не ми харесва мисълта да карам на ябълки и моркови. Може и да греша, но твърдото ми убеждение е, че беба има нужда от всички хранителни елементи  Peace. Моля ако някой е получил обяснение от лекар на драмата с кг-те да ми подскаже, наистина съм в чуденка отдавна.
Другото ми наблюдение по темата е за голямото качване накрая. Това също не е вярно, всяка бременна се развива индивидуално. Може би има някакъв преобладаващ процент, но той едва ли е оправдание да ни стресират лекарите, а и ние да се самостресираме.
Като съм тръгнала да се лошея   Twisted Evil да оборя още един постулат - че по-трудно се отказвало смукането на пръст. Сина ми така и не засмука нито една от пробваните 5-6 залъгалки, така ги изхвърлих. Накрая почна да си смуче пръста, беше около 4-месечен. Като наближи годинка реших, че е крайно време да се заема с това. Дано не ви се стори варварско, но му увих пръста с бинт. Пробва няколко пъти и се отказа. Беше малко кисел, но за 3 дни просто спря и повече не го потърси. И това ми е ясно, че е частен случай, но все пак  Wink
Пак да кажа - всичко това са само наблюдения и личен опит, но нали затова сме се събрали - да споделяме  Hug

# 197
 newsm10 Алис, имаш пълната ми подкрепа за това мнение!

Аз яко се шашкам, като чета как някои от девойките са качили по 3 кг за 6 месеца. Ами, аз съм качила 10 и с изключение на корема и циците съм същия клечо, а коремът ми - според док - е с един месец по-малък от съответстващата седмица (макар бебето да е с нужните размери)!
Ябълки с моркови е абсолютно неудачна диета не само за бременна, ами и за който и да било здрав човек, мисля си  Thinking

Сега, принципно аз не одобрявам и тюлените, които качват по 35-40 кг за 9 месеца, но моите собствени проблеми ме научиха, че всяка бременност е различна и необяснима за околните Simple Smile Та затова истини - много. Но моля ви, момичета, не се втелявайте с тия килограми.

И с бабините деветини също Wink

# 198
  • Варна
Да се включа за килограмите и аз-първо, мое решение е да се храня изключително с чисти храни-без полуфабрикати и пакетирани, без дюнери и хамбургери...и подобни.
Аз си имам теория на храненето,която в момента няма да я излагам,че ще стане дълго, но както не съм се лишила от нищо,така съм се лишила и от "празните храни".
 PeaceТова обаче си е мое решение-на бебето доставям всичко необходимо му с храната, и плодове и зеленчуци и месо и въглехидрати, не пържа,не панирам, приготвям или на фурна или на пара

Акушерката и доктора от първата консултация ме предупредиха да се опитам да финиширам в рамките на 11-14кг докрая
Хубаво-съгласих се с тях, и аз така мислех, че ще стане-даже още си го мисля това

Но на последната консултация ме измери техния кантар върху намачкания балатум,че съм качила 5кг за един месец ooooh!-е как, след като за цялата бременост съм +6. Последва едно голямо мърморене, аз пък се засегнах, защото знам с какво се храня и че ми се карат неоснователно.
Ходя и при друг лекар ,освен на държавната ЖК-по неговия кантар съм колкото и по моя-човека каза-хапвай си, бебето е една седмица напред в развитие, имаш още доста до нормата, а дори и да излезеш проблема остава за теб-
т.е. че в жегите трудно се носят тези килограми, че после трудно се свалят(е не за всички важи това, но аз свалям трудно), или с две думи-нищо свързано със здравето на бебето

Не ви ли се е случвало предишния ден преди ЖКто да сте хапнали солена храна,от която се задържа вода и на другия ден да тежите повече-е тази вода, като се изпишка-това всъщност не е реално качено кило

Така че-вече слабо ме интерисува какво ще ми каже доктора на ЖК-то, той дори не ме попита с какво се храня, когато тръгна да ми мърмори за тези 5кг, нито пък да ми даде "съвети" с какво дда се храня

Подкрепям Алис и Параход, че всяка жена е индивидуалност, както и всяка бременност

# 199
Бременните, които напълнеят повече от необходимото рискуват да се разболеят от гестационен диабет. Открива се най-често 24-28 седмица, като се прави натоварващ тест. Мерят кръвната захар дават ти да пиеш нещо и след 30 мин пак мерят. Покачването на нивото на захар, може да доведе до редица проблеми, включително и най-лошото раждане на мъртво дете (да ни пази господ  Praynig), увеличаване на околоплодните води, преждевременно раждане, изкуствено покачване на теглото на бебето, подуване на краката, задържане на вода, гъбични инфекции,високо кръвно, диабет при детето (вече родено), затруднено дишане на новороденото и т.н. Но естествено не е гаранция, че всяка качила доста кг бременна се разболява. Бременната следи постоянно нивата на кръвната захар преди и след ядене и води диета без въглехидрати.
Моя приятелка напълня 20кг и имаше такъв диабет, последните седмици беше на диета, но бебчо си е жив и здрав. Поради гестационния диабет и многото рискове за бебето, предизвикаха раждането на деня на термина и.

Дано не ви изплаших много, само да поясня отново, не е гаранция че всяка се разболява, но има риск. Всяка бременност е индивидуална.

Пояснение за ябълките и морковите. Не правя диета, а просто между нормалните хранения, когато ми се прииска да хапна нещо примерно сладко вече не ям "вафли"(в кавички защото тука няма вафли ама разбирайте нещо сладко) или череши, а ябълки или моркови. Иначе съм многоооо против диети по време на бременност, жената трябва да се храни разнообразно и рационално. Ама предния месец тия черешки ми бяха слабост.

Последна редакция: вт, 15 юли 2008, 19:31 от vanche_mamche

# 200
  • Варна
Ванче-Мамче, и аз съм чувала подобни неща, обаче чувам и всеки ден как еди си коя колежка качила 30кг и нищо и нямало на бебето, друга пък 20 и пак така-наистина всичко е индивидуално, те затова са и изследванията-и ако съмнения за нещо се прилага най-вече диета
Абе вие в тая жега нападатели шоколада и вафлите...? Сладоледа не го броя особено за сладко, обаче пък и гледам да не ям, че изпивам множество вода след него и ми става тежко

# 201
  • София
Ей ме и мен след прегледа  Sunglasses
Този,новия доктор,много лаконичен  Sad Почти нищо не каза,освен че по размери на ехографа, бебо е твърдо в 27-ма седмица  Shocked А такааааа, 2 седмици и половина напред  Rolling Eyes Каза ми също, че това не значи че ще се роди по-рано,просто щял да бъде по-големичък  Sad Малееее,дорева ми се, как ще го раждам, баща му се е родил 4500, сигурно и той ще е така. Мацки, много съм стресната да ви кажа  Crossing Arms

Параходче, аз съм до зала универсиада.  Hug

# 202
аз нападам натурален шоколад.... много обичам... а като знам че после като се кърми не трябва да се консумира сега наваксвам.... да кажа че под "нападам" имам предвид някъде веднъж на 2 седмици и повече Simple Smile а сладолед почти всеки ден ям  Embarassed не мога да устискам.... обожавам сладолед  Crazy
аз за кг. се притеснявам точно заради жегите, защото ми е тежичко вече... вие сте по 70 кг. макс, а аз съм толкова в нормално състояние Sad а за съжаление и 4 кг. напълнях преди да забременея и така сега съм 86-87 кг., което е адски много и съм като хипопотам Sad
Сиси, а колко тежеше сега бебо?

# 203
Аз след появата на баткото си останах +14 кила, които изобщо не можах да сваля въпреки 15 месечното ни кърмене след това. С настоящата бременност съм +5 кила за момента тоест тежа 75кг. Ужасявам се от числото, което ще достигна докато ми дойде термина и аз се опитвам като Госпоицата празни калории да не тъпча, което никак не ми беше приоритет с първта бременност и се бях оставила на диетата на свеки с кексчета, мекици и баници най- редовно.
За разлика от повечето бременни, ще си призная, че съм в състояние да закусвам пържолки обаче... а, вчера си пекох агнешко с гъбки и картофи само за мен, щото съпруга не го уважава...  Mr. Green
За активна гимнастика- купувайте ако искате, като стане на 2 месеца бебето... както с всички играчки, някои я харесват, други не... Моя си обичаше люлката повече...

# 204
Ванче мамче, благодарско за подробното обяснение, звучи логично всичко, което си писала  Hug. А за морковите и ябълките - разшифровах думите ти като лекаря да ти е препоръчал да се храниш само с тях...грешката е в радиоприемника, не в предавателя  Joy
Госпойце, благородно ти завиждам и възхищавам, че успяваш да спазваш подобен режим на хранене. Мислила съм си го, но не ми достига воля  Mr. Green
Сиси, то си е за притеснение. И на мен ми минават мисли....мъжа ми е роден 4 и малко кила, първата бременност док ме питаше не съм ли чувала, че кравите си избирали бика по размерите  hahaha. Това по повод, че мъж ми е 195 см и към 100 кг, а аз не съм от най-едрите,   162 см и небременна 50 кила макс. Та ако сега излезе права докторицата, ще играе ножа  Cry

# 205
  • Варна
Сисилия, пиеш ли витамини и какви? И как ги пиеш точно?
Относно килцата, аз съм качила само 3 кг. въпреки че тъпча доста добре.Например сутрин три печени сандвича с масло, луканка и кашкавал, на обед квото намеря, следобед плодове и много сокове-около 2 литра, вечеря почти винаги  с месо, към  полунощ пак огладнявам и нападам сладкиши, кроасани /по 3 броя/.  Затова смятам че напълняването не е от храната а от хормоните.Ито вие нищо не ядете, а някой повече от мене са качили. Ето например вчера на обяд в ресторант обаче, си хапнах 2 големи парчета кашкавал пане, една салата, катино мезе, което си е манджа с месо и гъби де, и накрая едно парче торта.Това с 3 филии хляб.

А сега ето ви нещо смешно.А именно какво мислят мъжете за бременните си жени.

Какво да очакваме: Трети триместър
Вероятно сте чували израза: “Адът не познава ярост, като тази на пренебрегнатата жена”. Е този израз сега може да звучи като: “Адът не познава ярост, като тази на пренебрегнатата жена, която е в трети триместър”.

Като начало, сядането ще й бъде трудно и без никаква грация. Никога, ама никога не се смейте или дори подхилвайте докато тя се опитва да сяда. Ако го направите (въпреки, че ставането е дори по-трудно от сядането) тя ще ви се нахвърли по-бързо отколкото гладен леопард се нахвърля на сляпа, ранена сърничка. Най-добрият вариант на поведение е винаги да запазвате сериозна физиономия (ако имате проблем с това, просто си помислете каква ще бъде болничната ви сметка)  и да й предлагате помощ при сядането или ставането.

Още веднъж: бъдете готови да се махнете от пътя бързо или ще завършите като жертва на пътна злополука.И накрая: всичко това се прибавя към една огромна и гневна жена. Известно е, че бесните кучета се свиват от страх при вида на бременна в третия триместър жена.

# 206
Здравейте мацки  Stop.Гледам коментирате килограмите и искам да ви кажа,че аз съм една от тези бременни който трябва да спазват диета смисъл такъв,че не трябва да консумирам сладко,газирано и въобще каквито и да са захари  Peace.Нямам диабет на бременността,но имам покачване на инсулина.
Досега съм +8 и мисля,че май трябва да спра и плодовете та сега да ви се отчета от вчерашния ми преглед при Марков-бебчо е ок тежи 800гр. и вървим с 1 седмица напред, красавеца на мама така позираше та си имам страхотни снимчици и клипчета с него.Единственото притеснително са околоплодните води,който са на горна граница на нормата Марков ми обясни,че това е от покачването на инсулина трябва да внимавам и да се следят водите на 2-3 седмици това е и причината за леките контракцийки в последно време.
Е това за сега момичета от мен ще се включвам по често  Hug

# 207
Пуки наистина ли изяждаш всичко това  Shocked Аз ям доста по-малко пък съм слон. Явно си е до човека.

# 208
  • Варна
[Госпойце, благородно ти завиждам и възхищавам, че успяваш да спазваш подобен режим на хранене. Мислила съм си го, но не ми достига воля  Mr. Green
[
Алис, започнах да мисля за храната и отношението ми към нея, а и на нея към мен, още преди 2,5години-оттогава изчистих много неща в храненето,започнах да чета изследвания на доктор Меркола-Софко сигурно го знае-в Щатите е много популярен и ми се отвориха очите за много неща, както се казва-настръхна ми косъма.
Промяната започна и не мисля да се връщам назад, може би ако бях забременяла преди 2,5год нямаше да се следя толкова и щях да ям от всичко и на корем.
Софко, за яденето ти на пържоли сутрин- много ми напомняш за Мина Heart Eyes

Пуки, къде я сложи тази храна-направо ти завидях,понякога искам да ям,а не ми стига мястото в корема Laughing

# 209
  • София
Никакви витамини не пия,от 2 месеца вече  Sad Явно е ген  Sad

Общи условия

Активация на акаунт