Случи ми се нещо странно.. II част

• 119 120
  • 863
  •   1
Отговори
# 510
henia, каква е разликата между домовой и това, което сте видели със СлаБе? Казваш, много хора имат подобни преживявания...свързано ли е с бременността?

# 511
Ксения,до като четях и настръхвах ,почна да ми звъни телефона, познай дали не скочих от стола Laughing

много страшно това което описваш,как може да има такива същества Shocked

интересно ми е продължавай те Peace

# 512
  • Балчик
Това, което аз знам от майка ми за домовой е ,че на 9 срещу 10 февруари ( някакъв празник е тогава) се оставя хляб, сланинка, мляко и задължително нещо сладко- така се задобрява той. Иначе ако не го почитат може да направи големи поразии в къщата.
И ние имахме преди домовой тук в БГ, но дали сме си го донесли от Русия или не- не зная. Послените години го няма, но преди това винаги преди големи събития или предстоящо нещо хубаво почукваше 3 пъти на пристата към 4-5 сутринта. И веднъж е казал на майка - "А пък вторият ти зет ще се казва Тодор". Познайте как се казва мъжът на сестра ми- Тодор.

# 513
стига бе Shocked

Няма да посещавам Русия,да не вземе д ами се лепне нещо такова Mr. Green

# 514
  • Балчик
Абе това не го мислих сериозно, че сме си го донесли о т там. Laughing
Майка мйи е рускиня и както Ксения писа вече тези същества са присъщи за руснаците. И от баба ми много съм слушала за тях. И мисля, че тук сме имали, защото майка е рускиня- от българки не съм чувала наистина и аз за такива неща. А дали са истина- не мога да кажа, аз не съм такава фанатичка като майка ми- тя направо си умира по странните неща, дали сама не си ги създава във въображението, както и други хора. Въпрос на нагласа, възпитание, израстнала е с такива истории от дете.
Не знам- за мен са глупости де, аз не вярвам каквото и да чуя и видя му търся обяснение.

# 515
Много хард сте го подкарали тук. Аз да не вляза в темата няколко дена и тооо  ooooh!

А някой може ли да ми каже - по коя от двете ръце се предсказва бъдещето. На мен линиите на живота и на двете ръце са ми различни  newsm78 Не че ще се затръшкам нещо, но ми стана любопитно  Thinking

# 516
  • Варна
Ми аз доколкото съм чувала (не претендирам за достоверност) на дясната е това, което ти е писано при раждането, а на лявата - това, което може да се промени, т.е. зависи от теб дали ще стане така.
Пфу, сега погледнах и се замислих дали пък не беше обратното... На лявата ръка линията ми на живота е накъсана, на дясната е дебела и непрекъсната.

# 517
Като си говорихме за сънуване на деца и имена, се сетих да ви разкажа една, за съжеление тъжна, история, която ми разказва един мой познат. Когато баба му родила майка му, сънувала, някакви орисници около бебето и едната казала - "Като стане на 14 години ще умре", а другата се обадила - "14 години са много малко, нека да обърнем цифрите на 41". Майка му като била 14 годишна се порязала много лошо на врата, едвам не си отишла, но се оправила. И след това за съжеление като станала на 41 е починала. Незнам подробности покрай историята, как се е случило и т.н Но запомних разказа, защото ме потресе. Много въпроси си задавах и не мога да си представя, какво й е било на баба му след като е сънувала този сън и след като се е сбъднал... И си казвам, че аз не искам да знам какво ни предстои...

# 518
Това, което аз знам от майка ми за домовой е ,че на 9 срещу 10 февруари ( някакъв празник е тогава) се оставя хляб, сланинка, мляко и задължително нещо сладко- така се задобрява той. Иначе ако не го почитат може да направи големи поразии в къщата.
И ние имахме преди домовой тук в БГ, но дали сме си го донесли от Русия или не- не зная. Послените години го няма, но преди това винаги преди големи събития или предстоящо нещо хубаво почукваше 3 пъти на пристата към 4-5 сутринта. И веднъж е казал на майка - "А пък вторият ти зет ще се казва Тодор". Познайте как се казва мъжът на сестра ми- Тодор.

Някаква масленица май се пада тогава... newsm78 Последната седмица пред великия пост? Обаче явно си го смятат като празник на домовия. Това открих в нета:

http://www.oracle-today.ru/forum/viewtopic.php?t=4900

Между другото, също ми мина на ум, че може да е пренесен от Русия. Знам че той понякога напуска жилището заедно с обитателите му когато се привързва силно. Ама чак и в друга страна да се премести... Laughing Laughing

Цитат
henia, каква е разликата между домовой и това, което сте видели със СлаБе? Казваш, много хора имат подобни преживявания...свързано ли е с бременността?

Няма нищо общо с домовия тези преживявания. Когато имаш в дома си домовой, ти усещаш присъствието му и той периодично си напомня за себе си. Докато това е някакъв единичен епизод. Човекът, когото аз видях беше като дух. Нещо като холограмно изображение, а накрая се разтвори като цигарен дим. Аз определено не бях бременна. Детето ми беше на 2 годинки.

Цитат
Ми аз доколкото съм чувала (не претендирам за достоверност) на дясната е това, което ти е писано при раждането, а на лявата - това, което може да се промени, т.е. зависи от теб дали ще стане така.

Обратното. Лявата ти е това което ти е дадено, дясната- това което си изпълнил от даденостите. Между другото, гледах някъде наскоро, че съдбата можела да се променя с изкуствено начертани линии на дланта. Можеш да подсилиш хубавите черти или да ги нарисуваш ако отсъстват. Аз по едно време се разхождах с подчертана с червен химикал линия на успеха...  Laughing

# 519
  • Варна
Аха, и аз като се замислих, обратното беше, защото помня, че по това, което ми беше писано линията на живота ми беше калпава, а на другата ръка - една хубава и дебела Grinning Да взема и аз на лявата да си я дорисувам Crazy

# 520
  • София
Попаднах на интересен материал за славянските духове, за Домовой пише:

Цитат
ДОМОВИК, ДОМОВОЙ - дух на починал родоначалник или праотец на семейството; тоЙ е толкова привързан към дома и наследниците си приживе, че след смъртта си остава да обитава родовата къща, да бди и да се грижи за бъдните поколения. Основна нeгова грижа е поддържането на семейния огън, поради което обитава огнището или пещта, печката. Славяните особено почитат домовика; заделят храна от празнични трапези и са я оставят край огнището за да се нахрани и той. Преди всяко ново начинание, семейството приготвя специална "стопанова гостба", кани роднини и дружно отправят въпроси и молитви за благословия към прадедския дух, след което гуляят. Вярва се, че след като е измолена помощтта на домовика нещата ще потръгнат добре. Когато се местят в нов дом, стопанката взима живи въглени от старото огнище, занася ги в новото жилище и измолва от домашния дух да се засели там. Домовикът понякога вреди, друг път помага на стопаните, в зависимост дали са почтителни към него или от настроението му. Особено важно е домакинята да си върши добре работата и да не го оставят гладен. Когато иска храна той потропва из стаите през нощта, докато хората спят. Ако не му обърнат внимание домовикът се отвръща от тях и ги постигат болести и нещастия.

Линк към статията:
http://forgiveness.cult.bg/slavism/slavism05.html

# 521

Явно няма спасение от това нещо Sad
Може би трябва да сменим апартамента, от както  се нанесохме стават странни неща тук...
Вече ме е страх да оставам сама.

Благодаря ви за подкрепата  Hug

# 522

Явно няма спасение от това нещо Sad
Може би трябва да сменим апартамента, от както  се нанесохме стават странни неща тук...
Вече ме е страх да оставам сама.

Благодаря ви за подкрепата  Hug

Какви неща? Разкажи ни Praynig. Аз откакто следя темата съм нащрек, страхувам се от тъмното и
ми се привиждат разни неща, за сега фалшива тревога...

# 523
  • София
Ох и аз така една вечер сама в голяма къща,наскоро почина свекър ми,гледам Ясновидци.Децата заспаха и мен като ме хвана страх,незнам и аз от какво,но място немога да си намеря.Грабнах децата заспали,ових ги в едно одеало и хоп в съседите докато дойде баща им.

# 524
Ох, хора, чак ми се прииска да си имам домовой, ама от добродушните Crazy

Общи условия

Активация на акаунт