Отговори
# 90
  • На брега на реката
Да, всъщност сега видях какво представлява сгъната кошарка:

Единственото, което би ме отказало, е факта, че е нестабилно легълцето. Обаче знам, че ще се носи при баби, пък и не ни е много голям апартамента....

# 91
bambi25 ако е запазена, защо не?  Simple Smile аз също ще взема кошарката от етърва ми, за какво да купувам нова като тя ще ми я даде, вярно беб няма да спи в нея постоянно а само като пътуваме или е на гости при бабите  Simple Smile

а отностно пазара аз нещо май се отпуснах вече си купих бейбифон а свекърва ми е поръчала цялата серия на Авент - стелиризатор, помпа, шишета...и т.н  #Crazy може и да е рано ама май никой няма търпение вкъщи  Heart Eyes

# 92

Единственото, което би ме отказало, е факта, че е нестабилно легълцето. Обаче знам, че ще се носи при баби, пък и не ни е много голям апартамента....
Това ми хареса и нашият апартамент а е много малък а и ако можеш да го разнасяш е голям кеф има ли някакви размери и колко е нестабилно.

# 93
  • София
Бръм, всичко, което си описала е така. Обаче аз лично ще имам обзаведена детска стая, в която сегашното детско дървено легло няма да се впише, а и 3 легла ще станат.

А сгъваемото - аз съм доволна от него. Просто като порастне бебето го слагаш на 1-вото ниво, там няма опасност да падне като се върти.

bambi25, леглото на Боби също и дадено от едно познато дете, т.е. втора употреба. Не се притеснявай - просто го боядисахме отново и няма проблем.  Peace

# 94
Някой може ли да ми каже интернет адрес, от който да изтегля клипчето на Холмарк?

# 95
еми да и аз смятам че може да ме изкара тази кошарка. БРАВО  invisible за покупките и аз много искам да си купя поне едно нещо обаче все се намира някой да ме спре-много се ядосвам ,,било рано и незнам си какво,,а хората в другите държави как си правят детски стаи още като се оженят това са тъпи поверия ,проблема е че ако НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ стане нещо ,ограниченото до болка общество в българия ще каже-ето видя ли и т.н. НО И АЗ СМЯТАМ ДА НЕ СЛУШАМ ПОВЕЧЕ НЯКАКВИ ГЛУПОСТИ -от тук нататък каквото видя и ми хареса -купувам го . бях си харесала невероятни ританки от страхотна материя ама толкова красиви направо нямам думи и дебели точно като за моето бебче -НЕ ГИ КУПИХ а сега още ме е ят и все за тях мисля ,но може да отида да си купя и да мирясам

# 96
Привет  Hug Invisible и Nenna благодаря за разясненията за резултатите за БХС-то, сега се чувствам малко по-спокойна, дано скоро изследванията ми са готови и всичко да е ок.
А за кошарка - имам няколко приятелки, които ползват и са много доволни. И на мен ми изглеждат малко нестабилни, но и ние ще си купим, много са практични.
bambi25, и аз мисля , 4е няма нищо лошо да ползваш стара кошарка, пък щом и е толкова кукленска-супер, тя новата може да се окаже и по-лоша, а тази е изпробвана Wink
Целувки и лек ден!!!  bouquet

# 97
  • София
Здравейте, аз се покрих и то именно защото правихме ремонт вкъщи.

Аз също ще си купя кошара и за други легла няма и да гледам.

Да ви кажа относно спането на бебето при родителите съм абсолютно за.
Вчера точно съпругът на една колежка, които имат 2-месечно бебе обясняваше, че бебето си смучело юмручето дори и като спи. Обаче след като го залапа си разтваряла пръсчетата в устата и вече незнам колко пъти се давело и даже задушавало, че чак го обръщали. Той обясняваше,че спи по-леко от жена си и той пръв усещал, та се катерел върху нея, събарял я на земята за да стигне по-бързо до детето. Абе страшно си е и като го видиш толкова мъничко и безпомощно немога и да си помисля да го захвърля в друга стая.

За пазаруване не мислите ли че е още раничко. Аз засега кръжа само из сайтовете за ориентация.

# 98
bambi25, точно така не слушай никой, само себе си. Щом си си харесала дрешка купувай, после като тръгнеш да търсиш и не можеш да намериш същата само ще се ядосваш. Купувай-това ще те зареди с положителни чувства и твоето бебче ще го усети Wink   bouquet

# 99
И аз да се включа в темата за сгъваемите кошарки. Моята снаха, когато почнаха да пътуват с малката, преди още да се роди бебчо си купиха такава кошарка, та като ходят при бабите... Когато се роди Ванко, решиха първо каката да спи там, а Ванко - в нейната бебешка кошара. Вярно е, че е малко нестабилна, но те си купиха матраче и го сложиха вътре, така стана чудесно и удобно за спане. В крайна сметка на Ванко му хареса повече там и сега той спи в нея, а каката се върна в кошарата, вече превърната в легло.
А за количките - пак неин опит ще споделя. Тя изгледа и двете си деца (а дава и на едно приятелско) тяхната количка, която е марка Макингланд. Във Варна се продават в Щъркел. Те имат и сайт (http://www.shtarkel.com/) и там подробно е дадено коя какво съдържа, как се сгъва, какви размери и килограми има. И не са много скъпи. Доста са маневрени и издържа три деца и още може да се ползва. Нищо й няма. Но от нея знам, че една количка трябва да се пробва и на теб да ти пасне - като височина, маневреност и т.н. Така че, мамчета, пробвайте на воля преди да купите.

Последна редакция: вт, 15 юли 2008, 14:14 от Karacheviyska

# 100
  • Бургас
bubabo, а защо ти е казал лекаря, че трябва да пие аспирин? Аз пия Аспирин Протект от 100 мг, защото ми откриха генотип 4G/4G по  PAI и трябва да пия аспирин докъм 35 седмица, за да ми разрежда кръвта...Четох из нета, че под 150 мг е безопасен за бебето, но на листовката на самото лекарство пише, че не се препоръчва приемането му в последния триместър от бремеността!
Аз ще трябва да продължа да го пия (иначе алтернативата е по-лоша...някакви инжекции), но моя съвет е ти да се посъветваш и да видиш трябва ли или не! Няма смисъл да го взимаш, ако няма конкретна причина (както е в моя случай:() И като имаш повече инфо пиши, че мен доста ме мъчи този аспирин-всяка сутрин,когато го пия ме е яд, ама като се налага...
Аз днес съм почивка и ще легна да поспинкам (и аз съм от отбора на сънливите и нервните):о)
Нищо ми няма на сърцето. Доктора го гледа сигурно 15 мин. Проблема беше, че кръвното ми е 199/60, а пулса около 97-102, което си е високо. Май каза за аспирина чисто профилактично и като излезе доктора сестрата ме посъветва да се консултирам с гинеколожката дали да пия аспирин. Може би защото с увеличава кръвта ни с около 50%, незнам. Ще разпитам и ще ти пиша. Радвам се, че видя и на бебчо сърцето, че е добре. Тия дни съм на ФМ, но предполагам кардиолога по-добре ще каже дали всичко е ок.

И аз да се включа в темата за сгъваемите кошарки. Моята снаха, когато почнаха да пътуват с малката, преди още да се роди бебчо си купиха такава кошарка, та като ходят при бабите... Когато се роди Ванко, решиха първо каката да спи там, а Ванко - в нейната бебешка кошара. Вярно е, че е малко нестабилна, но те си купиха матраче и го сложиха вътре, така стана чудесно и удобно за спане. В крайна сметка на Ванко му хареса повече там и сега той спи в нея, а каката се върна в кошарата, вече превърната в легло.
А за количките - пак неин опит ще споделя. Тя изгледа и двете си деца (а дава и на едно приятелско) тяхната количка, която е марка Макингланд. Във Варна се продават в Щъркел. Те имат и сайт и там подробно е дадено коя какво съдържа, как се сгъва, какви размери и килограми има. И не са много скъпи. Доста са маневрени и издържа три деца и още може да се ползва. Нищо й няма. Но от нея знам, че една количка трябва да се пробва и на теб да ти пасне - като височина, маневреност и т.н. Така че, мамчета, пробвайте на воля преди да купите.

И аз съм си харесала на Магигланд количка. Височки са, а аз съм 176 и ако е с ниски дръжки ще се гърбя и напрягам да я бутам. Четох някъде, че неподвижните колела са по-добри за изтърбушените ни улици. Който познавам с такава количка, казва че са тежки и трудно се управляват, но четох че са и доста стабилни и маневрени. Явно наистина трябва да се пробва в магазините. На Чиполино например, добре ми изглеждат някои, но не се карат лесно, една приятелка има такава.  А много държа на зимния кош, че не смятам да изкарам цяла зима в къщи, а и е добре за гръбчето на бебето да е на твърдо до 6 мес. Четох, че е много важно и на какво матраче ще спи.

# 101
  • София-Лозен
Бръм, то не е задължително да е дълга обедната почивка. Аз също разполагам с не повече от 45 минути, тъй че ако решиш може утре и ли в други ден да се видим нейде около Мола. Аз съм на работа до 2.30, защото тъй ми се полага по кодекс заради каката у дома, а и нали съм за малко. После бързам да ида при нея затуй не ти предлагам да се видим след обяд, но не е изключено де. Както решиш. Пиши ми на лични или тук както ти е удобно.  Peace

barboran4e, ха честито и аз съм с генотип 4G/4G по  PAI, но имам и още една мутация поради което с първата бременност бях през цялото време на "въпросните инжекции" Фраксипарин и също на Аспирин Протект, но сега бойкотирах всичко и не пия и не си слагам никакви инжекции. Така решихме със съпруга ми този път и се  Praynig всико  да приключи добре. За сега Слава на Бога кръвния ток е ок и бебо  е съвсем наред.

За кошарките и леглата да кажа и аз от туй дет имам като опит. Вяра спи в дървено детско легло, което е доста дълго, купувахме го с перспектива, мисля че е някъде към 170 см и смятам да го ползвам още дълго време. Използвахме и трите му нива и съм много много доволна. Миналата седмица купихме сгъваемо легло, което възнамеряваме да ползваме сега за каката на морето, пък като дойде мъничето ще спинка в него, тъй или иначе пак ще трябва да спи в наща стая докът не му дойде и на него реда да иде в детската. Когато вече станат човечета ще мислим дали ще са двуетажни дали ще са едно до друго. Но тъй или иначе смятам, че тези сгъваеми легла са много удобни и практички особено за хора, които не разполагат с много място в домът си или пък пътуват често!

# 102
  • На брега на реката
 И аз много искам да започна с покупките...обаче все ме спират. За сега им угаждам, като купувам за малката си племенница  Embarassed
 Бамб, ако все пак решиш да спазиш малка част от поверията, вземи си първо шапчица.(така съм чувала) Не че аз бих го спазила, ама пък има такива чудесни малки кепенца, направо кукленски  Joy
Аз съм предупредила, че ще изтърпя най-много до края на 6-я месец...после само някой да ме спре  #Cussing out

# 103

Това ми хареса и нашият апартамент а е много малък а и ако можеш да го разнасяш е голям кеф има ли някакви размери и колко е нестабилно.
Много готина кошарка!  Peace
Някой спомена ,че са нестабилни...аз пък съм супер доволна от нашите сгъваеми! А матрачето,за което споменава Karacheviyska е задължително! Има такива,които се сгъват на три и също са удобни за пренасяне у баби,хотели и прочее.  Wink А от идеята да я сгъвам и мъкна по бабите се отказах и направо купих по една и за там...последната я взех синя-явно съм имала предчувствие,че ще си имам и малък мъж!  Blush
За количките-първата ни количка е комбинирано Кенгуру,триколка-много е маневрена,висока,НО с тези три колела подлезите се оказваха голямо изпитание!  ooooh! Бях бременна с дъщеря ми като я купихме и знаех,че чакам момиче,но я взех синя!  Wink
Бамби,купувай,щом имаш мерак!  Peace И аз смятам да не въздържам...толкова е приятно да пазариш за малкото човече!  Hug

# 104
Tedi_Nikolova,

а на теб вече следят ли ти кръвния поток? На мен ми казаха, че в 25-26 седмица щели да ми го измерят с доплер, но аз се потам а дотогава? Ще ти досаждам понякога с въпроси щом си го имаш този генотип, значи вече си отъпкала пътеката!
Аз и други "бонуси" си имам, Rh-то ми е "-", а на мъжа ми "+". Той пък е носител на таласемия минор...абе добре сме се събрали!
Но вярвам, че всичко ще е наред и ще гушкам хубави и здарви бебчета! Как ми се иска и аз да не пия аспирина, но пусти страх...

Общи условия

Активация на акаунт