Вече почват АВГУСТовските купОни с много ТоРтИ и бАлОнИ!

• 19 841
  • 298
  •   1
Отговори
  • у дома
- ЦЪК-ни

ЦЪК-ни кога сме родени

СТАТИСТИКА:

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.
Първото ни зъбче: Ивайло на Netty

ЛЕКЦИИ И ВАЖНИ СТАТИИ:

Ред на въвеждане на хрина при алергични деца
Запичащи и разхлабващи храни
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:
Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

НАШЕТО АЛБУМЧЕ

Детски клубове в софия

Детски песнички и стихчета за сваляне

Тема за лесно пазаруване

Благодаря на Kaili за името на темата ни!

# 1
Блу  Hug  bouquet! Много си бърза!

Време е да приготвям багажа за разходка и да излизаме.
Лек ден на всички! Hug

# 2
И аз да се цопна в новата, тема, нищо че напоследък не  пиша...ПОне да хвърлям по един поглед Wink.Много ми е сдухано.......объркана ми плановете от работа, и вместо 1 работен ден за седмицата, ще имам 5 #2gunfire.измислят в последния момента една безумна схема, и даже връщаме колеги от отпуска ooooh!Абе- ужас някакъв.Дари ще е на ясла до края на седмицата в сборна група Confused.ПОсле- отива командировка при свеки за 2 седмици.За рождените дни- и аз вече се настройвам поне с мисъл  по темата.Подарък не сме мислили, а и идеи нямаме.Резервирах  за за рождения й ден клубчето, сега остава  да има и налични гости в този отпускарски сезон Crazy.
Ами- това е от мен.Отивам да работя и да пише дипломни Crazy

# 3
  • София
добро утро и от мен. Запис, я колко съм бърза тази сутрин, явно като разхлади и почти всички спят  Wink

Честит рожден ден на Кари   ura  отдавна не сме имали новини от тях....

Спинки хубаво е, че сте ходите на такъв лагер, там сигурно ще споделите опит и с други родители.

Ралка успешно връщане на работа и приятно изкарване на Рибарица.

Мама Галя моите съболезнования  Hug

Албенче дано бързо се оправи Деница, че явно проблемът ви е доста сериозен, щом и плаче и се стиска  Hug

Нана, ВСТ и Мимс и ние сме в този отбор. Но съм убедена, че до първи клас няма да го докараме. Привърженик съм и аз на идеята, че всичко с времето си, след като не е готов, значи все още не трябва. Биберон ползва само за заспиване повече от половин година ( отдавна го махнахме през деня).  Като му дойде времето ще разбере, че и без него може да заспи. За памперса също - след като реве от гърнето, не виждам смисъл да го мъча. Важното е между 2-3 години да сме го махнали, че после ставало проблем ( аз се надявам до края на лятото).

Бланк - мерси за инфото за водата ( да се надявам, че ще минем метър от спирането...)

Ние вече изпушваме с мъжа ми и сега се опитвам са стиковам така нещата, че да заминем за Катарино спа за 3 дни ( чакам кумовете да кажат дали идват) ако не, отиваме сами с Миташки. Така вместо седмица на море - отиваме няколко дни на спа ( с надеждата и аз да намажа някоя спа процедурка  Wink )

А за рождените дни - ние ще сме на вън у нас. Само, че ще ползвам кетъринг така, че ще се размина с чистенето  Laughing Въпреки, че според мен и тази година трудно ще схване Миташки, че това е неговия ден, но пък важното е да щурее. А за подарък също не съм мислила. Миналата година мисля, че май нищо особено не му купихме, защото получи толкова играчки, че ....просто нямаше смисъл. За тази може би ще му купим нещо, още не съм даже мислила  newsm78 - а май си е време.

ох, пак стана дълго, дълго

# 4
 Хайде и аз в челните редици. Wink.
Марти закусва с пържолка (по нейно желание)  Shocked  Rolling Eyes  Crazy
И аз резервирах клубче за РД на Марти-добре познатото ви "Всички звездички"-имат страхотен двор и сега само се моля да не вали,като миналата година. Praynig Подаръкът също съм го измислила-кукла с пластмасови или гумени крака,за да може да сяда.До сега 3-те кукли на Марти са парцалени и тя страшно много се ядосва,че не могат да седят.А с една "сядаща " в прака се заигра страхотно,та се надявам и с тази,която ще купим да е така.

Спинки-пожелавам ви да си изкарате страхотно и ако успеете и да си починете мъничко с таткото.
Ралка-и на вас,мила пожелавамхубава почивка и после да разказваш къде ,какво ,колко,че аз никога не съм ходила на Рибарица и планирам нещичко за там в началото на септември.
Пух-на теб не някое,а доста спа удоволствия ти пожелавам.
Велмар,сглобихте ли кухнята?мОЛЯ ТЕ МИ ДАЙ САЙТ ОТ КЪДЕТО ПОРЪЧА ПЛОСКОСТИТЕ  Praynig Дано ти се облекчи работната седмица.А,отпуска ще имаш ли?

Излизаме да видим на къде ще ни отвее вятъра.

# 5
  • София
Привет!
Блу, Кайли, мерси за темичката!  Hug Снимката горе е страхотна Crazy Grinning
Хайде и в новата тема - ЧРД на Кари!       bouquet  bouquet  bouquet
Марго, това което пишеш е ужасно, дори ми е трудно да повярвам, че може така да се държат големи хора  newsm78 Confused Аз пък мислех, че българина е простак.  Rolling Eyes Дано няма повече подобни изцепки!  Hug  Hug Hug
Ммилена, браво на Марти, Ивчо сигурно в 1ви клас пък ще яде пържоли  Crazy
Девойки, да ви питам нещо "служебно" - оказа се, че не мога да си ползвам платената отпуска сега  Tired - имало много съкращения и ме карат или да се върна на работа, което не е вариант за мен, или да си пусна неплатения отпуск newsm78 Имат ли право? Всмисъл - оправдава ли ги това, че са съкращавали?  Rolling Eyes
И друго да питам "секцираните" - как са ви белезите? Аз скоро ходих при доки (Велмар - поздрави от него Grinning) и той като го видя, се хвана за главата. Не се е свил изобщо, стои се все така голям, дебел и червен. Ух, как гнусно прозвуча.  Blush Мен не ме притеснява, защото го виждаме само мъжа ми, аз и той  Blush , но каза, че при такива случай, когато белега си е останал така, често и вътре има много сраствания.  Sad Не знам дали биха могли да се усетят, нищо не чувствам аз.  Rolling Eyes Може би трябва да пусна тема в Майките.  newsm78 Някой знае ли как може да се видят - само при друго "отваряне" ли или става и с ехограф? Rolling Eyes
Прекалих!  ooooh!

# 6
Елфче, ти имаше разни проблеми с лепенки и чувствителна кожа доколкото си спомням newsm78.Мислч е има връзка.Моят белег  с лупа трябва да го търсиш Thinking А проблемите със срастванията мисля че  с лапаро се оправяха.
( Как не те е срам да ходиш при доки и да не се обадиш Crossing Arms)
МИленка, писах ти на лични Peace
За моята отпуска не смея да се заричам и да правя планове Rolling Eyes Че то стана като в тая любима моя приказа"като искаш да разсмееш Господ, кажи Му за плановете си" ooooh!

# 7
  • София
[И друго да питам "секцираните" - как са ви белезите? Аз скоро ходих при доки (Велмар - поздрави от него Grinning) и той като го видя, се хвана за главата. Не се е свил изобщо, стои се все така голям, дебел и червен. Ух, как гнусно прозвуча.  Blush Мен не ме притеснява, защото го виждаме само мъжа ми, аз и той  Blush , но каза, че при такива случай, когато белега си е останал така, често и вътре има много сраствания.  Sad Не знам дали биха могли да се усетят, нищо не чувствам аз.  Rolling Eyes Може би трябва да пусна тема в Майките.  newsm78 Някой знае ли как може да се видят - само при друго "отваряне" ли или става и с ехограф? Rolling Eyes
Прекалих!  ooooh!

Първо да кажа, че аз съм лепена, а не шита. Белегът ми вече не се вижда. Срастванията се виждат при обикновен ехографски преглед. Аз имам малко вдясно. Това, че белегът е червен и подут не значи, че има много сраствания, че вероятно, ако си шита имаш някаква непоносимост към конците. Освен всичко останало всичко зависи до вид кожа. Купи си Контрактубекс и мажи. Би трябвало да заличи белега малко.

# 8
  • София
Eлфче,

по принцип платеният отпуск е твое право, но се разрешава от работодателя.
Отпускът се ползва до края на календарната година, за която се отнася ( в твоя случай това няма как да стане, защото ти си била по майчинство) затова сега може да го ползваш като се върнеш на работа. По принцип работодателят може да ти откаже ползването порази производствени проблеми например ( както са ти обяснили съкращения - това означава, по-малко персонал, най-вероятно проблеми с плащания и тн. затова и искат да ти предложат неплатен), но съгласно кодекса на труда трябва да ти разреши най-малко половината платен отпуск. Ако продължават да ти отказват, и ти нямаш намерение да се връщаш може да ги заплашиш с инспекция по труда и да кажеш, че си се консултирала с адвокат ( това доста често върши работа, защото се плашат и от двете, като са нередовни  Wink)   Ако обаче искаш да си запазиш мястото, не се конфронтирай, защото винаги ще намерят начин да ти прекратят договора ( това го знам от опит) по-скоро им обясни, че си се консултирала и ако направят това са в нарушение и може да имат проблеми...пък ти не искаш да става това, но ти трябва платения отпуск ....леко като с памук.....

Ако имаш нужда от още нещо казвай да помагаме  

# 9
ПУхче, като си опчнала с консултациите Grinning,можеш ли да ми кажеш  нещо такова, като- задължена ли съм да си използвам цялата натрупала ми се отпуска Shocked .И кога мога да направя това( т.е.- искам  на някоко пъти по малко да си оставя от общо  60-те ми дни)
Елфче, сигурна съм че ни слагаха от тия разгращащите се  или не знма какви там се водеха противоалергични конци Crazy .Ти що не го пита доки-ще ти се карам, ей Wink

# 10
  • София
ПУхче, като си опчнала с консултациите Grinning,можеш ли да ми кажеш  нещо такова, като- задължена ли съм да си използвам цялата натрупала ми се отпуска Shocked .И кога мога да направя това( т.е.- искам  на някоко пъти по малко да си оставя от общо  60-те ми дни)

по закон си длъжна да ползваш цялата отпуск ( на части или изцяло) до края на календарната година, за която се отнася, като поне веднъж може да ползваш поне половината  ( т.е. трябва да ти разрешат поне 10 дни ( мин. по закон са 20 раб. дни), Може да се отложи ползването за следващата календарна година ( това са изрично определени случаи) най-много може да се отлага от работодателят до средата на следващата година. Това се прави с идеята да не се натрупва отпуск и да се прекрати практиката на работодателите да не дават целия отпуск ( като случая с Елф, например). Това често не се спазва, но обикновено причината е, че работникът не настоява да се ползва. Няма проблем да си оставиш дни и да си ги прехвърляш щом ти в качеството си на служител искаш.  Аз също влача 50 раб. дни отпуск, но няма проблем защото аз просто не си го искам....Работодателят може да предприеме сам да те пусне в отпуск, ако ти не си направила това, но обикновено не го прави, защото няма интерес ( вероятно ако го провери инспекцията по труда и тук ще санкционира....ама си е премерен риск...ако всичко друго е наред, едва ли ще го санкционират само за това, просто ще дадат предписания - и двете страни не са искали да се ползват от това право)

И още нещо за Елфче -, тъй като твоя случай е друг -  може по закон с двуседмично предизвестие, че искаш да си ползваш отпуска, натрупан през годините, да уведомиш за това работодателят и да си го ползваш ( но тук вече ще се конфронтираш с него, ако той не е съгласен, иначе по закон имаш това право).

айде аз влизам в среща, пак ще пиша.

# 11
Здравейте!
Блу, Кайли,   bouquet!
Честит рожден ден на Кари!   bouquet
Велмар и яслите ли ги местят в сборни групи? В нашата градина яслата си работи и не ги слагат при големите деца. Мисля че, само август почиват.  newsm78
Миленка, ще чакаме снимки на морската Марти Peace  Grinning.
Мис, снимки от кръщането къде има?
Вижте нашето най-малко диване как се забавлява понякога: http://www.youtube.com/watch?v=5PvtOAnQ2FI

# 12
  • София
ЧРД,КАРИ,МНОГО ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И СЛЪНЧЕВО ДЕТСТВО ТИ ПОЖЕЛАВАМ
 bouquet
Елфче,ние за рожденния ден ще купуваме на Инка колело, съвсем стандартно на две гуми с помощни колелета. Бабите ще й купят дървена масичка със столчета, харесала съм в Комо един комплект като моливчета са направени, освен това другата ми идея е прахосмукачка (не ми се смейте, умира за нея), но още не съм харесала никаква. Ще отида до Хиполенд или в някой друг магазин, за да избера Peace Иначе тортата съм я избрала от Гаврош, а детския клуб е в Младост 4, същия,в който бяхме и миналата година. Мислех да го сменя с някой друг, но почти всички дечица, които ще са на рожденния й ден са свикнали с този клуб, момичетата ги познават, а и децата се разбират с тях и затова реших да повторя мястото.
Нана, аз мъж със съвсем узряла тиквичка не съм виждала досега Joy Това в рамките на шегата, надявам се мъжките майки да не ми се обидят,ама мъжете си ги гледаме като по-големи деца Twisted Evil
Пепър, не ми прозвуча много ентусиазирано последния път, та все се надявам скоро да се включиш, за да ме опровергаеш!
Аз май не се оплаках,че мойто дете е в сатурнова дупка и пада на всяка крачка. Ожулени са й всички възможни карака, ръце и носове, а снощи и гърба си ожули като падна в банята CrazyИ това в комбинация с мойта сатурнова дупка става просто взривоопасно Rolling Eyes
Както и да е, днес направиха пункция на майка ми и взеха цитонамазка, в 12ч ще имаме резултат от пункцията и аз нещо хич не мога да си събера акъла в работата, макар че сутринта докторът беше доста оптимистично настрен. Утре като я закарам пак до онкологията ще има надявам се резултат и от другите изследвания PraynigМай няма да е зле да се захващам,че то мен си ме чака! Tired

# 13
  • София
Мерси! Hug Велмар, не е свързано с алергията ми към лепенките, за съжаление  Confused , иначе и аз му припомних случая. А за ходенето при него - ти нали каза, че си ходила скоро, затова не звъннах.  Embarassed Нана, той каза че сега едва ли ще има ефект от такива мазила, а уж се мазах преди Rolling Eyes Както и да е. Не ме притеснява външния му вид, а това, дето може да е станало вътре Rolling Eyes Може би трябва да го помоля да ме погледне по-обстойно другия път за сраствания, ако се види нещо... Rolling Eyes Нана, дано си права и се окаже, че е от непоносимост към конците!  Praynig Въпреки че той каза, че обикновено нещата са свързани и организма ми е склонен към трудно зарастване, искаше да види други белези от операции, ама като нямам.  Rolling Eyes
Пух, благодаря!  Hug  Hug Hug
Бубче, още веднъж - стискам палци всичко да е наред с майка ти!  Praynig Praynig Praynig

# 14
Пух, мерси за инфото Hug.Проблемът е че искат, за да си изчистят отпуската ми да ми я пуснат цялата( и то на заплата от преди 2 години Crazy- без актуализация), а после  ако ми е зор да я прекратя Wink,или пък да си работя а в бонус да взема и заплащане за отпуска.Ама аз не искам Mr. Green .Та- ми обясняват че едва ли не съм длъжна да я взема сега и накуп Shocked
Ади, в нашето ОДЗ са 2 яслени групи, та ги събират в една.Не ги мешат с големите Naughty
Бубче- стискаме палци за добри резултати Praynig
а за подаръците- Дари има и масички и столчета, и прахосмукачки и колелета........... ooooh!.Бих  й подарила празна стая Mr. Green-да си разхвърля наволя Joy
Бубче, на прахосмукачката  й  мина мерака за няколко дни.( и едно предупреждение ако решиш за нея- не изваждай резервния боклук Sick)

Общи условия

Активация на акаунт