Жега по австрийски! Някой попита "Ще има ли лято тук?" - 19

• 15 074
  • 303
  •   1
Отговори
# 45
Иди на един доктор да ти миряса главата, аз така диагнози избягвам да слагам.

При бургаски лекар ходя само в много краен случай.

# 46
Мами, едно кратко отклонение от темата, Само да попитам -
Някой ходил ли е на мамография тук във Виена? Да ми разясни как става - има ли болка, вреда от лъчението?  Четох из гугъла, но ме интересува тук как е?   Че докторът за всеки случай ме праща на такова изследване /аз трябвало да реша дали да го правя, а той го препоръчва/  .Днес правих ехограф  -/слава богу/ всичко е наред, но тъй като в рода си имам починали от рак на гърдата...та ме праща...а мен ме е страаааххххх Tired  ....а и нещо ме боли  Confused

За курсовете - най-добри са към университетие, а и за 3 месечен семестър се плаща само 412 евро.  Аз изкарах и четирите нива и съм доволна от начина на преподаване

# 47
 newsm59 на ФИЛИП   bigdance2 Да е жив и здрав и много усмихнат newsm67
Клементина, аз съм ходила на мамограф тук, няма болка, за вреда незнам, но не вярвам. Добре завърнала се тук
За зъбния камък питам за мъжа ми. Аз съм си чистила преди 4 години май за първи път в живота и сега още нямам нужда. Само че аз питам за zahnstein entfernung, дали така се казва newsm78
Лека нощ от мен   sleepuu

# 48
Клементина, аз ходих на мамограф зимата. Имах болки и гинекологът ми ми препоръча да си направя. Бързо и безболезнено. Колко е вредно не знам (по принцип се препоръчва след 40 год.), но предпочетох да си направя вместо да си набивам вредни мисли в главата и да си самопоставям диагнози.

Не правят ли безплатна мундхигиене при профилактичните прегледи  newsm78 Аз във Виена само веднъж съм правила, иначе в БГ.

За изпращането на дрехи и играчки за БГ - хубава идея! Само да се върне Жени дани организира   bouquet

Хубав уикенд   bouquet  bouquet

# 49
Относно зъбния камък, чистила съм го само веднъж преди 1,5 години във София при мойта зъболекарка,беше абсолютно безболезнено със силна струя вода с нещо newsm78 и останах много доволна от беличките си зъбки,все още са ок.Надявам се сега от бременността да не станат проблеми.Мога да дам координати  на тази докторка, много е добра и леко пипа.

Wombat-e и  мен няколко пъти последните месеци ме споходи зверско главоболие с повръщане и единственото спасение беше лежане на тъмно със студена,мокра кърпа на главата  Sick Голяма гадост.На мен ми казаха доктори, че е от хормоните мигренозно главоболие.Както го описа със ставането и лягането и това,че някой те натиска по очите...същото. Аз добавям и пулсиращя болка..

Jacobs-Clementina за мамографа нямам представа, майка ми ми е казвала, че не боли и че е ужасно важно да започна да се проверявам след 35, защото ако има нещо и се хване на време НЯМА СТРАШНО !! boxпобеждава се. Отивай да си спокойна

За среща събота или неделя, много ще се радвам да се запозная с вас и дечицата   Grinning

но това е последното вохененде до средата на август, в което съм тук

# 50
Клементина,
Цитат
Някой ходил ли е на мамография тук във Виена? Да ми разясни как става - има ли болка, вреда от лъчението?  Четох из гугъла, но ме интересува тук как е?   Че докторът за всеки случай ме праща на такова изследване /аз трябвало да реша дали да го правя, а той го препоръчва/  .Днес правих ехограф  -/слава богу/ всичко е наред, но тъй като в рода си имам починали от рак на гърдата...та ме праща...а мен ме е страаааххххх   ....а и нещо ме боли
Много жени каzват,че е болеzнено,особено ако радиоасистентките са груби.Притискането с двете плоскости е неприятно.
Щом ехографа няма ниЩо,обикновено и на мамографията няма ниЩо.
Честите мамографии водят до zавиШен риск от рак на гьрдата.Има научно иzследване zа това и може да се прочете в онкосписанията.
Мисля,че "профилактиката" от 35г. с мамография е вьzможно най беzсмисленото и вредно неЩо. Peace

# 51
Честит рожден ден на сладкото момче Филип и от мен!
Да е жив и здрав и много, много щастлив!
  newsm38 newsm59

Нямам време за повече, но за мамографиятя съм склонна да подкрепя Кристиан.
Аз правих като бях на 22 години и беше толкова неприятно, че я спряха посредата и гинеколога ми направи ехография. Но не беше болезнено а само ужасно неприятно като усещане. От един път няма да ти стане нищо, така че можеш да отидеш за да се успокоиш. Но всяка година категорично не бих ходила.
Нали като ходиш на профилактичен гин. преглед те преглеждат и за бучки.

Последна редакция: сб, 19 юли 2008, 11:07 от Prosecco Dolce

# 52
  • Vienna
Някой ходил ли е на мамография тук във Виена? Да ми разясни как става - има ли болка, вреда от лъчението?  Четох из гугъла, но ме интересува тук как е?   Че докторът за всеки случай ме праща на такова изследване /аз трябвало да реша дали да го правя, а той го препоръчва/  .Днес правих ехограф  -/слава богу/ всичко е наред, но тъй като в рода си имам починали от рак на гърдата...та ме праща...а мен ме е страаааххххх Tired  ....а и нещо ме боли  Confused

При семеино обременяване се препоръчва от 35 години като основа zа сравнение (радиолоzите сравняват снимките от раzлични години). Сонографията не дава такава въzможност. Прецени сама. Аz бих иzчакала една година след кърменето zа да се въzтанови състоянието от преди това. Ако ще ходиш, ходи във спеzиалиzиран център с въzможност на цифрова преработка (Digitale Bildbearbeitung) и си ходи после само там. За съжаление обаче не мога да ти препоръчам нищо.

# 53
Твърде възможно е това, което казва Кристиян да е вярно. Аз не съм доктор,нито майка ми, но при всички положения това е било съвет от доктор..т.е не знам,а и все още не съм се интересувала.
Кристиян, защо мамографията е вредна и къде мога да прочета нещо повече по въпроса? Може би е подходящ момент да се информирам. Rolling Eyes

# 54
# 55
  • Виена, Австрия
Zdraveite!
Nai nakraia i az da se dobera do kompa!
Mnogo mi lipsvate!

4estito na paterizi na Filip i Gabi!
Da sa ni jivi i zdravi malkite slun4ica!

Dobre do6li na Petia, Dulsineia, Ivet i Vili!

Izvinete za latinicata! Mnogo gadno se pi6e i zatova sum kratka!

Leka ve4er i do skoro!   bouquet

# 56
# 57
Мацки, привет    bouquet

Току-що си взех последния изпит от специализацията, която правя последните 2 години и ви черпя по едно виртуално питие. Много съм хепи, е вече няма да съм ученичка (нищо, че и след първото учене си бях обещала да ми е за последно, тогава не знех, че ще окажа по тия земи)

Честит рожденник на Рени! Да й е здрав, щастлив и мноооо послушен! newsm38

Добре дошли и на новите дами в компанията! Не е истина просто как мъжът ми познава Кирил от Мелк.  Wink Задочни поздрави и от мен!

За мамографа мога да кажа (от опит), че не боли. Клементина, прегледай се, особено ако имаш направление. Полезен не е, все пак става въпрос за рентгенов апарат, но ще те прегледат обстойно и щети паднат притесненията.

Свити, и без Никол ли ни искаш? Затъжили сме се за вас и се радваме на хубавия повод, но не искаме да правим калабалък. Ще се обадя да се разберем.

# 58
Zahnsteinentfernung  се поема от касата ,мисля за  веднъж в годината, Мундхигиена -не.
Макар че,зъболекарите препоръчват всяка година мундхигиена,незнам доколко е полезно,на моя приятелка и свлякоха емайла на зъбите при полирането,т.е.непрофесионално може да се окаже фатално.Аз съм си правила мундхигиена веднъж в бг  това лято за 30 лв.Мъжът ми е,който е пушач досега 2 пъти.,почистването на камъка обаче по-често.Какво е мундхигиена?
http://www.konsument.at/konsument/detail-6516.htm
http://www.portal-der-zahnmedizin.de/behandlungen/prophylaxe/zah … inentfernung.html

Moят зъболекар :

Dr. Werner Deutschmann

1020 Karmeliterg. 13

Tel.: 214 57 92

Mo, Mi, Do 8-18 h

Fluoride bei Babys / Kleinkindern / Kindern
http://www.portal-der-zahnmedizin.de/behandlungen/prophylaxe/flu … rung-fluorid.html

Откъде купих хубавите обувки на Влади?->незнам само дали още е отворен магазина.Има  маркови обувки за максимум 30 евро,адресът е  23 Бецирк, Triesterstr. 282-284, точно до Pagro.Без  банкомат и кредитни карти!

Последна редакция: нд, 20 юли 2008, 15:02 от nkolentsova

# 59
честит рожден ден на бебе Филип!!!!
да расте голям и да радва мама и татко!
newsm67

вили, добре дошла! и аз дойдох без дума немски, курс към университета и става Wink

просеко, том том и мен ме разочарова много. редовно ми казва накъде да завия след като съм минала отбивката. глупава машинка, ама аз съм по глупава, та я ползвм.

надин
поздравления за края на ученето!

аз водих нашата баба 3 дена на терме в лойперсдорф, беше супер. утре си я пращаме за бг Cry
освен в термето, правихме разходки из околността. алекс беше много впечтлен от крави, коне, овцв, котки, кучета, охлюви и други представители на животинския свят, които не се срещат всеки ден във виена. крещеше като луд хало кравии, хало конче, лека нощ крави, лека нощ меееее/та (това овците) Laughing много ми беше смешен.

още ли е отворен обувния магазин на триестерщр? аз напазарувах там преди около месец, 5 чифта за 100 евро, умрях от кеф. купих чак 30 номер за алекс, той сега е на 26 Rolling Eyes ама суперфит или геокс за 20 евро как да не ги взема...

Общи условия

Активация на акаунт