Малко Юнче вече се кокори и опитва да бърбори

• 11 088
  • 307
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив/София
Здравейте и от мен .
Честити месечинки на всички на всички бебковци  Hug .
dari75 ,дано всичко се оправи без операция  Praynig , стискам палци .
MISHa , много неприятна загуба,дано по-бързо се нормализират нещата при вас  Hug .
Аз да ви кажа,сама се оправям с Йоана,първата седмица малко не ми държаха нервите,ама сега вече съм 6 . Моето майче ще дойде утре,а след седмица - две аз ще отида при нея и така  Crazy .
Да питам,някой ползва ли Инфаколик и как го понасят бебковците,аз от вчера давам на Йоана от тях,подпръцква,ама и много се напъва милата .

# 271
Ето темичка за очите: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277447.msg6909193

Диди днес каза първото си Агу. Много сладко Heart Eyes

# 272
  • София
Аз да ви питам друго във връзка с очичките - а кога се фиксира погледът на бебчетата - в смисъл да не са кривогледи вече?
А кога започват да си държат главичката изправена?

Ние днес ходихме на църква - е, проспахме я въпреки мощния глас на попа  Simple Smile
А после пък ни биха хепатитната ваксина, въобще много емоции, ама за момента ни понасят.

# 273
  • Miami
Момичета, мерсаж за отговорите   bouquet

Честити месечинки на бебчовците   bouquet

За очите - при нас са сиво-сини. Не са се променили от както се е родил Георги. Днес питах педито и тя ми каза, че няма да станат кафеви. На таткото очите са светли, зеленикави, пъстри едни такива, а моите са кафеви. Дано да станат като на баща му или пък да останат сини  Mr. Green (макар, че ми се струва малко вероятно).
За фиксирането знам, че до третия месец е нормално да се кривят очичките, защото мускулите там не са заякнали. Ако след третия месец продължава кривенето им, трябва да се вземат мерки   Peace
За главичката и аз не знам  newsm78

Абе на мен като ми се напълнят гърдите и усещам нещо като боцкане. Вие усещате ли такова нещо? (Освен това забелязвам как ми става суха кожата на гърдите и трябва спешно да взема мерки с някакъв крем.)
Моят човек е заспал от 12 часа и още спи  Shocked Ооо, чудо!  Mr. Green Те за това почнаха да ме "боцкат" гърдите  Grinning

# 274
Еееее и аз да честитя месечинките на всички бебчета! Heart Eyes  Hug   bouquet

Dary75 стискам палци всичко да е наред и да не се стига до операция!

koon  и ние се оправяме съвсем сами.Никой не ми помага,но да си призная,че се оправяме без проблеми.Нямам нужда от помощ за сега.Е,иначе ми е гот като отидем на гости при майка ми и тя ме отмени за 2 часа Wink

AnMary   мерси за сайта.Ей сега ще го разгледам Hug

# 275
  • София
На Марина очите почнаха да се променят - не са вече сивкави. Сега са тъмнозелени, но има и кафяви оттенъци - та къде ще стигнем не ми е ясно още. Таткото е зеленоок, аз с кафяви, така че чакаме. Иначе тя на него си прилича ама с цветовете няма закономерност.
Ако знаете как си мечтая за една нощ поне да се наспя без ангажименти. Тя нали не яде сега посред нощ, ама все съм нащрек за мрънкане и т.н. А таткото трябва да се наспива и не мога да го ангажирам точно с това.
А колко пъти посред нощ пък ми се иска да я взема при мен в леглото да я гушна, ама не смея - да не вземе да свикне. Като се знам аз какво проклето съм било - до 3 клас спях с майка ми - иначе се съдирах от рев - като лепенка бях просто. Според мен по-добре е бебето да си знае, че в негото легло е мястото за спане и там е най-уютно за него.

А какво стана с Орхид - май отдавна не е писала. Дали всичко е наред?

# 276
Честити месечинки на всички бебчета   bouquet!

Този сайт за очичките го знам и ми излиза 50% кафяви, 38% зелени и 12% сини. Моята мома се роди със сини и все още е със сини, въпреки че малко помътняха. Аз съм с кафяви-направо черни, мъжа ми със зелени. Много ми се иска да са зелени, или да останат сини, абе пъстрички. Ще видим,...  Flutter
За фиксирането на очите съм срещала срок от 5-6 месеца, въпреки че ми се вижда много.

Как са косичките на бебчетата ви?
При нас не е започнала да пада, но започна да изсветлява. Роди се с много коса и тъмничка, а сега вече изрусява.

Кори, и при мен е така като се пълнят гърдите.

Кога ли започват да се усмихват съзнателно?

# 277
  • София
Очите на Алекс са сиво-сини все още, но определено изсветляват. Аз съм със зелени, мъж ми е със сини.
Дияна се роди с лилави, след това станаха сини. На 3 години и нещо, почти четири цвета на очите й стана зелен.
така, че има време Simple Smile

Vivian Алекс се роди русичък с доста дълга коса, лекарите от детското му казваха "перхидролчо". Има време за окапването на бебешката коса. При Дияна този процес настъпи на 7месечна възраст. направо оплешивя.
Алекс е все още светъл. Мъж ми е рус, а и аз 4-5 годишна съм била руса. И каката беше руса до тази възраст. Дияна беше ужасно руса, сега е светло кестенява.

Kory усещаш слизането на млякото. И при мен е така, особено около часовете за кърмене.

# 278
Оф,аз да питам един малко глуповат въпрос   Mr. Green , ама не си спомням... та,колко време може да се използва една биберона? 10 дни ли беше или повече,ако някой си има идея,моля да сподели  Crazy .
ooooh! Мале, само аз ли съм толкова зле? Идея си нямах, че трябва да се сменя бибата на някакъв период! То, не че ние я ползваме често де, ама на ден поне 1 път я лапа и разбира се веднага изплюва

Бюти, феноменална памет имаш, мацка. Верно, че аз бях тази с коктейлчето на плажа. Иначе нашата мама Джулиана е на море почти цяло лято. Какво стана с транпорта, намери ли се отзивчив швейцарец?
Embarassed Благодаря Wink Да, вчера се намираше винаги някой да ми помогне при качването и слизането, когато се налагаше. В единия влак уцелих вагона за инвалидни колички и там можах сама да се справя. Малкото спа през цялото време, за мое щастие!

Последно ядохме манджа с тиквички и оризец  Simple Smile
  bouquet Благодаря, мимченце, за хубавата идея, маднжата е вече на котлона!  Mr. Green
Кори, Жорко май добре си похапва! Браво на детето!  Hug Ние със сигурност няма да сме наддали толкова много, но всичко е строго индивидуално. Тя ще е финна мадама като майка си Wink  Joy Иначе, си хапваме доста добре, само на кърма съм още, да се чуди човек откъде я докарвам - чайчето явно има роля.

Засега нищо не стерилизирам, щото няма какво. Нито води давам, нито се цедя... Искрено се моля да продължи да цока малката колкото се може по-дълго, че тоя филм с шишета и стерилизиране ми е много страшен. А после като поотрасне малко и започне да пие сокчета, директно в миялната машина ще мия шишенцата, там би трябвало също да може да се стерилизира ИЛИ НЕ?  newsm78

Миша, и ние с малката постоянно джиткаме нанякъде, горкото дете  ooooh! Вчера цели 7 часа стоя в Макси-козито, чак ми дожаля, че то нали и не трябва толкова дълго, ама нямаше как... търсим мебели за новия апартамент (ще се местим след 1 седмица  Crazy) и така...

Чета, че приспивате бебетата... Как бе, хора? Че то какво разбира от приспиване - спи, когато му се спи. Или пак аз нещо не съм в час?!  newsm78

А кога започват да си държат главичката изправена?
bleu, нашето хлапе си я държи от 2-рата седмица, много е силна, така се роди - жилаво бебе  Crazy Ми, то от толкова танци до последно в корема ми... направило мускули детето. Това без майтап - тя затова се роди такава голяма, има много силни мускулчета, не мога да се преборя понякога с нея ...

Аууу, докато си напиша поста, сготвих, пуснах няколко перални, подреждах вкъщи... явно добре се справям с мултифункционалността (ама, че дума! CrazyMr. Green

# 279
Здравейте!Аз от сутринта още не съм на себе си  Tired!Преживях егати кошмара.Инфакола най накрая ни пристигна след 3 седмично чакане и аз веднага още със сутрешното хранене го дадох на малката и след 2ч. просто няма такова чудо  Shocked!Това ми ти дете като се събуди с някакъв кошмарен рев от който въздух не може да си поеме и  цялото червено,а по крачетата на сини и червени петна.Веднага я гушнах да я успокоявам защото м/у временно ни мъчи някаква хрема от която няма оттърване и аз реших,че се е задавило детето.Обаче след това като ме хвана шубе,че може да е алергична реакция  #Crazy !Добре,че мина бързо,но така и не разбрах на какво се дължи  Thinking .Та още притичквам докато спи да гледам добре ли е  Sad.
Очичките ни още са си синьо-сиви, но се надявам да станат като на баща й.Неговите са с бадемова форма  и  кафяви на цвят.
Иначе като изключим такива изцепки сме добре.Даже започнахме да пропускаме храненето в 12ч. и се будим на по 4ч. та мога вече и аз да поспивам  Peace!Косичката не ни е окапала, но също като при Vivian започна да изсветлява.
Marvele ние си се гушкаме, а като заспи я пренасяме в нейното легло.Засега нямам проблеми когато й се спи просто заспива където и да е.

# 280
Благодаря ви за съветите, момичета!  Hug Надявам се да се преборя да си върна призводството на кърма, въпреки че в момента като и давам да цока няма почти нищо в гърдите ми!  Tired Но така или иначе съм абсолютно положително и борбено  Mr. Green настроена!  Peace

И моето малко човече държи главата изправена доста време вече, много сме жилави и ние. Но какво да прави мъничето като такова име сме и дали - Деяна (от славянски - деен, енергичен   Mr. Green). Иначе да ви кажа честно Дея май никога не съм я виждала да криви погледа, пу-пу.  Thinking Вече фиксира доста успешно!  Hug

Честити месечинки на всички бебоци!  Hug Peace

Относно ходенето на почивка - ние мислим да отидем малко на планина в началото на август в посока Батак (никога не съм ходила към този край). Дано всичко да е наред и на Дея да и понесе отлично, но вярвам, че така ще бъде!  Peace

Отивам сега да погледам моето мишленце Деяна как спинка, че издава някакви много сладки звуци!  Heart Eyes

Относно готвенето - и аз вече не знам, но сега за щастие майка ми е тук и тя се занимава с тази нелека задача.   Sunglasses Днес е сготвила пиле-фрикасе.  Peace

Хубава и спокойна вечер!   bouquet

# 281
  • София
Ех, че гадно време - днес останахме без разходка. И по случай застудяването аз най-после реших да сготвя!!!  chef Мусака. Добре че мъж не се сърди - сигурно откакто съм родила за първи път забърквам манджа - иначе веднъж-дваж да съм правила нещо топло, а обикновено салати готвя Wink Абе не ми иде мерак за тая дейност и това си е. За сметка на това развеждаме беба по кръчми вече, ама зимата какво ще правим незнам.

# 282
Вивиан, нашата косичка започна вече да пада отгоре. Мисля си, че ще сме русички с новата коса, но да видим Wink

маристута, а пиеш ли лактогенен чай? Пробвай и безалкохолна бира (аз все нея споменавам) - макар и да не е като истинската на вкус, но поне ще помогне (т.е. би трябвало). А лактогенните чайове явно са много добри, поне по себе си съдя, макар и да не знам какво има в моя  Blush 

ксения, нямам опит с подобни капки и не знам дали се дължи на тях. Може би другите мамчета ще кажат. Ако бях на твое място, щях да пробвам пак да дам (след като ви мине настинката) и ако отново направи тази реакция, вече ще е ясна причината.  Peace

Като ходите на консултация, как ви теглят бебчетата - чисто голички или по боди и памперс?

# 283
Да честитя имения ден на Магдаленките днес: на Мушорон и на Конида. Макар че успях да ги поздравя към края на деня.

Да са живи и здрави!

bouquet   bouquet   bouquet

Сайтът за цвета на очите нещо не ми бачка. Изписва ми: unable to connect to server.

Имам и други работи да ви казвам, но сега нямам време.

# 284
Влизам на бързо да се отчета, че нямам време - днес правихме ЕЕГ на Катерина и този път няма клинични изменения в мозъка!!! Все пак продължаваме фенобарбитала още месец, но още не мога да се нарадвам!!!  Heart Eyes

Целувки на всички и специални за именичките!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт