Редки и изчезнали парфюми

• 217 867
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 1 845
Едната ми баба му беше фенка, за съжаление още не мога да забравя миризмата на това чудо. Шегували сме се че ако напръскаме с него вместо с флакона Мухозол, мухите пак ще измрат, то егати отровата Joy
Вие сте се шегували, аз съм го правила.В прогимназиалните класове имахме поръчения в лятната ваканция да си направим колекция от пеперуди,насекоми.И аз умницата ги забождах с топлийки на дебел картон  и после обилно ги офъщявах с" Дива река "или "Жасмин".Първият имаше по-свеж и автентичен природен аромат.
Точно така, Дива река беше мааалко по-свеж, докато Жасминът си беше "индолов". Имам съвсем пресни спомени за изброените, макар, че бях ученичка. 😜😁

# 1 846
  • варна
И аз съм изпръскала доволно количество от тази Зелена ябълка! Толкова ми е била станала омразна, че когато излезе Зелената ябълка на Дона Карън ,не желаех дори да я пробвам! Добре,че ми я подариха,да разбера,че е съвсем друга бира!

# 1 847
Дами, днес попаднах в една стара миньорска сграда (не ме питайте защо), там в някакво помещение, вероятно санитарно , водеше към баните, се търкаляха тези на снимката долу... Аз само съм чувала за тях, не ги бях срещала досега. Та, мъжа ми беше така добър да ги среже, заради мен. Остатъчната миризма беше едва доловима, но все пак усетих нещо. Всички ми докарваха някак на лосион за тяло, тази специфична креместа нотка и малко мускус. Вие така ли си ги спомняте или времето си е казало думата и ги е видоизменил до неузнаваемост? Много, ама много ми се искаше някога да помириша тези митични дезодоранти и вселената явно си знае работата, ама все пак можеше да ме възнагради по щедро, поне да имаше малко в тях, сега не знам дали това, което ще запаметя от тях е реалният аромат - мускус с крем...

"Зелена ябълка" си миришеше на зелена ябълка. Мъжкият не го помня. "Дива река" беше свежарски, малко му се доближаваше миризмата до тогавашния мухозол, но беше приятен... Вероятно носталгията ми идва в повече...

В пубертетните ми години, беше хит един дезодорант "Медиум", но на мен не ми харесваше. Мама имаше един "Жизел" - беше й любим. Аз харесвах "Бак", май беше мъжки.

# 1 848
Бак май имаше и дамски вариант 🤔

# 1 849
Бак май имаше и дамски вариант 🤔

Помня, че беше кафяв (този, който аз харесвах.)
 За любителите на стария "Импулс"

# 1 850
Ох, червения Импулс ми беше любим! Харесвах и Рексоните, а зеления Фа ми беше голяма любов ❤️
Имсше едни румънски дезодоранти Farmec, някой помни ли ги?

# 1 851
  • София
О, как ме подсетихте! Напоследък усещам една миризма и то върху мъже, тежка, сладникава и се чудя на какво ми напомня. Може би е от арабските.
Напомня на Медиум!

# 1 852
Вчера си поръчах парфюм, който съм използвала преди повече от 20 години. В спомените ми той беше може би един от най-добрите шипрови аромати, които съм имала. А не е като да съм нямала. Надявам се пак да ми хареса. Лошото при мен е, че до сега не е било да повторя много стар парфюм и той да ми хареса. Надявам се да е добър все още, защото не е евтин: 25 мл. струва около 70 евро.
Trussardi Trussardi:

# 1 853
И тук го има, но не смея да опитам, понеже не знам какво е положението
https://www.dodis.bg/trussardi-trussardi-eau-de-toilette-splash-100ml.html

# 1 854
И тук го има, но не смея да опитам, понеже не знам какво е положението
https://www.dodis.bg/trussardi-trussardi-eau-de-toilette-splash-100ml.html
ехе, колко е евтин в България… но, този не е като онзи от 25 мл. Миришат различно.

# 1 855
не миришат различно, само изглеждат различно

# 1 856
Преди време помирисах голямата опаковка, беше различно. Може просто да съм забравила как мирише.

# 1 857
  • Враца
...
Имсше едни румънски дезодоранти Farmec, някой помни ли ги?

Аз май го помня , ако беше бяло с оранжеви лининии?

# 1 858
# 1 859
  • Враца
Значи, друг помня.

Общи условия

Активация на акаунт