Редки и изчезнали парфюми

• 217 809
  • 1 991
  •   2
Отговори
# 1 875
Такъв лукс може да имам нейде из гардероба. Fa имаше и серия в синьо.
Аз в момента издирам от къде мога да си купя оригинален Old Spice Mr. Green

# 1 876
  • Враца
А, тези  Heart :

# 1 877
  • Deutschland
Олд спайс има, но дали е същия 🤔
У нас освен Рексона, Импулс като дезодорант много се харесваше 8*4. Купувам и сега, но не е същото.

# 1 878
Благодаря за изчерпателната снимка! Върнахте ме мнооого назад с любими аромати в тази тема.
От Рексоните не съм ползвала само прасковената на цвят, останалите много харесвах и редувах.
От Фа харесвах и трите цвята, както и един червен рол-он 8х4, а на Бак от по-горната снимка - най-много кафявия и жълтия. 
Малко помощ ще ми дойде добре обаче - от последния дезодорант на първи ред (малката опаковка) имах небесно син и лилав, по-скоро бяха като парфюми - с много деликатен и фин аромат. Не намирам в нета снимки на опаковките, за да ги покажа, а търсих доста.
И сега бих ги повторила, но не съм ги виждала от последните години на 80-те. Ако някой намира, моля да каже.

# 1 879
  • Чукарландия
И те ми бяха любими. Особено червеното Бикче. И червената Рексона. Изглежда всичко в червено от оня период е било моето. 🤣
Имах огромна колекция от "вносни" сапуни, но след години събиране, накрая и тя влезе в обръщение.

# 1 880
  • Враца
То, на всички червеното беше любимо. Simple Smile
Аз, никога не съм ползвала дезодорант и до ден днешен, но помня масовата лудост по Импулса Simple Smile
И аз имах колекция от сапуни, която до ден днешен, като се сетя за нея, в главата ми се явяват определени аромати. Също отиде в обръщение в един момент.
Имах и такава с цигари, но то беше, защото по онова време пропуших и да имам оправдание пред нашите, защо имам цигари у нас . Simple Smile))

# 1 881
  • Чукарландия
Интересното е, че никога не ми е минало през ума да си снимам колекцията. С фотоапарат разбира се. Което е тъжно от една страна. Днес всичко се фотографира и документира, даже неща, които няма нужда да се снимат или документират... 🤣

# 1 882
Аз имам спомен, че освен Импулс, майка ми ползваше и някакъв дезодорант Бадедас, обаче никъде не съм го спещала.

# 1 883

Понеже си ми градска, да ти кажа - с тези се сдобихме от павилиона на Сергеев на Суми в първата година от демокрацията. Имах синия, а мъж ми - черния.

Малко помощ ще ми дойде добре обаче - от последния дезодорант на първи ред (малката опаковка) имах небесно син и лилав, по-скоро бяха като парфюми - с много деликатен и фин аромат. Не намирам в нета снимки на опаковките, за да ги покажа, а търсих доста.
И сега бих ги повторила, но не съм ги виждала от последните години на 80-те. Ако някой намира, моля да каже.
Fly away се казваха. Имах синия. Не съм ги виждала от младините си.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 21:14 от Pippi_

# 1 884
  • Deutschland
Ален мак имат страница във Фрагрантика, но парфюмите са малко на брой. Ша ноар шише пазех доскоро. Голяма съм кукувица. Ако се върна назад, няма да хвърлям опаковки и шишета. Иначе и аз имах колекция сапуни.

https://www.fragrantica.de/Designer/Alen-Mak.html

# 1 885
И аз имах колекция сапуни и до ден днешен имам слабост към тях, макар отдавна да не използваме твърд сапун у дома, а  само течен. Сапуните на Kappus бяха невероятни. С тях се сдобивах от моя съученичка и приятелка, чийто баща беше международен шофьор. Лукс, АМО - който беше някаква имитация на Лукс и какви ли още не други. Жалко, че тогава нямахме тоя навик да снимаме всичко. Колекцията ми беше наистина впечатляваща.

# 1 886
  • гр.Пловдив
Преди точно 30г се появи Camay в Бг -черен,червен,бял -еййй нямаше такъв кеф и лукс за жената-спомням си ,че масово по поводи се подаряваше ,но наистина беше много сполучлив и популярен

# 1 887
И Додис са надигнали цените. Помня, че преди година купих един син ретро парфюм на Ланком за 10 лв., сега е 100 лв.

# 1 888
Преди точно 30г се появи Camay в Бг -черен,червен,бял -еййй нямаше такъв кеф и лукс за жената-спомням си ,че масово по поводи се подаряваше ,но наистина беше много сполучлив и популярен
У нас първо се появи от една роднина, живееща в Австрия. Остави и на дядо в селската къща и когато отиваме пак, виждаме, че не го е ползвал. Питаме го защо ползва от другите, а не тези сапуни, а той отговаря "Ами той толкова хубаво мирише, сякаш ще ти продума..." Това казано на милия местен диалект, който не мога да пресъздам за жалост.
Сегашните от същата серия не приличат на нищо, пробвах преди време и се отказах.

# 1 889
Малко извън темата. Върнахте ме в детството с червената рексона - учителката по География в 5-ти клас за нещо мъмреше целия клас, доста сърдита беше. В един момент се смръщи още повече и изсъска "И кой се е напръскал с тази рексона..." Аз бях, де. Вероятно се бях окъпала с нея, но и досега ги помня. Ситуацията, учителката и дезодоранта 😀

Общи условия

Активация на акаунт