Редки и изчезнали парфюми

• 223 438
  • 1 991
  •   2
Отговори
# 495
  • София
Момичета, спомням си, че някъде в началото на темата някоя от вас се хабеше по българския парфюм "Джулия". Съвсем случайно открих близначе на този парфюм. Единствената разлика е, че този е някак по-мек вариант на същия онзи мирис, просто по- фина, по-благородна версия. Но от първо мирисане го познах, няма как да се сбърка! Ето за какво говоря:

https://parfium.bg/john-galliano-parlez-moi-d-amour-30-50-80-ml- … ska-toaletna-voda

Говоря именно за ЕДТ защото в ЕДП има различие. Дано съм била полезна.

И продължавам да се надявам, че все някоя от вас ще може да ми подскаже парфюм, който да е подобен на някогашния румънски "Perfect". Плийййййййзззз!

# 496
  • Deutschland
Снимка няма ли на този румънски парфюм?

# 497
  • София
Ох, няма! Но, както вече обясних по-преди, шишенцето е като на "бич може", с един малък правоъгълен сребърен етикет-лепенка с черен надпис "Perfect" на него, със скромна цилиндрична капачка в сребърно.

P.S. Свежи впечатления от "Parlez moi d'amour" на сутринта: след като снощи си сложих за собствен кеф от него и заспах под упоителното му ухание, сега, 12 часа по-късно, парфюмът продължава да се усеща, по-кротко, но в никакъв случай бледо! Просто не мога да откъсна нос от китките си, и не ми стигат дробовете да вдъхвам! И не спира да ме изпълва с чувство на щастие. Струва ми се, че това е "the sweet spot" на усещането да си намерил "своя" парфюм: усещането, че те изпълва с щастие. Досега, колкото и различни да са парфюмите, по които съм си падала истински, общото за всички е именно това усещане, и то е безпогрешен признак. Мисля, че това просто е едно усъвършенствано издание на "Julia de Chris Anthony". Благородно и в същото време закачливо, без да е загубило нищо от нея. Безмерно щастлива съм, че го открих!

Дами, не е ли жалко такава прекрасна тема да вехне изоставена? Аз мисля, че си струва да я съживим отново, като просто си побъбрим не само за любимите ни някогашни парфюми, но и за случки, свързани с тях, спомени... Ще се радвам, ако ви подтикна да я посещавате по-често, и да споделяте на тези страници.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 10:10 от detelistna.4etirilinka

# 498
  • София
 Имам този Галиано във версия едт. Беше ми много любим по времето когато излезе и съм изпръскала няколко бутилки. След този пост изрових една, в която пазя около 5 мл, но същевременно пазя и спомена за Julia, която безкрайно обожавах. Да, двата парфюма имат нещо общо, може да се каже, че носят близко парфюмно настроение, но този Галиано е някак сладък, липсва му премерената хладност и изтънчеността на Julia.

# 499
  • някъде под слънцето...
Ех тази Джулия...
Нямам парфюмен спомен за нея, но предполагам , че ще я позная, ако  я усетя.
Помня само , че на един Коледен базар зад централна поща в Пловдив се паркирах   в 4 сутринта пред магазина и бях четвърта, за да успея да си го купя.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 13:12 от sl

# 500
Момичета, искам да попитам дали някоя е имала парфюма Parfum de Peau by Montana?
Почитател съм на vintage аромати и този ми е попаднал в полезрението. Какво мога да очаквам, на кой друг бихте  го оприличили? По пирамида ми харесва Simple Smile

# 501
  • София
Доколкото имам впечатления от вкуса ти, смятам, че ще ти хареса. Основно кожа, дъбов мъх, малко животинка, след взривното начало се появяват също лайка и невен. Мога да го сравня с Анимале класическия или ако си представиш нещо между Кабошар и Мажи Ноар, да кажем. Много, много добър!

# 502
  • Deutschland
Повдигам темата с една снимка на парфюм, който 100% съм виждала у нас някога, но съм била прекалено малка и не помня кой знае колко. Трябва да питам майка ми, тя носеше винаги в чантата си я Бич може, я Сигнатюр.

# 503
Хаха, жълъдчето! Бях го забравила, благодаря, че ми напомни за него. И мама го имаше.

# 504
Аз го имам сега,но му загубих лестенцето

# 505
  • Deutschland
Още един някогашен хит

# 506
  • някъде под слънцето...
Фрау прободе ме в сърцето.
Де що видех винтиж на Мазуми купувах и все не беше  като "онова" което имах.
Отказах се д а го търся.
И друг път съм казвала, че на представянето  тук на Лунната нощ на Сисили първото нещо което ми се заби в мозъка беше.Мазуми.
Опитах се да въодушевено  обясня поне на дамите около мен , че това е  копие онзи поразителен парфюм Мазуми..Но никой не беше чувал за него.Решиха, че с моя славянски акцент  им говоря за някакъв  непознат "руски" парфюм, защото по онова време Слава Зайцев и неговата Маруся все още  имаха почитатели...
През 2000 Маруся
https://www.fragrantica.com/perfume/Slava-Zaitsev/Maroussia-1196.html
триумфираше по рафтовете със  скъпи парфюми.
После изпадна в немилост и сега , гасне в ъгъла на евтиниите  на ликвидация.
Яд ме е , че не си взех нещо Изабела  Роселини....

https://www.fragrantica.com/designers/Isabella-Rossellini.html
Гледах ги тогава, чидих се, но те бяха при.дрогерийните  артикули.После изчезнаха.

# 507
Манифесто на Изабела беше страхотен, имах го някога. Но наистина изчезна всичко нейно в парфюмериите. А Маруся-та май все още я мярках някъде, мисля в една дрогерия.

# 508
  • някъде под слънцето...
Да и моте терзания бяха за Манифесто..
Не съм много по селебрити парфюмите, но ме е яд че този също изчезна
https://www.fragrantica.com/perfume/Julio-Iglesias/Only-12312.html

# 509
Този на Хулио за пръв път го виждам, не го познавам изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт