Редки и изчезнали парфюми

• 218 939
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 870
Аз не разбирам какви са тези парфюми без капачки и без опаковки. Да, чувала съм за тестери, но откъде ги вземат тези тестери, как така продават тестери? Ето това не ми е ясно.

# 871
  • някъде под слънцето...
Купувала съм тестери на спрени парфюми от  физически магазини в Мадрид.
Разбира се и в двата магазина ме познаваха отдавна , а в останалите беше на принципа проба, ако мине Но номера мина.
В единия съм плащала дори с карта.
Изпращала съм тестери  по поръчка на парфюмни феи в България..
По принцип тестера трябва да се сменя на 3 месеца, защото може да се промени от светлината и топлината на рафтовете.
Марката осигурява тестери, но поне в Испания тестера не се смемя докато не свърши, а това няма как да стане за 3 месеца.
Съответно  новите тестери  се събират и се продават на познати.
В някои магазини си ги разпределят консултантките и после ги продават на познати.
Винтижните тестери обикновено са с капачки(поне повечето).
По въпроса с търговеца, лично аз не бих му се доверила, защото има  по скъпи парфюми на евтини цени и евтини парфюми  на скъпи цени.
Това ме навежда на мисълта че или не е наясно с цените или е наясно с произхода на парфюмите, които предлага.
Само да кажа , че от България(от размените на бг мама) на два пъти съм получавала винтиж ментета.
Няма да спомена потребители, защото предпочитам да мисля,  че не са били наясно какво ми изпращат.
Случи ми се с добре познати за мен парфюми.
Първото беше Черната Магия едП.Такава концентрация няма.
Второто беше един Мъст чист парфюм, който си беше празно шише за колекция  напълнено с оцветена течност .

Аз лично не бих поръчала от този продавач.Но всеки сам си преценя.

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 20:13 от sl

# 872
  • Истанбул
Ето ги моите поостарели,но доказали качествата си във времето парфюми.

# 873
Ехеее,почти пълно Масуми! А това Кензо е най-любимия ми парфюм за всички времена! Заено с Флай ъуей и Флам,но те са по-стари.. Много ме е яд,че си изхвърлих празната бутилка. (тази ми се вижда по-тъмна,ама предполагам,че е същото) Невроятно! Все още познати ме помнят с него....ех..Имаше го до скоро в американски сайт и доста се чудих ,дали да не го поръчам..

# 874
  • някъде под слънцето...
Оркраднах снимките от една група за продажба на винтижи

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 15:12 от sl

# 875
  • варна
Дали бих могла да намеря накъде, освен в Ибей , този парфюм?
Носталгия по миналото....
Или друг с такава пирамида?

# 876
  • София
Преди години Масуми не беше ли с тъмнозелена капачка?! Или аз се бъркам с друг парфюм?!

# 877
  • някъде под слънцето...
За Фаручи освен ибей, евентуално във фейсбук групи за винтижи.
Имам едни 20 млл и си ги кътам.
На първия ред в ляво

И малко Ланком

Мазуми(онова от корекома) беше с  маслено зелена капачка.
Във времето флакона и цвета на капачката  се е променял

С черната  са новите

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 14:28 от sl

# 878
  • варна
Благодаря!Ще потърся и във Фейсбук групи.

# 879
  • София
Ако някой се е затъжил за Gabriela Sabatini намерих един тестер в шкафа.

Аз си спомням и тъгувам по тази миризма, не знам сега дали ще се погодим, но бих пробвала ако въобще го има някъде.

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 10:14 от gueorguieva

# 880
  • София
Ескадата едва ли ще я намериш. Това са сезонни модели и го имах за бала ми - далечната 1996г. Pensive

# 881
  • София
Ескадата едва ли ще я намериш. Това са сезонни модели и го имах за бала ми - далечната 1996г. Pensive

Абсолютно сте права за годината. И на мен тогава ми беше подарък за рожден ден, но след това никъде повече не го намерих. 😔

# 882
Момичета, а да сте срещали някъде първата версия на парфюма на Мария Петрова. Моя най любим евър аромат. Представляваше шише във формата на бухалка за художествена гимнастика. Излезе зимата на 96 - та  година. Ползвах го от момента на премиерата му, докато го смениха с един по летен вариант в по светъл цвят. После и той изчезна. Дали има шанс да го открия някъде?

# 883
  • Балчик
Благодаря! Ето го:
https://bazar.bg/ads/user/581422?category_id=57
Струва ми се читав/а, склонен/на е и на леки отстъпки при покупка на повече парфюми. (не зная мъж ли е или жена Simple Smile)
И как се поръчва в този сайт? Писах две съобщения и ни вопъл, ни стон!
Бил е на линия.

# 884
На мен ми отговори. Но ме загризаха съмнения, когато отворих от любопитство get.bg - много от предлаганите в гет.бг ги има и при този търговец, че и снимките им същите. Да не е някакъв спекулант. Цените в гет.бг пък ми се сториха съвсем неадекватни. Лошото е, че продавачът от базар.бг няма тел. за връзка. Ако модератор прецени, да трие публикацията с линка. Макар че лично аз оценявам подобна дискусия като полезна, иначе някой може да се подлъже (аз без малко, отказах се само защото желаният парфюм бил продаден).

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 18:49 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт