Редки и изчезнали парфюми

• 213 705
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 255
  • София
От една колежка и от магазин.
Даже тя си го взима на "черно" ,някъде. Хм, явно съм дала непотвърдена информация.
Може би в определени вериги го спират  или в България newsm78
Извинявам се, за грешното инфо.

# 256
  • BG-DE
В Дъглас и Бюти зоун си го има, както винаги, а в сайта на Мюглер е в Top sellers и няма логика да го спират, пази Боже  Laughing

# 257
Сещам се за Ланкастър aquasun. Ужасно ми харесва, а е спрян от производство. Sad

# 258
Преди много години си имах това.

Ето тук за него:
http://www.fragrantica.ru/perfume/Krizia/Teatro-Alla-Scala-5590.html
После си взех "Obsession" на Calvin Klein, който имаше нещо общо с него. И двата не се произвеждат вече, май.
На "Obsession" даже не намирам снимка на шишенцето, като моето, само елипсовидни високи, а моето беше тумбесто и ниско.

# 259
Здравейте, момичета! Може би ще ме светнете. Вчера помирисах един стар български парфюм, който много ми хареса, мирише старовремски, но хубаво, остана ми в главата, че се казваше "Белите нощи".
Скрит текст:
Обаче не го откривам никъде из интернет, и нещо взех да се съмнявам,да не съм объркала името му, що пък да се казва така българския парфюм, тук бели нощи няма...  Другия път, като ходя пак до онова място, където го видях, ще проверя, но едва ли ще е скоро, а ми е любопитно. Може би някъде се продава, щях да си го взема.
И къде мога да прочета за стари български парфюми, интересно ми е какви са били. Аз съм от Москва, при нас са внасяли по онова време само два български- Ша нуар и Сигнатюр. Не са ме впечатлявали особенно, тогава всичките сме мечтаели за френски парфюми. Ама онзи, вчерашния, много ми допадна.
Направих снимка на въпросния парфюм, ето го.

# 260
Здравейте,издирвам един парфюм от 100 години,но го няма и няма.Не е скъп като цена,но за е мен е с голямо сантиментално значение и ми е мнооооого любим-Mondaine Passion-Yves de Sistelle.Едва ли ще го намеря,но надеждата умира последна Simple Smile  http://www.fragrantica.com/perfume/Yves-de-Sistelle/Mondaine-Passion-19750.html

Последна редакция: сб, 16 апр 2016, 15:38 от aniii87

# 261

През 2008-ма за последен път си купих парфюм Rouge et noir, и ако правилно си спомням на Би Ю бе парфюма. Бях сигурна, че докрая на живота си ще го използвам.  За съжаление изчезна от магазините, дори и в нета не съм го виждала при всичките си търсения. Шишенцето бе издължено, с червено преминаващо в черно към шията. Обожавах го, но така и не успях да му се наситя... Sad
Някой има ли информация за него?

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 12:16 от Анонимен

# 262
Inside Trussardi харесвам много, но е спрян.

# 263
Спряни:

Donna на Ferrari, уникален парфюм, въпреки производителя Joy

Notre flor de Jasmine на  L'occitane - спряха го една година след излизането му, неясно защо, няма друга такава миризма на жасмин като този.

Трудно откриваем - Flore Carolina Herrera, подобен на Доната на Ферари, цветен, класически дамски парфюм.

# 264
  • София
Много красиви спомени ми носи този парфюм

все още може да се намери в Енцо, но нова версия разбира се!

# 265
Даммм новия "Gentleman" на Givenchy има аромат на мръсни крака и няма нищо общо в сравнение със стария, който от години не може да се намери  Disappointed

# 266
  • някъде под слънцето...

До скоро се продаваше в един квартален магазин на символична цена, но май затвориха магазина (както св случи с 99,9% от кварталните парфюмерии  през последните 10 години. Те бяха неизчерпаем източник на спрени парфюмни съкровища  .)

Последна редакция: нд, 28 яну 2018, 14:16 от sl

# 267

До скоро се продаваше в един квартален магазин на символична цена, но май затвориха магазина (както св случи с 99,9% от кварталните парфюмерии  през последните 10 години. Те бяха неизчерпаем източник на спрени парфюмни съкровища  .)

Колко струва горе-долу този парфюм, на Ланком знам, че са скъпи нещата.
Имам и един въпрос - помните ли парфюм в матово шише с капачка в цвят бордо. Самото шише беше плоско и дъното беше червено и преминаваше в бяло. Забравила съм как се казва, а наскоро се присетих и бих искала да си го намеря пак.

А иначе, има едно малко бараченце близо до пазара на Красно село, в което виждам стари парфюми като Кобако, но никога не го сварвам отворено. Искате ли да си направим списък с подобни места из София и други градове?

# 268
Търся си:Dita Von Teese- Erotique - много мой, но откъде- дайте идеи!

# 269
  • София
Давам линк на Климат на Ланком от Енцо
https://www.enzo.bg/lancome/climat-toaletna-voda-za-zheni/

А пък на BOURJOIS заглеждам това, видях го в Би фит дрогерии ,  и според описанието във fragrantica  е флорален аромат, съдържа нотки на зюмбюл, жасмин, момина сълза и орлови нокти - бял, цветен, зелен.

Последна редакция: ср, 31 яну 2018, 16:44 от Chloe^

Общи условия

Активация на акаунт