Редки и изчезнали парфюми

• 218 516
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 735
Аз пък имам Мъст 2 в две различни версии и много си ги пазя. Пръскам супер рядко, а ги харесвам много.

# 736
двойката така и не харесах, но за златния вариант се удържах трудно - ако пръсках редовно, нямаше да се спирам

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 19:48 от bubanka

# 737
Драконовата целувка и Femme Rochas така ми опротивяха рязко и изведнъж, че чак се изненадах, защото много ги харесвах преди това. Не ми се е случвало с новите видове парфюми, само с този тип.
Must Gold няма много общо с този с червената капачка. За мен е доста по-сладък.

# 738
  • някъде под слънцето...
Пиша в няколко  небългарски групи за винтижи...
Страхотни ревюта за за прекрасни неща.

Излизат отдавна забравени  неща на доста  сносни цени.
Очаквам това

Бях и на няколко колекционерски срещи(оказа  се че имам съмъшленици в квартала)...
За  общп съжаление обаче вее не се  намират забравени съкровища по парфюмериите ...

Рсзпознавате ли нещо?

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 20:43 от sl

# 739
Azzaro 9 го има в друга версия при търговеца, при който гледах златния Silences. За съжаление бил продаден... и на мен ми секна ентусиазма, ще пръскам каквото имам засега и ще следя какво му излиза.
Ето такъв е:

# 740
Azzaro 9 го има в друга версия при търговеца, при който гледах златния Silences. За съжаление бил продаден... и на мен ми секна ентусиазма, ще пръскам каквото имам засега и ще следя какво му излиза.
Ето такъв е:

А кой е търговеца?

# 741
Попадна ми снимка на легендарната Джулия от 80-те, благодарение на парфюмен ентусиаст в ФБ група. Не познавам парфюма, но Натали Никол го беше описала точно като легендарен за онези години.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 10:41 от Анонимен

# 742
Цяло чудо е, че някой е изнамерил снимка! Колко съм търсила и до сега нищичко. Точно това е Julia!

# 743
Ей, най-после някой да се добере до снимка на Джулията!

# 744
  • някъде под слънцето...
Да..
Прекрасна  беше  Джулия.
Шишенцето беше прозрачно  , може би по скоро цвят"мръсно бяло".
Картонената кутия , черна на цветя.
За нея съм чакала от 4 часа сутринта  откриването на един коледен базар.зад пощата.После колежките в 7 ме смениха, а аз отидох на лекции.
Накрая успяхме да си вземем по една за всяка , общо 3.И една за друга колежкаВзели  са послесните бройки, а бях трета на опшката  Simple Smile
Доста добър български парфюм.Беше на Арома София.
На Ален Мак обожавах Роза на мечтите и Роза на нощта.
Имахме си фирмен магазин на Ален Мак в Пловдив  и откриването им не беше проблем.

Ех... спомени.
От онова време имах и някакъв с жълта капачка Делириум , но никога повече  не съм чувала нещо подобно, така, че най вероятно е бил някакъв измислен парфюм.
Притежанието  на Кобако, Флам, Евазион,  Бик(червен). и Клен дьой ливата и тюркоазената капачка по онова време си    беше повод за завист Simple Smile .

Помня и как чаках на опашка пред първия частен магазин за луксозни стоки на Ген Заимов(Пловдив) за да зърна, флаконче на чист парфюм на Нина Ричи, който беше недостижима за мен цена.
Ходех да си гледам красивото шишенце  кристал Лалик вероятно и да въздишам  пред него.
Доста години по късно, успях да се сдобия със същия парфюм, но в метална гилза.
Прекрасен

До сега никога не ми се е случвало да попдна на такъв парадокс.
Като на модно  ревю съм.
Съставките  излизат една по една  на подиума, дефилират, показват най доброто от себе си и се прибират, за да отстъпят място на следващите.
Невероятно усешане.
Имам доста чисти парфюми, но това не ми се е случвало с никой от остналите.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 20:36 от sl

# 745
най-накрая видях прословутата джулия Grinning
само бях чела за нея

дами, темата ни е на 50 стр., но и на 13 години
ще продължим да пишем тук, няма да я подновяваме

# 746
  • София
Благодаря за снимката на Джулия! Flowers Hibiscus Обичам този парфюм. Той беше парфюмен подпис на майка ми, която много отдавна изгубих, и е един от най-сантименталните аромати за мен. За Враца, в онези години, да се добереш до Джулия беше истинско чудо.

# 747
Момичета,  от кои години е тази легендарна Джулия?
Никога не съм я виждала и не съм чувала за нея, не се е появявала у дома.
Имала съм всички споменати от sl на Bourjois, даже преди няколко дни попаднах зад две симпатични дами в шлейфа на Kobako и се замислих да си го взема ей така за спомен. От тях най - много харесвах сякаш Evasion, но нямам никакъв спомен от аромата, а Kobako разпознавам и до днес на улицата.
Странно е, че на някои аромати помня само опаковката. Майка ми имаше шишенце с Khadine - спомням си как изглежда, как го отварям и душа от красивия флакон, но от самия аромат нищо не помня.

# 748
  • някъде под слънцето...
Джулия е от 88 или 89, поне аз съм я купувала тогава.
Беше на Арома Фармахим
но пишвше Крис Антони Париж и после фармахим.
Тогава се майтапехме, че я е забъркал някох Христо Айтонов(Крис Антони) от Кичук Париж(квартал на Пловдив).
Обаче хубава беше пустата Джулия, Щом съм станала в 3 часа сутринта   в  декемврийския  студ за да стигна към 4 до централна поща Пловдив пеша(живеех в Гагарин, поне 5 или 6 км от Централна поща), много ще да съм била мотивирана  за придобиването му .
Преди нея бяха  хит бяха Мазуми и Импревю на Коти
Кобако и компанния , както и Клен Дьой, станаха популярни малко след нея.
Тогава ги считахме за нещо супер, хипер.
Продаваха се в Кореком и когато позната след екскурзия във Франция ,  беше сапоменала, че там са дрогвюерия, щяхме да я разкостим.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 18:17 от sl

# 749
  • Пловдив
Аз от ония времена много харесвах червеният Клен Дьой.Когато беше Пловдивският панаир накрая имаше една палата с магазин на Бонжур.Имаше много хубави парфюми на Ив Рошер.

Общи условия

Активация на акаунт