Редки и изчезнали парфюми

• 218 501
  • 1 991
  •   3
Отговори
# 750
  • Deutschland
Одеве ги видях в ретро продавалник във фб

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 18:31 от Фрау Скитница

# 751
По някое време Джулия не беше ли в матово шише, като в долната част преливаше в цвят бордо?

# 752
По някое време Джулия не беше ли в матово шише, като в долната част преливаше в цвят бордо?
Бъркаш се с друг парфюм.
Джулия имаше и део-парфюм. В метален флакон като дезодорант, черен със ситни бели цветчета.

# 753
  • София

За преливане в цвят бордо нямам спомен. Шишето беше прозрачно, матово и това на снимката е такова.

# 754
Може и ментета да са били, ама бяха страхотни парфюмите тогава. Чарли също беше прекрасен, а този, който намирам сега, ми се струва пълен ужас. Същото важи и за сегашния Кобако. Или моят нос се е повредил.
Случвало ли ви се е съвсем случайно на улицата да усетите някакъв мъжки парфюм и от миризмата да ви се подкосят краката?

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 19:26 от Cafe

# 755
Евасион, зеленото Мазуми, зеленият дезодорант Фа .... Най-вероятно с днешна дата няма да ми харесат, но изпитвам носталгия дори като ги видя на снимка. Simple Smile

Малко спомени в бутилки....

А този ползвах като ученичка. Миришеше на ягоди. Имах съученик, който седеше зад мен и постоянно ме душеше и въздишаше, че ухая на ягодка и рискувам да ме захапе.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 19:44 от Sysly

# 756
  • някъде под слънцето...
И аз имам спомен за Джулия в матово(мръсно бяло) прозрачно  шише.
Бордо беше някакъв измислен Мадам Крез и Мосю Крез-мъжки-черен, ако не греша.
Точно покрай игрите с парите по пощатата(първите пирамиди) братовчедка ми го  беше подарила мама и аз тайно се пръсках.
Никога повече не съм виждала подобен.Явно и той е бил някакъв  измислен, като моя Делириум.

Лично аз не бих взела сплаш винриж ит ОЛХ.
Получавала съм  от форума , винтиж бутилче пълно с някаква отвратна течност, която трябваше да бъде винтиж Мъст чист парфюм.Беше спрей.
Предполагам, че дамата не е знаела, но все пак се случи.
А друг оът от Оlx (профавалника) получих Маджи ноар в концентрация ЕДП(какваъо няма).

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 21:13 от sl

# 757
Много ми беше интересно да прочета за тази Джулия! Flowers Tulip Родена съм 1988 г. и нямам "спомени", но задължително ще разпитам майка ми за този аромат. Тя милата много страда за https://www.fragrantica.com/perfume/Dolce-Gabbana/By-489.html Поне 5/6 стотици е изпръскала и твърди, че не може да бъде заменен с нищо. Имам смътен спомен за опушен аромат на тютюн, но не виждам тази нотка в пирамидата.

# 758
  • някъде под слънцето...
Имам го.При мен няма тютюн
По скоро лавандула, като при Жики .

# 759
Имам го.При мен няма тютюн
По скоро лавандула, като при Жики .
Пирамидата му е страхотна! Много харесвам и лавандула, и бергамот, но както казах основната ми асоциация е за тютюн ( майка ми не е пушач, така че свързвам това ухание именно с парфюма). Много съжалявам, че не е запазила поне една опаковка, тъй като принтът е един път.
Върнах се назад и ви изчетох и за BU. Спомям си рекламата и колко революционна ми се струваше опаковката. Майка ми много го ползваше, но в един момент й дотегна, тъй като в този период семейството ми преминаваше през трудна фаза и нямаше финанси за бутикови парфюми. Върти ми се в главата, че пуснаха и "фланкъри", но не съм 100 % сигурна.
Спомням се, че й бяха подарили https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Hot-Couture-Collection-No-1-860.html Такава радост! Гледала съм шишето в захлас и постоянно ходех да мириша капачката.

# 760
Мосю и мадам Крез/с? ги помня, бяха доста нахални миризми, но все пак нещо на фона на останалото. Роз дьо Рев излезе 1985-6, имаше го  в някакви магазини по Витошка и Графа. После Крес / Cres някъде около 1990 пуснаха една серия Зодиак, мама си купи Рибите - е няма такъв аромат, приказен муск, ветивер, кожа и леко на тютюн "Клан" и още някакви много съблазнителни нотки. От Валентина беше и не беше скъп.
Имаше дезодорант Магнолия - два вида, черен и златист с бели стилизирани магнолии на флаконите. Също много хубав и дефицитен български.
Ако Джулия е бил на Арома, се сетих кой ще питам за него, само да е жива приятелката на мама. Работеше като технолог в Арома и редовно ѝ носеше готина козметика за износ. Помня как разказваше за чешка делегация в края на 60-те в завода на Арома - чехите били сащисани, когато разбрали, че в яйчения шампоан се лсга истински яйчен прах, а не е само на тефтер яйчен Simple Smile 

# 761
  • някъде под слънцето...
За зодиака нямам спомен.
В началото на 90те  вече съм била на друга вълна, безпаметно влюбена в това
.
Беше мисия невъзможна  тогава да се открие в България, накрая все пак успях да се сдобия  едно мини, което ползвах много пестеливо.

Когато се преместих тук, все още се намираше по магазините, но в началото не можех да си го позволя и все отлагах.После изчезна и ме беше яд.

З а него също  бях загубила   парфюмния  спомен....но когато преди 5+ години го открих забравен и прашасал в една парфюмерия изобщо не се поколебах.
Отворих го с треперещи ръце...
Аромата се върна и донесе  много спомени .
Имам и ЕДТ, който бях открила преди десетина години, но той не е толкова рафиниран  като ЕДП.

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 20:53 от sl

# 762
  • Пловдив
Момичета,кажете някой стар парфюм който сега се намира но да не е много скъп ?Аз тези дни се радвам на Румба.Много си го харесвам.

# 763
  • някъде под слънцето...
Румба е невероятен за мен парфюм. Една от най мощните ЕДТ, която съм срещала
Харесвам го  когато беше на Баленсиага.
Тес Липидис го купи и го унищожи.

# 764

Общи условия

Активация на акаунт