Редки и изчезнали парфюми

• 218 523
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Момичета,кажете някой стар парфюм който сега се намира но да не е много скъп ?Аз тези дни се радвам на Румба.Много си го харесвам.
Arpege Lanvin
Bill Blass - Black, Nude, Red
Elizabeth Tailor - всичките скъпоценни камъни
Pany Valevska се намират всички цветове
много заглавия още

# 766
Момичета,кажете някой стар парфюм който сега се намира но да не е много скъп ?Аз тези дни се радвам на Румба.Много си го харесвам.
Когато Румба беше на Баленсиага беше страхотен. За BU си спомням, че беше изключително интересн, когато се появи. Но беше евтин, не е бил от скъпите парфюми. Моя приятелка го използваше, тя го “откри” и аз никога не посегнах към него. Много й подхождаше на тази моя приятелка…
С днешна дата няма нито един стар любимец, който да ми харесва. Очевидно не обичам старите миризми. Много са ми демоде, миришат ми ужасно! Последно рискувах с Knowing и това беше. За мен всяко нещо е с времето си. И освен да си спомням, друго не ми остава. Изглежда ужасно съм се променила. Което е много добре за мен.

# 767
  • някъде под слънцето...
Колко комплименти  ми е спечелили Кnoiwing...
Всички се променяме...Но един парфюмен шедьовър винаги си остава такъв.
Добре, че ме подсети, ще трябва да видя къде съм го прибрала.
Не всички стари парфюми са дръзки , нахални и ужасни.
Едни от най нежните винтижи, които познавам и в никакъв случай не бих опрвделила като "стари" са
https://www.fragrantica.com/perfume/Lubin/Nuit-de-Longchamp-5768.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Gianfranco-Ferre/20-For-Woman-167.html

# 768
  • Пловдив
Аз със голямо удоволствие бих се пръскала всеки ден с Paloma Picasso  колкото и да е старомоден.

# 769
  • някъде под слънцето...
Любим .Парфюм подпис в течение на 7 години.Предпочитам ЕДП.
ЕДТ  също е мбого.красив, но е някак по "дружелюбен".
Докато  ЕДП е безапелационна .
Абсолютен фаворит.
Тентасион също е хубав но Мон парфен ми.е номер 1..
Има си и легенда за създаването му.
Предполагам, че вече.е сорян и се продават наличностти.
Труднопродаваем е, а и преди кризата от 2008 беше стигнал до 150Е стотицата.

Интересен е  и Синята шапка на Марина Пикасо,  внучка ма Пабло Пикасо и племенница на Палома.
Като фен на Палома съм обзавеша съпруга ми с Минотавъра.

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 21:43 от sl

# 770
За зодиака нямам спомен.
В началото на 90те  вече съм била на друга вълна, безпаметно влюбена в това
.
Беше мисия невъзможна  тогава да се открие в България, накрая все пак успях да се сдобия  едно мини, коеро ползвах много пестеливо.

Когато се преместих тук, все още се намираше по магазините, но в началото не можех да си го позволя и все отлагах.После изчезна и ме беше яд.

З а него също  бях загубила   парфюмния  спомен....но когато преди 5+ години го открих забравен и прашасал в една парфюмерия изобщо не се поколебах.
Отворих го с треперещи ръце...
Аромата се върна и донесе  много спомени .
Имам и ЕДТ, който бях открила преди десетина години, но той не е толкова рафиниран  като ЕДП.
Чудя се дали бих убила за него?

# 771
  • някъде под слънцето...
Все още се намира.
Гледох го наскоро в една италианска група за винтижи.

# 772
  • София
Мосю и мадам Крез/с? ги помня, бяха доста нахални миризми, но все пак После Крес / Cres някъде около 1990 пуснаха една серия Зодиак, мама си купи Рибите - е няма такъв аромат, приказен муск, ветивер, кожа и леко на тютюн "Клан" и още някакви много съблазнителни нотки. От Валентина беше и не беше скъп.
Този го помня и моята го имаше в едно черно правоъгълно флаконче, нали? Беше много силен и мощен.

# 773
  • някъде под слънцето...
Някой помни ли марката Elida Gibbs

Имах такъв , но в светлосин флакон

# 774
sl, имах такъв черен fly away. Съз залез, плаж и палма, слънцето беше огнено червено. С него бях на бала. Жесток беше! Влачеше километричен шлейф! Беже део-парфюм от Минерал-сувенир с връзки се купуваше.

# 775
  • София
Майка ми имаше описаният от Sysly. Не разбирах много от парфюми по това време, но този ме беше впечатлил. Невероятен аромат за детския ми нос.

# 776
  • някъде под слънцето...
О да моя беше от магазинче за сувенири към хотел на Балкантурист.
И беше любов от пръв поглед...

# 777
Цитат
Този го помня и моята го имаше в едно черно правоъгълно флаконче, нали? Беше много силен и мощен.
Да, и миришеше по-скоро като унисекс.
Fly Away го помня много добре, и мама имаше червено и черно със залеза и птиците. Колко съм ги рисувала на картички Simple Smile Имаше и део-парфюм CD, букви в червено и синьо, кръгъл прозрачен флакон със сребърна капачка. Ухаеше невероятно.
Имала съм Anais-Anais, Импревю със синята капачка, BIC-етата края на 80-те. В другата тема съм писала за два експортни парфюма на Ален мак, подарък от дама, която работеше в експедицията на завода. Особено вторият - 1988 г. - беше убийствена българска роза, дълбока, кадифена; прекрасно композиран парфюм, "западните" само можеха да му дишат изпаренията. Много си го пазех и по-късно бях с него, когато се запознах и тръгнах с ЛМ.
89-90-та година обикаляхме оказионите - оттам беше Синьото цвете. Не мога да се сетя още какви парфюми сме пазарували с познати, нито как ухаеха. 92-ра пуснаха едни парфюмни масла - имитации на маркови парфюми. Бях си взела един Obsession, е нямаше такава отрова.Тогава ММ донесе Must de Cartier EDT. Ползвах го много дълго и много го харесвах, също Jacomo Anthracyte, Jacomo Silences черния и после Very Valentino. И двата парфюма са ми непрежалими.
След тях си поръчах онлайн белия Zen Shiseido, но тогава нещо не ми допадна. И ММ му се мусеше.

# 778
  • някъде под слънцето...
Very Valentino, беше първия парфюм, който получих тук от колегите за РД.
Много нежен и тих  теменужен за моя вкус.
После, когато през 2005 излезе Хипноз на Ланком, бяха решили, че е моя парфюм.Събраха се  4 или 5 бройки, които разчистих.

Виж Вендета (Влентино) вече е с харктер.
На Валентино така имне харесах нищо друго.
В.интерес на истината отдавна не съм виждала негови парфюми
Харесвам мъжкия и дамския.
Мъжкия с4 беше харесал племенника и изкупих всички  останали наличностти в  магазина.
Зен успях да открия черния, но предполагам, че се беше повредил от светлините на рафтовете в магазина, защотп беше сплаш .
Носих го веднъж в България да запознавам парфюмни феи с отливки, но се разля.
Сърже нямаше да ми даде да го изхвърля, но беше много странен.Реших? че е повреден, защото  нямаше нищо общо с описанията във Фрагантика.

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 22:07 от sl

# 779
Мосю и Мадам Крез още се продават, преди два - три месеца ги мярнах в едно павилионче.
Мъжкият помня, никак не беше лош, още се случва се да го подуша по улиците. За дамския нямам спомен, не съм го носила.
Very Valentino и аз съм имала.
Палома Пикасо не мога да нося, дълги години беше един от любимите на майка ми - тя по някое време раздаде повечето си останали парфюми, него си запази, мисля че го има и в чист парфюм, ако не бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт