Редки и изчезнали парфюми

• 219 144
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 795
  • Франция
Тук, във Франция, имат една традиция, наречена "vide-greniers" - буквално "изпразни тавана" Simple Smile Това е гаражна разпродажба, в която всеки може да се включи, за да се отърве от боклуците си. Праваше се напролет и аз обикалях събитията из всичките квартали на лов за съкровища.
Така преди три години намерих Very Valentino - на практика пълен и с кутия, в идеално състояние. Дамата, която ми го продаде, ми поиска 15 евро и ми заобяснява, че навремето го е купила за 90, но не го харесвала и така си стоял. Очакваше да се пазаря и доста се изненада, като платих на секундата Simple Smile
Пускам снимка, заедно с други съкровища, събрани в онзи ден, просто да споделя колко щастлива съм била тогава Simple Smile

# 796
  • някъде под слънцето...
Прекрасни.

# 797
Форумските хитове са ми точно толкова досадни, колкото и старите, мухлясали парфюми. Обикновено не харесвам и не притежавам парфюмите, които се превръщат в хит на сезона. Не знам, от година на година ставам все по-капризна към парфюми, все по-взискателна. Това е така, защото наистина  от много млада, да не кажа малка се интересувам от парфюми и купувам така наречените “маркови” парфюми. Това по-скоро ме прави сноб, защото държа на скъпите парфюми и не се интересувам от евтините. Е, всеки си има недостатъци, какво да се прави. Но това, че дълги години търся все нещо различно, е помогнало да изградя вкус към парфюмерията и някак да не се поддавам на масовката. Аз винаги си купувам парфюмите сама, никога с приятелка, никога с друга жена! Моите уважения, но нямам нужда от второ мнение. Както винаги съм казвала на близките си, аз мнение имам и за раздаване. На мен можеш да ми даваш само пари, ако имаш излишни.
Но, дори и да имаш много пари, това пак не е гаранция, че ще изградиш собствен стил относно парфюмите. И с пари можеш да миришеш на средностатистическа масовка.
Всичко е въпрос на въобръжение и инстинкт. Това е моето скромно мнение.

# 798
Тук, във Франция, имат една традиция, наречена "vide-greniers" - буквално "изпразни тавана" Simple Smile Това е гаражна разпродажба, в която всеки може да се включи, за да се отърве от боклуците си. Праваше се напролет и аз обикалях събитията из всичките квартали на лов за съкровища.
Така преди три години намерих Very Valentino - на практика пълен и с кутия, в идеално състояние. Дамата, която ми го продаде, ми поиска 15 евро и ми заобяснява, че навремето го е купила за 90, но не го харесвала и така си стоял. Очакваше да се пазаря и доста се изненада, като платих на секундата Simple Smile
Пускам снимка, заедно с други съкровища, събрани в онзи ден, просто да споделя колко щастлива съм била тогава Simple Smile

Разкош!

# 799
  • някъде под слънцето...
Лично аз нямам нищо против, нито форумските  хитове, нито към "мухлясалите" винтижи, нито към скъпия  ниш.
Имам  по нещо от всички тях.
Но само  тези, които ми харесват.
Не съм сноб, защото смисъла на това ппнятие е да се стараеш да изглеждаш от класа, към която си наясно, че не принадлежиш.

Не ми е важно дали ухая като "средностатистическа масовка", в крайна сметка приемам парфюмите като произведения на изкуството, а е ясно че то въздейства по различен начин на различните хора.
Парфюмирам се заради себе си, а не за да  впечатля когото и да било , Хората около мен са живели сред   аромати на оригинални маркови парфюми, които са ползвали родителите  , бабите и пра бабите им.

За щастие живея на място , на което на никой не му пука  колко струва парфюма с който си и вероятно по тази причина правят искрени комплименти за умението да се избере подходящ парфюм .

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 22:25 от sl

# 800
Жалко, че при нас трудно се намират съкровища, били те и мухлясали. Joy
Много мечтая да пробвам Шанел 19 парфюм.
Последно открих едно магазинче за винтидж парфюми във Виена, но не ми се струва вероятно да мога скоро пак да го посетя, за съжаление.

# 801
  • Балчик
Barbarella*, прочети сега какво написа, може да осъзнаеш как звучиш. Simple Smile

На мен старите парфюми много ми се свидят, но днес извадих Глория на Кашарел и тъна в  блаженство.
А на Sun, moon, star му устоях навремето, въпреки, че не беше скъп

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 14:12 от Джемма

# 802
Скъпи и не толкова скъпи другарчета,
не е нужно така да подскачате, когато някой изкаже различното си мнение. 😉 При това мнението е лично за мен! Кой ви съди? Кой ви забранява да използвате парфюмите си. Ами пръскайте се с каквото си пожелаете и бъдете доволни. Така, както аз съм доволна да си правя каквото си искам.
Не се засягайте от непознати, особено когато тези непознати не се интересуват от това, което вие харесвате.
Ето, има място за всеки под слънцето, колкото и да сме различни.
Ох, добре, че живея на място, дето никой не се обижда лесно.
Бъдете здрави и използвайте с кеф парфюмите си😉

# 803
  • някъде под слънцето...
Развесели ме.Благодаря за което.
Аз лично не бих писала в тема ,  в която обсъжданите  продукти не ми харесват, но щом на  някого това му е неибходимо, не ми пречи.
Важното е , човек да е щастлив и в мир със себе си .

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 15:58 от sl

# 804
  • Балчик
Хаха, не ставаше въпрос за обида и парфюми. Не си се прочела или не си разбрала и от втория път. Аз имах предвид егоцентричното ти " мнение не искам, ама имам за раздаване". Та с твоите камъни... Едва ли някой го иска. Simple Smile
Иначе за парфюмите нито се вълнувам кой какво мисли и харесва, нито това би ми променило намерението да се офъщя с нехаресван аромат.

# 805
Девойки, пишем за редки, спрени, винтидж парфюми все пак. Нека се придържаме към отново раздвижената тема и се радваме на добър тон и ценни за нас парфюми. В тази връзка някоя от вас познава ли Sonya Rikiel for women? Изкушена съм.

# 806
странно, че не намирам If, аз много го харесвах и използвах преди 25 години поне. Спомням си, че беше на Ив Роше може би. Странно, че не го намирам, сигурно не го изписвам правилно. Доколкото помня шишето беше май трапецовидно, с кръгла капачка. Тогава миришеше страхотно!

Помня този парфюм, много ми харесваше, а марката според мен беше Клошар Боте - Clochard... не помня изобщо как се изписваше втората част, запомнила съм как го произнасяше продавачката (ако е било правилно).

# 807
  • някъде под слънцето...
. В тази връзка някоя от вас познава ли Sonya Rikiel for women? Изкушена съм.
Имам тези двата.Харесват ми

https://www.fragrantica.com/perfume/Sonia-Rykiel/Le-Parfum-4655.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Sonia-Rykiel/Rykiel-Woman-1479.html

# 808
странно, че не намирам If, аз много го харесвах и използвах преди 25 години поне. Спомням си, че беше на Ив Роше може би. Странно, че не го намирам, сигурно не го изписвам правилно. Доколкото помня шишето беше май трапецовидно, с кръгла капачка. Тогава миришеше страхотно!

Помня този парфюм, много ми харесваше, а марката според мен беше Клошар Боте - Clochard... не помня изобщо как се изписваше втората част, запомнила съм как го произнасяше продавачката (ако е било правилно).
Ако знаеш колко ми помогна с това, което си написала…
Не открих Iff, но сега случайно открих парфюм, който съм имала преди 28 години и не можех да се сетя как се казваше. Дори съм го описвала в тази тема! И сега случайно, докато преглеждах парфюмите на Clochard го открих!
Ето го:
https://www.fragrantica.de/Parfum/Revillon/Turbulences-7076.html

# 809
Девойки, пишем за редки, спрени, винтидж парфюми все пак. Нека се придържаме към отново раздвижената тема и се радваме на добър тон и ценни за нас парфюми. В тази връзка някоя от вас познава ли Sonya Rikiel for women? Изкушена съм.
Да, имам го. Разкошен е. Богат и добре съчетан парфюм.

Общи условия

Активация на акаунт