Редки и изчезнали парфюми

• 218 677
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 960
  • някъде под слънцето...
Възможно е.
Не ги познаеам
Зарадвах се, че все пак имаме българска страница във фрагантика, нещо, което до скоро беше мираж.
Добре, че са рускините, та да има по някой коментар под парфюмите.
Между другото Нежната отрова ма Диор и Каботин ЕДП са доста близки, не знам кой ит кого е взаимсвал, но никой не е обявил единия за имитация на другия

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 13:11 от sl

# 961
Джулия производство на Арома или Софарма е бил?

# 962
рефанският блек роуз до колкото знам не е имитация, но например евтерпа са имитации за жълти стотинки
" Доколкото знам" ...

Във фрагрантика фигурира всякаква парфюмерия от жълти стотинки до безкрайност, но не съм чувала в друга държава да се терзаят от тези въпроси.

Много парфюми на Зара също са близки на някои популярни аромати, но марката присъства в сайта. Неслучайно дори има и опция "на кой парфюм оприличавате аромата".

Аз не изпитвам комплекси да виждам български марки сред други, които имат парфюми, които отстъпват на родните.

# 963
"до колкото знам" е защото така твърдяха от рефан и го вярвам, защото рефан предлага основно имитационна парфюмерия
аз също съм имала този парфюм, както и някои други от въпросния списък
зара като цяло са имитации - да, и тях ги ползвам при това с удоволствие и съм недоволна единствено от нетрайността на харесваните от мен техни парфюми
не изпитвам нищо да виждам български парфюми във Ф., независимо дали са имитации или не
и не се радвам на нещо само защото е българско
радвам се, ако е хубаво

# 964
  • някъде под слънцето...
Джулия производство на Арома или Софарма е бил?
Нямам точен спомен.Определно не беше Ален Мак, а на софийска фирма.Доколкото помня по онова време конкуренцията  за парфюми и козметика беше  Арома , Ален Мак и българска роза..
А парфюмите бяха на Ален Мак и Арома.
Като българка се радвам,  че във фрагантика имаме и българско присъствие.
Обидно ми е някак, че някакъв бебешки  О де колон с остър аромат и за щастие  никаква трайност  има място във Фрагантика, цена 2 евро литъра.
https://www.fragrantica.com/designers/Nenuco.html
А български парфюми  се считат за недостойни да фигурират там

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 14:24 от sl

# 965
Всъщност се внасят оригинални парфюмни смеси в бидони и тук ги опаковаха под различни имена. Сместа за парфюм да кажем не е под името Мадмозел, а е Б-325 (по този начин се водят във фабриките където се правят смесите). Тази технология се използваше и в Украйна, и в Турция.

# 966
Sl, мда, съгласна съм.
Произведено в България не в надпис, който ми затваря очите и носа за достойнствата на един парфюм. Слава богу!

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 10:36 от Tsugumi_

# 967
Момичета,
Моля, да не превръщаме и тази парфюмна тема в безпредметни спорове за евтини парфюми и имитации..

Защо, когато се похвали нещо, което не е скъпо и е българско, все трябва да го отричаме и да се захласваме от подобни продукти в същия ценови клас, но от чужбина.

По същия начин Sl можеше да ми отговори за Анук - о, това е евтин парфюм - с подтекст - значи харесвам евтини парфюми.

Да, не е задължително да е едновременно и българско, и хубаво. Но наистина защо във Фрагрантика да няма български парфюми.

Фармахим имаше - на плаката с рекламата за Джулия не пишеше ли Фармахим?

Софарма тогава нямаше.

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 14:31 от Анонимен

# 968
  • някъде под слънцето...
Вярно, че беше Фармахим.
От къде я измислих тази Арома.
Старорст нерадост.
Докато сме на български евтинии,
любими от ученическите ми години бяха дезодоранти Дива Река  мисля че беше левче , и Ален Мак 4 и 5., те май бяха малко по скъпи.
Нямам ароматен спомен, но Дива река беше много агресевна и баща ми казваше , че е  "Дива коза " , като мен.
Най често купувания подарък за съученик беше дезодорант Корсар.
А помня , че за еднонгадже се бях оръсила за някалъв черен дезодорант на Ален Делон.
Колко е бил на Ален Делон не знам.

И един Деним в квадратно стъклено шише ..

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 14:56 от sl

# 969
  • Истанбул
Точно това щях да уточня.Джулия беше на Фармахим.Руснаците продават на търг винтажни български одеколони и дезодоранти .Има Дива река,Жасмин и Бриз.☺

# 970
  • някъде под слънцето...
И един Жизел имаше...
Като балета, но нещо не се харесахме с него.
С дезодоранта, не с балета.Той си е супер.

# 971
  • София
Спомням си, че от този Жасмин бях купила по някакъв повод за подарък на майка ми от ЦУМ.

# 972
Помня ги тези дезодоранти! Joy
Бяха ме пратили на лагер като съвсем малка и един от първите дни ни заведоха в градчето на разходка. Всички момичета се струпаха пред едно павилионче да си купуват дезодоранти с джобните и аз да не остана по - назад се наредих. За мен не остана избор, взех последния Жасмин.
В стаята падна пръскане, прекалихме и щяхме да се изтровим.До ден днешен не мога да нося почти никакъв жасмин в парфюм.

# 973
Аз не помня никой от български парфюми като аромат. Имам само останала спомен, че Ален мак правеха козметика, която миришеше ужасно.
Честно казано, завиждам ви, че имате запзени бутилчици, но без тях не рискувам да се разочаровам Simple Smile

# 974
Ха, Sl, като каза "Дива река" - да не беше ли един 75-мл-флакон - в сивкав цвят - някакъв подобен спомен ми изникна. Ако е този дезодорат - на мен хич не ми харесваше.

От това време помня унгарските дезодоранти Медея - продаваха ги - макар и рядко да имаше - в един магазин на сегашния бул. "Мария-Луиза", в който продаваха унгарски стоки.
Тогава много харесвах зелената Медея. Имаше и кафява. Бяха в големи флакони - без капачка - пулверизаторът беше такъв като на Пронто:

https://s13emagst.akamaized.net/products/1477/1476957/images/res … addb71422a88b.png

Общи условия

Активация на акаунт