Редки и изчезнали парфюми

• 218 687
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 975
  • някъде под слънцето...
Същият е.
Пълен отврат според тогавашното мнение на  родителското тяло
Sunglasses
 Медея  си бяха красота...
А Рексона и Фа си бяха направо лукс Simple Smile .
А корекомското Мазуми беше направо  легенда.Дори Иван Иванов го споменава   във "Всичко е любов" .

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 15:56 от sl

# 976
От тези, които продаваха тук, харесвах един CD, немски. Малките български помня като много страшни, Дива река май беше най - читав. Имаше и Зелена ябълка.

# 977
  • някъде под слънцето...
Как забравих да пиша за друг български любимец от левче.
Куриоз.
Мисля, че фкакона  беше в черно и бяло.

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 18:04 от sl

# 978
  • София
Това, което аз купих тогава беше от типа на тоалетна вода, във висока сиво-синя кутия. Бутилката, доколкото си спомням беше с формата на кутията. Ама пусто беше много отдавана - сигурно са минали вече 30-тина години. Pensive

# 979
На Джулия публикувах снимка тук, който е любопитен как изглежда, да поразрови малко назад.
За "външния" пазар, както тогава се наричаше износа, се правеха парфюми със световно качество. 1987-88 г. имах два парфюма с роза в малки метални флакони, подарък от една дама, която работеше в експедицията на Ален мак - и двата експортни, трайни и много качествени. На единия още му помня аромата - богата, плътна кадифена роза.
В Арома също се правеха много качествени неща, просто нищо от тях не стигаше до магазините - трябваше си човек, за да ти изнесе нещо от "брака". Майка ми имаше приятелка - технолог, тя ѝ носеше разни кремове, лакове, дезодоранти и шампоани с опаковки като на вносните, когато идваше на море.
Имам Lady's Joy Luxury на Бъларска роза Карлово. Опаковката и флаконът са впечатляващи, жалко, че парфюмът не е достатъчно траен и излъчващ. Мисля да опитам по-нататък розите на друг бг бранд.
Не мисля, че спор дали България има или няма принос в парфюмерията, е особено съществен. Каквото е имало на пазара в онези години, това сме носили.

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 16:07 от Анонимен

# 980
Вярно, че беше Фармахим.
От къде я измислих тази Арома.
Старорст нерадост.
Докато сме на български евтинии,
любими от ученическите ми години бяха дезодоранти Дива Река  мисля че беше левче , и Ален Мак 4 и 5., те май бяха малко по скъпи.
Нямам ароматен спомен, но Дива река беше много агресевна и баща ми казваше , че е  "Дива коза " , като мен.
Най често купувания подарък за съученик беше дезодорант Корсар.
А помня , че за еднонгадже се бях оръсила за някалъв черен дезодорант на Ален Делон.
Колко е бил на Ален Делон не знам.

И един Деним в квадратно стъклено шише ..
И Ален Делон дезодорантите в черно шише беше хит - 10 лв., скъм си беше. Носех го с удоволствие и го купих за себе си, след като брат ми, от който си "крадях" започна да си заключва шкафа след моите набези. Имаше и един Кентавър - и дезодорант, и тоалетна вода. По аромат много ми напомня на Тимбукту. 😊

# 981
Ей тук един вехтошар е събирал всичките дезодоранти от соца, можете да си ги припомните

А това е кошмарът на моя живот до ден днешен! Помириша ли нещо, което ми напомня на него, ... положението върви към ... зле...
Скрит текст:

# 982
Ако щете вярвайте, като видях на снимките - Илюжън, Невен и Зелената ябълка, направо щях да ревна. Все едно се върнах в детството. Само един ''кеч'' балсам липсва до тях. 
Скрит текст:

# 983
О, Азалия - безценно!
Да, като ги видях се сетих за повечето - но не и за аромата.
И Жасмин съм имала - сетих се, като видях снимката, но не го помня като аромат. Щом не съм го запомнила, явно не ми е харсавал тогава.

И, да това, което казва Develfen - така беше - много от качествените продукти се изнасях по "второ направление" - май беше - за капиталистическите страни. И после някои от тях купувахме от Кореком..Simple Smile

# 984
  • Истанбул
В студентските години идин колега се беше снабдил с One man show .Беше толкова магичен и луксозен този аромат,чак коленете ни се подкосяваха.🤗.След няколко години вече омъжена го купих на съпружието.Ама си стои така ,почти цял,мъжО не прояви такъв интерес към тоз шИдьовър.🤣.Малко антики.,,

# 985
  • София
Още си спомням за Fly Away. Ползвах жълтия. Няколко флакончета изхабих. Страхотен аромат и много траен парфюм.

# 986
За българската парфюмерия си спомням само едно: миришеше по-отвратително и от мухозол. Ужасни миризми, съпоставими само на съветската парфюмерия. Много гадни бяха. Пред соц парфюмите всяко Fa и 8х4 бяха върхът.

# 987
  • някъде под слънцето...
Oт последните страници разбрах, че щом е българско е гадно.

Лично аз не бих се отказала от кашон Джулия.
Или Роза на мечтите.
За пророкола испанската дрогерийна  и не само парфюмерия от онова време също няма нищо общо със селективната., но не съм чула някой да я плюе.
Напротив превръщат я в легенда.

От един гаден бебешки О де колон, правят серии с омекотители, ароматизатори и какво ли още не.
Одожрявят го от асоциацита на педиатрите и снабдявят всички родилнините отделения  и педиатриите.Даже и във фрагантика са го вкарали,  

Или Марсилския сапун, чийто аромат не понасям.Обаче  е станал легенда и се продава добре..
Ако не беше българскин, а не Марсилски да е оплют и отречен отдавна.

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 18:15 от sl

# 988
  • София
Имаше и момина сълза.

# 989
One Man Show на Jacques Bogart и сега си е класика :
https://www.fragrantica.com/perfume/Jacques-Bogart/One-Man-Show-7795.html Аз го ползвам и сега Simple Smile
Баща ми имаше такъв ( беше му подарък ) и заедно с деним ( син ) ми позволяваха
съученичките в 8 клас да ги гушкам повече от обикновенно Bowtie Innocent Mr. Green
Имаше и един син BOSS на който шишето беше тъмносиня пластмасова обвивка и само в центъра
имаше квадратен отвор в който се виждаше течността вътре във флакона.
Имаше и един на Jean Phillips унисекс парфюм - правоъгълно шише но не мога да го открия кой е ....
Личната хигиената и добрия парфюм са нещо много важно в мъжкото ежедневие. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт