Слънчо грее и се смее, МАЙчо с морските вълни щурее!

• 19 383
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
  • Русе
   Ох, въпроса за яслата, така "болен" и за мен!
   Тъй като Дарито доста боледува и е ходила съвсем малко, впечатленията ми не са така пълни и изчерпателни, но все пак ще си позволя да споделя с вас мислите си.
   Според мен децата от малки трябва да се учат на ред, режим и живот в колектив, да бъдат самостоятелни. В яслата им осигуряват обучение и занимания, съобразени с тяхната възраст, каквито аз не бих могла да предложа. Само за няколко дни там Дарито сама се отказа от биберона, там ходи на гърне без проблем, а у нас ме разиграва(явно не съм и достатъчно настоятелна), започна да пее, да се храни по-добре и да заспива по-рано като походи няколко дни на ясла.
   За болестите - всички деца боледуват, някои повече, други - по - малко. В групата на Дарито само тя отсъства толкова много, другите си ходят редовно, вече са по цял ден и нямат нашите проблеми. Аз й давам всякакви имуностимулатори, витамини, всичко, за което съм чула или прочела, но явно имунната й защита е по-слаба, а и тя като цяло не се храни добре, но не съм се отказала и смятам да не спираме с опитите за адаптация. Днес се появи и блед лъч на надежда - Дарито е по-добре, хремата спря и ми се струва, че този път няма да стигне до антибиотик!  Praynig Имам възможност и помощ от майка и татко, които ще я гледат, когато тръгна на работа, но когато е здрава ще ходи на ясла!

# 226
Нямам много време заради това набързо ще се включа по темата с яслата.
Ралица май е едно от първите деца тръгнали на ясла и вече има 10 11 месеца прекарани в яслата.
За мен лично по-добрия вариант е яслата, защото там по-добре ги гледат и се грижат повече за тях. Ралица бе най-малката в групата и  това, че общуваше с по-големи деца може и да и е помогнало да израсне по-бързо, но сега имаме друг проблем. От 2 месеца ходи на градина - смесени групи са и си е точно като градина и децата са 4-5 дори 6 год. От яслата има 5 деца и Ралица пак е най-малката. Общуването и с по-големите деца и се отразява зле защото тя копира всичко и си мисли, че може да прави всичко като тях и доста често последствията за нея са падания, удари.. и т.н. много ми е трудно да я опазя. Не иска помощ за нищо, всичко иска сама да прави а физически и психически още не е готова и ако я видите в момента прилича на малтретирано дете. Има синки и дерки по цялото тяло.  Sad Друго освен дънки не мога да и облека, но въпреки това краката и са синка до синка. Самото дете се изнервя, зашото иска да направи нешо което големите правят а то още не може. Физически не може.
Така че моето мнение и съвет е, че е по добре да е с по-малки деца и връстници отколкото с по-големи деца и да израсне прекалено рано.
И да си изплача и аз моята мъка, че от септември Ралица ще ходи на детска градина.  Sad
Там няма кой да им сменя памперсите, няма памперси , няма лигавници, няма гърнета а са на малки тоалетни. Изобщо не знам как ще се справи моето дете.  Sad Предполагам, че ще си ходи все напикано и наак....но. Има няколко месеца да я подготвя а тя май още не е готова, ползва гърнето само когато сме в къщи изобщо не задържа, пишка през 15-30 мин. и то по няколко капки едва ли не.

За жалост ми свърши свободното време и се налага да ви оставям.  Sad имам още какво да пиша по въпроса, но Ралица ми дава зор, а и токато писах, тя надраска една маса и себе си с химикал и продължава да руши, така че отивам да чистя и да я къпя.
Утре ще се опитам да вляза пак.  Peace

# 227
Танче, дано вземеш правилното решение. Въобще не знам какъв съвет да ти дам. Сигурно аз ще съм единствената мама дето няма да си даде детето на ясла.

Аз съм твърдо против таз институция  Mr. Green Никак няма да си сама  Wink
Особено като го знам моя колко е див и щастлив.. Постоянно ще е ошамарен от "другарките", а децата ще пищят от него .. и ще се разправям с родители  ooooh! Друг е въпросът, че за спането ще ги направи диви и щастливи  Mr. Green И ще има - елате си вземете дететооооооо.. Познавам негово подобие и ми е ясно какво става, за съжаление..
И не мисля, че трябва да си мине по ред през болестите, че докато престане да боледува.. Но това си е мое мнение..

А това за бибероните, памперсите и храненето не съм съгласна, че вкъщи става по-трудно.. Сигурно сме едни от първите без памперс (още от миналата пролет), биберон никога не е смукал де, че да си има проблеми, а за храненето (пу-пу) яде вскякави буламанджи под всякаква форма и НЕ яде junk food.. Дори и някой да му предложи шоколад, сладолед, фавла, бонбон, чипс.. абе каквото и да е - казва не, гадно и се врътва.. Надявам се, че съм му създала поне някакви хранителни навици .. За научаването - казва няколко стихотворения, приказки, приказва всичко, ама всичко, че и с украси и обяснения  ooooh! Да не говорим колко много ми помага за всичко - като започнеш от готвене и подреждане до пране, поливане (то игрите с вода са най-любими де).. Всичко обръщаме на игра е от щастлив по-щастлив  Laughing
И дано е наистина по-голям в главата догодина и не прави маймунджолъци като тръгне на градина, че ще има срааам сраааам  Embarassed Поне да го отуча от таз агресия  Praynig

И малко ми е странно като казва Ани, че не дава на Ивко да цапа и да маже.. Ми аз го оставям кооолкото иска да се нацапоти.. Бързо му омръзва и край. Толкова. Колкото повече казвам НЕ, толкова повече прави обратното Simple Smile Пълна демокрация е вкъщи.. Доста стени са нарисувани и оцветени, макар че напоследък по му харесва да рисува върху себе си  Crazy

# 228
Здравейте и от мен!
Най-добри пожелания, Лони по повод годишнината от сватбата!

Толкова много снимки - красиви майки и деца - страхотно!!!

Ирка, направо се почувствах в страната на приказките - големи красоти - впечатлена съм от Дисниленд!!! Чакаме новини за бебка. Леко и безпроблемно раждане ти желая от сърце!!!

Ани, и аз загледах братото, да си призная, но понеже има излъчване на чужденец... В чужбина ли живее? Много им личи на хората живели повече години навън - не мога да определя точно по какво, но е друго излъчването... Много сте готини цялото семейство!!!

Относно яслата и аз съм ЗА с двете ръце. Там децата се социализират - научават се за общуват с връсниците си, а също да уважават възрастните - мед.сестрите и лелките.
Дано да ни приемат септември, защото не зная какво да правя...  Praynig Майка ми е работила в ясла като мед. сестра 25 години, но не е достатъчно само това. Искам Марти да ходи на ясла...

Уна, до колкото знам в 1-ва група се взема детето навършило 2г. и 8мес. - и е задължитеелно. Рали няма да ги е навършила септември, защо не отложите...?

Днес сестра ми има рожден ден!!! Няма да й казвам годините, че днес ме ядоса, че не й било празнично, защото много остаряла... Да почерпя:

Утре вечер заминаваме при дядо ми, ще правим 1 година от както любимото ми бабе почина... Много ми липсва...
Във вторник записвам още едно ниво на моето обучение по английски и няма да имам време да пиша, но ще отскачам да ви чета... Целувки на всички и да пускате повече снимки!

# 229
  • София
Ани, и аз загледах братото, да си призная, но понеже има излъчване на чужденец... В чужбина ли живее? Много им личи на хората живели повече години навън - не мога да определя точно по какво, но е друго излъчването... Много сте готини цялото семейство!!!

Шуши, аз не съм забелязала за излъчването, но си права. От 17 годишен (сега е на 32) живее извън Б-ия, а от 5 е в Осло. Малко ми е мъчно за него, защото все е сам и си идва за по 1-2 месеца, вече си замина. Но пък няма акцент, въпреки навартяните годинки, иначе щях да дърпам уши.
Честит рожден ден на сестра ти! Не и се сърди, имах позната, не искаше да чува за рожденият си ден, защото навършваше невероятните 22 и вече беше "стара".

# 230
Хеее, Ани, от къде го извади тоя брат, разтуптя ни сърцата тука!  Laughing

Шуши, честит рожден ден на сестра ти!   bouquet

Танче, тези книги и трите ли ги имаш? Мисля да си взема, но само една, защото не знам дали ще намеря време за повече, поне за сега. Първата която посочи ми се струва, че е най добра. Ти коя ще препоръчаш от трите?
А нали от този същия сайт поръчах книги за Ивко. И сега пиша заради Змайка, понеже и обещах. Получих имейл в който ми изброяват няколко окултни заглавия на книги ,които са намерили трудно и че утре книгите ще са при мен.  Crazy Отговорих им че не съм поръчвала такива книги, но да видим. Та да знаеш , ако все пак ти доставят книгите, отвори пратката пред куриера.  Wink

Духи, пък за цапането, такава съм си - не мога да търпя свинщини. Темперамент! За стените и нашите са изрисувани!

# 231
  • София
privet i ot men!
izvinete za latinicata  Confused
na vsichki hubaw den, moiat zapochna chudeno Simple Smile

ps. ani,  edno kafe da beshe sipala Mr. Green

# 232
Добро утро!

Хайде да сипя кафето, че Ванилка сигурно е станала рано за първия си работен ден!

Момичета, благодаря ви за съветите и споделения опит!
Днес ще отида до яслата (ако вече не е късно, че класирането било от 15 юли) да го запиша и разпитам какви са условията, пък да видим до септември как ще се развият нещата...

Танче, тези книги и трите ли ги имаш? Мисля да си взема, но само една, защото не знам дали ще намеря време за повече, поне за сега. Първата която посочи ми се струва, че е най добра. Ти коя ще препоръчаш от трите?

Да, и трите ги имам - за това и трите препоръчвам.... На мен ми бяха доста от полза и се радвам, че ми попаднаха още от раждането на Ники в ръцете, та да знам какво да очаквам от растящото си бебе и как да реагирам в дадена ситуация.
Знам как да реагирам като започне да мрънка и да настоява за нещо.... и го ползваме като опитно зайче с баща му  Mr. Green, но методите действат!

До ден днешен не се е тръшкал за нищо, освен изпълненията с отказ от ходене баш на средата на пешеходната пътека! (но повече не ги е повтарял). Но предполагам има време да ни изненада и с такива сцени!

Хайде да го пускам този пост, че кафето дето съм ви го сервирала ще вземе да изстине!

Последна редакция: пт, 01 авг 2008, 10:16 от tania_ark

# 233
Ванче приятен първи работен ден да споделяш после как върви там и а вкъщи с раздялата с Мия и бабата дали се справя.
Ани аз Изкуството да бъдеш родител я имам на файл ако искаш дай и-мейл и ще ти я пратя в word е или я изрови може да се сваля от нета но не помня вече точно от къде. Аз си го държа на работа тоя файл (че тук имам повече време  Embarassed) и си я чета на части според възрастта в която сме и си сверявам часовника така. Тази за дисциплината също съм я чела даже 3 пъти че не беше моя и трябваше да я връщам а исках да запомня прочетеното  Wink също доста ми допадна, за общуването също я имам може би от 2 месеца но даже не е разопакована от куриера  Embarassed нямам време за нея шофьорските са по важни, дано не й мине времето аз докато се наканя да я изчета поръчах си я по положителните отзиви за нея в темите на бг.мама. Това е от мене по този въпрос!

# 234
 doh doh doh И аз имам на файл "Изкуството да бъдеш родител", но понеже ми е неудобно да чета от монитора и предпочитам на хартиен носител... та забравям за съществуването на файла! Ако искаш, Ани, ще ти я пратя!
Ако ще взимаш една книжка си поръчай тази на руската авторка - тя е за отношенията с децата като цяло - без ограничение във възрастта. На мен много ми хареса тази книга и я препоръчвам под път и над път!
Тука из квартала всички майки си я купиха и са доволни!  Laughing

# 235
Свекърва ми ходила да гледа Ави в яслата  Shocked
Оффф,писва мииииииии
Сори за оплакването,ама от време на време ми писва като ходи да проверява всичко ли е наред,всичко ли съм направила както трябва,щото естествено очаква,че няма да съм ...

Последна редакция: пт, 01 авг 2008, 10:58 от Princess of Happiness

# 236
  • София
лелеее,
забравила сьм на бдс как се пише  ooooh! ooooh!
трябва ми фонетик Crossing Arms Sunglasses

а инак като се облещих в 6  Crazy тази сутрин  Outta Joint Party, а съм от 9 на работа Laughing
  bouquet за кафенцето  Heart Eyes и дайте да чета и аз додсън тук  Flutter

# 237
Ей,много ме зарадвахте колко отзивчиви мами има.
Галюшка , Таня ми писа в кюто още преди да отворя темата и се разбрахме да ми прати книгата по мейл!

Princess of Happiness , интересно ми е свекърва ти какво очаква да види там!? И моята още в началото ми заяви че искала да ходи да наднича през прозореца да види дали гледат добре детето. Но аз стопирах тази и намерения. Но пък твоята в другата крайност, какво те проверява, какво очаква че не си направила!?
Снимките от разходката ви са много хубави. Виждам че си опитала да ни покажеш природата, но на живо е още по красиво. И аз така се опитах да запчатам в снимки, но действителността е друга!

Ванилка, честит ти първи работен ден. За кафенцето, рядко гледам часа на постовете преди мен и не съм разбрала че съм първа за деня!  Laughing

Последна редакция: пт, 01 авг 2008, 11:31 от А н и

# 238
  • Пловдив
Честит първи работен ден на Ванилка  Laughing

Ани, мерси за предупреждението за книгите - получих ги миналия ден, всичко беше наред  Peace

А тези книги може да ги има в един сайт - читанка се казваше... Аз оттам дърпам много книги  Peace

# 239
Ванилка, честит първи ден на работа! Успешна да е и бързо израстване!!!

И аз трябва да си взема от тези книги...
Коя точно препоръчваш Танче, че не разбрах /все нещо съм неразбрала Embarassed/ ?

Общи условия

Активация на акаунт