Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви бяха симптомите на детето и как успяхте да постигнете напредък?
Какво представлява Хиперактивност с дефицит на вниманието (ADHD) и как се лекува?
Какви са разликите между темпераментните деца, палавите деца и хиперактивните деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви бяха симптомите на детето и как успяхте да постигнете напредък?
-
Какво представлява Хиперактивност с дефицит на вниманието (ADHD) и как се лекува?
-
Какви са разликите между темпераментните деца, палавите деца и хиперактивните деца?
Разликата между по-темпераментните деца и тези с хиперактивност е наличието на средна до силна дефицит на вниманието при децата с ADHD. Палавниците могат да проявяват инат и изблици на гняв, но това обикновено отслабва след третата година. Разликата между палавите деца и хиперактивните е значителна. Палавите деца имат интереси, които могат да ги ангажират за продължителен период от време, докато хиперактивните деца често се борят с активно внимание. Хиперактивните деца обикновено проявяват нарушения във всички познавателни функции, докато палавниците показват разбиране на условията и средата около тях.
-
Необходимо ли е медикаментозно лечение за деца с хиперактивност?
-
Защо препоръчаха да се използва само един език?

Не сам се включвала доста отдавна, но редовно следя темата и я чета с интерес.Честита нова година на всички!Да сте живи и здрави всички мами и дечица!!Много интересни неща сте писали за това как рисувате и очертавате само че не сте казали как сте ги накарали да очертават и рисуват по контур.Нашият изобщо не ще да рисува у нас.При психоложката рисува а у нас не ще.За сметка на това много напредна с говора.По цели изречения ми прави.Четем книги,разказваме по тях,но за букви,цифри и оцветяване и дума не ще да се издума.Та ще ви бъда благодарна да ми кажете някои хитрини как да го прилъжа у нас да рисува и оцветява. 
от страна на първата му госпожа и дори учителките му казват, че аз съм прекалено черногледа. Познавам близка психоложка, която казва, че при нея дошло дете, което, като видяло пъзел в нейните ръце направо му станало зле. То горкото що пъзели били наредило, аз не - казаха ми, че може да нарежда пъзели, не го карам; казаха ми че рисува, не го карам; Ноо пред мен 1-2 пъти съм виждала да реди и рисува, а със строители и колички много си играе.
,да рисуваме..да броим все трудни неща въобще отговор Да нямаше и да чуя ..затова и не го питам ами сядам с него и всичко правим колективно толкова апликации и рисунки като дете не съм правила колкото сега за няколко години