Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 208 582
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте
Моето  дете Дани  сега е на  4 г и  6 мес  ходим на логопед  от както стана   на  3 год. Все   бяхме  в очакване  детето само да проговори  но  уви  ..нищо  такова.Тръгнахме  по логопеди, но  Бургас не е  като  София  и почти на никой  не му се работи  с   малко дете . До тогава съществуваше някаква си негова реч, измислена, която само аз можех да я разбера   .След  година и половина ежедневна работа с него   вече "говори ",  прави изреченения.Задава въпроси с думичките -какво, къде и кой. Все още не и с думичката защо....
Проблемът  е, че е с дефицит на концентрация, има   много  добра  механична памет. За един месец научи  8 стихотворения, по които правим след това анализ с  въпроси по  тях. Запомнянето е много лесно,  но след това става... един ад  ...питаш,  питаш  докато   4уеш  отговор.
Минали сме  преглед  при детски психолог. Каза  че детето  ще навакса   с  говора и  толкова,  че  психиката  си му  е на   4  год  дете  и  че не вижда  да е хиперактивен.
Детски невролог..същото каза, че нещата са потръгнали  и  че дори неможе да сложи  диагноза  изоставане в  говора тъй като той  вече  говорел.

Но логопедката  работи  всеки ден с него и жената казва  че има дефицит на концентрация и  това най много му пречи. И ние  родителите го  виждаме.Разбира  какво му  говориш и ти  дава отговор само когато го погледнеш  право  в очите. Не те ли гледа ...не  чакай скорошен отговор освен ако не е за играчка и  шоколад  .

Дайте  сьвети  какво да правим за увеличаване на концентрацията и  вниманието. Лекарства нямам намерение да давам.

Правим постоянно тестове  от тези  да  закръгля в кръгче  правилната картинка на А4  лист .

Стана много  дълго...  Благодаря предварително  bouquet Hug

Последна редакция: чт, 15 фев 2007, 20:03 от bluevelvet

# 226
Милаbluevelvet , мога да кажа, че по проблемите си приличаме почти на 100%. Моята дъщеря е с Генерализирано разстройство в развитието /ГРР/. ПРеди също не говореше, нямаше добра концентрация и контакт, но има силна памет и знае всичко къде е и нищо не можеш да скриеш.
Тези деца събират, събират информация, попиват като попивателна и след време, което не очакваш ти изтрелват някоя дума или ти правят просто изречение отдве думи.
Така беше и с нас. Тя също си бъбреше нещо много на нейн си бебешки език.
Пихме Брайън Бустер
http://www.admedicine.co.uk/p_line2.asp?p=2

МНого добре ни подейства, Гери коренно се промени, по конктактна, по точна и конкретна в това което иска....
сега вече прави изречения от две и три думи, много по в час е на нещата, има си концетрация и контакт очи в очи...
Ако не сте пили - пробвай, попитай, това го препоръчват логопеди, невролог също ни е давал.
Това е за сега от мен.
Не губи надежда, от раз казват думите и ти се шашкаш как е възможно.
Занимавайте го колкото позволява.
Пиши, ако има още нещо, което те интересува. За такива деца тук в Пловдив направих Клуб на майките с деца с ГРР, аутизъм и др. увреждания.
Не се отчайвай Peace

# 227
Благодаря  ти  Росонери    ние  пием от тази серия ад ликуид  фор кидс  само че е за имунитета   но и това  ще го купим.Колко  време го даваш  сиропа  правиш  ли почивка и по колко мл да знам ориентировъчно .  bouquet Hug

# 228
  • sofia

От къде мога да си закупя такъв сироп  newsm78?

# 229
  • София
В сайта видях, че има инфо за аптеки, където се продава. Имаше предложение, че ако се обединим за 3 бр., могат да ни го дадат по цени на едро. Аз съм кандидат за 1 бройка. Цената на едро беше с около 30% по-ниска.

# 230
  • sofia
В сайта видях, че има инфо за аптеки, където се продава. Имаше предложение, че ако се обединим за 3 бр., могат да ни го дадат по цени на едро. Аз съм кандидат за 1 бройка. Цената на едро беше с около 30% по-ниска.

Аз също, ставаме 2  Peace.

# 231
  • София и там където не се пуши
На Лагера е фирмата и съм ги питала за 3 бр като се купят излизат по 36 ли беше или 35 - някой да подскаже бях проверявала и писала.

# 232
по 40 лв   е  цялата им серия  на ад ликуид аз поне  по  толкова  го  купих

# 233
И аз съм 3-тата! Peace

# 234
  • София
Момичета,дали ще е много нахално да ви ангажирам да ми вземете едно сиропче и на мен? EmbarassedПроблема е,че някоя от вас ще трябва да ми го изпрати и аз съответно да и и зпратя парите.Ако не е проблем нека някоя от вас да ми пише на лични.Ако пък няма как да стане ,ще ви разбера Hug.

# 235
Здравейте момичета, Аз също горещо ви препоръчвам това сиропче, ние го пием вече втора година разбира се с известни почивки,но съм много доволна от нега.По принцип си го поръчвам в аптеката и те ми го доставят, или пък на мои близки се обаждам,да ми го вземат от София, Синът ми е  в трети клас има проблеми с учебният материал ,също имаше проблеми с концентрацията и с говора, сега вече нещата постепенно се оправят. Дори от него и бо рядко ми боледува, Препоръчвам ви го няма да съжалявате тук при нас много дечицавече го пият и също  има ефект.

# 236
  • густо майна Филибето
Да заформим и една агитка от Пловдив? Тия дни точно за този Брейн Бустер чета.

# 237
И моята го пие в момента.
Първото шише ми го прати от Варна Friend,сега второто ми го носят от София.
При нас много бързо свършва,защото Станислава е голяма и пие по-големи дози. Wink

# 238
 Здравейте, аз се казвам Надежда Пенова и съм офис мениджър във фирма ''ЕД Медицин Балкан''.Ние сме производители и вносители  на колоидните препарати Brain Booster,For kids и др.(общо са 15 препарата).
 Днес при нас дойде Дороти,с която контактувате във форума,тя ми каза ,че ползвате наши продукти и имате някой въпроси относно тях,затова можете да се обръщате към мен, а аз ще преглеждам форума и ще ви отговарям.Можете да ми пишете и на имейл:nadinne_p@yahoo.com.
 Очаквам въпросите ви и пожелавам на вас и децата ви много здраве и щастие.
 Надежда Пенова.

# 239
Здравей Надин!
Радвам се,че се включваш и имаш желание да помагаш!
Искам да попитам нещо-имам желание да давам на детето си Brain Booster /естествено съм направила консултация с лекуващия ни невролог/ но не мога да определя дозата която да й давам.Мамите които питах по въпроса са все с поотраснали деца,а моето момиченце е на 2г.и тежи 14кг.Ще се радвам да чуя и твоето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт