Хитринки за всякакъв случай (3)

• 107 438
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
Петно от червено вино премахвам с кисело мляко.Слагам дебел слой върху петното,оставям го една нощ.На другата сутрин е станало като люспа.Премахвам я с нож и тогава пера.Пробвала съм го многократно върху покривки за хранене.

# 631
Петно от червено вино премахвам с кисело мляко.Слагам дебел слой върху петното,оставям го една нощ.На другата сутрин е станало като люспа.Премахвам я с нож и тогава пера.Пробвала съм го многократно върху покривки за хранене.
А за петна от друго може ли да се използва като метод?

# 632
  • София / Пловдив
W, струва ми се, че това няма да стане със стари петна. Мъж ми е полял ризата си, докато беше в командировка. Там малко я поизпрал, после и аз търках вкъщи - не става и не става. Стоят си петната /то не е само едно, напръскано е /. Но пък не пречи да пробвам и с киселото мляко, по - лошо няма да стане  Wink
Тези дни съм в болнични, но към края на седмицата ще потърся онзи препарат "Спот" и ще пробвам и с него.

# 633
  • МИНДЕРА
всякакви замърсени повърхности изчиствам със медикс грил много е ефикасен ...но само с ръкавица...

# 634
Напоследък темета се е превърнала в "Хитринки за петна", та да се включа и аз с нещо по-различно.

В колата винаги имам едно найлоново пликче в което държа 4-5 сгънати по-големи пазарски торби. Така, когато непланувано се озова в някой магазин, не ми се налага всеки път да купувам и найлонови пликове (почти навсякъде вече се плащат) и без друго сме се заринали с тях. От известно време слагам и по една торбичка в чантата си, все ще потрябва за нещо.

И основното правило на моя дом: дрехи и тъкани, които не могат да се перат в пералня, както и съдове , които не стават за миялна, не са за моя дом, просто не купувам.

# 635
Абсолютно всякакви петна и мръсотия чистя с жълтия MEGLIO. Напръсквам петното, стои 10-15 мин и слагам дрехата в пералнята. Успех  Wink

# 636
  • Пловдив
Момичета,нуждая се от помощ! Sad
Боядисах чисто бял панталон с една оранжева индийска блуза,която се е промъкнала и не съм видяла като пускам пералнята... Cry
Сега е жълт-целия.Прах го поне 3 пъти само него,дори на високи градуси с белина-никакъв ефект-жълтото си стои,тоест той целия е жълт,все едно така е купен... Cry
След това го оставих накиснат за около 24 часа в разтвор белина в леген-пак няма ефект.
Оставате ми само вие!Давайте идеи,че много ме е яд-обличала съм го само 2 пъти! Hug
Дано не е късно, но сега като четях полезните хитринки тук, да споделя. От Гърция - течен сапун за пране Skyp - бял. Невероятно, но точно такива боядисани от други дрехи ми оправи идеално. Дори и много стари. На мен ми го похвалиха и си го поръчах от Гърция. Тук нямам идея дали се продава някъде. Дано съм била полезна!

# 637
  • Пловдив
Искам да питам, макар и да не вярвам да има решение - вчера приятелка боядисва косата ми и изпусна четката на мокета. Петното не е малко /черно на светъл мокет Sad/, сложих от окислителя няколко капки, колкото беше останало в шишенцето. Стана още по-зле, размаза се и е по-голямо. Вениш не помогна. Някоя хитринка да знаете, ще съм ви безкрайно благодарна?
Опитай с мокър памук или тампон потопен в пепел от цигари - за кожа изпробвано маха петната от боя за коса. Къдринът също чисти петната от боя за коса. Успех !

# 638
  • Пловдив
Искам да попитам как си почиствате грил-тигана.Уж не е от евтините,уж не загаря.Е да,ама моят загаря.Тази вечер пекохме пилешко филе и после филийки.Загоря-няма изчистване.Доста се мъчих и пак не успях да го направя като нов.Накрая,хем знам,че не трябва-пробвах с cif.Не се изчисти,но за сметка на това в края,където съм търкала повече,малко се поизтърка.Май го съсипах.Дайте съвет-как да го почиствам.
Опитай с вода и сода за хляб /около 1 супена лъжица/. Да поври 2-3 минути и миеш с гъбата. А ако мирише - добави и оцет.

# 639
  • София / Пловдив
Да споделя как премахнах днес стикери разни, които дъщеря ми беше залепила на огледалото.
С лакочистител падат за секунди и не остават никакви следи  Peace
С какво ли не търках преди това - с препарат за прозорци, с веро, със сапун - не става и не става. Но с лакочистителя изчезват почти мигновенно.

# 640
  • МИНДЕРА
някой може ли да ме посъветва как да използвам етерични масла като заместители на ароматизаторите в къщи  отдавна бях чела някъде ...или може ли нещо друго да намери това приложение- уморих се да купувам ароматизатори които изобщо не се усещат Confused newsm78
една малка хитринка която използвам в кухнята в картофеното пюре слагам няколко скилидки счукан чесън придава много приятен вкус....

# 641
Петна от кръв по бели дрехи се махат с кислородна вода,поливаш петното и след малко изплакваш и така докато не излезе, след това го изпираш с прах.

# 642
  • Пловдив
Напоследък темета се е превърнала в "Хитринки за петна", та да се включа и аз с нещо по-различно.

В колата винаги имам едно найлоново пликче в което държа 4-5 сгънати по-големи пазарски торби. Така, когато непланувано се озова в някой магазин, не ми се налага всеки път да купувам и найлонови пликове (почти навсякъде вече се плащат) и без друго сме се заринали с тях. От известно време слагам и по една торбичка в чантата си, все ще потрябва за нещо.

И основното правило на моя дом: дрехи и тъкани, които не могат да се перат в пералня, както и съдове , които не стават за миялна, не са за моя дом, просто не купувам.
Аз държа сгъваема щайгав багажника. Когато не ми трябва е плоска, а като ми дотрябва я разгъвам. Според мен е по-удобно, защото е твърда и като подредиш нащата стоят стабилно. Simple Smile

# 643
някой може ли да ме посъветва как да използвам етерични масла като заместители на ароматизаторите в къщи  отдавна бях чела някъде..
                       Ами не знам дали е правилно, но аз примерно като изключа котлона капвам няколко капки върху него. Моментално замирисва, а ако маслото е от мента например стаята се и охлажда чувствително.

# 644
  • София
някой може ли да ме посъветва как да използвам етерични масла като заместители на ароматизаторите в къщи  отдавна бях чела някъде ...или може ли нещо друго да намери това приложение- уморих се да купувам ароматизатори които изобщо не се усещат Confused newsm78

Ето къде капвам по 1-2 капки масло.

Чашката на шампиона се пълни с вода и вътре слагам маслото.

Общи условия

Активация на акаунт