Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се изплащат болничните в България?
Какви са препоръките за бременност и какво е серклаж?
Какви са препоръките за усещане на движенията на бебето по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се изплащат болничните в България?
Болничните в България се изплащат въз основа на техния тип. Например, болничните за майчинство се изплащат на 90% от заплатата, докато обикновените болнични се изплащат на 80% от заплатата. Освен това е посочено, че през всичките 315 дни на болничен те получават 90% от нетната си заплата, но за първите 135 дни се издават болнични листове.
-
Какви са препоръките за бременност и какво е серклаж?
Препоръките за бременност включват внимателно наблюдение на здравето на бъдещата майка и бебето. Съветът е да се избягва скъсяване на шийката, като при нужда да се направи серклаж. Серклажът е медицинска процедура, при която се поставя шев в шийката на матката, за да се предотврати преждевременно раждане.
-
Какви са препоръките за усещане на движенията на бебето по време на бременност?
Усещането на движенията на бебето по време на бременност може да варира от жена до жена. Обикновено първите усещания се появяват между 18-25 седмица. Ако бебето е обърнато с гръб към корема, ритничетата може да се усещат по-малко. По-нататък, когато бебето набере сила и стане по-голямо, усещат се по-ясно различните движения.
-
Какви са рисковете и процедурата на амниоцентезата?
-
Как се изплащат болничните за майчинство в България?

Имах чувството, че ако не хапна дори само едно парченце рибка ще припадна. Веднага се обадих на мъжлето ми като се прибира да купи скумрия да си изпечем на скарата. 
), а съседът донесе и пържена цаца - точно тази, чиято миризма ме подлуди 

обаче трябва да се стегна.
,та май е добре за сега.........поне така ми се иска............

, още веднъж ти изказвам съчувствието си за случилото се. Гледай напред доколкото ти е възможно и следващата бременност да е по ноти ти пожелавам!
тъкмо си я направих и чакам да изстине и се донесе от някъде миризма на чушки пане; ама страшно мирише , много ми се дояде и не ми излиза от главата, вечерта вече имахме въпросните чушки...но...докато си ги направя...