ДЕКЕМВРИйки търговията диктуват, мъже продават и купуват

• 19 208
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
здравейте на всички
аз доста одавна не съм писала , но за сметка на това редовно ви чета. Ние с две думи сме добре. Малката е на село при баба и вече страшно ми липсва. Аз от днес съм отпуска , но ще ходим да си я вземем в понеделник защото мъж ми не може да се освободи по рано. И от село отиваме на Троян моя любим град. Общо взето нищо интересно около нас
да се включа и аз за темата за детските градини- Мирелата  ходеше на частна ясла до миналата седмица, но за сега сме я отписали от там , че нали е приета в държавна. Обаче в държавната са разпределили децата в три груши и за едната група няма учитлки. Познайте за коя- за тази дето и мойта Мирела е в нея. Такув кусмет имам , че прусто думи нямам. За сега в началото на сптември ще имат чснота уж какво ще правим ако кажат , че за сега няма персонал я връщам обратно в частната докато си намерят учителки. Иначе аз като я дадох на частната тя беше на година и три месеца, на мен първите дни ми беше много криво, но пък тя нито веднъж не се разплака и винаги беше чистичка и доволна като я взимахме вечер. Така че на мен бързо ми мина . по въпроса за гърнетата - мирела от два месеца и малко е без памперс, но тя и в къщи и в фрадина си казва като има пиш и директно си отива и сяда и си върши работата, мама после само чисти. Напоследък в градината даже на никой не казвала ми директно отивала в банята върши си работата и сама си го хвърля в тоалвтната и пуска водата. Съответно ако е акала гащичките изцапани, но здраве да е
Марти на детската предпочитат децата да са с дрешки на ластик -панталонки , къси панталонки общо взето долната дрешка да е на лстик защото децата сами могат да се справят с обличането, докато с дънки им е трудно да се закопчеят и трябва да ангажират учителките.Иначе на мен също ми е притеснено как ще се справи Мирела в новата градина ,с нови деца и госпожи, но дано няма проблем. А и дано изобщо тръгнем там де. Иначе снимките на малките са върховни и толкова си приличат пу пу
Хот лек път на към бг и ако имам време ще се опитам да се свържем и да се видим , до кога ще си всъщност тук
Елси айде още мъничко остана да се появи малката бебка, а Стени смятам , че ще се справи в градината много добре като го описваш колко е контактен
Ланг голям сладур е Николушко, айде покажи и тумбачко да видим

на всички поздрави и весел уикенд  Hug
Правде а на теб много здраве и късмет мила на големи патерици, но какво да се прави пропуснала съм те на деня, нищо по добре късно от колкото никога  Wink
хайде спирам се сега , че сигурно ще ви изхабя нервите докато ме изчетете

# 211
Хелоу на всички, жива съм, още съм кръгла, и категорично заявявам, че повече с деца на море не отивам  ooooh! Mr. Green  #Cussing out #Crazy Crazy Общата им бройка беше 5 (1х1,5г., 2х2,5г., 1х3,5г. и 1х6г.), а общият им акъл беше на 1,5г. Направиха ни диви и щастливи  Crazy )За капак магарето се превъзбуди и тази нощ спа само 4 (четири), в които аз се опитвах да разхвърлям малко багаж и тъкмо си легнах и тя стана. Резултатът е зла и недоспала майка, която нямаше търпение да я засили при първата мернала се баба. Сега отивам да пусна 26-та пералня, да поспя и после ще ви пиша повече. Само ще спомена, че през прекрасното ни Черно море минават магистрали от торбички, чашки, бъркалки и други екстри (проверката е направена в Синеморец, Арапя, Царево, Нестинарка, Корал и ММЦ). Няма такава мръсотия, ейййййййй  Sick
Марти, ЧРД на Ани, да ти е много здрава и усмихната госпожицата   bouquet
Правде, ЧРД и тук, че не знам дали си ми получила смс-а   bouquet
Хот, ще те уредим с легло, не се притеснявай...  Peace
За срещата - последно: с или без деца? Щото ако е с, по-добре да отидем на детски клуб, за да могат те да вилнеят, а ние да се видим, докато си пием бирата... Иначе ще има "Гошко, не там, Иванчо, не пипай, Марийке, слез от масата" и т.н. (казвам го от пресен личен опит...). Това важи и ако само една от нас е с дете.
Ако решите с деца, знам детски клуб с открита част срещу Сити центъра на Хемус Всички звездички
А може сега да направим една среща с деца в детски клуб, а като се върне Хот от морето и съответно Рада се аклиматизира към бабите, да направим и една с културна програма (кръчма, дсико, както си трябва...  Mr. Green) Нали и без това Хот е зажадняла за БГ култура, трябва да убием тези нейни мераци още в зародиш  Mr. Green

# 212
Аз съм за две срещи!   Peace
Това важи и ако само една от нас е с дете.

Подкрепям! Peace

# 213
Аз съм за две срещи!   Peace
Това важи и ако само една от нас е с дете.

Подкрепям! Peace

И аз Peace
На 01.09 ако се виждаме със сигурност няма да взема Боби (няма да имам време след работа).

Дами, аз съвсем телеграфно - добре съм , имам много работа, която ме кефи, обаче, Боби и той е добре, вчера си дойде от ваканция, за 1 месец се е променил ужасно, още по-голямо плямпало е и всеки втори въпрос му е ''Защо''
Разговор от снощи "На мама й беше много мъчно за теб..''
той : ''Аз за това съм си дошъл" Laughing Heart Eyes

Правде, да си жива и здрава и още повече от това дето го пише под ника ти Heart Eyes
Марти, да ти е жива и здрава госпожицата, много да ви слуша и радва  bouquet Hug
Габи, честито ви християнче Peace А ти си станала много хубава Heart Eyes
Пачо, добре завърнала се Heart Eyes Много за малко се видяхме, но от сърце Wink Не съм те виждала бременна с Маги, но и сега си си много добре Crossing Arms
Снимки не съм гледала Embarassed При първа възможност ще го направя, кой знае колко са се променили сладките Декемврийчовци Heart Eyes
Поздрави на всички, съжалявам, че не ви изброявам всичките поименно по стар мой си обичай, но нямам възможност Confused Embarassed
Виждам и ,че се коментира наближаващата детска градина за малчовците...изобщо не се бях замисляла до вчера, а моментът наближава...дори няма аз да го водя, а татко му, той ще понася сбогуванията всяка сутрин за добро или лошо...С изключение, че от време на време трябва да му се напомня за гърнето,и че е малко муден с храненето, не мисля, че ще имаме проблеми със самостоятелността и приспособимостта на Бобчо, но...да не казвам голяма дума, ще видим...Моля се най-вече да не боледува много, знам че е неизбежно...
Ами това е, липсвате ми и се надявам да не се забравим...
Прегръщам ви,
Зори Simple Smile

# 214
Здравейте, здравейте!

Голям мързел ме наляга в тия горещини (мамка им, няма ли да свършат вече  #Cussing out, простете моя френски) ... Изкарах на всичкото отгоре и една здрава настинка с болно гърло и хрема, която още влача.
Но съм си тук, де, 2в1.

Просвещавам се на вълна "шарки", ако някой знае нещо повече по въпроса да споделя - ще ми свърши работа. Работата е там, че до сокоро в градината на Стени са имали варицела, а сега и с официалното тръгване на още повече деца не се знае какво и как ще се завъди. А аз не мога да намеря информация за себе си каква шарка съм карала - инфо от майка ми - "изкара една шарка в яслата, ама незнам каква". Та взех пак да го мисля бебето по тоя случай. Защото установих, че поне към това, което аз съм карала ще му предам 6-мес. имунитет, ама какво е то..... а  другото? Ей такива размисли и страсти....
Иначе вече официално съм в 9-тия месец, термина ми е 25 септември. Мисля да устискам по-близо до датата, защото без друго с моите дълги цикли, тези изчисления на термините са ми по-скоро ранни, а и да съм спокойна, че Стени се е справил с първото предизвикателство - градината, а после да дойде другото.

# 215
Елс, устискай още малко и ще си раждаме заедно (мен ме гласят за втората половина на октомври) Mr. Green

Дами, никакви ви няма тези дни и подозирам, че пак ще оакаме нещата със срещата...

# 216
Елс, устискай още малко и ще си раждаме заедно (мен ме гласят за втората половина на октомври) Mr. Green

Пачииии, да не съм слоница, мари, да нося по незнам колко време. Колкото и да ти е мъчно, ще ти водя с един месец. Mr. Green

# 217
  • София
Дами, никакви ви няма тези дни и подозирам, че пак ще оакаме нещата със срещата...

Отсега казвам, че плановете ми претърпяха промяна и няма да мога нито на 31ви, нито на 1виsmihesorry

Просвещавам се на вълна "шарки", ако някой знае нещо повече по въпроса да споделя - ще ми свърши работа. ... Защото установих, че поне към това, което аз съм карала ще му предам 6-мес. имунитет, ама какво е то..... а  другото?

Елс, доколкото аз си спомням от четеното, бебето получава имунитет от майка си за срок от 1 година. Мисля, че не зависи от това какво си карала ти, детето си има вроден имунитет до 1 годишна възраст. На 13 месеца - т.е. веднага след изтичане на срока на тази природна защита - на децата им се слага (сигурно си спомняш) ваксината срещу шарките (комбинирана: вариола, морбили, заушка и май още имаше нещо). Варицелата не е опасна болест и с/у нея няма ваксина. Преболедува ли се един път, се смята, че детето си изгражда доживотен имунитет срещу нея. Предполагам, че и ти си боледувала именно от варицела. Другите просто са прекалено опасни и, Слава Богу, не се наблюдават по нашите земи доста отдавна.  Peace Друга шарка, разпространена и опасна само за бременните, е рубеолата. И тя се боледува по 1 път, ако изобщо. Розеолата е също вид шарка, доколкото знам, неопасна хич.

Мисля, че с това се изчерпват моите знания за шарките.  bowuu

Поздрави и хубав ден на всички!!!
  bouquet

# 218
Мимис, и аз от сега казвам да ми ядеш краката  #2gunfire Mr. Green
Елс, не се прави за един месец и ти  Joy (като си спомня онези 3 (три) дни, в които преносвах Маги как бях откачила и бях готова да я извадя собственоръчно...  ooooh! hahaha)

уфффф, не ми се работи, искам да живея на морето  Sad

# 219
  • София
Здравейте Hug.
За срещата, аз ще мога и на 31 - ви. Както се досещате общия РД на августчетата се провали. И аз съм съгласна срещата да е в детски клуб, за да може да вземем и хлапетата, нали заради тях сме се събрали в тази тема Grinning.
Да ви се оплача и на вас, че още ме е яд. Днес ходихме да направим изследванията на Дани за ДГ. Кръвта и урината здравната каса ги поема, но микробилогията и паразитите - не и трябваше да платя 50,80 лв. ooooh!. Останах като гръмната като разбрах колко трябва да дам, то бива скъпотия, ама чак толкова. Все пак това са изследвания които са задължителни за всяко дете, как може да са толкова скъпи  #Cussing out.
Оплаках ви се.
Сега отивам да приспивам народа, че вече има мрънкащи.
Приятен ден на всички  bouquet.

# 220
  • Бг-мама
Марти това ми се струва като рекет , защото аз правих декември на Гошко и не са ми искали и стотинка  Peace Струва ми се че някой печели на ваш гръб. И в момента е така пари не се вземат за микробиологията. ooooh!

# 221
Марти, Зечи, явно въпросната микробиологична лаборатория няма договор с касата, затова се налага да се плаща. И при нас е така. Обаче пък 50 лв Shocked.... леле, обирджии! Ама поне навреме ми идва новината, че аз утре ще водя Стени на изследвания, да съм психически и финансово подготвена за еветуален пладнешки обир.

# 222
  • София
Марти, не думай!  ooooh! Мен това упражнение ме чака другата седмица...  Thinking

Елс, надявам се да съм ти била от полза.  Hug

Пачи, ще ям, къде ще ходя?  Mr. Green

# 223
Ох, Мимис, забравих те одеве  doh
Да, полезно ми беше. И аз общо взето подобни неща знаех принципно. Обаче пък вчера попаднах на някакви писания за 6-мес. имунитет от майката... newsm78 Абе, поуспокоих се, принципно.... а пък то и без друго всичко в тази насока е божа работа, да се надяваме, че ще имаме късмет.
А покрай прочетенето по темата установих, че аз би трябвало да съм карала именно варицела, защото ми излизат херпеси.

# 224
  • София
А покрай прочетенето по темата установих, че аз би трябвало да съм карала именно варицела, защото ми излизат херпеси.

newsm78 тук явно аз не съм чела достатъчно, защото не схващам връзката...

При всички положения не се затормозявай излишно с евентуални тревоги, достатъчно належащи грижи ще имаш с бебока, че да мислиш и какво би станало, ако евентуално, при положение, че...  Peace

Марти, кажи ми, моля те, каква е процедурата за ХЕИ-то? Може и на лични. Много ти благодаря!!!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт