Раждане в къщи

• 45 970
  • 612
  •   1
Отговори
# 375
Lilibon,
Много хубави думи Wink Благодаря Wink
Нека пожеланията ти да се върнат и към твоето семейство Wink
Аз наистина имам една такава малко детска физиономия, та често ме вземат за доста по-млада отколкото съм.

Мисля си за две неща, които страшно много ми помагат при възстановяването от раждането. Едното е: след всяко кърмене изстисквам по няколко капки кърма и намазвам зърното много добре, след което го оставям на въздух за малко. Имам малко болка докато бебето засуче, но зърната ми въобще не са се разранили, както след предишните раждания.
Другото е: Използвам peri bottle, след като ходя до тоалетната по малка нужда, за да се измивам, вместо да използвам хартия. Peri bottle е съвсем елементарна пластмасова бутилка, с дупка на капачката, така, че да може да пръска лесно дебели струйки вода. Това приспособление ми е много удобно и приятно за ползване. Нямам никаква болка при шевовете и сядам съвсем спокойно както си пожелая.

Между другото, от списание "9 месеца" ме помолиха да напиша две статии за тях относно раждането в къщи. Първата е на тема "Защо избрах да родя в къщи" и вече я написах и изпратих, а втората ще бъде за самото раждане.
Казаха, че ще ги публикуват в края на Януари другата година и когато разбера точно кой брой ще бъде, ще ви пиша.
Вярно, че темата ни е в "Родители в чужбина", но все пак може да ни четат и БГ мамчета Wink

# 376
еscorial, честита ви дъщеря Карина!!!   bouquet
много хубаво име сте й избрали и на нея много й отива - изглеждате прекрасно заедно!!!  Laughing

разказът за раждането вкъщи е уникален - май наистина раждането е естествено и лесно, но при всеки както дойде!!! иска се голяма воля за такова нещо, което ти си направила и ти се възхищавам!!!   bouquet

поздрави от нас с Максим - ще Ви следим отблизо как се развивате  с Карина Wink

# 377
Еscorial Hug
ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!
Страхотно сте се справили с Карина!  smile3501
Такова сладко и спокойно бебе е на снимките Simple Smile  Hug
Непременно пиши за списанието - раждането ти е много хубаво, а пък отношението на медицинските екипи е за пример! В БГ имаме нужда да четем такива неща.
(Нашата история вече излезе в сп. ЕВА преди 10-тина дни)

# 378
Escorial, чудесни снимки на прекрасни хора! Малката е много сладка!  Laughing  Hug

# 379
еscorial, много е сладка Карина и очевидно обичана, особено от батковците!  Wink
Много уютна атмосфера лъха от снимките!  Peace

Мег, ескориал, тези списания респ. статиите ви има ли ги онлайн някъде. Бих ги прочела с удоволствие, ако е възможно.

# 380
  • Германия
еscorial, честито!   bouquet
Нека животът на Карина да бъде спокоен и щастлив!

# 381
Кюбит, не знам за "9 месеца" но в сайта на ЕВА се качва само част от съдържанието и статията не е там. Сега я сканираме, че половината рода е отвъд границите на родината и мога да ти пратя така (на лични ще ти пиша като ми донесат файла).

# 382
Мег, ще се радвам и аз да прочета статията...търсих в онлайн изданието на Ева, но там няма нищо  Sad

# 383
Мег, мерси, ще чакам с нетърпение.

# 384
Мег, и аз искам статията! Ако нямаш нищо против.
Имаш ми e-mail-а, може да ми я пратиш там.
И аз прерових веднага целия сайт на Ева, но не намерих нищо Cry

А за "9 месеца" и моите статии - те ще излязат чак януари месец, така, че има време. Ще видим дали ще се виждат online. Казаха ми, че скоро ще си променят доста сайта, така, че и аз не знам как ще изглежда новия и какво ще може да се прочете.
Когато стане ясно кой е броя, ще ви пиша.

# 385
Ескориал, много сте хубави с малката Карина  Heart Eyes Наистина не личи, че си раждала, копмлименти!!!   bouquet

И аз ще следа темичката за статиите, въпреки че ние като привилегировани вече прочетохме историята  Wink

# 386
Благодаря за комплиментите Wink
Понеже имам с какво да сравня сегашното раждане и възстановяването след това, мога определено да кажа, че диетата и здравословния начин на живот страшно много определят крайния резултат.
Начина ми на живот и начина по който се храня сега е много по-различен от това, което беше преди 6 години, когато раждах първото си дете.
Определено не бих препоръчала на някой с какъвто и да е здравословен проблем да прави планове за раждане в къщи. Всеки трябва да знае до колко може да разчита на тялото си да понесе това. Моето тяло е доста по-различно сега, отколкото беше преди. Затова и изглеждам така и се възстановявам толкова бързо. Корема ми почти се е прибрал, а кървенето е почти спряло. Успявам да спя достатъчно, за да имам сили през деня, въпреки, че кърмя през 2-3 часа, включително и през нощта. Определно не беше такава картинката, когато родих другите деца.
Когато тялото е здраво и раждането стане естествено и без въшна намеса, то всъщност дава енергия, а не ти отнема силите. 3-4 дена след раждането направо преливах от щастие и просто не знам как имах толкова много енергия - да свърша всичко, което исках. И сега само като седя и гледам Карина не мога да опиша колко щастлива се чувствам. Направо няма думи за това усещане. То ми дава толкова много позитивна енергия.
Затова не бих препоръчала каквито и да е упойки, дори и да се ражда в болница. Те просто ти изпиват силите. Аз бях с епидурална упойка на първото раждане и знам как се чувствах след това. Не знаех къде се намирам...няколко дена.
А сега е толкова различно! Щастие, щастие и пак щастие! Wink

Ето и един update за Карина - днес бяхме на първата консултация.
Когато се роди беше 3.260 и 50см, а обиколката на главата и беше 35см.
Днес - 5 дена по-късно - 3.270, 52см и обиколка на главата 36см.
Расте като гъба, както казва мъжа ми Wink

Невероятно спокойна е и много сладка! Wink
Пожелавам на всички такова хубаво бебе Wink

# 387
Ето и един update за Карина - днес бяхме на първата консултация.
Когато се роди беше 3.260 и 50см, а обиколката на главата и беше 35см.
Днес - 5 дена по-късно - 3.270, 52см и обиколка на главата 36см.
Расте като гъба, както казва мъжа ми Wink

страхотни мерки Party Party Heart Eyes
браво на вас Hug

а за епидурала се подписвам с две ръце под твоето мнение... толкова съжалявах после ,ч е се съгласих да ми сложат Confused

# 388
Браво на момичето Laughing

И аз съм на това мнение за епидурала, а и за щастието което носи такова раждане изпълнено само с позитивни емоции. Изобщо не може да се сравнява.. много добре си го казала и аз се чувствах по същият начин Heart Eyes

# 389
  • София
Здравейте на всички!!! Wink
Вчера се роди нашето момиченце, Карина. А раждането беше повече от прекрасно Wink
Благодаря на всички за хубавите пожелания - наистина се сбъднаха!!!

....

Escorial, прекрасно раждане!

Нека и в Бг да започне да се ражда в къщи така, както нашите баби са го правили. Чудно ми е, как за 50 години толкова се е изкривил мирогледа на българката, че да не може да си помисли дори за раждане у дома. Та как е оцеляло човечеството, от древността и в наши дни също ражднето в къщи е нещо най-нормално.

Общи условия

Активация на акаунт